Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venera – drugi energetski centar

Energetski centar Venere predstavlja drugu čakru kod svake osobe, čija je uloga da „materijalizuje san“, dajući natusu osećaj blaženstva. Preko ovog centra jednako se uživa u „materiji“ – hrani, materijalnim vrednostima i fizičkim zadovoljstvima, kao i u „snu“ – odnosno u polju odnosa, zaljubljenosti i osećaju sreće. U svojoj najrazvijenijoj formi, preko ovog centra ostvaruje se „Nebo na Zemlji“.

Astrološka korespondencija

Na nivou natalne karte, ovaj centar je ukazan preko pozicije Venere i njenog dispozitora, ali i druge i sedme kuće, njihovih vladara, kao i stanja onih planeta koje se nalaze u znacima Bika i Vage. Dakle, astrološki rečeno – energija ovog centra zavisi od stanja serija 2 i 7.

Funkcija

Emotivno povezivanje sa ovim centrom daje sposobnost uživanja u životu, kao i sposobnost da se osetimo zadovoljno i privlačno. Druga čakra je, naime, ključni centar preko koga se zaranja u svet čula, pa se preko nje kreira natusovo uzbuđenje spram života, u kome se on oseća dobro i uživa. Ovaj centar je povezan i sa plodnošću, te čini kanal za kreaciju i rođenje kako dece, tako i svih kreativnih dela. Ovde se stvari kreiraju, postaju plodne i sazrevaju.

Dok iz prvog energetskog centra (Mars) dolazi sam seksualni nagon kao animalni instinkt za održanje vrste, on se u drugoj čakri (Venera) razvija kao seksualno zadovoljstvo. Koliki je ovde protok energije, toliko će osoba imati sposobnost izražavanja sebe kroz emocije, čula i svoju seksualnu energiju. Seksualnost nije samo ono što se dešava u seksualnom činu, već nešto što prožima čitav život i postojanje: koliko uživamo u dodiru, hrani, ukusu, koliko se smejemo – toliko smo seksualni. Ovaj centar je poznat i kao „sakralna čakra“ i centar je ženske moći i ženskog bivanja, na isti način na koji je treća čakra (Sunce) centar muške moći. Zato žene stvaraju zaštitni pojas masti oko svog centra moći (predeo druge čakre – kukovi i donji stomak), dok muškarci to čine oko svog centra moći (predeo treće čakre). Ovo je centar gde se manifestuju želje natusa (Venera), baš kao što je treća čakra centar gde se manifestuje moć (Sunce).

Ovaj energetski centar počinje intenzivno da se budi u Venerinom periodu (od 14. do 22. godine života), kada se ulazi u pubertet pod uticajem hormona polnih žlezda i kada se naglo budi seksualna energija. Stoga tinejdžerski problemi u ovim ustalasanim energijama druge čakre uključuju spoznaju sopstvene vrednosti (serija 2), seksualnosti i izražavanja na planu emotivnog povezivanja (serija 7).

Svrha drugog energetskog centra je da oživi sposobnost kreiranja lepote (unutrašnje i spoljašnje), kao i prihvatanja svega što je već kreirano, preko umeća „puštanja i prepuštanja“.

Balansiranost (integrisanost)

Balansiranost na nivou Venere stvara zadovoljstvo, privlačnost, plodnu kreativnost i izražen osećaj sopstvene vrednosti kroz osećaj da se zaslužuje nešto. Ovaj unutrašnji balans odražava se na telu, u vidu gipkosti, skladnih i gracioznih pokreta. Osoba ovde ima snažnu sposobnost za uživanje u spoljnoj i unutrašnjoj lepoti (kao i njenom kreiranju) i prepuštanju dubini zadovoljstva, čime se aktivira sposobnost privlačenja u život onoga što se želi. Natus život oseća u potpunosti i uživa u doživljaju (prepušta mu se), što se posebno izražava kroz sposobnost da uroni u muziku, ples i lepotu svih oblika.

Zahvalnost (Šukra, sanskrtski naziv za Veneru, znači „hvala“) jeste glavna reč i osećaj balansiranog drugog centra, kao što je reč „molim“ ključna reč za četvrti centar. Osoba ceni (serija 2) ono što ima i dobija, a odatle privlači (serija 7) još više lepote. Naime, ne treba zaboraviti da smo uvek privlačni drugim ljudima onoliko koliko nam je to dato kroz seriju 7, te kada ovaj centar skladno funkcioniše, natusova sposobnost da privuče ono što želi, kao i ljude koje želi – postaje veoma velika.

Na mentalnom nivou ovaj balans se odražava kroz laganu komunikaciju s drugima, bez napora i težine, kao lako prihvatanje drugih bez kritike i osuđivanja. Tolerancija i strpljenje koji nastaju iz ovog centra kada je on u balansu omogućavaju stvaranje harmoničnih odnosa. Mašta i kreativnost su naglašeni i oni daju osobi fokus na neki stvaralački rad. Na najbazičnijem nivou, kreativnost i stvaralaštvo druge čakre će se ispoljiti kroz funkciju reprodukcije, ali se njeni potencijali mogu ispoljiti kroz razne kreativne projekte (slikarstvo, umetnost, pisanje…).

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD