Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Buđenje Venere u Lavu

Venera u znaku Lava je po svom elementu vatrena. Po čemu se ovde razlikuje od ostalih vatrenih znakova? U Lavu je Sunce vladar, a blagodeti Sunca su nam svima poznati. Ono je jedno jedino, a njegovi zraci koji nam daju život su od neprocenjive važnosti. Tako, sve što se nađe u ovom znaku ima posebnu vrednost, pa i naša Venera. Ona ovde sija, zrači, otmena je, dostojanstvena i moćna. Lav je znak ljubavi i u njemu će se uvek videti kvalitet davanja. Venerina potreba se ovde uklapa i zato je posebno naglašen princip ljubavi koja se bezuslovno daje. Pošto je napravljena od toga, sa lakoćom nosi ovu potrebu, jer u Lavu dobija samopouzdanje, svesna je svojih kvaliteta, svoje moći. Zbog toga sve to pokazuje otvoreno, uvek mora da je vidljivo, ali bez posebnog truda, ona je jednostavno takva. Nemoguće je ne primetiti ovu Veneru bilo gde da se nađe, jer ona samosija i zrači. Svesna je svoje vrednosti i kvaliteta koje može da pruži, pa je tako u svemu što radi vrlo zapažena i uspešna. Kao da je rođena pod reflektorima i ona prosto nema prava biti povučena i skromna. Njena uloga je da druge motiviše, da u sebi pronađu to zrno svetla kojim će zasijati na sopstvenoj pozornici koja se život zove. U emotivnim odnosima se takođe nesebično daje, ona voli da voli, da poštuje drugog i da bude odana. Zato će ovo podeliti samo sa nekim ko joj je srodan po snazi i moći koju nosi u sebi. Partner mora biti dostojan njenog poštovanja, njene ljubavi i lepote. A svesna je ova Venera koliko svaka osoba u odnosu mora biti zadovoljna sobom da bi bila zadovoljna i srećna sa drugom osobom. Samo ostvarena ličnost može ovoj Veneri priuštiti kraljevski tretman koji ona, bez lažne skromnosti i očekuje. U odnosu se obe ličnosti još više grade, više sijaju, dive jedna drugoj, što ih čini srećnijim. Venera tada zrači posebnim optimizmom koji nam govori da su sve želje lako ostvarive.

U energetskom smislu, Venera u Lavu svoj kvalitet izražava kroz ljubav i stalnu potrebu za davanjem. Ona je velikodušna u svakom smislu, a samo zato što je svesna svoje vrednosti, čime dalje deluje i zrači. Njeno samopouzdanje je veliko, a ono se gradi i jača time što jasno izražava svoju kreativnost, onu iskru nečeg posebnog u sebi. Ona zna da je svako od nas poseban i uvek će nas motivisati i inspirisati da pronađemo to u sebi i da tako zasijamo. Ona voli sebe, što znači da je prihvatila sebe u potpunosti i jasno joj je da je samo ljubav potrebna za sve što želimo u životu. Ljubav znači voleti ono što jesmo i ono što radimo. Kada negujemo ono što volimo, samouvereni smo u svom unutrašnjem i spoljašnjem izrazu. Upravo zbog toga nam ova Venera izgleda da samo njoj sa takvom lakoćom polazi za rukom da živi radost. Ona deluje tako što stvara lepotu, pokazuje drugima dar i kvalitet koji ima i tako zrači i zabavlja se. Kada aktivno deluje, ona nakon toga i privlači, pa je energije ove Venere zaokružena. 

Ukoliko se na ovaj način ne živi potreba Venere u Lavu, kažemo da je došlo do disbalansa. Venera tada nije dovoljno svesna svoje vrednosti. Zaboravila je negde na onu iskru koja je čini srećnom, što znači da ne vidi svoje lepe i dobre osobine koje može izraziti. Odatle dolazi nesigurnost, a samopouzdanje i samopoštovanje su na niskom nivou. Zatim će se javiti potreba da se ovo prikrije i pokušaće to nadomestiti spoljnim faktorima. Od drugih će se tražiti potvrda, pohvala i priznanje, što će svakako samo prividno popraviti sliku o sebi. Bez stvarnog osećaja vrednosti, ni drugi kvaliteti se ne mogu razviti. Zanimljivo je da Venera ovde ne vrednuje dovoljno sebe, jer zapravo ne zna šta tačno želi da učini, pa odatle i volja i osećaj moći da se ostvari, slabe. Tako će se naći u začaranom krugu onoga što je oko nje i onoga što joj se nudi, a nikako da akcija krene od nje same. Kako se radi o Veneri, ovo je posebno važno u polju odnosa. Disbalans će se odraziti na to da ne može izabrati onog pravog, od bar dve osobe koje su oko nje, jer uvek nešto nedostaje. Verovatno je odavde nastala čuvena ženska rečenica i opravdanje: ,,Kada bih mogla od njih dvojice sastaviti jednog, to bi bio onaj pravi¨. Balansirana Venera u Lavu je svesna koliko vredi, odakle se razvija samopouzdanje, što daje jasnu sliku onoga što se želi, a zatim lako dolazi i moć da se to ostvari. Rešenje je uvek u pitanju šta naša Venera želi, a ukoliko smo na to zaboravili, lako se možemo podsetiti pitanjem šta ona voli, bez obzira na druge i ono što je okružuje. Ako Venera radi ono što voli, što je automatski čini srećnom, svi oko nje će biti srećni i ispunjeni. Njena primarna uloga je da inspiriše druge, a to nikako neće moći, ukoliko ona sama nije takva. Svoj plamen će uvek održavati samo i isključivo onim što voli i što je ispunjava. Tako će slaviti život u svoj svojoj lepoti i radosti.

''Osećati unutrašnju udobnost nije kako izgledate spolja, već kako se osećate unutra. Ja sam srećna osoba, jer sam doživela veliku ljubav prema sebi.'' - Monica Bellucci sa Venerom u Lavu

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD