Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Buđenje Venere u Blizancima

Venera u Blizancima je po svom elementu vazdušna. Njen osnovni kvalitet radosti, u ovom znaku, izražava se kroz komunikaciju i igru. Potreba da večno ostane mlada, čini njenu suštinu koja se zapravo krije u tom mladalačkom zanosu. Život doživljava kao igru, u kojoj je znatiželjna, inteligentna, nasmejana, duhovita i u kojem nema mesta ozbiljnim ili dramatičnim pogledima. Zaljubljena je u sposobnost igre i svoje zavodljivosti kroz šarm i osmeh. Ovaj temperament sa lakoćom prenosi na reči kojima će svima oko sebe preneti lakoću življenja. Poslaće nam ova Venera poruku, koja će nas i u najtužnijim momentima oraspoložiti, razveseliti i podsetiti da zapravo ništa nije tako strašno kako nam se čini. Inspirisaće nas ona tada da izađemo u provod, da otputujemo negde ili nam samo preporučiti dobru knjigu, u kojoj su na jednostavan način opisane velike stvari. U emotivnim odnosima, ova Venera traži mentalni sklad, razgovor i razumevanje. Ljubav se pokazuje i dokazuje lepim rečima, jer ona uvek zna šta i na koji način treba reći, da bi se neko drugi osećao dobro, što isto očekuje i zauzvrat. Na ovaj način održava lakoću i zabavu, a ukoliko toga nedostaje, njoj postaje dosadno, odlazi dalje, ali bez bilo kakve drame i ozbiljnosti. Ipak je ovo večita devojčica koja će više od svega ceniti onog koji će uvek znati da je nasmeje i od koga će kroz igru nešto naučiti.

U energetskom smislu, Venera u Blizancima svoj kvalitet izražava kroz kontakt i komunikaciju. Svoj maksimum će ostvariti na polju kreativnosti kroz koju izražava svoju lepotu, inspiriše je i budi u sebi i u drugima. Kada je zatvorena na polju kreativnosti, jasno je da se radi o disbalansu. Tada ne može oživeti osnovnu potrebu da oživi zadovoljstvo, čime se stvara osećaj dosade, jer energija nije zadovoljena. Ukoliko je ovoj Veneri dosadno, imaće osećaj da nije dovoljno vredna. Tada će pokušavati da živi iz glave. Prebaciće se u mentalni nivo, gde će sliku o sebi ili drugima predstavljati u svetlu koje nije stvarno i koje je bolje od onoga što zapravo jeste. Ovde se sve svodi na previše priče kojom se ističe ono što se samo želi, bez ostvarivanja. Mogu se previše isticati kvaliteti, osobine ličnosti, njena lepota. Tada se čini važnim imati i iznositi mišljenje o svemu, što znači da će ovaj dvojni znak Blizanaca učiniti da se stvari razdvajaju na ono što je manje ili više dobro i vredno. Ovo nije Venerin način i ukoliko previše ostane u mentalnom, tj. racionalnom nivou koji nije održiv, u jednom momentu sve će se srušiti kao kula od karata, a sve jer svoje znanje koje element vazduha nosi, ne živi na pravi način. 

Da bi bila u balansu, potrebno je da svoje znanje spusti na zemlju i pretoči ga u kreativnost. Njeno konačno znanje se ogleda u odnosima i kroz komunikaciju kojom će inspirisati druge, ali kroz lični primer. Ona radi nešto samo zato što to voli i zato što je to ispunjava, a upravo tu inspiraciju prenosi na druge. Svoja interesovanja, znanja o različitim oblastima lako prenosi na praktičan nivo, što je uvek čini veselom, jer radi ono što voli. Kada nešto radimo iz radosti, a ne iz obaveze, energija na ovom nivou pravilno kruži. Samo tako smo u stalnom kontaktu sa osnovnim Venerinim principom lakoće. Venera se igra da bi stvarala.

„Ne znam ništa o ljubavi i romantici, pa ću se radije držati samo komedije“

- Sandra Bulok sa Venerom u Blizancima

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD