Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Polusekstil (treći deo)

Ako ovakav aspekt postoji, najpre ćemo razmotriti da li je u pitanju rastući ili opadajući polusekstil. U slučaju da imamo rastući polusekstil, govorimo o tome da ona planeta koja je sporija ima svoju materijalizaciju u tački one planete koja je brža, zato što ona planeta koja je brža zapravo i definiše da li je aspekt rastući ili opadajući. Pri tome se ne misli na aplikacioni ili separacioni aspekt, već se misli na prirodu polusekstila – da li on raste uopšte ili kako vreme prolazi on ide ka smanjivanju, ka konjunkciji. Ako je aspekt rastući, konkretizacija odnosno mogućnost da natus stvori nešto, da materijalizuje, da jedno pretvori u drugo, da iz jedne početne, sporije planete nastane ona koja je simbolizovana bržom planetom jeste put; to je put u kojem će jedno postati drugo. Uvek možemo posmatrati da to jeste taj put promene, put transformacije i da je to put materijalizacije. To možemo posmatrati kao prirodno stanje jedne dispozicije, s tom razlikom što ovde vidimo da će nešto konkretno da nastane. Zamislimo da imamo odnos između Marsa i Meseca koji su u polusekstilu pri čemu je to rastući polusekstil, i ovde bismo rekli da će natusova energija i šta god da predstavlja tog Marsa vremenom steći kuću ili da će u vremenu steći Mesec u materijalnom obliku. U zavisnosti od toga kakva je priroda tog Meseca, takav je i kvalitet materijalizacije koji natus stvara, ali on ima tendenciju da se materijalizuje. Kada je polusekstil rastući, on je znak i pokazatelj kako se iz jedne energije stvara čestica, kako nastaje određena materija i kakva će materija biti, kakvo će biti to biće koje će se izleći iz toga, šta je ono što nastaje u vremenu. Možemo reći da će se pretvoriti jedno u drugo, možemo reći da će putanja te početne planete postati onakva kako je definisana planetom koja je brža.

Kada govorimo o opadajućem polusekstilu, imamo nešto što nas zapravo otvara ka polju 12. kuće i energija je u onoj sporijoj planeti, jer brža planeta je ona koja determiniše da li je aspekt opadajući ili rastući. Dakle, posmatramo sporiju planetu kao tačku koja se menja, da njoj energija vrlo lako može da opadne jer je 12. kuća sve samo ne faktor materijalizacije. Ona može da bude faktor u kojem će se ugasiti energija, ona može da ukaže da će natus da bude otvoren ka polju svoje psihe, psihički nestabilnog stanja, i da će mu to ugušiti energiju u onoj meri u kojoj je natalna 12. kuća kod njega već problematična. Moramo razmatrati šta je to što čovek već ima u svojoj 12. kući, kakve on duhove inače prenosi, a pod 12. kućom se zapravo podrazumeva sve što je vezano za seriju 12. Moramo razumeti šta je ono što čovek natalno prenosi kroz svoju psihu, kroz svoje podsvesno. Ako čovek ima problematično stanje psihe i ima polusekstil koji je opadajući, on je otvoren ka tom polju osetljivog psihološkog momenta koji ga može dovesti u situaciju da mora da se suočava sa svojim dugovima iz prethodnog života, što će ovde delovati vrlo psihički nestabilno, kao da je psihički otvoren, kao da mu je aura na nekom mestu otvorena. S druge strane, ukoliko je 12. kuća dobra (serija 12) pre svega misleći na 12. kuću i ima ovakav opadajući polusekstil, on je neko ko je i dalje otvoren ka tom polju dvanaestice, vuče duhove ili vuče određena bića iz tog polja. On nikada nije sam već je otvoren ka tom delu sebe, ali to može dati vrlo snažan duhovni potencijal, veliku energiju, kvalitetno biće kada natus može da spoji sebe unutra, ta dva sveta koja su ovde predstavljena. Ne treba očekivati da su dve planete koje su u polusekstilu neminovno srodne po prirodi, jer polusekstil jeste i inače onaj koji spaja nesrodne stvari, sposobnost da se nepoznanici međusobno spoje, da se u našem horoskopu ožive, da se tu napravi jedna veza.

Stoga, ako bismo razmatrali kako izgleda određeni aspekt na nivou polusekstila, uzmimo za primer Sunce i Mesec, koji ako su u rastućem polusekstilu natusu daju jednu benefičnu konotaciju u kojoj on može da ostvari svoje potrebe, da ostvari, materijalizuje, konkretizuje ono što bi želeo, ono što su njegovi snovi, ima dobru priliku da materijalizuje ali ne znamo šta će biti dok ne pogledamo kakav je taj Mesec. Ako je rastući onda će definisati to u šta se ide. Moramo posmatrati gde se Mesec nalazi, u kom je znaku, kako je aspektiran ali to je ono ka čemu smo mi usmereni - da se materijalizujemo, da konkretizujemo. Ako on nije dobro postavljen, ako je Mesec neudobno postavljen, natus će imati tu vrstu materijalizacije, tu vrstu konkretizacije, to je ono što će vremenom postajati. To je dobrim delom deo njegove sudbine ili konkretizacija njega. Moramo posmatrati stanje tog Meseca, aspekte koje prima i dispozitora ali znajmo da je to tačka ka kojoj ide, koju hoće da konkretizuje.

Kada govorimo o opadajućem polusekstilu Sunca i Meseca, radi se o osobi koja ima osetljivu psihu, to je već i 12. i lunarni deo, i jako je bitno šta živi u toj psihi jer je natus upravo njoj otvoren i ona ima opis onoga što živi u njegovom sećanju. Treba posmatrati 12. kuću u odnosu na to, ali je tu dosta toga oživljeno unutar tog Meseca, tu postoji prosto jedan entitet, jedno biće. Natus je otvoren ka neobičnim stvarima, neobičnim pojavama, mogu ga vući situacije i okolnosti koje su u simbolici te 12. kuće jer je ka njoj prirodno otvoren. U zavisnosti od toga da li je ovo povoljno ili ne, osoba će biti dobar kanal da određene stvari propušta i spaja kroz sebe. Ovde ne moramo očekivati da su roditelji naročito srodni i slični po osobinama, ali oni jesu u jednom polusekstilu što daje suživot i postoji jedan most koji je oživljen među njima, jedna veza. Oni ne moraju biti isti, oni mogu biti u mnogim osobinama bitno različiti baš kao dva susedna znaka koji su takvi, ali postoje da bi određena vrata mogla da budu otvorena. Stoga mi i ne govorimo da će polusekstil dovesti do loših odnosa među roditeljima ili da će ih razvesti, ali razumemo različitosti koje ovde izvesno postoje, dok kada govorimo o nekim težim aspektima možemo da pretpostavimo da će kroz određene kvadrate svetala doći do ozbiljnijih nesuglasica među roditeljima. Polusekstil nije takav pokazatelj, on zapravo samo predstavlja otvorena vrata.

Ukoliko govorimo o Mesecu i Merkuru koji se nalaze u polusekstilu, ako je u pitanju rastući polusekstil ovde postoji mogućnost da ovaj Merkur postane u jednom trenutku vrlo popularan i poznat, i on ide ka tom Mesecu i dosta će putovati u jednom trenutku a nakon nekog vremena imaće kuću ili će se skrasiti ili će biti u takvoj situaciji. To mu je putanja, to je most; kao da je potrebno da postoji specijalan most da bi natus doživeo ovu vrstu integracije.

Ako je u pitanju opadajući polusekstil, opet gledamo kakav Mesec ide ka ovom Merkuru, kakva je to psiha. Nije li ovde opet psiha definisana jednim stanjem koje je svakako osetljivo, ali sve informacije, sva znanja, sve dolazi iz tog podsvesnog. Natus će biti otvoren ka tome, ili će imati aflikciju od toga. Psiha je mentalni potencijal, a Merkur ovde jeste vrlo otvoren ka ovom delu 12. kuće. Ovde bismo mogli imati tipičan primer natusa koji je od detinjstva imao poteškoća u porodici ako je Mesec problematično postavljen, ili nekog ko zaista ima vrlo fin i suptilan psihološki kanal i pristup da sebe razvije, ali ga opet gledamo kao most između dva različita sveta.

Ako bismo posmatrali odnos između Meseca i Venere u polusekstilu, budući da su obe planete benefici i budući da bi Venera volela da dođe tamo gde je Mesec, u njenoj prirodi i jeste slika toga da će, šta god da je Venera u startu, vremenom postati stabilno i trajno u simbolici tog Meseca – devojka koja će postati žena, postaće majka, koja će imati simboliku tog Meseca. To je njen put, to je simbolika tog puta. Pogledajmo na kraju konačno samu sliku majke ili onoga što je ona bila, i videćemo da je izvesna priča da je ona postala nešto čemu se nije nadala da će biti, zato što su Venera i Mesec ženski principi i opisuju prirodnu evoluciju Venere, svake devojke koja vremenom postaje Mesec ili žena, ali ovde u jednom polusekstilnom odnosu koji je nepoznat osobi postala je drugačija od onoga što je očekivala. Možda je bolja postala  – to zavisi od Meseca, zavisi od toga kako je on postavljen, možda nije, ali šta god da je postala, natusu je dalo mogućnost da ima jednu vrstu mosta između dva različita sveta koji se inače nikada ne bi sreli. Uvek imamo opis i osećaj toga da smo u kontaktu s ljudima s kojima se inače nikada ne bismo sreli, da imamo neverovatnu situaciju da se spajaju dva različita sveta – to daje polusekstil. Dakle, nije ono što smo mislili ili što bismo zamislili nego upravo ono što nam je tajna, što ne vidimo, što je drugačije.

Ako je ovaj aspekt opadajući, ovo je jedan deo koji ovu Veneru može navoditi na to da bude stalno sklona određenim vezama koje su tajne ili koje su skrivene ili koje imaju tu simboliku 12. kuće u velikoj meri. Ta Venera može ulaziti u veze sa starijim ljudima, ili onima gde postoji razlika u godinama. Zamislimo Veneru koja je ovde puna enegije, kako ona može da upada u sliku Meseca koji je njoj tajni, koji je neka psiha, koji je nešto što nije stvar njenog sadašnjeg vremena ili nečega što bi trebalo da živi. Ovde možemo to videti - kao da ima potrebu da odživi ulogu neke žene koja je nekada bila, ona igra ulogu neke druge žene koju ova Venera vuče u sebi. Ova osoba, ova devojka nije sama; ona nosi sa sobom još jednu sliku, još jednu drugu osobu. Stoga ovo dovodi vrlo lako do mogućih tajnih veza u životu natusa, bilo da je u pitanju muški, bilo da je u pitanju ženski horoskop.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD