Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Volim da volim jer tako postojim

Svest o sebi, o svojim željama i potrebama nije potpuna, nije deo našeg sjaja. Naše oči projektuju sjaj duše kao lično zadovoljstvo. Ako nas drugi ljudi baš kao takve ne prihvate, nešto nije u redu sa našom iskrenošću. Istina daje lepotu sjaju oka! Ova lunacija nosi optimizam, širokogrudost, ambiciju, ekstrovertnost i pobedničku energiju. Ovo je proces stvaranja nove ličnosti koja će svojom veselom pojavom i neodoljivom harizmom donositi dobro raspoloženje i širiti pozitivne vibracije u svom okruženju. Hrabrost da se bude autentičan i originalan je prirodan Lavovski oreol koji ostavlja utisak neustrašive prirode. Ponos nije odlika egomanijaka, to je samopoštovanje, temperament nije navalentnost već nivo energije, dostojanstvenost nije samoljublje to je osećaj božanskog porekla a vitalnost je prirodna posledica iskrenosti prema samom sebi. Ponekad međutim, sva ova energija prikaže onu „drugu stranu novčića“ a to je melodramatičnost, gordost... samoljublje. 

Lavovi su u ovom vremenu na jednom božanskom ispitu. Saturn (prošlost), Pluton (transformacija) i Južni Mesečev čvor (sećanja), zajedno sa Neptunom (budućnost, vera) grade konfiguraciju JOD sa planetama u Lavu. Potrebno je ovu ogromnu Lavovsku energiju usmeriti ka zaboravljanju loših sećanja sa bilo kog nivoa ili iz bilo kog vremena. Potrebno je ukazati poverenje sopstvenom postojanju bez bojazni da će vaše emocije biti dekodirane ili iskorišćene. To niste vi! Vaše emocije vam upravo u ovom turbulentnom vremenu otkrivaju da su i „najjači na nekoga slabi“. One vas usmeravaju u kom pravcu idete, gde ste sada i najvažnije od svega - šta želite? Za zauzete Lavove, naročito Lavice, ovo je rođenje one autentične žene koja ima potrebu da se nekome prepusti. 

U periodu od 10. do 18. avgusta imaćete priliku da dodirnete onu istinsku emotivnu potrebu svoje duše. Vladar vašeg polja ljubavi 12. avgusta kreće u direktan hod i za očekivati je da sretnete svoju ljubav, možda u inostranstvu a možda je u pitanju osoba iz inostranstva. Šta god da je, otvara se „zvezdana kapija“ ljubavi. Slobodno zakoračite na ovu stazu ljubavi!

Device su tokom ove lunacije pod velikim emotivnim uplivom, a opet kao da su zaustavljene. Ovo je vreme važnih odluka jer se ceo nebeski spektakl dešava u vašem polju ljubavi. Možda ste dugo čekali, možda odgađali, ali evo mogućnosti koju vam pruža Univerzum da ispunite osnovnu potrebu svakog bića „da voli i bude voljeno“. Tokom jula bilo je pomračenja baš u tim poljima vašeg horoskopa te je sa ovim mladim Mesecom neophodno da se okrenete prema sebi. Nema potrebe da nešto krijete, da vas je sramota zbog obilja od 12. avgusta. Svi pomagači bukvalno dolaze vama na noge od 18. avgusta do kraja meseca da vas podrže. Kosmos će se pobrinuti da posloži i donese sve što vam je potrebno da biste bili srećni. Vaše je samo da prihvatite darove sa osećajem zahvalnosti i ništa više!

Vage su sa mladim Mesecom u Lavu u odličnim odnosima. Ovaj novi početak ili rađanje nečeg novog Vagama nije u polju emocija. U ovom periodu ključnu ulogu mogu odigrati „uspešni prijatelji“ i kao da je vaš energetski fokus usmeren u oblast biznisa. Emotivni život će imati neke oscilacije, kao nerazumevanje partnera u vreme punog Meseca 15. avgusta. Savetujem da sačuvate sopstvenu ravnotežu i mir. Vaša mantra u ovom periodu je SMIRENOST! Partner teško podnosi što nije u prvom planu, naprosto i nije uobičajeno da Vage budu više zainteresovane za biznis nego za ljubav. Korenite promene se dešavaju kao potreba da se osamostalite, da ne zavisite ni od koga - što je upravo glavna tema ovog perioda. Setite se da je vaš osnovni pokretač ljubav i da ćete lakše stići do poslovnih uspeha ako ih začinite nežnošću i lepim trenucima sa parterom ili partnerkom.

Škorpioni, naročito oni mlađi muški pripadnici ovog znaka, pretenduju ka ostvarenju velikih i značajnih postignuća. Ovakav ambiciozan nagon Marsa iz Lava ka postizanju nečeg višeg ne predstavlja uvek manu jer može jako stimulativno uticati na Škorpionski status i poboljšanje društvenog položaja. Bilo bi značajno da usvojite umerenost i da nikako ne dozvolite da vas preplavi osećaj preteranog nezadovoljstva ukoliko ne ostvarite baš sve zacrtane planove. Bitno je da naučite da cenite sopstveni postignuti uspeh ma koliko se činio malim i da pri tome budete zahvalni i strpljivi. Obzirom da Uran boravi u vašem polju braka dajte fokus na emotivni život na malo suptilniji način da ne biste porušili ljubavne mostove. Harmonizaciju očekujte od 18. avgusta do 5. oktobra.

Strelčevima ovaj mlad Mesec daje veoma lep osećaj emotivne povezanosti i ljubavi. Sigurni u ljubavi krećete podstaknuti istom u svoj direktan hod od 12. avgusta. Istina, još je to prilično sporo, ali ako ste negde na nekom lepom putovanju to odlaganje povratka i nije tako loša stvar. Pun Mesec se dešava 15. avgusta u polju vaših odluka pa ne savetujem u ovom periodu donošenje bilo kojih a ponajmanje ljubavnih odluka. Partnerski dogovori su dobrodošli u poslednjoj nedelji avgusta i to iskoristite za neka kraća putovanja, naročito je zanimljiv 21. avgust za one u zvaničnom braku. U vašem polju ljubavi se nalazi Kiron koji zahteva isceljenje te oblasti života. Obzirom da je u pitanju znak Ovna ovde je reč o samozbrinjavanju sebe kroz ljubav i način na koji volite. Primenite neki tradicionalni tretman za ljubav od 18. avgusta, može vam prijati. 

Jarčevi su već duže vreme glavni akteri svih ovih transformativnih perioda. U julu mesecu je bilo najmračnije sa dva pomračenja, tako da su prozvani u veoma ozbiljnim i odgovornim zadacima na nivou svih naših duša. I mi svi treba da šaljemo ljubav i zahvalnost svim Jarčevima za naše najveće dobro. Takođe, Jarčevima će u polju ljubavi veoma dugo boraviti Uran koji će ih svakako osloboditi tradicionalnog i konzervativnog pristupa ljubavi. Poznato je da vama nije u prirodi da budete sledbenici, rođeni ste da budete lideri, ali bar tokom ovih mesec dana pokušajte da sledite svoje partnere da ne biste urušavali postojeće partnerske odnose prećutkujući nesporazume. Komunikacija će se poboljšati u prvoj nedelji avgusta a vi vežbajte da verbalizujete svoja osećanja prema bilo kome ili bilo čemu. Ovo je vreme velike transformacije a prvi pomak i znak da ste preživeli možete očekivati od 30. septembra.

Vodolije su u ovoj lunaciji same sa sobom dobro, kao da izbegavaju direktna suočavanja i razrešenje nagomilanih nesporazuma. Sve aktivnosti su u polju partnera a Vodolije ni ne pokušavaju da nađu makar mali kompromis u delu onoga što boli njihove, već opterećene partnere. Ali....pun Mesec 15. avgusta će napraviti cunami i teme, događaji i frustracije će se bez pardona i milosti izliti. Stoga drage Vodolije, ako mislite da će se nešto samo od sebe srediti, tvrdim da neće. Najmanje što se od vas očekuje je da znate šta hoćete i šta vam je cilj. Previše ste zaokupljeni sobom. Pročišćenje na malo grub i egocentričan, da ne kažem dramatičan način, doneće vaši partneri od 12. do 18. avgusta, a tada ćete opet početi da se predomišljate u stilu hoću-neću, ne znam, videću!

Ribe su sve vreme u proteklom periodu bile empatične, podržavajući ne samo svoje frustrirane partnere već i ostatak sveta. Bilo je izvesnih nesporazuma ljubavne prirode ali, polako se stvari dovode u red. Ribe nisu sklone raspravama niti dokazivanjima a još manje pravdanju. Njihovi partneri od njih baš to očekuju, da im kažu zašto ćute, a Ribe ćute zato što im je tako lepo i što su u svom svetu. Od 12. avgusta za mlađe pripadnike znaka Riba kreće malo prosperitetniji ljubavni period, pa u tom smislu može biti i putovanja poslednje nedelje avgusta. U polju partnera, od 18. avgusta, boraviće četiri planete pa će svi događaji biti usmereni na partnera što može uznemiriti veoma osetljive Ribe.

Ovnovi su sa ovim mladim Mesecom, koji je u njihovom 5. polju ljubavi, u svojoj punoj snazi i inicijativi. Sve je to glamurozno i spektakularno u nekom dobrom letovalištu, na nekom skupom putovanju, gde ljubav cveta. Ne smemo nikako da potcenimo prisustvo Kirona u znaku Ovna, koji će ovde još dugo boraviti. Sada je baš povoljan period za samoisceljenje energetskom tehnikom boja, zvuka i svetlosti. Najintenzivniji period za Ovnove je od 10. do 18. avgusta. Ovo je zaista vreme  za veliku, da ne kažem fatalnu ljubav kada slobodni Ovnovi mogu da stanu na „ludi kamen“. Od 18. avgusta dolazi do racionalizacije i mogućeg revidiranja stanja u novčaniku - koliko je ostalo od fatalne ljubavi. Proradiće glas razuma iz podsvesti, a možda će vam neki odani prijatelj skrenuti pažnju da je to sve „malo previše“.

Bikovi su na početku ovog mladog Meseca opterećeni formalnim partnerskim odnosima. Počinje da im bude tesna sopstvena koža i da ih partner guši ili „smara“ pa su izvesni konflikti ili prekidi.Muški pripadnici ovog znaka žele da uživaju u ljubavi u vreme najtoplijeg meseca sa najviše plodova u prirodi i zaista će to biti od 10. do 18 avgusta. Da li će to biti „neka nova ljubav, tajna ljubav, ili paralelna ljubav“ zavisi od potencijala same osobe rođene u ovom znaku. Mnogi Bikovi će u ovom periodu kupiti neki lepi stan ili kuću kao ljubavno gnezdo. Trežnjenje počinje sa Punim Mesecom 15. avgusta kada će biti previše emocija. Iluzija racionalizacije ljubavi će krenuti od 21. avgusta kada Venera uđe u znak Device, kada će se Bikovi vrlo trezveno preračunati koliko su ovog leta potrošili na uživanje. 

Blizancima ovo vreme donosi šansu da isplivaju na sunčanu obalu nakon perioda neobičnih emotivnih iskustava. Bilo je ovo veoma naporno za Blizance. Em se Merkur kretao retrogradno, em se vratio u Raka pa je bilo tuge, plakanja, rastanaka i prekida svih onih veza koje apsolutno nisu imale smisla nego su eto tako postojale. Sada je vreme isceljenja, sunčanja, vreme za regeneraciju. Povezivanje sa partnerima, kao „sada se razumemo i znamo šta hoćemo i šta možemo“ je oko 21. avgusta. Nisam sigurna da će dugo potrajati jer se mogu javiti recidivi prethodnog vremena. Sačekajte da prođe ovo vrelo leto pa polako proanalizirajte vaš ljubavni život. Ovo je vreme da se zabavite, opustite i iscelite. Nije vreme ni za nastavke, a još manje za početak.

Rakovi su prilično umorni i emotivno iscrpljeni od prethodnih događanja. Njihov osećaj ih vodi napred ali se razum još uvek vraća u emotivni vrtlog da još jednom pronađe objašnjenje šta je to i zašto je to bilo? Rakovski osećaj je ono što Rakovi treba da prate jer je Merkur (razum) posle retrogradnog hoda u Raku kao mamuran nakon emotivne opijenosti. Zaista je neophodan odmor, pre svega za glavu. Nije potrebno procenjivati prošlo vreme, važno je znati oprostiti i otpustiti. Vreme je za nove i bolje dane. Dobro će doći ova finasijska ekspanzija za Rakove u periodu od 10. do 18. avgusta da im omogući spa vikend sa partnerom. Pun Mesec je prirodna pojava, ali kada je u znaku Vodolije Rakovima može biti naporan „vruć vetar“ koji rasplamsava emocije na nivou racionalnog uma. Savetujem Rakove da se bave svojom inuticijom koja ih u ovom vremenu podržava kao najbolja navigacija verujući da se nalaze na pravom mestu, sa pravom osobom i u pravom treutku. U polju partnera se nalazi ozbiljna ekipa koja zna šta radi, tako da nemate razloga za brigu, imate osnova za poverenje!

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD