Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Polusekstil (drugi deo)

Kada posmatramo ovaj ugao od 30° vidimo da je on istovremeno i ono što nas vezuje za prethodni život, kao i ono što nas povezuje sa budućim životom ili sa materijalizacijom i konkretizacijom u ovom životu, što je vezano za 2. kuću. U tom smislu on je bitan. Ti susedni znaci su zapravo vrlo različiti, vrlo nepoznati jedan drugome. To je tako definisano – jednostavno, ne vidimo susedni znak ni jednim klasičnim, Ptolomejskim aspektom. Upravo zbog toga su u klasičnoj astrologiji kuće 6, 8, 12 i 2 koje su zapravo prirodno sekstilne ili kvinkunks kuće – kvinkunks je ugao od 150°, znači, suprotno od sekstila ako gledamo da je polusekstil 30° a njegov drugi deo (do 180°) je 150°, dakle te kuće su se smatrale malefičnim, uključujući i drugu zato što se ona u drevnim vremenima smatrama vratima pakla, smatralo se da odatle dolaze svi osnovni problemi. Ne ulazeći dublje u taj model, ovo je ilustracija toga da susedne kuće mi ne vidimo, ne razumemo, one su nam nepoznate. Uzmimo bilo koja dva susedna znaka ili kuće i videćemo da su oni jedni drugima stranci, da su vrlo različiti, da se bitno razlikuju, čak i tamo gde imamo iste vladare kao kad su u pitanju Jarac i Vodolija. Oni su bitno različiti, dovoljno različiti da prirodno mogu biti u sukobu baš kao što su Uran i Hronos bili u sukobu i mitološki. Dakle, oni su ne- poznati jedno drugom, ali ukoliko postoji polusekstil, zamišljen je da zapravo oživi vezu između dva sveta, i u našem slučaju on uvek predstavlja primarnu vezu između onoga što je postojalo u našoj prethodnoj životnoj priči a u našem podsvesnom danas, u našoj psihi, i između onoga što možemo ovde materijalizovati, što možemo dovesti do svoje konkretizacije.

Vrlo je značajno ukoliko posmatramo ovaj odnos u kome Mesec i Sunce tvore ove znake kako potreba koja živi u našem biću, u 12. kući želi da izađe i da se materijalizuje. To je ključna stvar sudbine svakog čoveka. Svako od nas ima mit koji istražuje kroz astrologiju, kroz psihologiju, istražujući sebe upoznaje sebe - a upoznaje sebe u 12. kući. To radi zato da bi otkrio ko je on, i tada će otkriti i sve ono što ovde može da materijalizuje u polju 1 i 2. Ako otkrijemo 12. dobićemo svoje 1 i 2, a ako čovek dobije 1 i 2 ima osećaj potpunog života, ima osećaj da živi svoju priču, da živi svoj život, da je celovit. Upravo zbog toga i govorimo o evoluciji kada pričamo o ključnom delu razvoja čovečanstva i ljudi dok precesija prelazi sa 0° Blizanaca kroz ova tri znaka, dok dođe do 0° Vodolije – što je ulazak u eru Vodolije, i upravo je prolazak kroz ova tri znaka zapravo razvoj te svesti o tome da je ono što je u 12. isto onome što je u 1 i u 2. Svi tragamo za potrebom onoga što živi unutar tog našeg 12. dela a polusekstil nam govori o tome. 

Ako bismo posmatrali startnu poziciju u kojoj je naša duša, duboko u nama je naša psiha koju ne poznajemo, nešto što je opisano 12. poljem, psihološki, i ovo što je u 12. polju želi da izađe u 1. polje jer mi smo svesni u 1. polju. Ako bismo posmatrali prirodno ovaj ciklus i kako je on dat - Mesec se kreće kroz jedan znak prirodno oko 2 i po dana, a ako pratimo njegov ciklus, Mesecu će do punog Meseca, ako krene iz svoje psihe, iz 12. polja, biti potrebno 19 dana ili tačno 7,63 znaka dok dođe do 19° Vage. Za 19 dana Sunce će doći prirodno do 19° Vage i tada nastaje pun Mesec. Krećući od naše psihe koja boravi u 12. kući i posmatrajući prirodni razvoj do punog Meseca, Sunce će tačno doći na stepen svoje egzaltacije i tada oživljavamo prvu tačku u kojoj je duša najdalja od Sunca. Sunce ima svoju maksimalnu snagu, ima svoje maksimalno mesto a Mesec mu je tu najdalji. Idući sledećim putem odavde posmatramo naredni period, dok Mesec dođe do 0° Ovna, a to će se desiti tačno za 14 dana odatle, dok Sunce u međuvremenu dođe do 3° Bika. Drugim rečima, dok Mesec koji je krenuo iz 12. polja kao predstavnik naše psihe napravi krug i dođe do tog Sunca, napravi susret sa njim, napravi zapravo konjunkciju sa onim prirodnim Suncem, dodirnuće Sunce u stanju tog polu-hoda, (kada bude bio pun Mesec) Sunce će formirati tu tačku koju zovemo egzaltacijom Sunca. Dok Mesec dođe do konjunkcije sa onim Suncem od kojeg smo počeli da gledamo, sa 0° Ovna, Sunce dolazi tačno na 3° Bika - zapravo je sasvim tačno 2°43’, a taj odnos jeste upravo elftilni odnos. Odnos koji postoji između 0° Ovna i mesta gde će Sunce doći do tog dela je 32°43’ što je egzaktna pozicija onoga što je elftil.

Elftil je skoro 33°, ali je zapravo 32,72727272... Ovo je za nas vrlo interesantna stvar upravo zato što nam govori da je priča o oslobođenju duše, priča o razvoju duše, priča o onome što svako od nas nosi unutar svog nesvesnog, svoje 12-ice, što želi da se izrazi, jeste nešto što nas oslobađa, što daje tu egzaltaciju duše, što daje da će Sunce koje je krenulo sa 0° Ovna na tom putu doći do mesta gde će potpuno egzaltirati taj Mesec. Upravo je na 3° Bika bio Kiron kada je otkriven; takođe znamo da je elftil kao aspekt podele kruga na 11 delova u osnovi kironovski sam po sebi i ovo nam samo govori o tome da je potreba natusa izražena u njegovoj prirodi da oslobodi svoj unutrašnji mit, svoju priču koju ima, koju mi u astrologiji najviše i najbolje i vidimo i prepoznajemo kroz arhetipove koje izučavamo, izučavajući potrebe čoveka, izučavajući šta je ono što u njemu živi. Ako bismo tu vrednost pronašli i na kraju, ako natus sam uspe da otkrije i da spozna svoju pravu priču on postaje slobodan, on postaje čovek koji može da materijalizuje svoj život, koji može da ostvari svoju punu priču. To je cilj svakog duhovnog rada, to je cilj konačno i svake astrologije.

Postoji vrlo suptilna veza između onoga što zovemo polusekstil i onoga što zovemo elftil – kao prvo, to su vrlo mali aspekti; jedan je 30° a drugi je skoro 33° i orbis tu mora biti jako mali – dajemo maksimalno 1° orbisa jer ako uzmemo više od toga, zadiremo u granicu drugog aspekta. Drugim rečima, oni jesu vrlo bliski i imaju jednu zajedničku vezu, na isti onaj način na koji vladar 12. znaka, Neptun, prirodno egzaltira u 11. znaku i upravo zato podela kruga na 12 ima svoju prirodnu vezu sa podelom kruga na 11. Konačno, polusekstil i jeste aspekt koji nas kao jedan most spaja sa drugim, nepoznatim delovima nas ili sa onim stvarima i ljudima koji su nepoznati i situacijama koje su takve. Stoga, koliko god da su susedni, oni su jedan drugom nepoznati što nas uvodi u postojanje tajne dvanaeste podele. Koliko je poznata tajna materijalizacije, koliko nam je jasno kako sve stvari možemo da materijalizujemo, kako možemo da stvorimo nešto iz energije, iz naše želje, kako stvar može da nastane? To je takođe polusekstil, to je takođe ono što spada u domen 12, to je takođe ono što spada u domen nepoznatog. Polusekstil je tajna, ne kao septil, ne na taj način; on je sam po sebi jedna tajna potrebe života jer je u osnovi sačinjen od Sunca i Meseca, u njemu postoji priroda svetla. Polusekstil je aspekt koji je sačinjen od primarnih svetlosnih veza, sačinjen je od onih primarnih veza koje dele krug na 12 delova i daju nam 12 života.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD