Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 05.08. do 11.08.2019.

U skladu sa načelima finansijske astrologije, i s obzirom na to da je 1) Merkur, "varalica", bio naglašen za vreme kada je bio stacionarno dorektan, i 2) Sunce i Venera su formirali kvadratni aspekt ka otpadniku Uranu, a sve između 29. jula i 2. avgusta - svetske berze su pokazale znake mahnitosti.

Investitori širom sveta ponovo su se uznemirili naznakama neizvesnosti, što je samo odraz značajnog geokosmičkog potpisa koji traje većim delom 2019. godine: opadajući kvadrat Jupitera i Neptuna, koji se završava 21. septembra. Nakon toga, na nivou kolektivne psihologije, mereno dinamikom kosmičkih simbola, prelazi se sa priželjkivanog i ugodnog razmišljanja u spoznaju da postoje neki ozbiljni problemi za koje je potrebno ozbiljno promišljanje da bi se došlo do rešenja. Stelijum u Jarcu od kraja 2019. do 2020. godine, pa nadalje, brzo se približava. Jedna od osobina Jarca je ozbiljnost, nasuprot kvadratu Jupitera i Neptuna gde se više radi o šašavosti po pitanju mundanih pitanja ali takođe i o prevazilaženju običnog na nivou duhovnosti ili estetike.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA SLIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Prošlonedeljne nagle i iznenadne promene na finansijskim tržištima bile su direktno povezane sa iznenadnim i naglim izjavama američkog predsednika Trampa nezadovoljnog smanjenjem stope Federalnog odbora američkih rezervi  i nespremnošću Kine da se povinuje njegovim uslovima u trgovinskom sporazumu. U oba slučaja, njegove najave su bile praćene žestokom rasprodajom na američkoj berzi. Kada zlato i državne obveznice obaraju godišnji rekord, to obično znači da investitori traže sigurnost protiv neizvesne budućnosti u svetskoj ekonomiji.

Ironično je da su to ista dva faktora (kritikovanje i tarife Feda) zbog kojih je tržište naglo palo prošlog novembra-decembra, i baš su to dve teme o kojima je predsednik Tramp obavešten da su prouzrokovale pad akcija za 19% krajem 2018. Kako su mu rekli ljudi s kojima se savetovao zašto je tržište palo krajem 2018., razlozi su bili 1) da on (Tramp) javno kritikuje politiku Federalnog odbora rezervi i time direktno preti njegovoj nezavisnosti, i 2) njegova tarifna politika i trgovinski spor sa Kinom unervozili su investitore u strahu od potpunog trgovinskog rata. Postavlja se jedno pitanje: da li je mislio da će isti pristup doneti drugačiji rezultat ovog puta? On je pod veoma oštrim Neptunovim tranzitom, koji se može podudariti sa periodima zaboravnosti.

Neke stvari se nikad ne menjaju. Osim, u ovom slučaju, jedna stvar je možda promenjena. Rast tržišta se možda upravo završio. Kao što sam isticao tokom čitave godine, 12-godišnji tranzit Jupitera u Strelcu ima snažnu istorijsku korelaciju sa dugoročnim skokovima američkih akcija, posebno kada je u tranzitu preko središnjih stepenova Strelca. Između 10. jula i 13. septembra, Jupiter je između 14-16 ° Strelca (svaki znak ima 30 °). Drugim rečima, Jupiter je sada u sredini Strelca a to ima najsnažniju povezanost sa dugoročnim rastom. U prethodnom izveštaju pomenuli smo period od 7. do 11. avgusta kao mogući period za ovaj skok, zbog činjenice da Jupiter i Uran menjaju pravce, a istovremeno Jupiter formira povoljan trigonski aspekt sa Suncem i Venerom. Ali čak i tada, uzimamo u obzir orbis od 2 meseca. 

U naredne dve nedelje, glavni geokosmički potpisi na pomolu su Sunce i Venera, trigon Jupiter, 7. i 8. avgusta, nakon čega Jupiter kreće direktno a Uran retrogradno 11. avgusta. Kombinacija Jupitera i Urana koji menjaju smer istog dana je vrlo moćan kosmički signal, koji se često povezuje sa veoma velikim cenovnim kretanjem na finansijskim tržištima u roku od jedne nedelje. Te simptome smo već videli od srede, 31. jula. Jupiter se odnosi na princip preterivanja i uobičajeno već optimizma. Uran predstavlja nagon za probijanjem granica. Kada su ove dve planete naglašene istovremeno, veća je verovatnoća za naglu promenu i upliv nove nade koja vodi do naglog rasta cena akcija. Međutim, može biti i suprotno. Kad Jupiter nije optimističan i pun nade, sklon je panici i kriziranju. Dakle, naredne dve nedelje bi mogle da svedoče ili iznenadnom preokretu i naglom novom svevremenskom ili višegodišnjem vrhuncu nekih cena na tržištu (to već vidimo kod državnih obveznica i zlata), ili ozbiljnom kolapsu cena, poput onoga početkom i krajem 2018. godine na svetskim tržištima akcija.

Za dve nedelje se vraćam. Uživajte u aspektima Jupitera i Urana ove nedelje jer oni favorizuju veliko zadovoljstvo i druženje mnogih novih i starih prijatelja. Super je vreme za zabavu, a još je bolje vreme za venčanje, ili je barem to moje mišljenje. Ovo je povoljan period za inventivnost i  razmišljanja izvan ustaljenih normi. Rešenja postoje ako ste se negde ili u nečemu zaglavili. Ovo je pravo vreme da se izbavite. Pravo je vreme za putovanje u nova mesta i upuštanje u nove uzbudljive avanture.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD