Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 03.06. do 10.06.2019.

Jamie Dimon, Izvršni direktor J.P. Morgan Chase banke izjavio je da je eskalirajući trgovinski spor između SAD i Kine "pravi problem" koji bi mogao uticati na poverenje korporacija. "Mislim da je pravi problem trgovinski sporazum", rekao je Dimon u utorak na konferenciji u Njujorku. “Trgovinski sporazum je prešao iz okršaja u nešto mnogo važnije od toga. Ako ovo krene na loše, a moguća su i druga iznenađenja, može uticati na promenu poverenja, menjajući spremnost ljudi da ulažu.” - Hugh Son , 28. maj 2019. godine

Dominantna faza kvadrata Jupitera i Neptuna traje. U maju započet period nade i optimizma  preokrenuo se krajem meseca.  

Pre ili oko 1. maja, mnoga svetska tržišta kapitala su testirala ili postigla nove visoke vrednosti. Optimizam i "iracionalno ushićenje" širili su se svuda dok se nazirao kraj razgovora o trgovinskom sporazumu između Kine i SAD. Tipično za ovaj aspekt Jupitera u Strelcu svetska trgovina i svetska ekonomija samo što nisu eksplodirale. Ovo je bila faza „pripreme“ Jupiterovog kvadrata ka Neptunu.

Ali onda je ceo taj proces doživeo iznenadan i bizaran zaokret, sa karakteristikama koje su se odnosile i na opadajući kvadrat Jupitera i Neptuna. Zamislite da ste u završnoj rundi pregovora sa nekim oko željenog dogovora. Vi zatražite dodatne ustupke, a druga strana kaže: “Pa, ako to želite, onda morate da se odreknete ovog dela o kojem smo se ranije već dogovorili.” Kompromis je ključni sastojak bilo kojih pregovora. Ako želite nešto, morate biti spremni da se zauzvrat nečega odreknete. Ali šta se dešava kada se uvredite na zahtev druge strane da poništi nešto što ste se već dogovorili? Ne mnogo. Nastavljate pregovore, pokušavate da nađete neki drugi kompromis sve dok se obe strane ne slože oko nečega, gde svaka strana dobija nešto i odustaje od nečega tako da izgleda pravedno i uravnoteženo. Ili, toliko se uvredite da na sav glas kršite postignut dogovor optužujući drugu stranu da nastupa u lošoj nameri? Takve tvrdnje i menjanje retorike iz dobre volje u optužbe o nepoštenju, urušavaju dogovor. Navodno (ili realno iskustvo) nepoštenje i obmana su takođe karakteristike Jupiterovog kvadrata ka Neptunu. Pregovori su propali, ne zato što je jedna strana htela da promeni ranije dogovorene stavke, možda kao odgovor na nove zaheve, već zbog pretpostavke navodne namere da tako nešto uradi, a zatim i objavljivanja toga u javnosti. To je veoma čudan način pregovaranja, ali odražava trenutnu kosmičku sliku.

Berze su negativno reagovale na nagle promene u trgovinskim pregovorima, spoznajući da je očekivani veliki trgovinski sporazum koji bi doveo do ogromnog povećanja svetske trgovine, sada prerastao u veliko razočarenje koje može dovesti do smanjenja – a ne ekspanzije - svetske ekonomije. Optimizam se pretvara u histeriju, sa mogućnošću mini-panične erupcije kako se približavamo vremenskom periodu od 9. do 24. juna koji je opisan u prethodnim kolumnama kao jedan od najvažnijih geokosmičkih perioda 2019. Već doživljavamo uticaje povezane sa ovom kosmičkom slikom.

Kako politički i finansijski sektori gube kontrolu, zabrinutost raste, investitori traže druge načine na koje će plasirati svoja sredstva. Dakle, hartije od vrednosti su skočile na nove godišnje najviše vrednosti. U trenucima kada zabrinutost počinje da postaje sve ozbiljnija i kada se oseća strah od poremećaja sistema, investitori beže u zlato. Prošle sedmice je zabeležen snažan rast žutog metala, iznad $1310, a samo pre nedelju dana trgovalo se ispod $1270. 

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Hoće li američki dolar uskoro izgubiti status vodeće svetske valute? Konsenzus je ne - rečeno je da će bilo kakvo odstupanje od dolara trajati decenijama. Ovaj stav je prepotentan. Kretanja na deviznim tržištima u proteklih 18 meseci ukazuju na dedolarizaciju. - Sahil Mahtani,Wall Street Journal, 23. maj 2019. godine. 

Kada krenete novim putem česte su neželjene posledice. U slučaju pokretanja novog trgovinskog rata sa povećanjem tarifa, jedna od posledica je da oni na koje utiču vaše akcije potraže druge trgovinske partnere, ili druge načine da povećaju svoju trgovinu na način koji negativno utiče na vas. Stvaranje novih načina za razmenu dobara u raznim valutama, osim američkog dolara, dobija na zamahu. Ovo je jedna od tema Saturna i Plutona u konjunkciji u Jarcu, na natalnom Plutonu u karti Amerike.  

Trenutno imamo dva kosmička izazova: kvadrat Jupitera i Neptuna i konjunkciju Saturna i Plutona na Južnom čvoru u Jarcu. Jupiter u Strelcu predstavlja želju za širenjem i rastom. On „veruje“ da su stvari dobre i da će biti bolje. Saturn i Jarac su suprotni: oni nose tendenciju da se zgrče i povuku korak unazad. Oni ne funkcionišu na osnovu „verovanja“, već na osnovu „realnosti“. Svaka od ovih dinamika dostiže svoj vrhunac u junu, posebno od 9. do 24. juna. Držte se. Vožnja tek počinje.

Šta možete očekivati? Šta se sada može učiniti? Ovu kosmičku energiju možete usmeriti u nasumične izlive ljubaznosti, saosećanja i pomoći drugima (ali zapamtite da budete iskreni i pošteni), ili možete pribeći obmani i prinudama, pokušavajući da savladate druge, samo da bi doživeli odbacivanje. Iz ugla pozitivnih mogućnosti, Saturn i Pluton u Jarcu imaju sposobnost da prepoznaju sopstveni set etičkih principa, a zatim da osoba bude u prilici da ih primenjuje kada je napadnuta. Pluton je sila transformacije, posebno sa Saturnom u Jarcu. Moć je povezana sa tim. Bićete moćni ako ostanete verni svojoj ličnoj etici. To će vas osnažiti. Ali, ako dozvolite drugima da preuzmu vlast nad vama, do tačke ugrožavanja vaših principa, oni će preuzeti nadmoć. I u tom procesu ćete izgubiti ono što jeste. Mogli biste iskusiti veliku krizu identiteta, praćenu snažnim osećajem krivice. Ovo postaje krizna tačka u životu, a posebno je važno za one koji imaju planete koje se nalaze između 18-22° kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga i Jarac). Oni koji su rođeni od 9. do 13. januara i svakih 90 dana nakon toga (april, jul i oktobar) će verovatno iskusiti intenzitet ovog perioda.

U svojim mislima ostanite pribrani, uvereni u ono za šta se zalažete, a zatim se zauzmite za to. 

Kratkoročno, ove nedelje Mlad Mesec je u Blizancima. Blizanci mogu biti inspirisani i podstaknuti, ispunjeni mnogim novim idejama, ali izazvani da organizuju te misli i ostanu mirni. Sa Jupiterom i Neptunom takođe u promenljivim znacima (Blizanci su promenjivi), ovo može biti veoma buran period kako po pitanju ličnih emocija tako i na tržištima.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD