Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venera u Blizancima

Od 29º Bika do 24º Blizanaca nalaze se fiksne zvezde iz konstelacije Taurus. Astrološki upliv u prvom delu mita priča o zavođenju, otimanju, tajnim vezama, jakim ljubavima kao i o vanbračnoj deci. Druga verzija mita je malefičnija i govori o žeščim ljubomorama, kao i patnji obe žene – i legalne i ljubavnice. Ipak, kada je Venera u kombinaciji sa sa zvezdama iz konstelacije Taurus imamo jednu od najsrečnijih kombinacija. Mladost, zaljubljenost i odlazak u inostranstvo sa voljenom osobom (na leđima bika) koja joj nudi sve – ljubav, bogatstvo i život u inostranstvu...

 – Preuzeto iz knjige Stubovi sudbine, Aleksandar Imširagić

Venera, planeta ljubavi, uživanja i harmonije, ulaskom u znak Blizanaca oživljava mladost kao životno doba koje će biti na ljubavnoj sceni duže nego obično. Naime, Venera će u znaku Blizanaca boraviti od 3.4.2012. pa do 7.8.2012. U ovom periodu ona će imati svoj retrogradni hod od 15. maja do 27. juna. Baš tokom ove retrogradnosti retrogradnosti dogodiće se i najlepša konjunkcija na nebu, a to je retrogradna Venera u zagrljaju sa Suncem. Imali veće ljubavi od ove?

Venera je niža oktava Neptuna, a mi se pitamo kako će se emotivni odnosi projektovati iz ovog intelektualnog znaka Blizanaca gde naprosto nema mesta iluziji ili čaroliji. Svakako će se intelektualno pojavljivati kao prvi ljubavni signal, no kako dispozitor Venere jeste Merkur koji je vodi u znak Riba – znak koji Veneru egzaltira – moguće je da ljubav ovog puta bude ispričana i da ostane na nivou iluzije, mašte i da se vrlo teško može prizemljiti, ili da se pretvori u tajnu, paralelnu vezu.

Pored svih ovih signifikacija, ne želim da izostavim najveći znak na nebu, koji sam napred navela, a desiće se 6. juna 2012. godine na 15º Blizanaca, u vidu potpune konjunkcije Venere i Sunca. Ova slika je, zapravo, slika velike ljubavi, putovanja, dalekih a možda i najdaljih jer se Merkur nalazi u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Betelgez, što je Njujork. Ovo je zaista vreme najvećih ljubavi, bile one karmičke ili ovoživotne. Glasam za ljubav, a vi?

Ulaskom u Blizance, Venera pravi konfiguraciju promenljivog T-kvadrata sa Mesecom, Marsom i Neptunom. Ovaj T-kvadrat je za emotivnu priču prilično naporna konfiguracija i zahteva veliki mir i otvorenost za izlazak iz blokade. Mladi ljudi imaće visok stepen motivacije. Istina, unutrašnja napetost je velika i to može da donese nekakve loše okolnosti, prepreke koje će terati na akciju, na promenu svog emotivnog stanja. Neophodno je jasno definisati svoje ciljeve i zaista ući u balans sa ovom ogromnom energijom.

Može li um da radi u službi srca, a eventualna razočarenja i gubitke da prihvati kao deo Božanskog plana?

OVNOVIMA je ovo veoma neobično i neprirodno stanje. Mars je i dalje retrogradan u Devici ali toliko spor da se jedva kreće. Dispozitor (Merkur) je u Ribama stacionaran i on se baš danas okreće u direktan hod. Mars je od 8. 4. 2012. stacionaran i sprema se za okretanje na 3º Device. Direktno se kreće 15. 4. 2012, a na 3º će ostati 14 dana. Ovo vreme zahteva od Ovnova smirivanje akcije, strasti i veoma je nepovoljno za bilo kakve početke. Iz svoje senke će izaći tek 19. 6. 2012. kada Ovnovi mogu dodati uobičajeni gas. Ovnovima se Venera kreće kroz njihovo 3. polje i može doneti izvesna emotivna razočarenja u bliskim porodičnim odnosima, sa braćom i sestrama. Takođe ne bih savetovala Ovnovima da prave neke poslovne planove baš sa bliskim rođacima jer Venera je i vladar njihovog 2. polja (finansija), pa su izvesni financijski gubici i razočarenja. Pripazite na svoje novčanike 6.4.2012. jer vam se može desiti da ih izgubite u gradskom prevozu (da budete pokradeni).

Ovnovima ne nedostaje energije, jer im je egzaltirano Sunce, vladar 5. polja baš u prvom polju i glorifikacija ljubavi je tu. Venera je Ovnovima vladarka i 7. polja (partenera) pa će mnogi Ovnovi baš u ovom periodu okončati svoju dvogodišnju agoniju oko nejasnog partnerskog statusa. Naravno neće to biti ni u ovom trenutku iz mesta, kako bi to inače Ovnovi uradili «po kratkom postupku». Nasuprot tome – postojaće kalkulacije i predomišljanja.

Ovnovi će se malo bolje osećati od 17.4. kada Merkur (dispozitor Marsa) uđe u znak Ovna, pa će bar imati osećaj da su u svojoj kući. Ovaj period Venere u Blizancima, koji nije uopšte kratak, Ovnovima treba da posluži za njihovo emotivno preispitivanje, pre svega sa bliskim rođacima. Za samu emotivnu partnersku priču postojaće uslovi kada Venera krene retrogradno, a to je 15.5. U ovom periodu Ovnovi mogu napraviti neku avanturu ili flert na nekom kraćem putovanju sa osobom koju poznaju ili su ranije imali neke emotivne varnice, a vezana je za njihov biznis. To bi u kasnijem vremenu moglo da se pretvori i u neki stabilniji odnos, a to su poslednji dani jula meseca ove godine!

BIKOVIMA ulazak Venere (njihove vladarke) u Blizance, otvara puteve paralelnih veza. Njima Venera ulazi u njihovo 2. polje gde im pokrećze promenu sistema vrednosti. Teško Bikovi mogu da poveruju u nešto što nije opipljivo rukom i što nema dobar ukus ustima. Ovo vreme je naznačeno na onom dubokom nivou, što nose fiksne zvezde, pa ljubav treba da bude glavni pokretač, dok «materiju» treba staviti u drugi plan – no to Bikovima ne ide baš od ruke. Ovo vreme može da vam donese baš tu vrstu odluke, da nešto promenite. Sve dok je Jupiter u Biku, ne brinite imate još jak oslonac. Bojim se da će formalni partnerski odnos doći u krizu upravo kroz vrstu razotkrivanja nekakve afere. Sve vreme se kroz Bikovsko 5. polje kreće retrogradni Mars, vladar 12. polja i aflikuje Veneru a istovremeno ide u opoziciju sa Neptunom, što donosi razotkrivanja i afere.

Kada Merkur uđe u Ovna 17. aprila, Bikovi mogu napraviti iznenadnu odluku (što njima nije svojstveno) da otputuju ili pobegnu negde sa svojom «ljubavi»! Kada Sunce uđe u znak Bika 19. aprila, Bikovi će dobiti novu dozu energije, sigurnosti i samopuzdanja. Venera, Bikovska kao i vladarka Vage jeste inicijatorka događaja velikih ljubavi koje će se odvijati upravo kroz njezin retrogradni hod, pa su i Bikovi kao i Vage potencijalni učesnici ovih sjajnih i velikih događaja. Bikovi, dok im je Jupiter u 1. polju vole sve što je veliko. Što im više čula uživaju biće sretniji i zadovoljniji.

Za BLIZANCE je ovo jedno veoma posebno vreme. Reklo bi se «vreme ljubavi», vreme da lete na krilima ljubavi – ili na leđima bika kao što mit kaže. Vladar Blizanaca je Merkur, pa em je retrogradan, em je u znaku Riba gde egzaltira Veneru i ljubav, ali sami Blizanci ne znaju gde se nalaze! Ne bih rekla da je ovo konfuzija, ovo je ljubav «do ušiju». Postoji pretpostavka, što i nije ništa novo da Blizanci, naročito oni «zauzeti» uđu u paralelnu vezu koja će im pomutiti razum. Ljubav je čudo, največi pokretač! Kada Merkur uđe u Ovna, Blizanci naglo donose odluku i odlaze, te lako napuštaju dom i porodicu. Nekakva selidba Blizancima predstoji upravo vezana za ljubav.

Od 15. maja Blizanačka ljubav ima zaustavnu fazu. Ovo je faza vraćanja uz rešavanje nekakvih nesporazuma koji su sasvim prisutni. To je vreme verbalnih nesporazuma. No 20. maja kada Venera u retrogradnom hodu napravi trigon sa retreogradnim Saturnom, može vam se učiniti da, to je to! Da li je to baš tako videćete.

Dvadeset prvog maja imamo pomračenje Sunca na 0º Blizanaca. Samo pomračenje Sunca donosi nedostatak svetla, pa je ovo trenutak kada Blizanačka "dvojnost" postaje jednota. Najlepši aspekt na nebu, konjunkcija retrogradne Venere i Sunca desiće se baš u Blizancima na centralnom 15. stepenu. Blizanci će zaista obeležiti ovaj period ljubavlju. Imaće podršku iz Vage od Saturna, iz Ovna od Urana ali pometnju i neizvesnost će doneti Mars iz Device i Neptun iz Riba. Još jedna zanimljivost u Blizancima jeste i već pomenuto pomračenje Sunca, 21. maja i to na 0º Blizanaca. Muška energija je slabija, pa će žene biti inicijatori ljubavnih događaja.

RAKOVIMA period ulaska Venere u znak Blizanaca otvara tajnu ljubavi. Rakovi su inače skloni da stvari drže pod kontrolom, a u ovom periodu su se potpuno posvetili istraživanju te tajne. Izvesno je da vaše prikupljanje informacija nekada nema smisla. Čini mi se baš u ovom periodu istraživanjem tajni i «razotkrivanjem» možete sami sebe povrediti. Rakovi ne zaboravite da vaš stomak ne može da svari ovoliko događaja koji su bez kontrole!

Mesec je u trenutku ulaska Venere u znak Blizanaca u zemljanoj Devici, i pravi oštar aspekt sa Venerom, idući u opoziciju sa Neptunom, kao i u konjunkciju sa Marsom. Cela ova konstelacija pravi sliku velikih nekontrolisanih strasti i istovremeno mogućih razočarenja, ostavljanja i suza. Takođe, ova slika Rakovima daje probleme i u primarnim porodicama, što znači zauzeti Rakovi i Račice mogu biti u ozbiljnom problemu. Pomračenje Sunca koje se dešava 21. maja upravo donosi problem Rakovima u formalnim odnosima – brakovima gde muškarac gubi glavu od ljubavi. Dispozitor Meseca odlazi u Ribe – moguću depresiju. Sačuvajte se od sedativa, alkohola jer vam ta vrsta potapanja neće rešiti probleme. Ovi problemi su započeli još davno ulaskom Plutona u znak Jarca, potom Urana u Ovna, a zatim Saturna u Vagu! Rakovi su razapeti na krst. Partnerski odnos za Rakove, kao i ostale kardinalne znake u ovom periodu ulazi u svoju najveću spiritualnu fazu. Samo vam ovakva percepcija partnerstva može doneti smisao i napredovanje.

LAVOVIMA je vladar ušao u 9. polje u znak Ovna i egzaltira ih sve do 19. aprila ove godine. Ovi ljubavni događaji za Lavove su misija posredovanja ili povezivanja jer pored Sunca u Ovnu je i Uran. Možda i sami Lavovi posle nekakvog prijateljstva iznenada na putu u inostranstvo shvate da se zaljubljuju naglo «iz mesta» u osobu koja im je do juče bila samo prijatelj. Ova ljubav bi mogla od 19. 4. (kada Sunce uđe u znak Bika) da promeni Lavovima status. Sunce će napraviti konjunkciju sa Jupiterom, vladarem Lavovskog 5. polja 12. maja na 22º Bika u 10. polju što može doneti Lavovima zaista sjaj i moć, bilo u sopstvenoj kreativnosti bilo u ljubavi. Za Lavove imamo i značajnu Solarnu eklipsu na 0º Blizanaca. Za Lavove u ovom periodu najvažniji savet je proširiti svoj ego na nivo kosmičke svesti jer svaki mali ljudski ego može zaista da donese mnogo problema u životu pojedinca.

DEVICE su ulaskom Venere u znak Blizanaca naprosto isprovocirane na emotivnom planu, jer već dugo Mars boravi u ovom znaku i sada sa Venerom ide u kvadratni aspekat što može doneti nesporazume ali istovremeno i sudar seksualnih energija i strasti. U Devičanskom 7. polju je Neptun, pa je ovo za Device veliki izazov strasti, nepoverenja i nekakvih emotivnih povređivanja. Izvesno je da Device imaju veliku podršku od Plutona iz svog 5. polja i od Jupitera iz 9. polja. Ovo vreme za Device je vreme karmičkih čiščenja i dovršavanja emotivnih veza kao i partnerskih odnosa. Neke Device će odabrati promene hrabro se oslanjajući na podršku 5. i 9. polja. Druge Device, dok je Merkur u Ribama, mogu ulaziti u samodestrukciju, jer taj Merkur u sebi nosi i Mesec i Mars kao i Veneru, pa zaista neke Device mogu propatiti zbog "neverstava" svojih partnera. Lek za Device je samoisceljivanje, jer su one u tome najbolje.

VAGE su takođe jedan od učesnika velikih nebeskih događaja. Već duže vreme Vagama je na ispitu partnerski odnos, jer u njihovom 1. polju je Saturn a u njihovom 7. polju je Uran – rušilac formalnih ljubavi (braka kao ugovora sa potpisivanjem na večnu ljubav) i pri tome Pluton ih iz 4. polja podseća da je sada vreme čišćenja dubokih genetskih modela braka ili partnerskih odnosa. Njihova vladarka Venera im se nalazi u 9. polju, pa će se svi događaji odvijati baš u polju misije i same svrhe inkarnacije. Obzirom da je Saturn već dovoljno dugo u znaku Vage sada ćemo imati priliku da vidimo kako su Vage položile karmičke ispite, da li je na pomolu nagrada ili...?

Obzirom da je Venera vladarka Vaginog i 8. polja i aflikovana je vladarem 6. polja (Neptunom), neophodna je pažnja da neka seksualna afera na poslu ne poremeti potencijalne lepe događaje u vremenu. Konfliktan dan za Vage je 8. april, a mogu očekivati da partner uz pomoć nekih bliskih rođaka razotkrije njene tajne baš 18. aprila. Solarna eklipsa Vagama pada u 10. polje i ne bi bilo dobro da Vage budu zanesene nekakvim emotivnim događajem.

ŠKORPIONIMA ulazak Venere u znak Blizanaca podstiče njihovo 8. polje što je njima srodno polje. Pored same signifikacije strasti, seksualne energije, ovde se Škorpioni izlažu i samom riziku upravo zbog strasti! Mars iz Device, napada Veneru iz Blizanaca, a oba znaka su Merkurovi znaci ljudskog uma. Škorpion je hazarder on igra na sve ili ništa, život ili smrt (a zar to nije ista stvar iz dva ugla?). Istovremeno je u 5. Škorpionovom polju Neptun, koji takođe aflikuje Veneru, pa kako Škorpioni i ne znaju raditi sa trigonima, jer su kvadrati njihova prirodna aktivnost – oni će biti uspešni.

Kada Mars krene direktivno, 14. aprila, Škorpioni će se zamisliti o svom odnosu i partneru – da li ga pustiti da igra sam ili mu joj se pridružiti (ako ne možeš protiv, a ti se pridruži), jer samo okretanje u direktni hod Marsa dovodi u inkonjunkciju sa Mesecom iz Vodolije, koji je već u opoziciji sa Neptunom. Škorpioni se trebaju čuvati naglih reakcija i odluka baš kad Merkur uđe u znak Ovna, jer on tada Marsa vodi u konjunkciju sa Uranom. Negde oko 29. maja Škorpioni će dobiti podršku od Jupitera pa se može desiti situacija koja navodi njihovog partnera da se predomisli uz želju da pokušaju ponovo. Neposredno posle Solarne eklipse, Škorpionski vladar Pluton ulazi u kvadrat sa Uranom, a kuliminirajući dan je 24.6.2012, kada Merkur vodi Marsa na sam stepen njegovog pada. Ovaj aspekt je daleko značajniji na mundanom nivou, ali za Škorpione baš može biti izazovan upravo zbog pozicije Merkura na padu Marsa.

STRELČEVIMA je Venera u Blizancima, gde je došla u njihovo 7. polje, ali Strelčevi nisu opterećeni time šta radi njihov partner, jer koliko do juče oni su uživali sa Venerom u Biku, a danas Venera nosi u sebi svog Jupitera i to je baš raspomamljuje na afere i aflikcije. Strelčevi nekada umeju izgubiti meru, a to sada dok je Jupiter u Biku nije ništa neobično. Možda nije loše samo se malo zaustaviti i sačekati kada je ljubav u pitanju. Istina, Strelčevima je energija usmerena na materijalizaciju, zato što im se Pluton nalazi u 2. polju, a podržava istovremeno Jupitera i Marsa. U 5. Strelčevom polju se nalazi Sunce sa Uranom, što bi moglo dati avanture i bljeskove strasti – ali oprez! U Strelčevoj porodičnoj kući (4. polju) nalazi se Neptun, kao i debilitirani, retrogradni vladar 7. polja Merkur, pa i Kiron. Strelčeva primarna porodica u ovom periodu ne podržava odabir partnera, što može doneti nesporazume. Negde od 17. aprila Strelčevi bi mogli bar izvesno vreme da sa partnerom imaju iste ciljeve. Za Strelčeve ljubav nije «lepa dok se čeka», jer oni hoće sve i to ako može odjedanput. Uživajte, rođeni ste za to!

JARČEVIMA je Venera ušla u njihovo prirodno 6. polje, oplemenjujući njihovu svakodnevnicu, topeći led oko njihovog srca. Sama Venera nosi u sebi Saturna i Jupitera i u znaku Blizanaca ona se od Saturna hrani ljubavnim problemima, a od Jupitera – aferama.

Za Jarčeve, afere su opravdane samo ako su u službi nekih viših ciljeva. Već duže vreme Jarčevima je fokus na partnerskim odnosima i sada su u fazi popravljanja nekih propusta, slučajnih. Saturn se sa 29º Vage vratio u proveru i u svom retrogradnom hodu će biti sve do 25. juna. U tom periodu će napraviti kontakte sa Venerom. Zanimljivo, baš i ona tada kreće u svoj retrogradni hod a to je 17. maja kada će njih dvoje biti u gotovo egzaktnom trigonu. Ovaj aspekt će trajati par dana i onda Venera u svom predomišljanju može da odustane, jer ona nije zainteresovana za formalni odnos, što je Jarčevima imperativ.

VODOLIJE se raduju Veneri u svom 5. polju, jer njihova oba vladara (i Saturn i Uran) imaju dobre poglede sa Venerom i nalaze se u 9. i 3. polju što može navesti Vodolije na daleka putovanja. Putovanja u slučaju Vodolije moraju biti egzotična, a da li će biti istok ili zapad sasvim je svejedno jer obe strane sveta im prijaju. Uran u 3. polju u Ovnu prima na sebe egzaltirano Sunce, vladara 7. polja. Vodolijama je neudobna ova vrsta snažnog ega. Tako komunikacija i dogovori sa partnerom Vodoliji u ovom periodu dok je Sunce u Ovnu i neće baš biti naročito dobri. Ono što može da im bude problem jeste novac, jer su verovatno imali neke vanredne troškove. Obzirom da je Vodolijama Neptun «u novčaniku» ne bi bilo loše da se malo usredsrede na potrošnju jer ovo će potrajati.

RIBE su odnedavno dobile samopouzdanje od kada je Neptun došao u svoju kuću u znak Riba. Ponekad ljudi prave grešku misleći kako su Ribe odsutne i da ne znaju šta rade, a Ribe jedine znaju sve ali njihova dobrota i inspiracija nije sadržana samo u materiji nego i u lepoti. Venera, njihova egzaltirana vladarka, došla im je u 4. polje i pravi u startu težak aspekt sa Neptunom. Možda se Venera malo zanela pa je podcenila Ribe, ali dispozitor će je ipak dovesti Ribama na noge. U ovom periodu Ribe mogu jedno kraće vreme uživati u ljubavnoj priči ali preko posrednika. Formalni partnerski odnos za Riblji ukus je malo oštar i grub sa Marsom u 7. polju. Riblji vladar 7. polja Merkur je došao u 1. polje kod Riba, pa partner kao da im se predao ali za kratko jer će se uskoro predomisliti i otići od Riba. Ovo je vreme neobične strasti za pripadnike ovog znaka. Vladar 5. Ribljeg polja je Mesec i nalazi se u 7. polju, te gradi neudobne aspekte sa vladarem Riba i sa samom Venerom, što može doneti ljubavne nesporazume za Ribe. Drugi vladar Riba, Jupiter, gradi dobre aspekte sa vladarem 5. polja Mesecom, kao i sa vladarem 9. polja (Plutonom) i Marsom (vladarem 2. i 9. polja). Ribe razumeju suštinu i vide u svemu dublji smisao ljubavi. Tišina je kao i uvek za Ribe najbolji saradnik.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD