Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 05.08. do 11.08.2019.

U skladu sa načelima finansijske astrologije, i s obzirom na to da je 1) Merkur, "varalica", bio naglašen za vreme kada je bio stacionarno dorektan, i 2) Sunce i Venera su formirali kvadratni aspekt ka otpadniku Uranu, a sve između 29. jula i 2. avgusta - svetske berze su pokazale znake mahnitosti.

Investitori širom sveta ponovo su se uznemirili naznakama neizvesnosti, što je samo odraz značajnog geokosmičkog potpisa koji traje većim delom 2019. godine: opadajući kvadrat Jupitera i Neptuna, koji se završava 21. septembra. Nakon toga, na nivou kolektivne psihologije, mereno dinamikom kosmičkih simbola, prelazi se sa priželjkivanog i ugodnog razmišljanja u spoznaju da postoje neki ozbiljni problemi za koje je potrebno ozbiljno promišljanje da bi se došlo do rešenja. Stelijum u Jarcu od kraja 2019. do 2020. godine, pa nadalje, brzo se približava. Jedna od osobina Jarca je ozbiljnost, nasuprot kvadratu Jupitera i Neptuna gde se više radi o šašavosti po pitanju mundanih pitanja ali takođe i o prevazilaženju običnog na nivou duhovnosti ili estetike.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA SLIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Prošlonedeljne nagle i iznenadne promene na finansijskim tržištima bile su direktno povezane sa iznenadnim i naglim izjavama američkog predsednika Trampa nezadovoljnog smanjenjem stope Federalnog odbora američkih rezervi  i nespremnošću Kine da se povinuje njegovim uslovima u trgovinskom sporazumu. U oba slučaja, njegove najave su bile praćene žestokom rasprodajom na američkoj berzi. Kada zlato i državne obveznice obaraju godišnji rekord, to obično znači da investitori traže sigurnost protiv neizvesne budućnosti u svetskoj ekonomiji.

Ironično je da su to ista dva faktora (kritikovanje i tarife Feda) zbog kojih je tržište naglo palo prošlog novembra-decembra, i baš su to dve teme o kojima je predsednik Tramp obavešten da su prouzrokovale pad akcija za 19% krajem 2018. Kako su mu rekli ljudi s kojima se savetovao zašto je tržište palo krajem 2018., razlozi su bili 1) da on (Tramp) javno kritikuje politiku Federalnog odbora rezervi i time direktno preti njegovoj nezavisnosti, i 2) njegova tarifna politika i trgovinski spor sa Kinom unervozili su investitore u strahu od potpunog trgovinskog rata. Postavlja se jedno pitanje: da li je mislio da će isti pristup doneti drugačiji rezultat ovog puta? On je pod veoma oštrim Neptunovim tranzitom, koji se može podudariti sa periodima zaboravnosti.

Neke stvari se nikad ne menjaju. Osim, u ovom slučaju, jedna stvar je možda promenjena. Rast tržišta se možda upravo završio. Kao što sam isticao tokom čitave godine, 12-godišnji tranzit Jupitera u Strelcu ima snažnu istorijsku korelaciju sa dugoročnim skokovima američkih akcija, posebno kada je u tranzitu preko središnjih stepenova Strelca. Između 10. jula i 13. septembra, Jupiter je između 14-16 ° Strelca (svaki znak ima 30 °). Drugim rečima, Jupiter je sada u sredini Strelca a to ima najsnažniju povezanost sa dugoročnim rastom. U prethodnom izveštaju pomenuli smo period od 7. do 11. avgusta kao mogući period za ovaj skok, zbog činjenice da Jupiter i Uran menjaju pravce, a istovremeno Jupiter formira povoljan trigonski aspekt sa Suncem i Venerom. Ali čak i tada, uzimamo u obzir orbis od 2 meseca. 

U naredne dve nedelje, glavni geokosmički potpisi na pomolu su Sunce i Venera, trigon Jupiter, 7. i 8. avgusta, nakon čega Jupiter kreće direktno a Uran retrogradno 11. avgusta. Kombinacija Jupitera i Urana koji menjaju smer istog dana je vrlo moćan kosmički signal, koji se često povezuje sa veoma velikim cenovnim kretanjem na finansijskim tržištima u roku od jedne nedelje. Te simptome smo već videli od srede, 31. jula. Jupiter se odnosi na princip preterivanja i uobičajeno već optimizma. Uran predstavlja nagon za probijanjem granica. Kada su ove dve planete naglašene istovremeno, veća je verovatnoća za naglu promenu i upliv nove nade koja vodi do naglog rasta cena akcija. Međutim, može biti i suprotno. Kad Jupiter nije optimističan i pun nade, sklon je panici i kriziranju. Dakle, naredne dve nedelje bi mogle da svedoče ili iznenadnom preokretu i naglom novom svevremenskom ili višegodišnjem vrhuncu nekih cena na tržištu (to već vidimo kod državnih obveznica i zlata), ili ozbiljnom kolapsu cena, poput onoga početkom i krajem 2018. godine na svetskim tržištima akcija.

Za dve nedelje se vraćam. Uživajte u aspektima Jupitera i Urana ove nedelje jer oni favorizuju veliko zadovoljstvo i druženje mnogih novih i starih prijatelja. Super je vreme za zabavu, a još je bolje vreme za venčanje, ili je barem to moje mišljenje. Ovo je povoljan period za inventivnost i  razmišljanja izvan ustaljenih normi. Rešenja postoje ako ste se negde ili u nečemu zaglavili. Ovo je pravo vreme da se izbavite. Pravo je vreme za putovanje u nova mesta i upuštanje u nove uzbudljive avanture.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD