Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
AstroHealing

Venera – drugi energetski centar

Energetski centar Venere predstavlja drugu čakru kod svake osobe, čija je uloga da „materijalizuje san“, dajući natusu osećaj blaženstva. Preko ovog centra jednako se uživa u „materiji“ – hrani, materijalnim vrednostima i fizičkim zadovoljstvima, kao i u „snu“ – odnosno u polju odnosa, zaljubljenosti i osećaju sreće. U svojoj najrazvijenijoj formi, preko ovog centra ostvaruje se „Nebo na Zemlji“.

Astrološka korespondencija

Na nivou natalne karte, ovaj centar je ukazan preko pozicije Venere i njenog dispozitora, ali i druge i sedme kuće, njihovih vladara, kao i stanja onih planeta koje se nalaze u znacima Bika i Vage. Dakle, astrološki rečeno – energija ovog centra zavisi od stanja serija 2 i 7.

Funkcija

Emotivno povezivanje sa ovim centrom daje sposobnost uživanja u životu, kao i sposobnost da se osetimo zadovoljno i privlačno. Druga čakra je, naime, ključni centar preko koga se zaranja u svet čula, pa se preko nje kreira natusovo uzbuđenje spram života, u kome se on oseća dobro i uživa. Ovaj centar je povezan i sa plodnošću, te čini kanal za kreaciju i rođenje kako dece, tako i svih kreativnih dela. Ovde se stvari kreiraju, postaju plodne i sazrevaju.

Dok iz prvog energetskog centra (Mars) dolazi sam seksualni nagon kao animalni instinkt za održanje vrste, on se u drugoj čakri (Venera) razvija kao seksualno zadovoljstvo. Koliki je ovde protok energije, toliko će osoba imati sposobnost izražavanja sebe kroz emocije, čula i svoju seksualnu energiju. Seksualnost nije samo ono što se dešava u seksualnom činu, već nešto što prožima čitav život i postojanje: koliko uživamo u dodiru, hrani, ukusu, koliko se smejemo – toliko smo seksualni. Ovaj centar je poznat i kao „sakralna čakra“ i centar je ženske moći i ženskog bivanja, na isti način na koji je treća čakra (Sunce) centar muške moći. Zato žene stvaraju zaštitni pojas masti oko svog centra moći (predeo druge čakre – kukovi i donji stomak), dok muškarci to čine oko svog centra moći (predeo treće čakre). Ovo je centar gde se manifestuju želje natusa (Venera), baš kao što je treća čakra centar gde se manifestuje moć (Sunce).

Ovaj energetski centar počinje intenzivno da se budi u Venerinom periodu (od 14. do 22. godine života), kada se ulazi u pubertet pod uticajem hormona polnih žlezda i kada se naglo budi seksualna energija. Stoga tinejdžerski problemi u ovim ustalasanim energijama druge čakre uključuju spoznaju sopstvene vrednosti (serija 2), seksualnosti i izražavanja na planu emotivnog povezivanja (serija 7).

Svrha drugog energetskog centra je da oživi sposobnost kreiranja lepote (unutrašnje i spoljašnje), kao i prihvatanja svega što je već kreirano, preko umeća „puštanja i prepuštanja“.

Balansiranost (integrisanost)

Balansiranost na nivou Venere stvara zadovoljstvo, privlačnost, plodnu kreativnost i izražen osećaj sopstvene vrednosti kroz osećaj da se zaslužuje nešto. Ovaj unutrašnji balans odražava se na telu, u vidu gipkosti, skladnih i gracioznih pokreta. Osoba ovde ima snažnu sposobnost za uživanje u spoljnoj i unutrašnjoj lepoti (kao i njenom kreiranju) i prepuštanju dubini zadovoljstva, čime se aktivira sposobnost privlačenja u život onoga što se želi. Natus život oseća u potpunosti i uživa u doživljaju (prepušta mu se), što se posebno izražava kroz sposobnost da uroni u muziku, ples i lepotu svih oblika.

Zahvalnost (Šukra, sanskrtski naziv za Veneru, znači „hvala“) jeste glavna reč i osećaj balansiranog drugog centra, kao što je reč „molim“ ključna reč za četvrti centar. Osoba ceni (serija 2) ono što ima i dobija, a odatle privlači (serija 7) još više lepote. Naime, ne treba zaboraviti da smo uvek privlačni drugim ljudima onoliko koliko nam je to dato kroz seriju 7, te kada ovaj centar skladno funkcioniše, natusova sposobnost da privuče ono što želi, kao i ljude koje želi – postaje veoma velika.

Na mentalnom nivou ovaj balans se odražava kroz laganu komunikaciju s drugima, bez napora i težine, kao lako prihvatanje drugih bez kritike i osuđivanja. Tolerancija i strpljenje koji nastaju iz ovog centra kada je on u balansu omogućavaju stvaranje harmoničnih odnosa. Mašta i kreativnost su naglašeni i oni daju osobi fokus na neki stvaralački rad. Na najbazičnijem nivou, kreativnost i stvaralaštvo druge čakre će se ispoljiti kroz funkciju reprodukcije, ali se njeni potencijali mogu ispoljiti kroz razne kreativne projekte (slikarstvo, umetnost, pisanje…).

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD