Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

02. do 08. april 2012

Ovih sedam dana primarno će obeležiti prelazak Venere u znak Blizanaca (utorak) gde će zbog svoje retrogradnosti boraviti sve do početka avgusta, pa nam ove sedmice otpočinje veoma egzotičan i dinamičan četvoromesečni period ili, bolje rečeno, kurs (Blizanci) emotivnih odnosa na kojem će svako od nas naučiti nešto novo o sebi, o svojim odnosima, odnosu ka drugima, o svom partneru, odnosno partnerima, jer sa Venerom u Blizancima uvek je najmanje dva bilo da je reč o vezama, partnerima, bilo o interesovanjima, odlukama, izboru. Od ove sedmice naša interesovanja će se u najmanju ruku duplirati, kao i broj poznanika, suseda, prijatelja, ali i iznos telefonskih računa jer će većina nas osetiti potrebu da priča, razmenjuje mišljenje. Počinje period druženja, više kretanja, putovanja, učenja, kao i period veće prodaje knjiga, računara, telefona, automibila, jer će nam sve iz simbolike Blizanaca pričinjavati zadovoljstvo. Pa evo i brojnih novih polaznika u školama jezika, prisutnih na promocijama knjiga; evo i novih pesnika, novih knjiga o ljubavi, brojnih izjava ljubavi i ljubavnih poruka...

Venera će na svom putu kroz ovaj veseli i neobavezni znak imati brojne kontakte koji upućuju na vrlo zanimljiv ali nestabilan period: kontaktiraće Neptuna kvadratom, kao i Marsa u dva navrata, Urana sekstilom, zamalo Saturna od kojeg će „pobeći“ pa mu se „vratiti“, Merkura i Sunce tokom njihovog boravka u Blizancima, kada će biti uključena i u pomračenje, pa je za očekivati da će tokom ovog perioda većina izaći na razne emotivne ispite misleći da je dovoljno dobro naučila gradivo, no, većina će i pasti, morati da ponovi, a mnogi će i odustati, posebno sredinom maja, da bi spremniji, sa novim iskustvom položili krajem jula.

Ove sedmice Venera formira svoj prvi aspekt iz Blizanaca – kvadrat ka Neptunu (petak) - koji nije posebno obećavajući budući da na najobičnijem nivou ispoljavanja jasno upućuje na iluzije, prevare, zablude, preterane impresije koje nisu realne i vode u sigurno razočarenje u vremenu. Svakako da će razviti maštu, ali i povredu jer već u nedelju formiraće kvadrat i ka Marsu, pa evo prevare, izdaje, ljubomore, naglašenih strasti, primarno izraženih na verbalnom nivou, pa i raskida... Ovo su i opasnosti na putu, problemi sa kolegama koji jedni drugima mogu raditi iza leđa... Mars je retrogradan, pa je izvesno i ponavljanje neprijatnih situacija i problema kako u radnom okruženju, tako i sa zdravljem...

I ove sedmice nastavljamo sa serijalom „Kraljevska porodica“ jer je otpočinjemo sa Suncem na zvezdi Alderamin iz sazvežđa Kefej, kao i sa Jupiterom na zvezdi Cih (Kasiopeja), pa je za očekivati da i ove sedmice budu veoma aktuelna pitanja odgovornosti čelnih ljudi, ali i njihove bespomoćnosti i nezgodnih situacija koje ih mogu zadesiti, moguće zbog tuđe greške, tuđe brzopletosti, oholosti ili gordosti drugih ljudi, prvih saradnika. Kako je dispozitor Mars u veoma snažnoj opoziciji sa Neptunom na Enifu (nos Pegaza) to svakako imamo naglašenu simboliku lukavosti, proračunatosti, mogućnost zavera bilo da su čelni ljudi lično uključeni bilo da su žrtve zavera. Ovo potrvrđuje i retrogradni Mars na zvezdi El Koprah iz sazvežđa Veliki Medved koje je povezano sa velikim i moćnim zemljama i opasnostima od „velikih“, ali istovremeno može ukazati i na mogućnost greške kada je neprijatelj u pitanju – da se opasnost očekuje s jedne strane, a zapravo dođe s druge. U svakom slučaju, ove sedmice glavnu ulogu će igrati „moćni negativci“, s mogućnošću da se nezgoda i opasnost lukavo pripišu nevinoj strani, a bitnu ulogu može odigrati i neka goropadna žena budući da se Jupiter nalazi na zvezdi koja se vezuje za „bič“ Kasiopeje.

Sa Marsom i Neptunom uvek postoji mogućnost trovanja, gušenja, kao i ekspanzije virusa (u ovom slučaju onih koji se prenose putem igle, ali i disanjem), a kako imamo zaveru na pomolu, to ne bi iznenadilo ni ponavljanje „odbeglih“ virusa iz neke laboratorije...

Na ličnim nivou Sunce na Alderaminu, koje će tokom sedmice preći i preko Alferaca, može ukazati i na probleme sa decom, mladima generalno, na neminovnosti koje sazvežđa iz Kraljevske porodice nose, posebno jer sedmicu otpočinjemo i završavamo sa Venerom na zvezdama iz Perseja, pri čemu će Venerica napraviti i kvadrat sa Neptunom i Marsom, pa evo okovane Andromede, evo opasnosti od Cetusa šta god da Cetus objektivno simbolisao - od kidnapovanja ćerke neke važne ličnosti do većeg broja nestanka mladih, pretežno devojaka, na opštem nivou.

S druge strane, ove sedmice otpočeće i nova „serija“ kada je reč o uticaju fiksnih zvezda – Venera će prelaziti preko Plejada, istovremeno praveći i okultaciju, pa će svakako uticaj ovog roja iz sazvežđa Bika biti snažniji i primarniji ove i naredne sedmice. Plejade – sedam malih zvezda predstavljaju sedam sestara, kćeri Atlasa i Plejone. Poznate su kao „Čuvari Neba“. Nalaze se u ramenom pojasu Bika. Kao i kod svih maglina i njihov loš uticaj se manifestuje na probleme sa vidom. Ovaj roj je u astrologiji tradicionalno povezan i sa dubokom tugom i tragedijom jer se vezuje za tugu sestara (Plejada i Hijada) zbog smrti brata Hijanta koji je stradao u lovu, pa uz Merkura na Markabu u kojem živi retrogradni Mars koji aflikuje upravo Veneru sa Plejada, možemo očekivati i neočekivanu bol zbog gubitka mlađe muške osobe.

No, sa Plejadama je uvek naglašena priča odnosa, paralelnih veza jer je ovo svakako više žena, veza sa ljudima koji nisu istog statusa (poput Merope i Sizifa), ili veza sa oženjenim, moćnim muškarcima jer Zevs zavodi Plejade, a sa Venerom u kvadratu sa Neptunom imamo i Posejdona koji je zaveo Alkionu. Za sazveđže Bika vezuje se i Zevsovo prvo neverstvo sa Herinom sveštenicom Io, pa sa Venerom u Blizancima i na zvezdama iz Bika, evo i prevare partnera sa natusu bliskom osobom, njoj sličnom, rođakom... Na opštem nivou ovo je izdaja od strane bliskih ljudi, bliskih saradnika koji mogu raditi iza leđa trećoj strani.

Ovu sedmicu obeležiće i Merkurova stacionarnost kao i njegovo direktno kretanje (sreda), pa je u najavi bolji period kada je Merkurova simbolika u pitanju, ali samo najava kada je reč o ovoj sedmici, jer Merkur kreće direktno sa Markaba, zvezde u leđima Pegaza koja je u prirodi Marsa i Merkura i koja je „veoma dramatična, pa u zavisnosti od svoje postavke može doneti opasnosti od eksplozija, vatre posekotina i udraraca“. No, naglašava i intelektualne kvalitete, daje i veelika putovanja, saobraćaj i prevozna sredstva, ali svakako treba biti obazriv u saobraćaju budući da na Nebu dominira snažna opozicija retrogradnog Marsa i Neptuna.

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa će tokom ove sedmice biti prozvani oni koji imaju povezanu Veneru i znak Blizanaca, Veneru s Neptunom, kao i Marsom, primarno u lošem odnosu, kao i oni koji imaju Merkura povezanog sa Marsom, Neptunom i znakom Riba. I dalje glavnu ulogu imaju oni sa planetama na zvezdama iz Kraljevske porodice, ali i oni koji imaju aktivirano sazvežđe Bika.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD