Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 03.06. do 10.06.2019.

Jamie Dimon, Izvršni direktor J.P. Morgan Chase banke izjavio je da je eskalirajući trgovinski spor između SAD i Kine "pravi problem" koji bi mogao uticati na poverenje korporacija. "Mislim da je pravi problem trgovinski sporazum", rekao je Dimon u utorak na konferenciji u Njujorku. “Trgovinski sporazum je prešao iz okršaja u nešto mnogo važnije od toga. Ako ovo krene na loše, a moguća su i druga iznenađenja, može uticati na promenu poverenja, menjajući spremnost ljudi da ulažu.” - Hugh Son , 28. maj 2019. godine

Dominantna faza kvadrata Jupitera i Neptuna traje. U maju započet period nade i optimizma  preokrenuo se krajem meseca.  

Pre ili oko 1. maja, mnoga svetska tržišta kapitala su testirala ili postigla nove visoke vrednosti. Optimizam i "iracionalno ushićenje" širili su se svuda dok se nazirao kraj razgovora o trgovinskom sporazumu između Kine i SAD. Tipično za ovaj aspekt Jupitera u Strelcu svetska trgovina i svetska ekonomija samo što nisu eksplodirale. Ovo je bila faza „pripreme“ Jupiterovog kvadrata ka Neptunu.

Ali onda je ceo taj proces doživeo iznenadan i bizaran zaokret, sa karakteristikama koje su se odnosile i na opadajući kvadrat Jupitera i Neptuna. Zamislite da ste u završnoj rundi pregovora sa nekim oko željenog dogovora. Vi zatražite dodatne ustupke, a druga strana kaže: “Pa, ako to želite, onda morate da se odreknete ovog dela o kojem smo se ranije već dogovorili.” Kompromis je ključni sastojak bilo kojih pregovora. Ako želite nešto, morate biti spremni da se zauzvrat nečega odreknete. Ali šta se dešava kada se uvredite na zahtev druge strane da poništi nešto što ste se već dogovorili? Ne mnogo. Nastavljate pregovore, pokušavate da nađete neki drugi kompromis sve dok se obe strane ne slože oko nečega, gde svaka strana dobija nešto i odustaje od nečega tako da izgleda pravedno i uravnoteženo. Ili, toliko se uvredite da na sav glas kršite postignut dogovor optužujući drugu stranu da nastupa u lošoj nameri? Takve tvrdnje i menjanje retorike iz dobre volje u optužbe o nepoštenju, urušavaju dogovor. Navodno (ili realno iskustvo) nepoštenje i obmana su takođe karakteristike Jupiterovog kvadrata ka Neptunu. Pregovori su propali, ne zato što je jedna strana htela da promeni ranije dogovorene stavke, možda kao odgovor na nove zaheve, već zbog pretpostavke navodne namere da tako nešto uradi, a zatim i objavljivanja toga u javnosti. To je veoma čudan način pregovaranja, ali odražava trenutnu kosmičku sliku.

Berze su negativno reagovale na nagle promene u trgovinskim pregovorima, spoznajući da je očekivani veliki trgovinski sporazum koji bi doveo do ogromnog povećanja svetske trgovine, sada prerastao u veliko razočarenje koje može dovesti do smanjenja – a ne ekspanzije - svetske ekonomije. Optimizam se pretvara u histeriju, sa mogućnošću mini-panične erupcije kako se približavamo vremenskom periodu od 9. do 24. juna koji je opisan u prethodnim kolumnama kao jedan od najvažnijih geokosmičkih perioda 2019. Već doživljavamo uticaje povezane sa ovom kosmičkom slikom.

Kako politički i finansijski sektori gube kontrolu, zabrinutost raste, investitori traže druge načine na koje će plasirati svoja sredstva. Dakle, hartije od vrednosti su skočile na nove godišnje najviše vrednosti. U trenucima kada zabrinutost počinje da postaje sve ozbiljnija i kada se oseća strah od poremećaja sistema, investitori beže u zlato. Prošle sedmice je zabeležen snažan rast žutog metala, iznad $1310, a samo pre nedelju dana trgovalo se ispod $1270. 

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Hoće li američki dolar uskoro izgubiti status vodeće svetske valute? Konsenzus je ne - rečeno je da će bilo kakvo odstupanje od dolara trajati decenijama. Ovaj stav je prepotentan. Kretanja na deviznim tržištima u proteklih 18 meseci ukazuju na dedolarizaciju. - Sahil Mahtani,Wall Street Journal, 23. maj 2019. godine. 

Kada krenete novim putem česte su neželjene posledice. U slučaju pokretanja novog trgovinskog rata sa povećanjem tarifa, jedna od posledica je da oni na koje utiču vaše akcije potraže druge trgovinske partnere, ili druge načine da povećaju svoju trgovinu na način koji negativno utiče na vas. Stvaranje novih načina za razmenu dobara u raznim valutama, osim američkog dolara, dobija na zamahu. Ovo je jedna od tema Saturna i Plutona u konjunkciji u Jarcu, na natalnom Plutonu u karti Amerike.  

Trenutno imamo dva kosmička izazova: kvadrat Jupitera i Neptuna i konjunkciju Saturna i Plutona na Južnom čvoru u Jarcu. Jupiter u Strelcu predstavlja želju za širenjem i rastom. On „veruje“ da su stvari dobre i da će biti bolje. Saturn i Jarac su suprotni: oni nose tendenciju da se zgrče i povuku korak unazad. Oni ne funkcionišu na osnovu „verovanja“, već na osnovu „realnosti“. Svaka od ovih dinamika dostiže svoj vrhunac u junu, posebno od 9. do 24. juna. Držte se. Vožnja tek počinje.

Šta možete očekivati? Šta se sada može učiniti? Ovu kosmičku energiju možete usmeriti u nasumične izlive ljubaznosti, saosećanja i pomoći drugima (ali zapamtite da budete iskreni i pošteni), ili možete pribeći obmani i prinudama, pokušavajući da savladate druge, samo da bi doživeli odbacivanje. Iz ugla pozitivnih mogućnosti, Saturn i Pluton u Jarcu imaju sposobnost da prepoznaju sopstveni set etičkih principa, a zatim da osoba bude u prilici da ih primenjuje kada je napadnuta. Pluton je sila transformacije, posebno sa Saturnom u Jarcu. Moć je povezana sa tim. Bićete moćni ako ostanete verni svojoj ličnoj etici. To će vas osnažiti. Ali, ako dozvolite drugima da preuzmu vlast nad vama, do tačke ugrožavanja vaših principa, oni će preuzeti nadmoć. I u tom procesu ćete izgubiti ono što jeste. Mogli biste iskusiti veliku krizu identiteta, praćenu snažnim osećajem krivice. Ovo postaje krizna tačka u životu, a posebno je važno za one koji imaju planete koje se nalaze između 18-22° kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga i Jarac). Oni koji su rođeni od 9. do 13. januara i svakih 90 dana nakon toga (april, jul i oktobar) će verovatno iskusiti intenzitet ovog perioda.

U svojim mislima ostanite pribrani, uvereni u ono za šta se zalažete, a zatim se zauzmite za to. 

Kratkoročno, ove nedelje Mlad Mesec je u Blizancima. Blizanci mogu biti inspirisani i podstaknuti, ispunjeni mnogim novim idejama, ali izazvani da organizuju te misli i ostanu mirni. Sa Jupiterom i Neptunom takođe u promenljivim znacima (Blizanci su promenjivi), ovo može biti veoma buran period kako po pitanju ličnih emocija tako i na tržištima.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD