Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 29. jula do 04. avgusta 2019.

Za nama je nedelja koja je bila značajna za mnoga tržišta iako je Merkur bio retrogradan. Mogući razlog za to je 25. juli kao središnji datum za nekoliko geokosmičkih aspekata otpočetih 7. jula kada je Merkur krenuo retrogradno do 11. avgusta kada Uran okreće retrogradno a Jupiter u direktan hod. 

Tipično za retrogradni Merkur, svetska tržišta kapitala reagovala su raznoliko. Sličan obrazac je primećen je i na svetskim tržištima valuta.

 

 

 

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Retrogradni Merkur, Prevrtljivac, na sebi svojstven način stvara haos putem konfliktnih signala i tržišnih oscilacija svetskih berzanskih indeksa, kao i na planu finansijskih i robnih izgleda u ovom konkretnom ciklusu (7-31. jula). Ali on trenutno nije jedini glumac u vašem omiljenom kosmičkom pozorištu. Tu je i „Fed Uživo“, gde se intenzivira debata da li će se ove sedmice stope smanjiti za ¼ ili ½ procenta.

Tu je i beskrajna priča o misterioznim kinesko-američkim trgovinskim razgovorima koja ponovo leluja između aktuelnog i napuštenog statusa: Hoće li Donald zaista biti u mogućnosti da sklopi neverovatno dobar trgovinski sporazum ovog puta ili ne, kao što je već tvrdio više puta da će desiti? Ili, da li on to zaista želi? On kaže da želi super dogovor i kaže da Kina zaista želi dogovor, ali do sada nema dogovora i nema naznaka da će do dogovora zaista doći, i da je to samo iluzija koja reflektuje opadajući kvadrat Jupitera i  Neptuna koji se završava 21. septembra. Jupiter vlada trgovinom, a u njegovoj prirodi je da uvek govori o nečem “velikom”, dok je Neptun povezan s iluzijom, zabludama i pogrešnim usmerenjem. Možete ponovo da gajite nadu, ali na sopstveni rizik.

Ipak, postoji određen broj povoljnih geokosmičkih aspekata koji uključuju Jupiter (trgovinu) a njihov termin je od 7. do 11. avgusta. Ili će se obe strane približiti postizanju dogovora, ili ako se bogovi kosmosa smiluju na čovečanstvo, možda će zaista biti u stanju da završe posao i okončaju ovu usporenu, korak po korak, globalnu ekonomsku tragi-komediju. To je tragi-komedija (Jupiter-Neptun), jer se zasniva na pretpostavci da je trgovinski deficit loš, dok bi u stvarnosti to značilo (u ovom slučaju konkretno) da bi (SAD) prosperirale i da bi naši građani mogli sebi da priušte više od druge strane. Uvođenje tarifa u pokušaju uravnoteženja trgovinskog deficita nije ništa drugo nego oporezivanje svih, a to nikome ne omogućava rast. Dakle, ideja da je seme recesije već posejano nije daleko od istine, pogotovo uzimajući u obzir da kada se fantazija Jupitera i Neptuna okonča, a ljudi progledaju, počinje da se realizuje surova stvarnost stelijuma u Jarcu. 

Ova "promena" počinje 2. decembra 2019. godine, kada Jupiter napušta Strelca prelazeći u trezveni i realni znak Jarca, gde će se pridružiti Saturnu i Plutonu. To ne znači da će tržišta 2. decembra doživeti maksimum, a potom pasti. Berze imaju tendenciju rasta dok je Jupiter u Strelcu, naročito u blizini središnjeg dela znaka, što se dešava naredna dva meseca od 11. avgusta 2019. godine. Dodatno “ulje na vatru” stiže 2. septembra u vidu konjunkcije Marsa i Sunca, geokosmičkog potpisa koji takođe ima visoku povezanost sa preokretima mnogih berzanskih indeksa od 8 i više procenata, kada ove dve planete drže distancu od 8 ili manje stepeni orbisa (veći deo avgusta i septembra).

Ponovo ulazimo u period burnih geokosmičkih aktivnosti, zasnovano na pokazateljima vezanim za finansijska tržišta. Ovo je vreme kada se trendovi mogu iznenada promeniti usled brzih promena nada i očekivanja, naspram razočarenja i realnosti. Nema ugovora, nema dogovora, nema obavezujućih stavki, dok se sporazum ne potpiše. A to se neće desiti dok obe strane ne osete da mogu da veruju jedna drugoj. Ako jedni drugima veruju, onda su naredne dve nedelje izuzetno vreme za potpisivanje sporazuma. U stvari, zato sam 9. avgust (7.-11. avgust) izabrao za sopstveno venčanje. U Univerzumu nema mnogo ovakvih prilika. A kada se pojave, ne želite da ih propustite. Propuštanje dobrih prilika psihološki može biti razarajuće jednako kao veliki gubitak. Jedno vuče drugo. Ali shvatanje da svaki trenutak ima svoj jedinstveni kvalitet, i da sve rođeno ili začeto u tom trenutku poprima kvalitet tog trenutka, osnova je za korišćenje Astrologije kao moćnog alata za planiranje. Umetnost uspešnog planiranja je možda najvrednija svrha studiranja Astrologije, najstarijeg od svih učenja poznatih čovečanstvu.

Godina 2020. biće neverovatna kosmička godina, koja ukazuje na veliku promenu i verovatno će započeti svetskim aferama, njihovim liderima i finansijskim tržištima. To nije samo pomak u trajanju od godinu-dve, ovo je kraj i početak 20, 60, 200 i 800-godišnjeg ciklusa koji uključuje velike hronokratore, Jupitera i Saturna. U Astrologiji, ovo je poznato kao "velika mutacija."

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD