Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 13.05. do 19.05.2019.

Kako Bela kuća pojačava mere kojima će oštetiti kinesku ekonomiju, protivnici su sve glasniji u tvrdnjama da su to loši pokušaji administracije da prikažu tarife kao bilo šta drugo osim poreza za američke potrošače. “Mi plaćamo tu tarifu. Želim da bude jasno da potrošač plaća ove tarife. Voleo bih da ih Kina plaća. Svakako bih se bolje tada osećao”, izjavio je u četvrtak Brent Biblija, proizvođač soje iz Indijane, odgovorajući na poziv organizovanih zagovaračkih grupa protiv tarifa. Fox News Network, 9. maj 2019.

Ne potcenjujte moć "Trampovog stava". nakon što su trgovinski razgovori sa Kinom naišli na spornu točku, analitičari kažu da tržište deonica opstaje jer investitori veruju u dogovor, a očekuju i od predsednika Donalda Trampa da u slučaju negativnih signala reaguje. "Stav" je verovanje da Tramp neće dozvoliti da berza kolabira, jer je smatra znakom sopstvenog uspeha. U petak, na kraju dana, berza se oporavila i postala pozitivna, nakon što je ministar finansija Steven Mnuchin izjavio da su razgovori sa kineskim potpredsednikom Liuom bili "konstruktivni", - Patti Domm, www.cnbc.com , 10. maj 2019. 

Čak se i Fox News usprotivio pokušajima predsednika Trampa da prikaže tarife kao nešto "dobro" za Ameriku. Postaje sve očiglednije da ako ne možete ostvariti svoje ciljeve diplomatijom - jer nemate diplomatskih sposobnosti - onda je jedini preostali način kojim mislite da možete nešto postići upravo putem pretnji. Ali da li je to zaista efikasno? Dugoročno posmatrano pretnje ne vode do obostrano dobrih rešenja. Njima se samo povećava nepoverenje na štetu poverenja. Niko nema koristi od viših tarifa, koje su nalik porezu, kada potrošač na kraju plaća višu cenu, a to onda može inicirati inflaciju.

Međutim, ovo je ekonomski efekat Jupitera (u Strelcu) u kvadratu sa Neptunom u Ribama. Cene rastu. Sve  poskupljuje a inflacija se nazire. Taj strah je prošle sedmice doveo do velike rasprodaje akcija na berzi. U petak, 10. maja, investitori su krenuli sa kupovinom verujući da će Tramp - a ne Kina - u očajanju uskoro sklopiti dogovor jer je za njega berza mera ličnog uspeha. "Iracionalno očekivanje" Jupiterovog kvadrata ka Neptunu, kada se čini da stvari idu veoma dobro, može brzo da se pretvoriti u histeriju, a zatim i paniku kada lideri pribegavaju pretnjama i kontrapretnjama kao adutima, zanemarujući diplomatiju. Kao što je već rečeno u ovoj kolumni, jedina realna opasnost za ekonomiju i tržište akcija ogleda se kroz politički rizik. Ekonomija je u redu. U ovom slučaju, administracija je bila tako blizu dogovora, a onda je ponovo usledio poraz nadomak pobede, ne dozvoljavajući diplomatama da rade svoj posao - što znači da pregovaraju diplomatski, priznajući da će i druga strana verovatno koristiti vlastitu taktiku u pregovorima kako bi se postigao povoljan ishod, a zatim se pozvati na to - tiho, bez poniženja - nastavljajući pregovaranje u dobroj veri.

Dakle, tokom vikenda otvara se pitanje da li Kina i SAD mogu postići sporazum. Postojala je odlična šansa, i još uvek postoji do 2. juna. Prema geokosmičkim analizama sporazumi i diplomatski napori su povoljni kada je istaknuta Venera i njeni vladajući znaci Bik ili Vaga. Jupiterov upliv takođe može pomoći, jer mu je osnovna priroda velikodušna i optimistična. Mars i Pluton, s druge strane, nose dinamiku koja može ometati uspešne pregovore jer su skloni impulsivnom i preagresivnom ponašanju putem manevara osmišljenih da iskoriste i čak prouzrokuju štetu drugoj strani. Prošle nedelje, 9. maja, bio je trigon Venere i Jupitera, jedna od najboljih kombinacija za postizanje dogovora. Na žalost (kosmički govoreći) istog dana Venera je takođe bila u kvadratnom aspektu sa Plutonom, što nije najbolji aspekt za postizanje sporazuma. Ovo je pratio kvadrat Venere i Saturna, 7. maja. Sve u svemu, optimistična atmosfera za dogovor, prisutna sa jakim Jupiterom prolazi (8-15. aprila) i teški aspekti Venere ka Saturnu i Plutonu 7. i 9. maja, nagoveštavaju šta možemo očekivati do kraja ove godine, a zatim i 2020. godine. Optimizam, velika očekivanja, praćeni razočarenjem zbog naglih i ometajućih odluka što rezultira kolapsom dobre volje i globalne harmonije. Ovaj obrazac nekako mora da prestane ili da se promeni ako svet želi da se vrati nazad, da povrati međusobno poverenje ne rizikujući nepotreban kolaps privrede i berze u narednih nekoliko meseci.

Berze širom sveta značajno su padale tokom prošle nedelje, sve do kasno u petak kada su američka tržišta počela da se oporavljaju u nadi da će uskoro doći do trgovinskog sporazuma, kao što je gore opisano. Zabrinutost zbog naraslih cena pomogla je tržištu zlata i, po svemu sudeći, i Bitkoinu, koji je skočio na novi godišnji maksimum. Zapravo, Bitkoin je sada povratio 100% od svog najnižeg nivoa u decembru 2018, pre samo pet meseci, kao što smo i nagovestili u našim ranijim prognozama.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Uprkos kosmičkoj realnosti da je jedan od “najboljih aspekata” za dogovor upravo prošao 9. maja, još uvek postoje drugi prilično jaki aspekti do 2. juna koji bi se mogli poklopiti sa postizanjem trgovinskog sporazuma. Posle toga, stvari postaju veoma “gadne”, podižući zabrinutost za budućnost američke ekonomije.

Počnimo sa dobrim vestima: optimistične prilike su na snazi. U rasponu od 22. aprila do 18. maja nastupa jedan od najintenzivnijih geokosmičkih perioda u 2019. Obeležen je konjunkcijom Sunca i Urana 22. aprila i vezom Venere i Urana, 18. maja. Bilo je to u vreme kada su predsednik SAD-a i ministar finansija najavljivali povoljan tok trgovinskih razgovora između Kine i SAD kao i da su blizu okončanja pregovora. Pregovaralo se. To je bila pozitivna diplomatija i optimizam, u skladu sa Jupiterovom porukom. Međutim, Mars je ušao u T-kvadrat sa Jupiterom i Neptunom, 27. april - 5. maj. Balončić je probušen, jer je došlo do mešanja u diplomatske pregovore. Pluton i Saturn su takođe krenuli retrogradno (24-27. april), i momentum je počeo da se menja. U vreme kada je Mars bio u opoziciji sa Jupiterom prošlog vikenda (5. maja), došlo je do razdora. Sve je nastavilo da eskalira kada je Venera kvadrirala stacionarni Saturn i Pluton, 7. i 9. maja. Ali, sada se približavamo kraju ovog nestabilnog vremenskog opsega 18. maja, kada će se Venera spojiti sa Uranom. Ovo sugeriše da će ludost (jer Uran je pomalo lud i poklapa se sa akcijama koje bi mnogi smatrali pomalo nepromišljenim, čak i na granici ludila), biti pauzirana. Stvari se mogu vratiti u "normalu".

Više "normalnosti" i konstruktivnosti može se desiti i ovog vikenda, jer će Sunce napraviti povoljan trigon sa Saturnom i Plutonom, od 11. do 13. maja. Nakon toga sledi ulazak Venere (diplomatije) u znak kojim vlada 15. maja, što podrazumeva više zdravog razuma, više poštovanja prema drugima tokom diplomatskih pregovora. Mesec se završava Venerom u trigonu sa Saturnom i Plutonom, 31. maj - 2. jun. Dogovor je moguć tokom ovog perioda. Teško ćete naći ovako dobre aspekte ako jedan (ili više njih) naporno radi na rešavanju i postizanju dugoročnog sporazuma, da to i podrže.

Međutim, ako se do tada ne posigne dogovor, slika neba postaje znatno izazovnija. Neki bi je mogli protumačiti kao “opasnu”, a posledice još jedne propale prilike mogu ovaj put dovesti do još veće krize na tržištu deonica, još veće krize poverenja u lidere ili stil rukovođenja. Ovaj izazovni vremenski period može početi u bilo koje vreme nakon 2. juna (možda već od 4. do 8. juna), i trajati ceo jul. Najuočljiviji je od 9. do 24. juna, kada se odigrava drugi padajući kvadrat Jupitera i Neptuna (16. jun) uključujući Sunce koje pravi T-kvadrat ka njima (9-10. Jun), zatim Neptunova retrogradnost (21. jun) i Venerin T-kvadrat ka kvadratu Jupitera i Neptuna (23-24 jun). Kao da to nije dovoljno, Mars će biti u opoziciji sa Saturnom i Plutonom, 14. i 19. juna. Neuspostavljanje sporazuma pre ovog kosmičkog vrtloga može vrlo lako eksplodirati u beskrajno neprijateljstvo i uvredu prouzrokovanu osećajem obmane sa uplivom loše vere u pregovore, prisiljenost prihvatanja nepopustljivih i nametnutih zahteva jedne strane drugoj, i pojavu ogorčenosti kao rezultat toga. Ovo je niz aspekata koji kažu nešto poput: "Ovo je dobro za vas, i ako to sada ne vidite, onda mi se maknite s puta jer sam završio sa vama." Jedini problem je što je to sve projekcija i nameštaljka. Upadnete u zamku, i svi vide vaš pogrešan korak, vašu pogrešnu procenu.

Da sve bude još znaimljivije, rođendan gospodina Trampa pada baš sredinom tog perioda 14. juna. U astrologiji, ovo je poznato kao „solarni povratak“. Najbolji savet predsedniku? U tom periodu (9.-24. jun) idite na davno zasluženi odmor, držite se dalje od vesti i neka vaši iskusni pregovarači vode ovaj proces. Držite se podalje od stresa i iskušenja da učinite nešto u simbolici Marsa, možda impulsivno, što možda nije dobro promišljeno. Vratite se regenerisani i sveži. U stvari, pod ovim aspektima to je verovatno najmudriji savet za sve nas.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD