Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u Biku

Idi putem, gde te srce vodi... nema greške!

Energija ovog vremena naglašava ogromnu ljubav prema životu, umetnosti i prema prirodi kao i poštovanje prirode i "majke Zemlje" kojima se duguje zahvalnost za svačije pojedinačno postojanje. Naglašena je i potreba za uživanjem u svemu lepom i korisnom što je priroda omogućila: u prolećnom zelenilu, svežem planinskom vazduhu, velikim vrtovima prepunim opojnog mirisa cveća, bogatim i plodnim baštama, planinskim predelima, gorama, umirujućim žuborima reka, očaravajućim jezerima, šarenolikim livadama...poljupcima!

Nadam se da ste osvestili period koji je za nama. Univerzum je od 9. oktobra 2018. godine pleo suptilnu potku za naše energetsko podizanje na viši nivo svesti o svom postojanju na ovoj planeti. Počelo je na Izidinom putu sa 15} Vage, gde boginja Maat meri dušu. Boginja Maat se vezuje za otelovljenje pravde, istine i kosmičkog reda! (Ako bi boginja Maat bila ugrožena sve bi se srušilo, društvo bi se raspalo, prirodne pojave bi bile poremećene. Svaka osoba za sebe mora da održava Maat. Pri merenju duše, srce pokojnika je na jednom tasu a na drugom je „pero“ - sama boginja) 

Bikovi su u ovoj lunaciji u dvostrukom izazovu a istovremeno i pod odgovornošću. Oba svetla, Sunce (svest) i Mesec (duša), su usmerena ka materijalnoj sigurnosti, a Mesec traži povezivanje sa intuicijom, sa sopstvom. Od 21. aprila ( kada je Sunce ušlo u znak Bika) pa do 16. Maja, vladarka Venera boravi u znaku Ovna što je Bikovima 12. polje. Polje podsvesti i sećanja. Tu se nalazi i Kiron (u znaku Ovna do 2027. god) kao i Merkur. Ova postavka od Bikova zahteva unutrašnje preispitivanje, isceljenje ljubavnih odnosa, naročito tajnih odnosa. Osnovna vrlina Bikova - hedonizam se ne dovodi u pitanje, već naprotiv, zadovoljstvo i uživanje treba da bude uzajamno kroz partnerski odnos. Isceljujući partnera, isceljujete i sebe. Ovo nije lak proces ali je izvesno moguć. Pre svega Saturn i Pluton kao i Južni Mesečev čvor su zgusnuli energiju do neminovnosti. Nije neophodna hrabrost ni snaga, neophodno je poverenje. Za Bikove je ključni trenutak bljeska spajanje Sunce sa Uranom na 2}, oslobadjanje od materijalne vezanosti, od bilo kakvog vezivanja. Od 7. maja do 31. maja imaćete priliku za oslobadjanjem i sebe i partnera...da li sebe od samog sebe ili sebe od partnera zavisi od vašeg nivoa svesnosti!

Blizanci su veoma dugo vremena proveli u svojoj neprirodnoj sredini u znaku Riba, preko svog vladara Merkura (od 10. februara pa do 18. aprila) pa su verovatno sada malo „mamurni“ prelaskom Merkura u znak Ovna. Imaju vrtoglavicu i potrebu da mnogo toga kažu i pokrenu. Ovo nije aktivnost koja će biti podržana u partnerskom odnosu. Od 11. aprila partnerski odnos se vraća unazad samo sa jednom namerom da bude bolji, kvalitetniji ili eventualno da se zaokruži. Ovaj proces će potrajati i neophodno je strpljenje. Boravak Marsa u znaku Blizanaca kao da vas tera da „izbljujete“ svu onu vodu (emocije) koje ste se nagutali boraveći u znaku Riba. Odnosi svake vrste za Blizance su u narednom dugom periodu „teški“, nema one lakoće koja je prirodno stanje za Blizance. Od 17. maja kada Mars predje u znak Raka, obratite pažnju na finansije, nemojte svoju emotivnu razdražljivost umirivati trošenjem novca.

Rakovski fokus u ovom periodu je izuzetno napet, jer se na polju partnerskih odnosa aktivira alarmantno razrešenje. Ono što je bitno da shvatite, a dobro je za vas, obraćajte pažnju na ono što vama znači bez obzira na komentare okoline. To je najveća transformacija koju ćete u narednom periodu neminovno osvestiti boravkom Plutona u vašem polju partnerskih odosa. Istovremeno tu je i Saturn koji traži od vas da strukturišete i formulišete svoje potrebe i da kroz Južni Mesečev čvor otpustite sva bolna iskustva koja nosite da li iz prošlih života ili iz ranog detinjstva, nije važno. Važno je da shvatite da su to samo sećanja, danas vi BIRATE kako ćete se osećati! Kuliminacija napetosti je 18. maj na Pun Mesec u znaku Škorpiona, a manifestacija u vašoj realnosti je vreme kada Mesec tranzitira kroz znak Jarca od 21. do 23. maja u večernjim satima.

Lavovi su u ovoj lunaciji prilično blokirani nekim materijalizacijama dogadjaja, pa kao da su dobili osećaj neprijatnosti; šta će biti ako puste? Taj osećaj je bio dominantan 23. aprila i sada postoji grč, kao sećanje. Definitivno će partnerski odnos biti povezan sa poslovnim odnosom, što nije lagano. Vaš vladar ljubavi i vašeg polja kreativnosti će se kretati unazad sve do 12. avgusta pa ne savetujem da donosite bilo kakve specijalne odluke na polju formalnih partnerskih odnosa. Postoji potencijal i da vam se u život vrati neko koga već poznajete. Venera vam je u polju inostranstva i budi u vama zadovoljstvo kroz putovanja, avanture, istraživanja. Od 21. maja, kada Sunce i Merkur predju u znak Blizanaca i vaše polje prijatelja, mnogo ćete se bolje i udobnije osećati. Najvažnije je da ne preterujete sa optimizmom bez pokrića. Moguća su emotivna razočarenja oko 30. maja koja ćete sami intuitivno spoznati .

Device prolaze kroz veoma značajnu transformaciju u svom polju ljubavi i partnerskih odnosa. Vaš sistem vrednosti se menja, duboko i suštinski. Vrlo je važno da budete iskreni i bliski sa sobom, da ne idete kroz sećanja šta je bilo ili potencijalno šta će biti? Imate svaku vrstu podrške a biti prema sebi odgovoran je največa podrška, i ujedno vaša najveća lekcija u ovom vremenu. Zauzmite se za sebe, ne očekujte da drugi ljudi primete da ste dobri, korektni, vredni ili što god??? Napetost će splasnuti 7. maja kada Merkur predje u znak Bika i naidje na Urana. Može vam se učiniti kako se namestila okolnost i da vas je nešto katapultiralo...nije! Jednostavno ste se napunili mraka, čekanja i sada je vreme oslobadjanja. Ovo sve može zaista da bude dobro, ali ako niste još spremni, iskustva će se ponavljati dok vam telo izdrži.

Vage su sa prošlim punim Mesecom (19. aprila) iskusile kraj jednog trenda u partnerskom odnosu. Što je bilo, bilo je i više nikada tako biti neće. Kiron će veoma dugo boraviti u Ovnu (Vagino polje partnera), koji predstavlja arhetipsko JA, a Vaga je arhetipsko TI. U ovom periodu je i Venera, vladarka Vaga u Ovnu, kao i Merkur i veoma grubo se energija zgušnjava do neminovnosti. Ovo je grubo za pripadnike znaka Vage jer oni bi hteli sve nekako u „rukavicama“, otmeno. Ovo je vreme velike transformacije i neophodno je biti spreman i otvoren. Najjači energetski transfer za Vage je od 21-23. maja kada Mesec boravi u znaku jarca, i kada je neophodno odstupiti od loših starih navika. Potom, prelazak Venere u znak Bika od 16. maja u društvo sa Uranom, Merkurom i Suncem obeležava za Vage zaista dobru podršku ali možda to nije bas tako otmeno spakovan „poklon sa neba“ pa ne prepoznate darove. Pogledajte malo svojim unutrašnjim vidom, otkrijte suštinu...zanemarite malo tu formu!

Škorpioni su u ovoj lunaciji malo u disbalansu sami sa sobom jer im se lunacija dešava u polju partnera a očekivanja kod Škorpiona su prirodna stvar. Stariji Škorpioni su na dubokom suštinskom transformacijskom putu i nije im lako. Naravno ulaganje u sebe se uvek isplati. Mladji Škorpioni su puni ideja ali ne mogu da istraju i da sačekaju svoje vreme. Otuda se javlja potreba za manipulacijom, prečicama i naravno prekidanjem odnosa. Pun Mesec 18. maja je baš u znaku Škorpiona i opet dovodi u pitanje partnerski odnos. Sada naglašava slabost žene u odnosu, koja je duboko emotivno biće. Sečanje na stare rane joj donosi nepoverenje u svet i ljude oko sebe. Osećanja se mogu jako zakomplikovati i navesti ženu Škorpiona da svoje emocije "zaključa" u sebi. Razrešavanje ovih odnosa se upravo dešava od 18. maja.

Strelac je u ovoj lunaciji u dodatnom stanju zbunjenosti zbog retrogradnog kretanja vladara Jupitera sve do polovine augusta. Jupiter vlada principom ekspanzije u spoljašnjem svetu, kad je u direktnom hodu. Njegovo retrogradno kretanje više inspiriše na traženje prilika za rast unutar sebe. Strelčevi će tražiti širenje svojih uvida sa subjektivnije tačke gledišta. Iskustva unutar sebe davaće puniji osećaj zaštićenosti, dobrog stanja i unutrašnjeg mira. Svakako će Strelčevi u ovom vremenu biti duhovno sadržajniji i zadovoljniji nego što bi to moglo izgledati gledano spolja. Boravak Marsa u polju partnerstva budi potrebu njihovih partnera za raspravljanjem i dokazivanjem. Sve ovo upravo donosi i nesporazume u partnerskim odnosima poslednje nedelje maja meseca u vidu nepoverenja ili nerazumevanja partnera.

Jarac već izvesno vreme ima najveći zadatak u Zodijaku. Transformišući kolektivnu svest kroz Plutona, a sada i Saturnom i Južnim čvorom podstiče pojedince da se oslobode suvišnog prtljaga, sećanja koja im ruše strukturu sadašnjeg trenutka. Ovo nije lak period, ali ima jasne prirodne principe. Prihvatanje stanja kao takvog i iskrenog dijaloga sa samim sobom na temu za šta mi nešto treba ili služi? Sve dok je Venera u znaku Ovna (do 16. maja), prolazeći kroz isceljenje sa Kironom, Jarčevima je ozbiljno narušen ljubavni život. Već 18. maja Venera ulazi u Bika, Jarčevo polje ljubavi, susreće se sa Uranom, i tu se dešava neminovnost raspada formalnih odnosa i tradicionalnih očekivanja. Vreme je za ljubav bez granica. Saturn će biti u svom retrogradnom hodu sve do 19. septembra pa je izvesno vraćanje na neke već vidjene situacije. Možda je to plan vaše duše, ali vaš izbor je kako ćete reagovati, koju ćete emociju negovati.

Vodolije su sa ovom lunacijom „aterirale“ u svom partnerskom odnosu, može biti na jedan za njih grub način. Sunce vlada znakom Lava, a Uran znakom Vodolije. U ovoj lunaciji priorodna opzicija izmedju Sunca i Urana je intenzivno spojena ali pod vrlo oštrim uglom kvadrata (90 stepeni) što deluje kao neminovnost. Spajanje suprotnosti jeste novo iskustvo za Vodoliju. Od 16. maja ulazi i Venera u znak Bika što je ponovljena okolnost ali sa drugim akterima. Da li će Vodolije imati 18. maja fatalno zaljubljivanje, videćemo? Od 21. maja ulazi Sunce u znak Blizanaca, takođe i Merkur i osvetliće u polju ljubavi vodolijanske svesne želje i nesvesne potrebe. Sigurno da neće biti dosadno sve do sledećeg mladog Meseca koji će se baš dešavati u vodolijanskom polju ljubavi.

Ribama je ovo vreme transformacije bilo zabavno sve dok njihov vladar Jupiter nije krenuo u retrogradni hod, pa ih vraća unazad. Pre toga je Mars sa puno novih ideja iz Blizanaca raspršivao iluziju Neptuna koju su Ribe prećutno podržavale. Vreme je da se svako od nas zauzme za sebe ali prilično otvoreno, bez dvostrukih signala. Riblja empatičnost može biti sada pogrešno protumačena pa na kraju maja može doći i do nesporazuma u partnerskom odnosu. U polju partnera nalazi se Mars sve do 17. maja što će stvarati, za pripadnike znaka Riba, neudobnost. Mnogo akcije i priče, Ribama ne prija naročito sada kada je Jupiter retrogradan, više imaju potrebu za povlačenjem unutra jer se tako osećaju sigurnije. Partnerski pritisak neće jenjavati tako da se Ribe neće osećati bezbedno, čak u jednom trenutku sami sa sobom neće znati šta da rade. Pun Mesec je 18. maja u polju ljubavi i to će biti kuliminacija emotivnog naboja, a dan pre toga u polju ljubavi je i Mars. Ovu energiju treba kanalisati kroz zdravu seksualnost jer jedino to može napraviti balans u ovom vremenu u partnerskim odnosima.

Ovan je taman malo odahnuo isprativši Urana, ali priroda karaktera Ovnova se ne smiruje. Naprotiv Mars u Blizancima raspiruje njihovu energičnu, plahovitu i vrlo snalažljivu ličnost. Naglašena je promena raspoloženja, tako da partnerski odnos ponovo ulazi u fazu preispitivanja. Svi potrebni akteri za transformaciju u partnerskim odnosima su tu a pritisnuti iz Jarca „većem staraca“ traži se promena, transformacija, popuštanje, otpuštanje. Vladar Ovnova Mars iz Blizanaca ne zauzima dovoljno jasne i čvrste stavove oko nekih važnih životnih pitanja  i ne uliva poverenje partnerima. Ukoliko ovu energiju Ovnovi ne budu kanalisali kroz Plutonovske i Saturnovske principe transformacije i otpuštanja od 17. maja kreće definitivno razrešenje čak i formalnih partnerskih odnosa, brakova. Sve dok bude Mars u znaku Raka (do 2. jula) mnogi Ovnovi će neslavno završiti svoje ljubavne priče.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD