Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 06.05. do 12.05.2019.

Predsednik Donald Tramp je tvitovao da želi ekonomiski rast "poput rakete", uvećavajućí pritisak na Federalne rezerve ka smanjenju kamatnih stopa... Fed je posle dvodnevnog sastanka u sredu, kao što se i očekivalo, ostavio nepromenjenu ključnu kamatnu stopu… Evo u čemu je problem: Tramp navija za veliko smanjenje kamatnih stopa iz pogrešnih razloga, kažu ekonomisti. Njegov predlog, ako bude usvojen, nosi neugodan rizik za relativno skromnu nagradu, čak i ako bi se zanemarila mogućnost ugrožavanja poverenja koje javnost ima u nezavisnost Feda u slučaju da postupi po Trampovom savetu. - Paul Davidson, USA Today, 3. maj, 2019.

Osećate li izgaranje, čak i preveliko samopouzdanje Jupitera u Strelcu u navedenim izjavama. Takođe možete osetiti mogući nastavak rasta ekonomskog „balona“ i berze, kao i razvoj psiholoških faktora koje je bivši predsednik Feda Alan Grinspan nazvao „iracionalnim ushićenjem“. Ovo je prikaz stava predsednika Sjedinjenih Država, koji bi mogao podstaći investitore u špekulacije sa američkim deonicama, što je u skladu ne samo sa Jupiterom u Strelcu (gde je sve "veliko"), već je istovremeno u kvadratnom aspektu sa Neptunom u Ribama (zablude, iluzija i preterano očekivanja). To je aspekt koji simboliše grandiozno razmišljanje i instinktivno klađenje sa velikim ulozima. A opasnost se krije u tome da kada se to jednom završi u decembru 2019. godine, dolazi do naglog preseljenja u stelijum u Jarcu koji uključuje konjunkciju Saturna i Plutona, počevši od januara 2020. Čak se i Jupiter seli iz večito sklonog rastu i širenju znaka Strelca (8. novembar 2018.- 2. decembar  2019.) u skoro nikad razvojni i plodni znak Jarca. Istorija pokazuje dramatičnu povezanost: dugotrajni skok berze se često javlja sa Jupiterom u Strelcu (2019), nakon čega sledi strmoglavi pad kada Jupiter tranzitira kroz Jarca, često se nastavljajući i sa Jupiterom u Vodoliji pa čak u mnogim slučajevima i dok je u znaku Riba (2020-2022). Poslednji put Jupiter je bio u ovoj postavci u periodu 2007-2009.

Ovi preokreti u deonicama su takođe u skladu sa komentarima navedenim u našoj poslednjoj kolumni pre dve nedelje, gde navodimo:“Uskoro ulazimo u period nekoliko važnih geokosmičkih aspekata istorijski povezanih sa preokretima na mnogim tržištima, od 22. aprila do 18. maja. Tokom ovog perioda imamo konjunkciju Sunca i Urana 22. aprila i konjunkciju Venere i Urana 18. maja. U našim istraživanjima preokreta na tržištima kapitala, koji sežu do kasnih 1920-ih, oba aspekta sa Uranom spadaju u prvi i najznačajniji nivo, čineći ovaj period veoma izazovnim kako za investitore tako i za tržišne analitičare, budući da se Uran odnosi na nepredvidivost. U većini slučajeva, takvi periodi se podudaraju sa preokretima. Ali, u iznenađujuće velikom broju slučajeva, takvi aspekti Urana su se poklopili sa oštrim skokovima kod relativno stabilnih tržišta, što je vodilo do novih uspona na nekim tržištima i novih padova kod drugih. Berza se približava novim najvišim vrednostima. U stvari, nekoliko globalnih indeksa već postiže nove vrhunce za ovu godinu (2019), i taj uspon do novih vrhunaca može se povezati sa konjunkcijom Sunca i Urana u Biku (novac i akcije) ovog ponedjeljka, 22. aprila. Moguće je da se ovi skokovi nastave, ili umire, blizu konjunkcije Venere i Urana 18. maja, ponovo u Biku, vladajućem znaku Venere.”

Ovaj period se takođe pokazao kao povoljan za Bitkoin, koji je u petak izbio na 5796 dolara, što je najviši nivo za skoro 6 meseci. Međutim, to je imalo suprotan efekat na zlato, srebro i sirovu naftu, koja je teško pala. Zlato i srebro su u četvrtak imali najniži nivo ovog ciklusa. Međutim, u petak su izveštaji o zaposlenosti sve to promenili. Srebro je impresivno skočilo, rastući za 32 centa u petak. Mislim da trgovci takođe osećaju Jupiter u Strelcu, koji - uprkos onome što Fed i Bela kuća kažu - sugeriše da seme inflacije može biti skriveno, ali je spremno da nikne u izveštajima o platama. Da, isključujući hranu i energiju, čini se da je inflacija obuzdana. Ali hrana, a posebno energija, pokazuju naznake da uskoro to neće biti tako. A troškovi putovanja rastu u poslednje vreme. Jupiter i Strelac vladaju putovanjima. Možda ćete želeti da pažljivo pratite turističku industriju, jer nakon što cene dostignu vrhunac sa Jupiterom u Strelcu (2019.), one će se naglo obrušiti kada Jupiter krene kroz Jarca 2020. godine.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Poštuj majku i oca da ti je dobro i da možeš dugo živeti na zemlji - peta od Deset zapovesti, 20: 2-17, Biblija, verzija kralja Džejmsa. 

Sve majke žele da njihovi sinovi odrastu i postanu predsednici, ali ne žele da u tom procesu postanu političari. - John F. Kennedi

Upravo smo usred vremenskog opsega koji sadrži nekoliko važnih geokosmičkih potpisa sa istorijskim korelacijama vezanim za preokrete na mnogim tržištima, od 22. aprila do 18. maja. 

Ova sedmica je posebno aktivna. U nedelju, 5. maja, Mars će formirati opoziciju ka Jupiteru koja se može povezati sa ekstremnom euforijom ili nepromišljenošću. To je vreme kada neki ljudi mogu izbrbljati ono što im je stvarno na umu, bez razmišljanja o posledicama i reakcijama koje mogu proizvesti. Ovo nije aspekt taktičnosti ili samokontrole. To može biti ako se ne kontroliše bez uvijanja i uvredljivo, neoprezno i glupo, posebno sada sa Marsom u brbljivom znaku Blizanaca. Bilo bi mudro izbegavati impulsivan govor ili tvit, posebno ako vam je namera da privučete pohvale za ono što radite. Ako niste oprezni, umesto pohvale možete izazvati bes okoline.

U utorak-četvrtak, 7. i 9. maja, Venera u Ovnu će formirati kvadrat sa Saturnom i Plutonom u Ovnu. To verovatno neće biti od pomoći u problemima stvorenim pod opozicijom Marsa i Jupitera. U stvari, to verovatno predstavlja osudu i posledice neobuzdanog i sampovlađujućeg ponašanja. Obuzdajte ga (vaš impuls) ako ste u iskušenju da se ponašate bez kontrole, što bi verovatno bila loša ideja. U pogledu tržišta, međutim, mi imamo ovo pravilo da svako tržište koje opada pod ovim aspektima postaje atraktivno za kupovinu. Budući da Venera vlada sojom, a soja ima novi pad ciklusa, to može biti prilika za kupovinu.

Sve ovo je praćeno Suncem u Biku u povoljnom trigonu sa Saturnom i Plutonom u Jarcu, od 11. do 13. maja. Ovo je povoljna kosmička kombinacija za izradu dugoročnih planova, ili pokretanje aktivnosti koje će imati dugoročno povoljan ishod, ako se držite originalne ideje. Povoljno je za poslovne odluke i investicije koje imaju dugoročnu perspektivu. Rezultati se možda neće pojaviti odmah, tako da su strpljenje i verovanje u ideju od suštinskog značaja za kapitalizaciju ove dinamike. Takođe je povoljno vreme da se poštuju oni koji su legende u vašem svetu, po vašem mišljenju. Slučajno, ovaj dan pada na dan majki ove godine, tako da će ovo verovatno biti veoma posebno vreme za mnoge porodice.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD