Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Božanstvo astrologije (peti deo)

Ako je Uranija u 1. kući i uzimamo da je povoljno postavljena, natus će imati posebnu sklonost, u zavisnosti od planeta sa kojima je povezana, da sa tim prevazilazi granice uobičajenog bivajući sam veoma neobična osoba, spajajući fiziku i metafiziku, spajajući umetnost i nauku, dolazeći u susret sa osobama koje su neobične, drugačije od onoga što bi možda bilo za očekivati, ali će imati tu jednu, kada je dobro postavljena, isceljujuću ulogu ili funkciju u životu jer će sobom predstavljati tu iskru čarolije koja je jako bitna za inspiraciju. Naravno, potrebno je gledati da li je Uranija postavljena više povoljno sa Merkurom ili je više sa Venerom, i u kojoj je vrsti odnosa ali u zavisnosti od same njene postavke ta čarolija postoji u samoj osobi. Ako je ovo ženski horoskop, onda je ova čarolija ovde naročito naglašena i ona ima sklonost da u svom životu prateći tu iskru kao jedan talas u jednom trenutku u životu zaista napravi veći skok nego što bi to bilo u običnom načinu življenja. Ona je posebna i ako je dobro postavljena s Venerom, izraz svega toga je više kroz umetnost koja isto tako čoveka inspiriše i prenosi ga u drugu dimenziju. Astrologija u svojoj biti jeste zapravo i Venera kao jedna umetnost, kao jedna sposobnost da isceli ali i naravno ono što je jedna jasna logika. Ako imamo samo jasnu logiku a bavimo se astrologijom imamo problem u odnosima, to je fakat. Ako smo astrolog treba da sviramo nešto, treba da se bavimo muzikom, još nekom umetnošću da bismo mogli da spojimo ono što astrologija kao takva jeste jer astrologija i jeste Venera i ona je u svojoj osnovi izražena kroz tu Veneru. Ne možemo biti samo suvoparni u astrološkom razmatranju jer ćemo imati problem u odnosima, imaćemo problem u životu, praktičan, vrlo konkretan i to ne može da ide tako. Natus koji se bavi ovakvom disciplinom mora da bude u čaroliji, mora da živi čaroliju. Ako toga nema, sve ostalo je kao da pokušavamo da uhvatimo munju i suviše je suvo i daje samo jedan mali deo jednog zadovoljstva. Suština astrologije jeste da je ona mnogo više od toga, ona bi trebalo da nam život promeni kao jednu vibraciju i da nas potpuno uvede u jedan svet čarobnog i to Uranija u 1. kući može da da, to je njen cilj, to je njeno mesto, to traži tu čarobnicu. 

Ako je Uranija u 2. kući, onda ovde znamo da osoba mnogo više treba da oživi sećanje na svoj san. Ova osoba mora da materijalizuje svoj san. Uranija u 2. kući će tražiti da osoba može da pronađe svoju vrednost u tome što će sve ono što je vezano za njen unutrašnji svet, za snove, za 12. kuću, za sve ono što postoji kao njen mit ovde moći da ostvari i da materijalizuje. Potrebno je da osoba preko ove čarobnice stiče novac, potrebno je da ume da se ostvari u materijalnom svetu najčešće kao umetnik ili kao neko ko će se baviti astrologijom ili svim onim što može da doda taj spoj vrlo konkretnog sa veoma suptilnim. Zar nije svaka umetnost upravo dodir nečeg što je vrlo na zemlji sa veoma suptilnim; ovo je spoj jednog i drugog i materijalizacija, ostvarenje kroz to. Ovde je to više u jednoj sferi divnog glasa koji ovakva Venera ili ovakva Uranija ima.

Ako je Uranija povezana sa 3. kućom, rekli bismo da je to njeno mesto koje je snažno kao mesto njenog intelekta, kao mesto njenog astrološkog poimanja u kome ona nosi inspiraciju. Njene reči nisu samo njene, njene reči su kanal kroz koji pričaju duhovi predaka, kroz koji ona kanališe razna druga sećanja. Mnoge stvari ona takođe čuje tu sama po prvi put.

Kada je Uranija povezana sa 4. kućom, najdirektnije igra ulogu kojom nas povezuje sa pričom predaka, u kojoj nas povezuje s nekim ko je od naših, od koga smo postali i ko je imao neki dar, neku specifičnu vrednost zbog koje mi sada to ovde prenosimo što može da bude ili umetnost ili talenat za astrologiju ili za neku drugu sposobnost koja je čarobnjačka ili vrlo specijalna, u vrlo pozitivnom smislu, koja zaista inspiriše život, što jako često i jesu umetnici. Uranija je jedna od devet muza, dakle zaštitnica je umetnosti svakako ali astrologija je i tretirana kao jedna od umetnosti pored svih ostalih klasičnih.

Kada govorimo o Uraniji u 5. kući, naravno da je ovde talenat za umetnost u klasičnom smislu izvesno prisutna ali zar ne vidimo ovde i jednu ljubav koja će biti posebno čarobna, gde ćemo imati jednu vezu koja ne spada u brak i koja je sama po sebi inspiracija, koja sama po sebi ima potrebu da spoji Saturna i Urana, koja će trajati dokle god nije vezana, koja će predstavljati u nekom trenutku barem ideal te ljubavi o kojoj Venera sanja jer je to Uranija, Uranija koja je povezana sa 5. Čar, začaranost, zaljubljenost i sve ostalo što odatle ide dolazi nam preko ovakve Uranije i očekujmo da je ovo vrlo zanimljiv, u najmanju ruku sretan život u tom delu. Jedino ako natus izgubi ovakvu Uraniju, ako ne može da živi u skladu sa njom, ako njegova Venera očekuje da to mora da se pretvori u običan Mesec. Običan Mesec se boji Urana, običan Mesec ima osećaj da mu je potreban Saturn da bi bio siguran, kući su potrebni zidovi tako da je i Mesecu potreban Saturn i ako to bude tako onda ova Uranija polako počinje da nestaje jer joj se samo jedan deo oživljava a ovaj drugi se gubi i vrlo lako dolazi do toga da je ovo bila neka ljubav u jednom trenutku ali ne opstaje trajno.

Kada je Uranija povezana sa 6. kućom, ovde neko ima specijalan talenat u onome što radi. Ovo može biti neko ko je vešt u svom poslu kao zanatlija, neko ko ima neku svoju čaroliju, neko ko ume da isceljuje, neko ko se može baviti astrologijom ali je to više od klasične astrologije; to je neko ko zna da zaleči onaj primarni bol jer svi bolovi, na kraju, nastaju zato što je Saturn zbacio Urana, svi bolovi odatle nastaju i ako to neko ume da spoji onda se ovo stanje oživljava. Uvek treba imati na umu da je Uranija otkrivena na 15} Vodolije i ne postoji jače mesto u Zodijaku za polje direktnog znanja, direktnog kontakta. Ovde je centar znaka znanja i Uranija će u ovom polju sigurno često dati nekog ko je veoma vešt, veoma sposoban da neke stvari oživi, daće nekog čarobnjaka; čak i ako sam natus to ne može da bude, to će biti neko i opet to pre svega ide kroz žensku ruku, žensku energiju i neko ko to nosi ima sposobnost isceljivanja, ima taj dar. 

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD