Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 29. jula do 04. avgusta 2019.

Za nama je nedelja koja je bila značajna za mnoga tržišta iako je Merkur bio retrogradan. Mogući razlog za to je 25. juli kao središnji datum za nekoliko geokosmičkih aspekata otpočetih 7. jula kada je Merkur krenuo retrogradno do 11. avgusta kada Uran okreće retrogradno a Jupiter u direktan hod. 

Tipično za retrogradni Merkur, svetska tržišta kapitala reagovala su raznoliko. Sličan obrazac je primećen je i na svetskim tržištima valuta.

 

 

 

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Retrogradni Merkur, Prevrtljivac, na sebi svojstven način stvara haos putem konfliktnih signala i tržišnih oscilacija svetskih berzanskih indeksa, kao i na planu finansijskih i robnih izgleda u ovom konkretnom ciklusu (7-31. jula). Ali on trenutno nije jedini glumac u vašem omiljenom kosmičkom pozorištu. Tu je i „Fed Uživo“, gde se intenzivira debata da li će se ove sedmice stope smanjiti za ¼ ili ½ procenta.

Tu je i beskrajna priča o misterioznim kinesko-američkim trgovinskim razgovorima koja ponovo leluja između aktuelnog i napuštenog statusa: Hoće li Donald zaista biti u mogućnosti da sklopi neverovatno dobar trgovinski sporazum ovog puta ili ne, kao što je već tvrdio više puta da će desiti? Ili, da li on to zaista želi? On kaže da želi super dogovor i kaže da Kina zaista želi dogovor, ali do sada nema dogovora i nema naznaka da će do dogovora zaista doći, i da je to samo iluzija koja reflektuje opadajući kvadrat Jupitera i  Neptuna koji se završava 21. septembra. Jupiter vlada trgovinom, a u njegovoj prirodi je da uvek govori o nečem “velikom”, dok je Neptun povezan s iluzijom, zabludama i pogrešnim usmerenjem. Možete ponovo da gajite nadu, ali na sopstveni rizik.

Ipak, postoji određen broj povoljnih geokosmičkih aspekata koji uključuju Jupiter (trgovinu) a njihov termin je od 7. do 11. avgusta. Ili će se obe strane približiti postizanju dogovora, ili ako se bogovi kosmosa smiluju na čovečanstvo, možda će zaista biti u stanju da završe posao i okončaju ovu usporenu, korak po korak, globalnu ekonomsku tragi-komediju. To je tragi-komedija (Jupiter-Neptun), jer se zasniva na pretpostavci da je trgovinski deficit loš, dok bi u stvarnosti to značilo (u ovom slučaju konkretno) da bi (SAD) prosperirale i da bi naši građani mogli sebi da priušte više od druge strane. Uvođenje tarifa u pokušaju uravnoteženja trgovinskog deficita nije ništa drugo nego oporezivanje svih, a to nikome ne omogućava rast. Dakle, ideja da je seme recesije već posejano nije daleko od istine, pogotovo uzimajući u obzir da kada se fantazija Jupitera i Neptuna okonča, a ljudi progledaju, počinje da se realizuje surova stvarnost stelijuma u Jarcu. 

Ova "promena" počinje 2. decembra 2019. godine, kada Jupiter napušta Strelca prelazeći u trezveni i realni znak Jarca, gde će se pridružiti Saturnu i Plutonu. To ne znači da će tržišta 2. decembra doživeti maksimum, a potom pasti. Berze imaju tendenciju rasta dok je Jupiter u Strelcu, naročito u blizini središnjeg dela znaka, što se dešava naredna dva meseca od 11. avgusta 2019. godine. Dodatno “ulje na vatru” stiže 2. septembra u vidu konjunkcije Marsa i Sunca, geokosmičkog potpisa koji takođe ima visoku povezanost sa preokretima mnogih berzanskih indeksa od 8 i više procenata, kada ove dve planete drže distancu od 8 ili manje stepeni orbisa (veći deo avgusta i septembra).

Ponovo ulazimo u period burnih geokosmičkih aktivnosti, zasnovano na pokazateljima vezanim za finansijska tržišta. Ovo je vreme kada se trendovi mogu iznenada promeniti usled brzih promena nada i očekivanja, naspram razočarenja i realnosti. Nema ugovora, nema dogovora, nema obavezujućih stavki, dok se sporazum ne potpiše. A to se neće desiti dok obe strane ne osete da mogu da veruju jedna drugoj. Ako jedni drugima veruju, onda su naredne dve nedelje izuzetno vreme za potpisivanje sporazuma. U stvari, zato sam 9. avgust (7.-11. avgust) izabrao za sopstveno venčanje. U Univerzumu nema mnogo ovakvih prilika. A kada se pojave, ne želite da ih propustite. Propuštanje dobrih prilika psihološki može biti razarajuće jednako kao veliki gubitak. Jedno vuče drugo. Ali shvatanje da svaki trenutak ima svoj jedinstveni kvalitet, i da sve rođeno ili začeto u tom trenutku poprima kvalitet tog trenutka, osnova je za korišćenje Astrologije kao moćnog alata za planiranje. Umetnost uspešnog planiranja je možda najvrednija svrha studiranja Astrologije, najstarijeg od svih učenja poznatih čovečanstvu.

Godina 2020. biće neverovatna kosmička godina, koja ukazuje na veliku promenu i verovatno će započeti svetskim aferama, njihovim liderima i finansijskim tržištima. To nije samo pomak u trajanju od godinu-dve, ovo je kraj i početak 20, 60, 200 i 800-godišnjeg ciklusa koji uključuje velike hronokratore, Jupitera i Saturna. U Astrologiji, ovo je poznato kao "velika mutacija."

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD