Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 05.08. do 11.08.2019.

U skladu sa načelima finansijske astrologije, i s obzirom na to da je 1) Merkur, "varalica", bio naglašen za vreme kada je bio stacionarno dorektan, i 2) Sunce i Venera su formirali kvadratni aspekt ka otpadniku Uranu, a sve između 29. jula i 2. avgusta - svetske berze su pokazale znake mahnitosti.

Investitori širom sveta ponovo su se uznemirili naznakama neizvesnosti, što je samo odraz značajnog geokosmičkog potpisa koji traje većim delom 2019. godine: opadajući kvadrat Jupitera i Neptuna, koji se završava 21. septembra. Nakon toga, na nivou kolektivne psihologije, mereno dinamikom kosmičkih simbola, prelazi se sa priželjkivanog i ugodnog razmišljanja u spoznaju da postoje neki ozbiljni problemi za koje je potrebno ozbiljno promišljanje da bi se došlo do rešenja. Stelijum u Jarcu od kraja 2019. do 2020. godine, pa nadalje, brzo se približava. Jedna od osobina Jarca je ozbiljnost, nasuprot kvadratu Jupitera i Neptuna gde se više radi o šašavosti po pitanju mundanih pitanja ali takođe i o prevazilaženju običnog na nivou duhovnosti ili estetike.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA SLIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Prošlonedeljne nagle i iznenadne promene na finansijskim tržištima bile su direktno povezane sa iznenadnim i naglim izjavama američkog predsednika Trampa nezadovoljnog smanjenjem stope Federalnog odbora američkih rezervi  i nespremnošću Kine da se povinuje njegovim uslovima u trgovinskom sporazumu. U oba slučaja, njegove najave su bile praćene žestokom rasprodajom na američkoj berzi. Kada zlato i državne obveznice obaraju godišnji rekord, to obično znači da investitori traže sigurnost protiv neizvesne budućnosti u svetskoj ekonomiji.

Ironično je da su to ista dva faktora (kritikovanje i tarife Feda) zbog kojih je tržište naglo palo prošlog novembra-decembra, i baš su to dve teme o kojima je predsednik Tramp obavešten da su prouzrokovale pad akcija za 19% krajem 2018. Kako su mu rekli ljudi s kojima se savetovao zašto je tržište palo krajem 2018., razlozi su bili 1) da on (Tramp) javno kritikuje politiku Federalnog odbora rezervi i time direktno preti njegovoj nezavisnosti, i 2) njegova tarifna politika i trgovinski spor sa Kinom unervozili su investitore u strahu od potpunog trgovinskog rata. Postavlja se jedno pitanje: da li je mislio da će isti pristup doneti drugačiji rezultat ovog puta? On je pod veoma oštrim Neptunovim tranzitom, koji se može podudariti sa periodima zaboravnosti.

Neke stvari se nikad ne menjaju. Osim, u ovom slučaju, jedna stvar je možda promenjena. Rast tržišta se možda upravo završio. Kao što sam isticao tokom čitave godine, 12-godišnji tranzit Jupitera u Strelcu ima snažnu istorijsku korelaciju sa dugoročnim skokovima američkih akcija, posebno kada je u tranzitu preko središnjih stepenova Strelca. Između 10. jula i 13. septembra, Jupiter je između 14-16 ° Strelca (svaki znak ima 30 °). Drugim rečima, Jupiter je sada u sredini Strelca a to ima najsnažniju povezanost sa dugoročnim rastom. U prethodnom izveštaju pomenuli smo period od 7. do 11. avgusta kao mogući period za ovaj skok, zbog činjenice da Jupiter i Uran menjaju pravce, a istovremeno Jupiter formira povoljan trigonski aspekt sa Suncem i Venerom. Ali čak i tada, uzimamo u obzir orbis od 2 meseca. 

U naredne dve nedelje, glavni geokosmički potpisi na pomolu su Sunce i Venera, trigon Jupiter, 7. i 8. avgusta, nakon čega Jupiter kreće direktno a Uran retrogradno 11. avgusta. Kombinacija Jupitera i Urana koji menjaju smer istog dana je vrlo moćan kosmički signal, koji se često povezuje sa veoma velikim cenovnim kretanjem na finansijskim tržištima u roku od jedne nedelje. Te simptome smo već videli od srede, 31. jula. Jupiter se odnosi na princip preterivanja i uobičajeno već optimizma. Uran predstavlja nagon za probijanjem granica. Kada su ove dve planete naglašene istovremeno, veća je verovatnoća za naglu promenu i upliv nove nade koja vodi do naglog rasta cena akcija. Međutim, može biti i suprotno. Kad Jupiter nije optimističan i pun nade, sklon je panici i kriziranju. Dakle, naredne dve nedelje bi mogle da svedoče ili iznenadnom preokretu i naglom novom svevremenskom ili višegodišnjem vrhuncu nekih cena na tržištu (to već vidimo kod državnih obveznica i zlata), ili ozbiljnom kolapsu cena, poput onoga početkom i krajem 2018. godine na svetskim tržištima akcija.

Za dve nedelje se vraćam. Uživajte u aspektima Jupitera i Urana ove nedelje jer oni favorizuju veliko zadovoljstvo i druženje mnogih novih i starih prijatelja. Super je vreme za zabavu, a još je bolje vreme za venčanje, ili je barem to moje mišljenje. Ovo je povoljan period za inventivnost i  razmišljanja izvan ustaljenih normi. Rešenja postoje ako ste se negde ili u nečemu zaglavili. Ovo je pravo vreme da se izbavite. Pravo je vreme za putovanje u nova mesta i upuštanje u nove uzbudljive avanture.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD