Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 24.06. do 30.06.2019.

Gospodin Tramp i dalje veruje da je Fed uzrok sporog rasta, ignorišući neizvesnost koju stvara njegova tarifna politika. Da li će se dogovoriti sa Kinom ili nametnuti 25% poreza? Najbolja ekonomska politika se dešava kada svaki važan činilac dobro postupa sa onim što kontroliše. To znači da bi se Fed trebao fokusirati na stabilne cene, dok bi Kongres i izvršna vlast držali poreze na niskom nivou, pod umerenom zakonodavnom politikom. Gospodin Trump može najbolje da pomogne sopstvenom ekonomskom cilju tako što će prekinuti tarifnu neizvesnost. - Wall Street Journal, 20. jun 2019. godine.

Evo još jedne prilike da predsednik sklopi dogovor. Kosmos nudi još jednu odličnu priliku za dogovor u periodu od sada do praznika Dana rada (2. Septembar, prim. prev.). To je nešto čemu je već jednom bio blizu, ali je propalo zbog pokušaja da se druga strana prisili da popusti, umesto da pregovori budu vođeni diplomatijom i poštovanjem. Ovakav stil nije funkcionisao, i čini se da gospodin Tramp to shvata jer je opozvao govor potpredsednika Pensa, koji je trebalo da bude održan pred sastanak G-20 sledeće nedelje, neposredno pre sastanka predsednika Ksi Đinpinga i Trampa. U govoru je trebalo da još jednom kritikuju Kinu. Ova tendencija da se javno kritikuje druga strana neposredno pre važnog sastanka pokazala se kao nepovoljna, i sigurno bi bila ponovo. Činjenica da gospodin Tramp to shvata bi mogla biti ohrabrujući signal ka dugo očekivanom sporazumu. Hajde da vidimo da li bi on mogao ovo da izvede putem - bliskog dogovora - ovog puta uspešno, ne ponavljajući onaj drugi razočaravajući obrazac "da mu uspeh izmakne ispred nosa". Ako bi postigao dogovor ovaj put, bio bi to bum koji bi podigao cene deonica još više. To bi takođe bilo u skladu sa ulogom Jupitera u Strelcu (8. novembar 2018. - 2. decembar 2019. godine) u vezi dugoročnih ciklusa svetskih berzanskih indeksa. 

Posebno je vredan pažnje ovaj vremenski period u kojem je naglašen opadajući kvadrat Jupitera i Neptuna (16. jun 2019. godine), aspekt koji simboliše "iracionalno preterivanje". To je slučaj kada kolektiv gaji nade i želje, a to nije realno. Tržište računa na to da će predsednik Ksi i Tramp sklopiti dogovor, ali dogovora još uvek nema. Već smo bili u toj situaciji, a nakon septembra-oktobra, kosmički sat „nada i želja“ će otkucati ponoć. Vreme ističe kada nastupi stelijum u Jarcu, a to neće biti ništa povoljnije vreme za dogovor (od decembra 2019. i dalje). Dakle, postoje neke kosmičke naznake za zabrinutost pošto ova tržišta trenutno prave ili testiraju svoje vrhunce, a važan sastanak između ova dva lidera odvija se naredne sedmice.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA  

Uticaji Jupitera i Neptuna i dalje su na snazi ove sedmice. Neptun se u petak, 21. juna, okrenuo retrogradno, a Venera će napraviti T-kvadrat sa Jupiterom i Neptunom 23. i 24. juna naglašavajući da su fantazija, nade i želje, kao i romantične ili duhovne misli još uvek na snazi. 

Sledeći kosmički uticaj će početi u prvoj nedelji jula, kada se pomračenje Sunca odigra 2. jula, nakon čega se Merkur okreće retrogradno (7. jul - 1. avgust). Tokom većeg dela jula moguće su izmešane poruke, jer će najverovatnije biti kontradiktornih izveštaja o napretku ili zastoju. Heliocentrični Merkur će biti u Strelcu od 1. do 12. jula, ističući veću tržišnu volatilnost, posebno plemenitih metala i valuta.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA I POGLEDI

Vratio sam se sa moje prve posete Kini, koja je bila potpuno otkrovenje. Potvrdio sam moje verovanje u univerzalnu povezanost i obostranu ljubav, zajedničke potrebe, nade i težnje za smislenim životom i želju da živimo u mirnom svetu. Imamo više zajedničkog nego različitog koje se uvećava nametnutim ideologijama naših vlada i političkim ambicijama naših lidera i njihovih stranačkih pristalica. Nažalost, poriv za rukovođenjem izgleda da opstaje samo putem njihovog nastojanja da stvore sukobe i podele, uvek prikrivene lažnim obećanjima u kampanjama za ujedinjenje. Ovo predstavlja dve strane Jupiterovog i Neptunovog padajućeg kvadrata u kojem živimo, dok se takođe približavamo moćnoj simbolici Saturna u konjunkciji sa Plutonom u januaru 2020, u ništa manje autoritativnom znaku Jarca. Jupiter - Neptun kombinacija se odnosi na realizaciju onoga što nas povezuje u smislu našeg kolektivnog duha i jedinstva, nasuprot Saturnu i Plutonu u Jarcu koji mogu simbolizovati pokušaje podela na osnovu iluzija o razlikama.

Sve me to vraća na moje iskustvo u Kini u protekle tri sedmice. Bilo je divno iskustvo. Ljudi su bili inteligentni, lepi i ljubazni. Oni vole Amerikance. Oni ne žele da se bore, ali mnogi su se pomirili sa činjenicom da zaista nemaju veliku kontrolu nad tim, ali se prilagođavaju najbolje što mogu, s obzirom na njihove okolnosti. A oni koje sam upoznao dobro rade u tom pravcu.

Dok sam u utorak napuštao Kinu u avionu sam gledao film "Amazing Grace" sa Aretom Franklin, kraljicom soula. Podsetio sam se na svoje korene, odrastanje u Detroitu šezdesetih godina prošlog veka, dok je Motown vladao svetom muzike. I dok sam gledao film, shvatio sam koliki je izazov biti pisac i biti u stanju da upotrebom reči uvedem čitaoca u dublji, iskonski, duhovni prostor, izvor univerzalnog, kolektivnog uma i iskustva kome svi imamo pristup, negde duboko u sebi, bez obzira odakle smo ili kojoj političkoj ideologiji smo podložni. Imamo više zajedničkog nego što smo skloni da verujemo. Kao što je Areta Franklin pevala "Amazing Grace" i "Mi nikada nećemo ostariti" svojim neverovatnim glasom, s Mik Džegerom koji pleše u publici, shvatam koliko je sve to transcendentalno. Sve je to stvarno, a ipak drama. Sve je tako posebno, ako možemo samo da shvatimo razliku i istovetnost, ako samo možemo biti svesni da u toj različitosti postoji jedinstvo koje svi želimo. Tamo je. Uvek je bilo tu i uvek će biti. Mislim da je to jedan od darova koje generacija Plutona u Lavu prenosi čovečanstvu. Nikada nećemo ostariti. I ova ista generacija ima Neptun u Vagi, prenoseći na druge generacije traganje za unutrašnjim mirom i povezanost sa univerzalnim, kolektivnim umom, ili kao što bi neki to nazvali, duhom. Možemo pripadati različitim plemenima, ali čak i u tim razlikama delimo zajedničku čežnju za jedinstvom. I ta čežnja takođe nikada ne stari. U stvari, to je temelj za doživljavanje neverovatne milosti, iskazivanje međusobnog saosećanja koje nas može ujediniti, samo ako sebi dozvolimo to iskustvo.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD