Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venera – drugi energetski centar

Energetski centar Venere predstavlja drugu čakru kod svake osobe, čija je uloga da „materijalizuje san“, dajući natusu osećaj blaženstva. Preko ovog centra jednako se uživa u „materiji“ – hrani, materijalnim vrednostima i fizičkim zadovoljstvima, kao i u „snu“ – odnosno u polju odnosa, zaljubljenosti i osećaju sreće. U svojoj najrazvijenijoj formi, preko ovog centra ostvaruje se „Nebo na Zemlji“.

Astrološka korespondencija

Na nivou natalne karte, ovaj centar je ukazan preko pozicije Venere i njenog dispozitora, ali i druge i sedme kuće, njihovih vladara, kao i stanja onih planeta koje se nalaze u znacima Bika i Vage. Dakle, astrološki rečeno – energija ovog centra zavisi od stanja serija 2 i 7.

Funkcija

Emotivno povezivanje sa ovim centrom daje sposobnost uživanja u životu, kao i sposobnost da se osetimo zadovoljno i privlačno. Druga čakra je, naime, ključni centar preko koga se zaranja u svet čula, pa se preko nje kreira natusovo uzbuđenje spram života, u kome se on oseća dobro i uživa. Ovaj centar je povezan i sa plodnošću, te čini kanal za kreaciju i rođenje kako dece, tako i svih kreativnih dela. Ovde se stvari kreiraju, postaju plodne i sazrevaju.

Dok iz prvog energetskog centra (Mars) dolazi sam seksualni nagon kao animalni instinkt za održanje vrste, on se u drugoj čakri (Venera) razvija kao seksualno zadovoljstvo. Koliki je ovde protok energije, toliko će osoba imati sposobnost izražavanja sebe kroz emocije, čula i svoju seksualnu energiju. Seksualnost nije samo ono što se dešava u seksualnom činu, već nešto što prožima čitav život i postojanje: koliko uživamo u dodiru, hrani, ukusu, koliko se smejemo – toliko smo seksualni. Ovaj centar je poznat i kao „sakralna čakra“ i centar je ženske moći i ženskog bivanja, na isti način na koji je treća čakra (Sunce) centar muške moći. Zato žene stvaraju zaštitni pojas masti oko svog centra moći (predeo druge čakre – kukovi i donji stomak), dok muškarci to čine oko svog centra moći (predeo treće čakre). Ovo je centar gde se manifestuju želje natusa (Venera), baš kao što je treća čakra centar gde se manifestuje moć (Sunce).

Ovaj energetski centar počinje intenzivno da se budi u Venerinom periodu (od 14. do 22. godine života), kada se ulazi u pubertet pod uticajem hormona polnih žlezda i kada se naglo budi seksualna energija. Stoga tinejdžerski problemi u ovim ustalasanim energijama druge čakre uključuju spoznaju sopstvene vrednosti (serija 2), seksualnosti i izražavanja na planu emotivnog povezivanja (serija 7).

Svrha drugog energetskog centra je da oživi sposobnost kreiranja lepote (unutrašnje i spoljašnje), kao i prihvatanja svega što je već kreirano, preko umeća „puštanja i prepuštanja“.

Balansiranost (integrisanost)

Balansiranost na nivou Venere stvara zadovoljstvo, privlačnost, plodnu kreativnost i izražen osećaj sopstvene vrednosti kroz osećaj da se zaslužuje nešto. Ovaj unutrašnji balans odražava se na telu, u vidu gipkosti, skladnih i gracioznih pokreta. Osoba ovde ima snažnu sposobnost za uživanje u spoljnoj i unutrašnjoj lepoti (kao i njenom kreiranju) i prepuštanju dubini zadovoljstva, čime se aktivira sposobnost privlačenja u život onoga što se želi. Natus život oseća u potpunosti i uživa u doživljaju (prepušta mu se), što se posebno izražava kroz sposobnost da uroni u muziku, ples i lepotu svih oblika.

Zahvalnost (Šukra, sanskrtski naziv za Veneru, znači „hvala“) jeste glavna reč i osećaj balansiranog drugog centra, kao što je reč „molim“ ključna reč za četvrti centar. Osoba ceni (serija 2) ono što ima i dobija, a odatle privlači (serija 7) još više lepote. Naime, ne treba zaboraviti da smo uvek privlačni drugim ljudima onoliko koliko nam je to dato kroz seriju 7, te kada ovaj centar skladno funkcioniše, natusova sposobnost da privuče ono što želi, kao i ljude koje želi – postaje veoma velika.

Na mentalnom nivou ovaj balans se odražava kroz laganu komunikaciju s drugima, bez napora i težine, kao lako prihvatanje drugih bez kritike i osuđivanja. Tolerancija i strpljenje koji nastaju iz ovog centra kada je on u balansu omogućavaju stvaranje harmoničnih odnosa. Mašta i kreativnost su naglašeni i oni daju osobi fokus na neki stvaralački rad. Na najbazičnijem nivou, kreativnost i stvaralaštvo druge čakre će se ispoljiti kroz funkciju reprodukcije, ali se njeni potencijali mogu ispoljiti kroz razne kreativne projekte (slikarstvo, umetnost, pisanje…).

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD