Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astrološki članci

Venerin ples

Venerin ciklus obeležen ulaskom u prvi znak Zodijaka ove godine je počeo 08.02.2012. Prvi aspekt koji je napravila bio je konjunkcija sa Uranom, pa su ove godine moguća neobična dešavanja, neplanirane i iznenadne ljubavi, nagle i šokantne promene i preokreti u raznim situacijama. Po mitu, Afrodita je težila slobodi i ljubavi, nesrećno udata za Hefesta, starog kovača, a tajno je uživala u strastima sa Aresom – bogom rata. Pored Aresa, imala je i druge brojne ljubavi poput Zevsa, Dionisa, Hermesa...

Zbog vatre i nagle prirode Ovna očekivali bismo da njena ljubavna priča i zaplet krenu baš u ovom znaku, ali kako ju je Mars dispozicijom odveo u znak svog pada, ona se kroz ovaj znak nije osećala najsrećnijom. Bilo je tu susreta, ponuda, ali najviše raskida i predomišljanja, zbog nesavršenosti (Devica) koju samo jedno devičansko oko može videti. Da bi bol (Saturn) bila veća, pri izlasku iz znaka Ovna napravila je opoziciju sa Saturnom. Saturn ju je silno namučio, pričao i obećavao brak, a još ni prvi nije okončao (Saturn u Vagi). Priča već ispričana po ko zna koji put (Retrogradni Saturn), a Venera umorna (opozicija) rado je dočekala jutro u Biku. Ulazak u Bika bio je kao melem za njeno krhko i nežno telo.

Kroz znak Bika, Venera će napraviti nekoliko interesantnih aspekata sa Jupiterom, Plutonom i Marsom, kao i sa Neptunom na samom početku znaka Bika.

Evo i susreta sa njenim Zevsom, Dionisom, Hermesom..  Nebo će se poigrati u ovom periodu sa ovim planetama, ali neko će zaista i živeti ovaj mit ili bar jedan njegov deo. Sve do njenog retrogradnog hoda, situacija na nebu biće jako uzbudljiva i zanimljiva, poput filma na velikom bioskopskom platnu.

Kako kažu stari „po jutru se dan poznaje“, pa ako je sudeći po prvom znaku (Venera u Ovnu), ne bi očekivali neka bitna dešavanja ni u zemljanom, sporom znaku Bika. Međutim, trenutak kada je stala na nulti stepen Bika (05.03.2012), kao da se nebo otvorilo. Zablistala je u punom sjaju sva zanosna u skupoj haljini boje meda. Putena i mirna, lagano je spustila svoje malo stopalo na zemljano tlo (Bik) i pustila svoj mali korak. Ushićena i sretna jedva je dočekala taj trenutak, bez daljeg dispozitora (Venera u Biku) koji je vode u pad ili izgon. Želela je da oseti svaki trenutak, jer je već na 1° dočekao sekstilom Neptun u Ribama, pa je odmah ušla u svet mašte i snova, kreativnosti i čarolije i činilo se kao da je on sve vreme bio tu i biće… taj slikar, pesnik, fotograf ili mornar (Neptun u Ribama). Možda će lepo pevati, glumiti ili svirati, ali možda samo raditi u štampariji i raznim bojama obojiti njen svet. Ko god da je, njoj je bilo lepo (Venera sekstil Neptun) i za njega niko ne zna niti će saznati (Neptun u Ribama – Venera u Biku).

Još pod utiskom da su idealne ljubavi (Neptun sekstil Venera) ostvarive ovde na zemlji (Bik), nailazi na Zevsa (Jupiter) koji već neko vreme šeta znakom Bika željno isčekujući svoju Afroditu. Laganim korakom išla je ka Zevsu (Venera konjunkcija Jupiter) koji je došao sa puta (Jupiter-inostranstvo) i darivao je skupim poklonima (Jupiter u Biku). Radovao joj se i uživao u njenoj mladosti i lepoti (Venera u Biku). Uživali su u izobilju, putovanjima, raznim Zevsovim avanturističkim pričama, ali i njegovoj mudrosti i znanju. Divno je vreme provela sa Jupiterom, uživajući u zanosu ljubavi, sreće i radosti, ali nestašna priroda odvešće je dalje.

Afera je uzbuđuje (Jupiter konjunkcija Venera), ali to nije priča koju ona želi. Samouverena, svesna sebe i svoje lepote, ponosno je šetala svojom teritorijom (Venera u Biku). Zanosna i lepa osetila da je neko prati pogledom, ne vidići jasno lice, već ga samo osećajući... Širi se miris memle (Jarac) i jakog skupog duvana... Obuzima je hladnoća (Jarac) i on kao da je tu. Pravo iz podzemlja, poput Hada (Pluton u Jarcu) u svom skupom odelu, posmatrao je to telo koje na Zemlji, za njega kao da lebdi (Venera u Biku). Po godinama više nego duplo stariji (Jarac) i novcem to premošćuje – pratio je pogledom svaki njen korak. Njoj to ne prija, ali ne beži (Venera trigon Pluton). No kako ovo ipak nije priča Persefone (što bi bila Venera u Škoripionu) igra sa Plutonom se ovde i završila, bar do sledećeg susreta iz zemljanog ili vodenog znaka, pa je sada naša Afrodita otišla dalje ka novim uzbuđenjima i novim uživanjima (Bik).

Pored Jupitera i Plutona, tu je i Mars koji vredno radi (Devica) i sa egzaltacije Merkura (13° Device) pametno čeka svoj trenutak. Negde u restoranu (Bik) dok željno iščekuje svoj omiljeni dezert (Venera u Biku), radosno se smeškala konobaru (Mars u Devici), a kako i ne bi kad ga poznaje, jer su se već sretali (retrogradni Mars). Bilo je tu već susreta na radnom mestu, prodavnici zdrave hrane (Devica), biblioteci, cvećari… I baš poput Afrodite i Aresa – i ovde su se desile strasne i jake ljubavi. Mnogi su u ovom periodu i započeli svoju ljubavnu romansu, neki su se vratili starim ljubavima (retrogradni Mars – povratak) koja će na žalost biti kratkog veka...

Bilo je divno vreme koje je provela u znaku Biku, zanosno šetajući do moćnog, bogatog i dosta starijeg gospodina, biznismena (Pluton u Jarcu), rado provodeći vreme u društvu dobrog i stabilnog veleposednika (Jupiter u Biku), te hrleći u zagrljaj pametnom mladiću (Mars u Devici), tom vrednom momku koji sem snova i ljubavi trenutno ništa nema da joj pruži. No ipak – uniforma (Mars u Devici) ovde obećava (...trigon Jupiter), pa će biti i viših činova, unapređenja i povišice.

Još pod utiskom silnih dešavanja, sa prvim danima proleća ući će u znak Blizanaca. Puno priče, smeha, lakoće, a i poneka će se ljubavna knjiga pročitati... Lagano kao što su Blizanci nestašni i razigrani (večita deca), ostaviće i Venera svoje ljubavi – Jupitera i Plutona, a još će samo Mars ostati da sa njim na buran način završiti ovu igru (Veners kvadrat Mars)... A zatim lagano, kao što je sve i počelo, na kraju poslednji valcer odigraće sa njim – gospodinom Saturnom u Vagi! Čekao ju je, ali ona nije ni sumnjala da neće. Pomalo tužna što je bal završen (Venera u Blizancima kvadrat Neptun), ipak pristaje da odigra poslednji ples (Venera trigon Saturn). Da sve izgleda kao u bajci opisuje njen dispozitor Merkur, koji u trenutku njenog ulaska u znak Blizanaca kreće u svoj direktan hod i sve se u momentu menja. Preko svog dispozitora (Merkur u Ribama) ona sanja o idealnoj ljubavi (Venera je egzaltirana u Ribama) sa venčanicom i kočijama (Venera u Blizancima trigon Saturn). I tako nošena zanosom egzaltacije preko svog dispozitora, bajka će trajati sve dok Merkur ne bude ušao u znak Ovna. Dispozicijom od egzaltacije (Ribe) Venera ide u znak svog izgona (Ovan). Tada se Venera budi (Ovan) i ona donosi odluku da svoj san o kojem je maštala pretvori u stvarnost. Međutim, kako je Venera u Ovnu u izgonu, odluka je neće činiti srećnom.

Mnogi bi u ovom periodu umesto konkretnih i preciznih dogovora, trebali da potraže san (Ribe) koji su sanjali kao deca (Blizanci) i na osnovu tih emocija i osećaja krenu svojim putem. Ali ova Venera će ipak iz svog izgona odlučiti (Venera u Ovnu preko dispozitora), naglo (Merkur konjunkcija Uran), precizno i jasno – da izgovori sudbonosno DA Saturnu koji je na kraju njenog direktnog puta strpljivo čeka (Saturn).

I taman kad smo pomislili da je ovde kraj i da će moja bajka imati happy end, ponoć će otkucati. I naša Venera poput Pepeljuge shvata da je cela priča sa Saturnom bila nerealna i da je magija nestala. Sigurnost, stabilnost, ali i odgovornost koja uz Saturn dolazi, nisu ono na šta je naša Venera u Blizancima spremna. Momenat koji se dešava kada Venera dodirne 24° 00’ Blizanaca (analogno Ribama) je poput Julije Roberts u filmu „Odbegla mlada“. Venera i Saturn će napraviti trigon na tom stepenu, ali do tačne egzaktnosti nedostajaće samo 4 lučna minuta (Venera će se naći na 24º 00’, a Saturn na 24º 04’, kada će se “predomisliti”)!

Afrodita sad stoji pored Hefesta (Venera trigon Saturn), sprema se da izgovori sudbnosno „DA“, ali ne progovara... Tišina koja ispunjava prostor je trenutak Venerine stacioniranosti. U momentu, brzinom munje – kako je na početku već bilo u najavi nepredviđenih obrta u situaciji – Venera će se predomisliti i krenuti retrogradno.

Kome se to ona okreće ili čemu i zbog čega se odriče svega što joj nudi Saturn (stabilnost, udobnost, sigurnost, brak – Satrun u Vagi)? Kao svetlo na kraju tunela, zbunjena i sama, pitajući se da li je donela pravu odluku, pojaviće se i razlog njenog predomišljanja. Nakon par dana u znak Blizanaca ući će Sunce. Slika je jasnija i potpunija. Jedno drugom hrle da bi se spojili na 15° Blizanaca. Za mnoge ovo će biti trenutak kada se dve duše spajaju u jedno, momenat kada se rađa novo biće... ciklus koji je trajao i započeo još davne 1769. godine, sada se završava.

Za mnoge će bajka ovde biti završena, ali za neke tek počinje (Sunce) i rađa se nova budućnost. Šta to počinje i ka čemu stremimo, koga to pratimo svojom Venerom...? Svojom potrebom i željom pratićemo Nebo. Da je ono živo i da po njemu igramo dokaz su ove tako male, a tako velike slike, samo jedan deo ispričan u životu... Iskoristimo ovo spajanje sa našim potrebama, sa našom najiskrenijom željom (Venera konjunkcija Sunce) i ostvarimo svoje snove.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD