Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Energija između dva sveta

“Vaša je duša često bojno polje na kojem vaš razum i prosuđivanje

vode rat protiv vaših strasti i prohteva. Vaš razum i strast kormilo su i jedra vašoj duši koja morima brodi...

Jer, kad vlada sam, razum je sila sputavajuća; a strast,
bez nadzora plamen je što bukti prožimajući sebe.

I zato pustite dušu svoju da vam uzdigne razum do visina strasti pa da zapeva;

I neka upravlja vašom strašću razumno, pa da strast vaša doživi vaskrsenje svoje svakoga dana i da se, poput feniksa,
digne iz pepela svoga.”

Prorok – Halil Džubran

Mars je suprotnost razumu, pulsirajuća strast, bog rata, uvek spreman na akciju, sad i odmah, vođa, prvi i potpuno lišen nežnosti i suptilnosti. Mars je nekontrolisana i večna energija koja pokreće život. On je i volja i želja za životom, kao i princip čovekove energije i snage, potreba da se kroz borbu osvoji sve ono što želimo u životu. Za Marsa sam život predstavlja aktivnost, što je uslov njegovog postojanja, on je energija koja podržava snagu koja je potrebna za osvajanje života. Mars traži izazov, koji je uvek neka druga snaga sa kojom mora da se bori, da je osvoji. Ipak, bez Marsa svetom bi vladao strah, jer njegova želja za borbom, otpor prema slabosti, potreba da se ide dalje i bude prvi uz hrabrost, savladavaju strah koji je samo prepreka koja mu je potrebna na njegovom putu.

Mars sledi sebe, on uvek iznova kreće dalje ka novom osvajanju,  nepromenjen. On nije ratnik koji vremenom stiče mudrost. Njegova snaga može steći samo iskustvo, koje će na neki način negirati, jer znanje koje stiče iskustvom za njega predstavlja nemogućnost da ponovo oseti ushićenje početka, nečega poptuno novog i uzbudljivog što tek treba da osvoji. Početak ili sama energija koja se vremenom pretvara u snagu, snaga u život, život u potrebu za „borbom“ u kojoj se energija troši, pa se obnavlja kroz nov izazov. Mars predstavlja osnovu za preživljavanje, postavlja temelje našeg fizičkog tela kroz energiju da materijalizujemo sve ono što nam je potrebno.

Međutim, šta vidimo kada tog istog Marsa zateknemo na 29˚? Ima li ovde snage, strasti... da li ovo može biti vođa? Šta to ovde sudbina uzima, a šta, ipak, daje? Možda je ovo, jedino idealno mesto da se uskladi razum i strast, ili da se i jedno i drugo dovedu do tačke kada Duša neograničena i slobodna može da izrazi svoju suštinu! 

Dvadesetdeveti stepen bilo kog znaka predstavlja tačku preleska iz jednog znaka u drugi i u sebi nosi iskustvo svih prethodnih stepenova. Zato ovaj poseban stepen daje mogućnost da osoba nosi posebne psihičke osobine, da ima izuzetno razvijenu intuiciju, da predviđa događaje jer ona može videti ono što je ispred, u budućnosti jer ima snažan kanal koji je povezuje sa sledećim znakom, onim što tek dolazi. Ali, živeti simboliku ovog riskantnog stepena ponekad može biti neudobno, jer on nosi sećanja sve jedno da li govorimo o prošloživotnim iskustvima ili sećanjima predaka koji se mogu ispoljiti kroz ovu planetu. 

Mars na 29˚ bilo kog znaka, daje mogućnost da se preko njega probudi priroda celog znaka. Kako je Mars nesvesna planeta, na 29˚ može opisati opasnosti kroz koje će osoba prolaziti, opasnosti kojih osoba nije svesna, koju ne vidi, koja joj dolazi iza leđa (srodnost 29 stepna i 12. kuće), posebno ukoliko osoba nije u stanju da transformiše ovu energiju, tj. da nauči da njome kruži. 

U zavisnosti od znaka u kome se Mars nalazi i aspekata koje prima, opisivaćemo razne situacije u koje bi osoba mogla ulaziti, polja na kojima će preci imati dominantnu ulogu u životu natusa, kao i mesto gubitka za samu osobu (ukoliko je Mars slab u znaku i u izazovnim aspektima). Najbolje što možemo oživeti od Marsa na ovom specifičnom stepenu je energija koja ima moć da isceljuje, da leči druge i kroz njih i sebe i svoju genetiku.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD