Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 01. do 07. jula 2019.

Veoma moćan geokosmički period (od 9. do 24. juna), pored niza drugih aspekata, uključujući drugi padajući kvadrat Jupitera i Neptuna (16. jun) je okončan. Poslednja prepreka bio je Neptun, koji je kretao retrogradno 21. juna, nakon čega je usledio tranzit Venere i promenjiv T-kvadrat sa Jupiterom i Neptunom 23. i 24. juna. Do tada je većina svetskih berzanskih indeksa završila prvu etapu rasta otpočetu 3-4 juna. Prošla nedelja je tako bila neka vrsta pauze.

Kada tržišta pauziraju, to obično znači da investitori čekaju da se desi nešto veliko. To "nešto veliko" su dugo očekivani trgovinski razgovori između predsednika Kine Đipinga i predsednika SAD-a Donalda Trampa, koji će se održati ovog vikenda na samitu G-20 u Osaki, Japan. Kada je Mesec egzaltiran u Biku, moglo bi doći do prihvatljivog plana o ponovnom nastavku razgovora. Tržište kapitala bi to verovatno volelo. Ali opet, Bik je tvrdoglava životinja, tako da ako bilo koja strana očekuje da druga promeni svoj položaj, ili ako jedna strana pritisne drugu zahtevima koji se smatraju nerazumnim i neuravnoteženim, moglo bi doći do frustracije bez napretka. U tom slučaju, nagli pad bi mogao otvoriti berze naredne sedmice. Dakle, ova sedmice predstavlja priliku za lidere ove dve zemlje da unaprede svetsku ekonomiju i tržišta akcija.

Prošle nedelje je možda bilo tiho na tržištima akcija, ali to nije bio slučaj na tržištu roba. Zlato je poraslo na najvišu vrednost od maja 2013. godine. Srebro takođe, ali ne toliko snažno. Najuzbudljivije tržište je, međutim, bio Bitcoin. U knjizi Prognoza 2019, predviđeno je da će cena Bitcoin-a porasti 4-8 puta u narednih 2-5 godina. Ova prognoza je zasnovana na dva faktora: prvo, Uran u Biku; drugo, nakon što tržište padne za 77-93%, to je zbog snažnog rasta nakon ulaska Urana u znak koji vlada tim sektorom. Postoji treći razlog: jednom kada se rast završi sa Uranom u Biku, desiće se još jedan pad od 77-93% pre nego što napusti znak Bika. Za Bitcoin će biti teško da bude prihvaćen kao prava valuta sve dok Uran ne napusti znak Bika (2025). Ljudi žele da valuta koju koriste bude stabilna.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Ove nedelje nema važnih geokosmičkih aspekata. Međutim, tri planete menjaju znak, što je poznato kao ingres i tu je pomračenje Sunca. Najvažniji od njih, po mom mišljenju, je ulazak heliocentričnog Merkura u Strelca, od 1. do 12. jula. Ovo je jedini heliocentrični tranzit u znak koji pomno pratim, jer sam tokom godina uočio - i objavio kvantitativne studije - o njegovoj povezanosti sa snažnim kretanjima cena na finansijskim tržištima, posebno metalima i valutama. Ove sedmice to može biti posebno važno kada je zlato došlo do novog šestogodišnjeg maksimuma. Heliocentrični Merkur u Strelcu u kombinaciji sa nedavnim kvadratom Jupitera i Neptuna može biti u korelaciji sa ne uvek ispoštovanim preuveličavanjima i obećanjima. Bilo bi mudro da svi iznose pouzdane činjenice, a ne očigledna preterivanja koja potom vode do sramote ili nepoverenja.

Mars koji ulazi u Lava (1. jul - 18. avgust) obećava zabavu. I Mars i Lav su vatreni, skloni smeloj akciji i samopouzdanju. Gospodin Tramp je, na primer, rođen sa ovom kombinacijom, jer je to najčešća kombinacija planeta-znak u natalnim kartama predsednika Sjedinjenih Država, prema studijama astrologa Michaela O'Reillija. Niko ne sumnja u hrabrost i samopouzdanje gospodina Trampa. 

Dva dana kasnije, Venera ulazi u patriotski znak Raka. U sendviču između ta dva datuma (1. i 3. jula) je pomračenje Sunca u Raku, opet patriotska kombinacija. Rak gaji ljubav prema domu, porodici i zemlji. Mogla bi se očekivati velika nacionalna proslava u SAD ove sedmice, koju bi možda vodio gospodin Tramp, kao što je to praznik Dana nezavisnosti, 4. jula. Sa svim tim patriotizmom, preterivanjem, odvažnošću i željom za velikom proslavom koju je nagovestio kosmos, to može biti veoma dobar trenutak za upoznavanje, ali pokušajte se držati podalje od sporova, argumenata i svađa.

Ova tema poverenja i agresije i potvrđivanja može da se nastavi i u avgustu i čak septembru. Napominjemo da se Sunce približava svojoj dvogodišnjoj konjunkciji sa Marsom 2. Septembra. Konjunkcija Sunca i Marsa je jedan od najjačih geokosmičkih potpisa sa 8% ili više procenata verovatnoće za preokret na američkom berzanskom tržištu, uzimajući u obzir orbis od 8 stepeni. Taj vremenski opseg počinje u avgustu. Nikome ne bi trebalo biti dosadno ovog leta. Izgleda da će biti dosta zabave. Takođe, može biti mnogo hvalisanja od strane loših ili glumaca u nastajanju. Samo se smeškajte i nastavite dalje. Uživajte u zabavi. Nemojte se “primiti” na cirkus, osim ako niste vešt akrobata. U suprotnom, morate brzo da uhvatite korak, prođete kroz avanturu ili odete kući. Ove sezone imate izbora, a mnogi su dobri.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD