Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 20.05. do 26.05.2019.

Nametanje tarifa Kini i drugim nacijama koje pokušavaju da plasiraju svoju robu u SAD ne samo da podiže cene tih proizvoda za Amerikance, već i tim zemljama daje podsticaj ka razvoju tržišta i dugoročnih trgovinskih veza u drugim zemljama. U međuvremenu, te nacije se mogu svetiti smanjenom kupovinom američke robe ili uvođenjem osvetničkih tarifa na američke proizvode, čineći ih manje konkurentnim. - Gerald F. Seib,Wall Street Journal, 14. maj 2019. godine.

Tramp bi mogao biti uveren da može prisiliti Peking da prihvati jednostrani mehanizam prema kojem je Sjedinjenim Državama dopušteno nametanje tarifa za odmazdu u slučaju spora, dok Kini nije. To se jednostavno neće desiti, niti će se Kina složiti sa obustavljanjem subvencioniranja industrije. Azijati su subvencionirali kapitalno-intenzivne industrije od japanske Meiji obnove iz 1868. godine, i to se neće promeniti u skorije vreme… “Prisilni transferi tehnologije” u Kinu su uglavnom naduvani. Realnost je da se najveće američke tehnološke kompanije od Intela do Boinga spremaju da predaju svoju tehnologiju Kini u kontekstu njihove strategije osvajanja kineskog tržišta. Sve je očiglednije da Tramp nikoga ne može obmanuti. Na kraju krajeva on želi dogovor koliko i Kinezi. - David P. Goldman, 6. maj 2019.

To je klasičan konflikt - sukobljenost – na relaciji ciklusa, geokosmičkih i tehničkih studija i samih osnova.

Početkom prošle nedelje, nakon par burnih nedelja, mnogi svetski berzanski indeksi su se sunovratili. Ova ista tržišta deonica su se potom dobro oporavila do kraja sedmice, pre nego što su u petak počela ponovo da padaju. Čitav period je obeležen konjunkcijom Sunca i Urana od 22. aprila i vezom Venere i Urana od 17. maja. Kada je Uran istaknut, finansijska tržišta često postaju haotična i nestabilna. Dramatični preokreti na tržištima kapitala često odražavaju dramatične preokrete u političkim i ekonomskim stavovima (to su osnove). Dakle, imamo stanje u kojem studije ciklusa i tehničke analize ukazuju da bi korekcija trebalo biti gotova i da se očekuje nagli rast - u skladu sa geokosmičkim položajem Jupitera u Strelcu. Ipak, naglašenost Urana drži investitore na orezu zbog iznenadnog preokreta u trgovinskim razgovorima, posebno između SAD-a i Kine, ali i između SAD-a i Evrope, a možda i drugih nacija. Ovo dodatno pogoršava predsednik uvodeći nove tarife, koje su slične potrošačkim porezima u SAD-u, što zauzvrat briše veći deo ekonomske dobiti ostvarene njegovim Zakonom o reformi poreza od 21. decembra 2017. godine.

Iz ugla geokosmičke perspektive moramo se neprestano podsećati na dve stvari: Jupiter u Strelcu (8. novembar 2018. do 2. decembra 2019.) teoretski je vreme kada svetska trgovina raste. Trgovinski poslovi bi se normalno - naravno - odvijali i svetski ekonomski rast bi se u skladu sa tim širio. Drugo, u isto vreme, Jupiter je u nizu od tri opadajuća kvadratna aspekta prema Neptunu, od januara do septembra 2019. godine. Padajući kvadrat je verovatno najteži od svih aspekata. Pod takvom kombinacijom, mora se paziti da se ne poveruje svemu što se pročita ili čuje, jer Jupiter ima tendenciju da preuveličava (naročito u Strelcu) a Neptun teži da odvrati pažnju i skrene daleko od činjenica ili istine. Kada neko veruje u ono što je napisano ili izgovoreno, postoji rizik da bude zaveden, što je razlog za veliko razočarenje kada stvari ne idu onako kako ste očekivali. To je vreme razočaranja, lažnih nada i pustih želja. Dakle, finansijska tržišta, kao što su deonice, rastu jer investiciona zajednica veruje da je trgovinski sporazum neizbežan. A onda, kada se iznenada utvrdi da je jedna strana prekršila obećanje (tipična slika pod Jupiterom i Neptunom), i trgovinski razgovori se raspadnu, dolazi do krvarenja tržišta i mini-kriza. To se dešavalo 22. aprila i 17. maja.

Videli smo da je nagli preokret, karakterističan za Urana doveo do erupcije Bitkoina, još od 22. aprila. Primarni ciklus je udario dno 26. aprila, tačno usred početka retrogradnosti Saturna i Plutona. Zatim, u klasičnom stilu Urana (posebno u znaku novca Biku), Bitkoin je eksplodirao na 9-mesečni maksimum 16. maja. Do petka, 17. maja, samo dan kasnije, izgubio je 20%.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Preporučujemo da, kada nastavite da pregovarate o novim trgovinskim poslovima sa našim saveznicima, sledite krajnji cilj nultih tarifa. Vi ste u više navrata rekli da vaš cilj nije protekcionizam, već "da stvorite jednake uslove za trgovinu." Vi ste čak predložili našim saveznicima da obe strane "odustanu od svih tarifa, barijera i subvencija". Vaš Savet ekonomskih savetnika izveštava o prosečnoj američkoj tarifi od 3,5%, dok je prosečna stopa u EU 5% a u Kini je skoro 10% ... Takođe smatramo da bi obostrano ukidanje trgovinskih tarifa (0%) rezultiralo širenjem globalne trgovine koja bi smanjila siromaštvo donoseći trilione dolara globalnoj ekonomskoj proizvodnji. To bi pomoglo da SAD i svetska ekonomija ponovo postanu velike. - Steve Forbes, Fred Smith, Stephen Moore i Arthur Laffler, Wall Street Journal, 18. oktobar 2018. 

Portparol Ministarstva inostranih poslova, Lu Kang, naveo je uslove pod kojima bi se vratili na pregovore. “Prvo: principi. To znači da mora postojati uzajamno poštovanje, jednakost i obostrana korist. Drugo: prisustvo dobre vere. Reči moraju biti u skladu sa aktivnostima.”- Lin Zhu, Wall Street Journal, 17. maj 2019. godine.

Prošlonedeljna kolumna je pokrenula mnogo komentara Trampovih pristalica, postavljajući pitanje da li mislim da bi SAD i Bela kuća trebale dozvoliti Kini da pregazi Amerikance. Mislim da je propušten smisao onoga o čemu sam pričao. Potpuno sam za pregovore Bele kuće u dobroj veri, za najbolji i najpošteniji dogovor koji može pomoći Amerikancima. I verujem da bi Kinezi trebali učiniti isto. Moja namera je sasvim jednostavna. Upozoravam čitaoce na posledice - opasnost – kada se tarife koriste kao oružje koje će primorati drugu stranu da pregovara. Istorijsko iskustvo takvog ponašanja nije baš ružičasto (to je bio glavni uzrok koji je doveo svet u Veliku depresiju, a samim tim i Drugi svetski rat). Kada su tarife prvi put uvedene početkom 2018. godine (kada je cena soje bila za 30% više), mnogi komentri su bili da to neće dovesti do trgovinskog rata. U ovoj kolumni smo upozoravali drugačije. Zaista, to je sada trgovinski rat koji  eskalira (zapamtite: ne možete verovati u ono što ste pročitali i čuli pod kvadratom Jupitera i Neptuna - obećanja koja se daju obično se ne ispune). Sada se približavamo središtu kvadrata Jupitera i  Neptuna, 9. i 24. juna, kada mnogi očekuju da će se dva lidera (Kina i SAD) sastati na narednom sastanku G-20 i razraditi dogovor. Opet, to je glavni aspekt godine, a odnosi se na razočaranje i grandiozne lažne nade, a možda i na najave koje verovatno neće biti moguće nakon kritičkog analiziranja. Nisam siguran da li je neko nepovoljnije kosmičko vreme moglo biti izabrano za dogovor. 

Ali hajde da se na čas prebacimo na kratkoročni kosmički period. Konjunkcija Venere i Urana završava se ovog vikenda, istovremeno sa punim Mesecom u Škorpionu. Venera i Škorpion su pokazatelji novca. Venera i Bik vladaju akumulacijom (štednjom) novca, kao i sporazumima. Sa Uranom je teško doći do sporazuma jer je Uran maverik, buntovnik, i nije sklon da pristane na bilo šta što smatra ograničavajućim da radi šta god želi. Škorpion se odnosi na proces kontrole odnosa imetka i duga (zaduživanja) finansiranja. Dug nastavlja da eskalira u SAD-u i ponovo postaje sve veći problem - da ne spominjemo da Kina poseduje veći deo tog duga preko svog udela u vrednosnim papirima SAD-a. Budući da se tretiraju kao porez (a porezi su takođe pitanje Škorpiona), tarife su u prvom planu i trenutno su najvažnije investitorima. Međutim, turbulencija tržišta se može uskoro smiriti, pošto se najavljuje nastavak trgovinskih pregovora - dok ne dođemo do perioda od 9. do 24. juna.

Sunce i Merkur ulaze u intelektualni i govorljivi znak Blizanaca ove nedelje, 21. maja. Nakon toga sledi Mlad Mesec u Blizancima 3-4 juna. To podrazumeva najavu mnogih diskusija, pojave mnogih novih i inovativnih ideja sa ciljem rešavanja problema, samo ako bi se predlagači ideja mogli zaustaviti u trenutku i u potpunosti se usredsrediti na svaku od ovih ideja - odolevajući iskušenju da ih odbace pre nego što ozbiljno razmotre one koje su već na stolu, pod navalom novih ideja. Opasnost je da pregovarači (i lideri) postanu previše raspršeni, suviše nemirni i nefokusirani, stvarajući osećaj nervoze i nemogućnosti da dođu do čvrstog plana pre nego dođe do problema od 9. do 24. juna, a onda se sve vraća na početak . I da ponovim, pod užurbanim aktivnostima u periodu od 21. maja do 4. juna, investitori su u strahu da ne budu obmanuti verujući da je blizu postizanje dogovora, da bi nakon toga bili ponovo razočarani jer dogovor nije dobro osmišljen.

Juni će verovatno biti mesec u kome ćemo videti ko zaista želi i kome je dogovor najpotrebniji, ko je najočajniji da ga postigne, i ko je najspremniji za dobar posao. Nestrpljiva stranka gubi. Isto se može reći i za one koji nisu fleksibilni. Nestrpljenje i nefleksibilnost su karakteristike koje mogu dovesti do još jednog velikog razočaranja. Nadajmo se da naši lideri mogu da se izdignu iznad ovoga i da učine nešto dobro što će biti fer, pravedno i imati koristi za ceo svet. Ako to nije slučaj, mi smo sve bliže i bliže stelijumu u Jarcu, sa Saturnom i Plutonom u konjunkciji, u januaru 2020. Posledice današnjih odluka i akcija će se verovatno manifestovati tada.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD