Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project: Lakoća Povezivanja Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću povezivanja, čije se kapije otvaraju sa Punim Mesecom 3. avgusta.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 22.07. do 28.07.2019.

Nalazimo se u sredini ciklusa retrogradnog Merkura (7-31. jula), kao i opoziciji Venere prema međurastojanju Saturna i Plutona, od 17. do 21. jula. Kada je Merkur retrogradan česte su promene mišljenja, iznenadni obrti, tvrdnje a potom i poricanja, vraćanje na prvobitno itd. što je sve klasično ponašanje jednog “spletkaroša”. Merkur vlada vestima i svakim načinom komunikacije, a kada je retrogradan, kontradiktornost i zbrka postaju svakodnevni. Što se tiče tržišta, ona su u korelaciji sa promenljivim Merkurom, od trenda rasta do trenda opadanja, svakih 1-4 dana. Pošto je Jupiter (preterivanje) još uvek u slabom kvadratnom aspektu prema Neptunu (konfuzija, iluzija i zabluda) do septembra, ova kosmička kombinacija može biti dodatno zbunjujuća za sve, uključujući i investitore.

Ipak, svetski berzanski indeksi su se do sada pod retrogradnim Merkurom održali relativno dobro. U stvari, nekoliko indeksa je prošle nedelje napravilo nove vrhunce svih vremena. Neki su napravili ove vrhunce početkom sedmice, a drugi krajem. Neka tržišta su doživela korektivne padove koji su okončani početkom nedelje. 

U retrospektivi, to je bila prilično nepredvidiva nedelja, posebno za sirovine, nakon pomračenja Meseca 16. jula, i Venere u Raku u opoziciji sa konjunkcijom Saturna i Plutona u Jarcu 17-21. jula, usred ciklusa retrogradnog Merkura krajem sedmice, 19. jula.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Početkom sedmice Sunce ulazi u svoj vladajući znak Lava. Sada je sredina leta na severnoj hemisferi i simbolično označava vreme za zabave, razonodu, uživanje, žurke i proslave. Povoljan je period za venčanja, tako da ću i ja naravno, to uraditi 9. augusta, kada se spoje Sunce i Venera i formiraju harmoničan trigon (120°) ka Jupiteru, koji će promeniti smer iz retrogradnog u direktno kretanje na sredini Strelca. Nije samo dobar trenutak za venčanje, već je i povoljan trenutak za sklapanje trgovinskog sporazuma. Nadajući se tome, moguća je pojava novih najviših vrednosti mnogih svetskih berzanskih indeksa. Ovaj vremenski period će trajati 1-2 meseca, zbog čega sam u nekoliko navrata izjavio da očekujem da američko tržište deonica dostigne srednje ili visoke vrednosti između jula i oktobra, a posebno u avgustu i septembru. Takođe je bio (i ostaje) moj stav da ako SAD i Kina ne mogu da postignu trgovinski sporazum tokom ovog perioda, prilika će za duži period biti izgubljena, a reakcija berze će biti negativna. To će biti direktno povezano sa nemogućnošću američkog rukovodstva da sklopi trgovinski sporazum sa Kinom. Dakle, ovde se nadam ne samo uspešnom braku (u mom univerzumu), već i uspešnom trgovinskom sporazumu između SAD-a i Kine, a kao rezultat toga i solidnoj svetskoj ekonomiji.

Malo je verovatno i ne očekujem da se razvoj svetske ekonomije bazira samo na trgovinskom dogovoru iz nekoliko razloga, od kojih su mnogi povezani sa geokosmičkim faktorima. Suštinski, ovo je najduži period ekonomske ekspanzije, jer sa julom otpočinje 121. mesec računajući od juna 2009. Prethodni najduži period bio je 120 meseci, od marta 1991. do marta 2001. godine. Drugo, istorijska korelacija između tranzita Jupitera i dugoročnih visokih vrednosti u okviru ciklusa u američkim deonicama je veoma visoka kada je Jupiter u Strelcu, gde boravi od 8. novembra 2018. do 2. decembra 2019. godine. Obično se vrhunac dostiže pred kraj tranzita u znaku. Nakon vrhunca, deonice obično naglo opadaju u dužem niskom ciklusu, 1-3 godine kada je Jupiter u Jarcu, Vodoliji ili Ribama.

Trgovinski sporazum je ključan (Jupiter u Strelcu), a ne prilagođavanje centralnih banaka u svetu u procesu nacionalne trke za najjeftiniju valutu (najniže cene) započinjući tako još jedan krug monetarnog popuštanja pod argumentom da je inflacija ukroćena. Nedostatak sigurnog trgovinskog okruženja već ima snažan efekat u Kini, koja doživljava najsporiji ekonomski rast u skoro 30 godina. I mada je ovo sada najduži period ekonomske ekspanzije u SAD-u, nije bio toliko robustan. Godišnja stopa BDP-a tokom ove ekspanzije bila je jedna od najnižih od samo 2,3%, uprkos rekordno niskim kamatnim stopama.

Šta se dešava kada se kamatne stope još više smanje i ne dolazi do velikog rasta usled zabrinutosti širom sveta zbog neizvesne situacije u svetskoj trgovini? Šta se dešava kada se Jupiter kreće od Strelca do Jarca, gde će se pridružiti Saturnu i Plutonu? To je kao da idete iz zemlje obilja (Strelac) u zemlju oskudice (Jarac).

Stelijum u Jarcu 2020. može zaista dobro funkcionisati ako se Jarčeva koncepcija “menadžmenta” efektno primeni na finansije. Sa Jupiterom u Strelcu, naglasak je na rastu i povećanju prihoda putem povećanja učešća na svetskom tržištu, a time i kretanja prema nižim kamatnim stopama (i nižoj vrednosti valute) kao podsticaja povećanju učešća na svetskim tržištima. U Jarcu, to će zahtevati ravnotežu između rasta prihoda i opreznog upravljanja troškovima u potrazi za ekonomičnom upravom. Ako ministarstva finansija zemalja u svetu budu dobri “menadžeri”, sve će biti dobro. Ali ako budu verovali da mogu opstati samo kroz povećanje prihoda bez upravljanja rashodima, doći će do problema. A ime te nevolje je "dug".

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD