Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 01. do 07. jula 2019.

Veoma moćan geokosmički period (od 9. do 24. juna), pored niza drugih aspekata, uključujući drugi padajući kvadrat Jupitera i Neptuna (16. jun) je okončan. Poslednja prepreka bio je Neptun, koji je kretao retrogradno 21. juna, nakon čega je usledio tranzit Venere i promenjiv T-kvadrat sa Jupiterom i Neptunom 23. i 24. juna. Do tada je većina svetskih berzanskih indeksa završila prvu etapu rasta otpočetu 3-4 juna. Prošla nedelja je tako bila neka vrsta pauze.

Kada tržišta pauziraju, to obično znači da investitori čekaju da se desi nešto veliko. To "nešto veliko" su dugo očekivani trgovinski razgovori između predsednika Kine Đipinga i predsednika SAD-a Donalda Trampa, koji će se održati ovog vikenda na samitu G-20 u Osaki, Japan. Kada je Mesec egzaltiran u Biku, moglo bi doći do prihvatljivog plana o ponovnom nastavku razgovora. Tržište kapitala bi to verovatno volelo. Ali opet, Bik je tvrdoglava životinja, tako da ako bilo koja strana očekuje da druga promeni svoj položaj, ili ako jedna strana pritisne drugu zahtevima koji se smatraju nerazumnim i neuravnoteženim, moglo bi doći do frustracije bez napretka. U tom slučaju, nagli pad bi mogao otvoriti berze naredne sedmice. Dakle, ova sedmice predstavlja priliku za lidere ove dve zemlje da unaprede svetsku ekonomiju i tržišta akcija.

Prošle nedelje je možda bilo tiho na tržištima akcija, ali to nije bio slučaj na tržištu roba. Zlato je poraslo na najvišu vrednost od maja 2013. godine. Srebro takođe, ali ne toliko snažno. Najuzbudljivije tržište je, međutim, bio Bitcoin. U knjizi Prognoza 2019, predviđeno je da će cena Bitcoin-a porasti 4-8 puta u narednih 2-5 godina. Ova prognoza je zasnovana na dva faktora: prvo, Uran u Biku; drugo, nakon što tržište padne za 77-93%, to je zbog snažnog rasta nakon ulaska Urana u znak koji vlada tim sektorom. Postoji treći razlog: jednom kada se rast završi sa Uranom u Biku, desiće se još jedan pad od 77-93% pre nego što napusti znak Bika. Za Bitcoin će biti teško da bude prihvaćen kao prava valuta sve dok Uran ne napusti znak Bika (2025). Ljudi žele da valuta koju koriste bude stabilna.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Ove nedelje nema važnih geokosmičkih aspekata. Međutim, tri planete menjaju znak, što je poznato kao ingres i tu je pomračenje Sunca. Najvažniji od njih, po mom mišljenju, je ulazak heliocentričnog Merkura u Strelca, od 1. do 12. jula. Ovo je jedini heliocentrični tranzit u znak koji pomno pratim, jer sam tokom godina uočio - i objavio kvantitativne studije - o njegovoj povezanosti sa snažnim kretanjima cena na finansijskim tržištima, posebno metalima i valutama. Ove sedmice to može biti posebno važno kada je zlato došlo do novog šestogodišnjeg maksimuma. Heliocentrični Merkur u Strelcu u kombinaciji sa nedavnim kvadratom Jupitera i Neptuna može biti u korelaciji sa ne uvek ispoštovanim preuveličavanjima i obećanjima. Bilo bi mudro da svi iznose pouzdane činjenice, a ne očigledna preterivanja koja potom vode do sramote ili nepoverenja.

Mars koji ulazi u Lava (1. jul - 18. avgust) obećava zabavu. I Mars i Lav su vatreni, skloni smeloj akciji i samopouzdanju. Gospodin Tramp je, na primer, rođen sa ovom kombinacijom, jer je to najčešća kombinacija planeta-znak u natalnim kartama predsednika Sjedinjenih Država, prema studijama astrologa Michaela O'Reillija. Niko ne sumnja u hrabrost i samopouzdanje gospodina Trampa. 

Dva dana kasnije, Venera ulazi u patriotski znak Raka. U sendviču između ta dva datuma (1. i 3. jula) je pomračenje Sunca u Raku, opet patriotska kombinacija. Rak gaji ljubav prema domu, porodici i zemlji. Mogla bi se očekivati velika nacionalna proslava u SAD ove sedmice, koju bi možda vodio gospodin Tramp, kao što je to praznik Dana nezavisnosti, 4. jula. Sa svim tim patriotizmom, preterivanjem, odvažnošću i željom za velikom proslavom koju je nagovestio kosmos, to može biti veoma dobar trenutak za upoznavanje, ali pokušajte se držati podalje od sporova, argumenata i svađa.

Ova tema poverenja i agresije i potvrđivanja može da se nastavi i u avgustu i čak septembru. Napominjemo da se Sunce približava svojoj dvogodišnjoj konjunkciji sa Marsom 2. Septembra. Konjunkcija Sunca i Marsa je jedan od najjačih geokosmičkih potpisa sa 8% ili više procenata verovatnoće za preokret na američkom berzanskom tržištu, uzimajući u obzir orbis od 8 stepeni. Taj vremenski opseg počinje u avgustu. Nikome ne bi trebalo biti dosadno ovog leta. Izgleda da će biti dosta zabave. Takođe, može biti mnogo hvalisanja od strane loših ili glumaca u nastajanju. Samo se smeškajte i nastavite dalje. Uživajte u zabavi. Nemojte se “primiti” na cirkus, osim ako niste vešt akrobata. U suprotnom, morate brzo da uhvatite korak, prođete kroz avanturu ili odete kući. Ove sezone imate izbora, a mnogi su dobri.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD