Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 22. septembra od 13h do 17h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 13h do 16h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Priroda, uloga i manifestacija polusekstila

Polusekstil je odnos od 30º i to je osnova jednog znaka, i kao takav on zaslužuje vrlo posebnu pažnju. Ukoliko bismo posmatrali celu logiku koja stoji iza prirode jednog polusekstila, našli bismo da je to zapravo logika jednog znaka. Polusekstil ili 30º čini inteligenciju jednog znaka. Polusekstil jeste jedan znak, polusekstil jeste jedna priča za sebe, polusekstil jeste jedan život. Kada merimo kretanje planeta kroz jedan znak, kažemo da je ona u praznom hodu ukoliko ne napravi nijedan aspekt pre nego što izađe iz tog znaka ili polusekstila. Polusekstil je odrednica za veličinu jednog dela kruga i taj krug nastaje u osnovi tako što ga stvaraju roditelji kruga, što su Sunce i Mesec.

Ako uzmemo 0º Ovna kao početnu tačku, u kojoj se Sunce i Mesec na jednom mestu nađu i da to predstavlja trenutak jednog stvaranja, trenutak odakle računamo vreme i kako vreme samo po sebi prolazi Mesec će napraviti krug i dok on napravi pun krug i još 30º više, to će biti tačno za 30 dana i Sunce će doći na to mesto. Drugim rečima, sinodički ciklus Sunca i Meseca jeste upravo 30 dana. U zavisnosti od tačnog kretanja Meseca nekad može biti i 29, nekada može otići i na nešto preko 30 ali je on 30 dana u osnovi i to je zapravo logika stvaranja znakova i odgovor na pitanje zbog čega postoji 12 znakova, zbog čega uopšte imamo podelu kruga na 12 i šta je u osnovi priroda jednog polusekstila.

Priroda jednog polusekstila i jeste priroda jednog sveta. Jedan svemir, spoj Sunca i Meseca je opisan u trajanju jednog polusekstila i odatle nastaje 0º Bika; na isti taj način će kasnije nastati 0º Blizanaca, 0º Raka i tako dalje. Dobijamo njihovih 12 sinodičkih meseci koje imamo u toku jedne godine i oni zapravo stvaraju taj krug, ali ako razmatramo da je to priča jednog života, šta je polusekstil ako ne stalno spajanje roditelja, Sunca i Meseca, spajanje svetala. Ta dva svetla rađaju novi znak, i ona idu naizmenično - najpre je prvi znak koji se stvori muški, zatim dolazi ženski; jedan je na oca, dakle na Sunce i u njemu je Sunce egzaltirano, u prvom znaku; drugi je na majku, on je na Mesec i u njemu je Mesec egzaltiran, u drugom znaku. Potom ponovo dobijamo Sunčev odnosno muški znak, zatim posle Mesečev i to je priroda dodira svetala koji zapravo određuje polusekstile. Polusekstili su jedna priča, polusekstili su jedan život; polusekstil jeste vrednost kojom mi izražavamo trajanje jednog života, jedan odnos od početka do kraja nečega. Zbog toga, samo zbog toga je vrednost jednog znaka ona koja nam je posebno značajna, kojoj dajemo posebnu inteligenciju. Zbog toga i sistem kuća koji možemo koristiti - sistem jednakih kuća ili sistem kuća-znak takođe daje tu vrednost zato što je logika uvek da je tih 30º zapravo opis jednog života.

Kada razmatramo kako sad iz svih ovih polusekstila zapravo nastaje ceo zodijak koji ima opisanu svoju specifičnu prirodu, kažemo da je polusekstil dvanaestina kruga. Ako već samo po sebi razumemo da smo razmatrajući prirodu bilo kog aspekta, bilo koje podele, uvek shvatali da iza nje stoji numerička vrednost, bilo koju podelu da napravimo, numerička vrednost je ona koja joj je davala prirodu, koja je opisivala ono što ona nudi. Kada je bilo reči o elftilu, podeli kruga na 11 delova, videli smo da je njegova potreba uistinu 11 ili oslobođenje ili simbolika 11. kuće. Slično je bilo i sa svim ostalim aspektima pre toga. Ova podela na 12 nas definitivno navodi na simboliku 12. kuće, na nešto vrlo skriveno što postoji unutar nas, ali posmatrajmo najpre šta on nudi. Jedan polusekstil prirodno spaja 0º Ovna i 0º Bika, dakle on predstavlja prirodnu vezu između onoga što zovemo 1 i 2, ili ako gledamo drugu stranu, on je prirodno veza sa 0º Riba, u zavisnosti od toga odakle posmatramo. U tom smislu, on sam po sebi i predstavlja 12, on jeste podela kruga na 12 i prirodno nas spaja sa vrhom 12. kuće, ili u numeričkom smislu on prirodno spaja 1 i 2, 1 kao 1. kuću ili prvi znak i 2 kao 2. kuću i drugi znak. Potreba 12 jeste da bude most koji će spojiti ono što stoji u 12. kući sa 1. kućom, ili ono što stoji u samoj 1. kući sa 2. kućom. On predstavlja jednu vezu, jedan specifičan most između jednog života i drugog života, on predstavlja nešto što nas spaja, što spaja svetove. Ako imamo taj specifičan uglovni odnos mi zapravo imamo oživljenu vezu između dva univerzuma, između dva nivoa postojanja. Moramo razumeti da je on veza koja prenosi potrebu iz 12 preko 1 do 2.

Svaki natus je određen potrebom svog mita kojeg nosi unutar sebe, koji živi u polju njegove 12. kuće i koji želi da se materijalizuje. Svako od nas bi želeo da ostvari svoj san, svako bi želeo da ostvari svoj mit koji živi u 12, i to ostvarenje mita definiše se svakako kroz 1 i 2; 1 i 2 su isto što i 12 kada je otvoreno. Svaki natus je 1 i 2 kada propušta svoju životnu priču, jer ako ne ostvarimo 2 mi se nismo materijalizovali i nemamo osećaj sopstvene vrednosti. 1 i 2 upravo to i predstavljaju sami po sebi. Drugim rečima, polusekstil jeste onaj koji nas istovremeno spaja sa prirodom onoga što je vezano za našu 12. kuću, i sa prirodom onoga što je vezano za našu materijalizaciju ili za našu konkretizaciju. U tom smislu polusekstil može da u određenom slučaju bude za natusa malefična priroda, ponekad može da bude i benefična jer po definiciji mi bismo jako voleli da nam on omogući da materijalizujemo i da preko polusekstila imamo mogućnost da 1 dođe do 2, da 1 šta god hoće materijalizuje u 2, da ta energija koja je predstavljena sa 1, 1. kućom uđe u tu česticu koja je predstavljena sa 2. To je jedan deo za koji bismo mogli reći da će uspeti da dođe i da konkretizuje sebe, da materijalizuje, ili je to možda nešto što nam dolazi iz 12. kuće preko polusekstila, nešto što nosimo unutar sebe - kao da nosimo neke repove ili neku vezu sa nekom prethodnom pričom koja nekada može biti opterećujuća, budući da je priroda 12. kuće priroda koja natusu može ponekad biti vrlo teška. Polusekstil može da ukaže da je natus otvoren ka tim unutrašnjim svetovima, što možda ne bi želeo da ima. Kao da mu je 12. kuća otvorena, kao da je njegova psiha otvorena tom unutrašnjem stanju i onda moramo razmatrati dva tipa polusekstila – polusekstil koji je predstavljen sa dve planete u kojima je njihov raspored takav da je on zapravo rastući polusekstil, odnosno da taj polusekstil ide ka sekstilu, da ide od 30º ka 31º, 40º itd., i možemo imati opadajući polusekstil u kome su te planete tako postavljene da zapravo kako vreme prolazi on ide ka konjunkciji, da dolazi do toga da brža planeta ide ka ovoj sporijoj i da se on smanjuje. Na taj način, u zavisnosti od toga kakve je prirode polusekstil kojeg imamo, razlikujemo polusekstil koji je kod nas otvoren za 2. kuću, za materijalizaciju – to je rastući polusekstil, ili onaj koji zapravo predstavlja most između ovog sad i prethodnog života, odnosno nosi nam psihu koja je otvorena za sve eterične uplive koji dolaze unutar nas. Ponekad to može biti povoljna stvar, ako natus ima vrlo dobru priču 12. kuće, ili ako je jako otvoren ka tome može imati dobar kontakt sa spiritualnim, može ostvariti neki svoj san, može nastaviti svoju priču iz prethodnog života, može dobiti neku energiju ili snagu iz tog polja ali mora da ima dobre duhove u sebi, mora da bude dobar sa tim, jer polusekstil je samo most, polusekstil je most između dva sveta, između jednog Univerzuma i drugog. Stoga, uvek pratimo da li ta vrata postoje, da li je sazidan taj most. Dajemo mu maksimalni orbis do 1º zato što sve preko toga već izlazi iz opisa onoga što bi zaista i činilo sam taj aspekt.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD