Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 15.04. do 21.04.2019.

Protekle nedelje neujednačenost pokazatelja na svetskim berzama svakako je bila u skladu sa naznačenim moćnim napetim geokosmičkim pokazateljima. Nekoliko indeksa dostiglo je najviši nivo još od kraja decembra 2018. godine, dostižući vrhunac u periodu stacionarnosti Jupitera (Jupiter se okreće retrogradno 10. aprila). Ostali su dostigli vrhunac prethodne nedelje a potom su krajem sedmice opali, vezano za tranzit Sunca u kvadratu sa konjunkcijom Saturna i Plutona. Pojedini su skočili početkom sedmice na početku Jupiterove stacionarnosti, a zatim su pali na kraju sedmice u vreme Sunčevog kvadrata u sprezi sa Saturnom i Plutonom. 

Najveći berzanski dobici ove godine zabeleženi su prošle nedelje na kineskoj berzi. Japanski indeks Nikkei takođe je prošle sedmice, 8. aprila, zabeležio novi skok. U Evropi su sve berze koje pratimo napravile nove vrhunce za ovu godinu. Prema nekim ekonomskim izveštajima objavljenim prošle nedelje Nemačka se ponovo ističe od većine zemalja u Evropi po ekonomskoj snazi. Samo tri evropske berze su zabeležile skok 9. aprila (holandska, londonska i švajcarska), jedan dan pre Jupiterove retrogradnosti, a onda je rast zaustavljen, u skladu sa kvadratom Sunca i Saturna. U Americi se nastavlja priča o dva kontinenta, s obzirom da je američka berza bila u rastu a brazilska i argentinska u padu.

Na drugim tržištima, sirova nafta je dostigla novi maksimum za 2019. godinu, skočivši na 64,79$ 9. aprila, dan pre nego što se Jupiter okrenuo retrogradno. Jupiter je suvladar sirove nafte. Bitkoin je takođe imao odličnu nedelju, probijajući se na 5487$ tačno 10. aprila kada je Jupiter promenio smer. Ista stvar se dogodila 2018. godine kada se Jupiter okrenuo retrogradno, poklapajući se sa skokom u tom vremenskom okviru. Međutim, ovaj put je drugačije, jer je početkom 2018. godine Bitkoin već bio znatno pao. Sada kao da se oporavlja, što sugeriše da je u toku novi trend rasta. Bitkoin je do sada povratio 75% od najnižeg nivoa 15. decembra 2018. godine, u skladu sa našim predviđanjima u knjizi Prognoza 2019, i u skladu sa našim stavom da je to povezano sa ulaskom Urana u znak Bika (od 6. marta). Proboj se dogodio manje od mesec dana nakon što se Uran preselio u Bika gde će boraviti narednih 7 godina. Ovo je vreme kada su bankarska politika i valute osetljive na radikalne promene. S druge strane, zlato i srebro nisu imali dobru nedelju, u skladu sa heliocentričnim Merkurom koji provodi poslednje dane u Strelcu. 

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

U trgovanju naftom američki dolar je dominantna valuta, ali Saudijska Arabija navodno razmatra prodaju svoje nafte i u drugim valutama ako američki zakonodavci donesu zakon protiv OPEC-a. Ako bi saudijci to učinili, to bi umanjilo uticaj SAD-a na globalna finansijska tržišta i snagu Vašingtona da primeni sankcije na strane entitete. Težnja da se umanji uloga zelenih novčanica u trgovanju naftom do sada je bila prilično ograničena, ali bi saudijski plan dao značajan podsticaj tim naporima. - Tom DiChristopher, www.cnbc.com , 5. april 2019. godine. 

Kao što je rečeno prošle nedelje… Ovaj period uključuje Jupiter, koji se okreće (stacionarno) retrogradno 10. aprila, nakon čega sledi Sunčev trigon sa Jupiterom 14. aprila. Ovi aspekti ukazuju na oscilacije rastućih tržišta.Takođe primećujemo da će se Venera spojiti sa Neptunom 10. aprila, i kvadrirati Jupiter 15. aprila. Ovo Venerino „prenošenje“ energije kvadrata Jupitera i Neptuna takođe može doneti rast (ili veoma oštar pad, ako prevagne panika). Osim toga, Sunce će kvadrirati Saturn i Pluton, 10. i 13. aprila. To ukazuje na atmosferu gubitka, kao što bi se pod frustriracijom nadali da bi sada stvari mogle dobro funkcionirati, osim što nešto iskrsne ometajući pozitivan ishod. Svi ovi aspekti zajedno predstavljaju obilje kosmičke energije koja bi lako mogla, sledeće nedelje ili početkom druge nedelje, dovesti do iznenadnog preokreta različitih finansijskih tržišta. 

Sledeći vremenski opseg koji sadrži nekoliko geokosmičkih potpisa dešava se od 22. aprila, kada je konjunkcija Sunca i Urana na početku Bika, do 1. maja, kada se završava peti i poslednji aspekt veoma dugotrajnog polu-kvadrata Urana i Neptuna (ugao 45°). Imajte na umu da je vremenski raspon ovog aspekta započet i okončan Uranom. Uran vlada nepredvidivim, iznenadnim i neočekivanim, često izazivajući poremećaj tokom bilo kog procesa ili plana. Zato je važno da SAD i Kina (pa čak i EU) pokušaju da dođu do trgovinskog sporazuma sada kada je Jupiter istaknut do 15. aprila (vlada svetskom trgovinom). Jednom kada Uran stupi na scenu, neće biti tako lako. Pored toga, Uran je često upleten kod prirodnih neprilika, kao što su zemljotresi i jaki vetrovi. S obzirom i da je Neptun uključen, to takođe može biti u korelaciji sa ekstremnim vremenskim uslovima, posebno poplavama. Upravo vidimo naznake ovoga na Srednjem zapadu SAD-a, gde iznenadna snežna oluja kasnije može doneti poplave. Ovo nije sve, jer se Uran i Neptun takođe odnose na sajber pretnje i hakovanje, što se iznenada vraća u vestima procesom izručenja Juliana Assangea na sud u SAD zbog objavljivanja niza poverljivih dokumenata iz hakovanih vojnih kompjutera SAD.

Još jedna zanimljiva napomena u vezi sa trenutnom geokosmičkom klimom odnosi se na svedočenje glavnog tužioca Villiama Barra u vezi sa pojmovima "špijuniranje" u odnosu na "nadzor" i "istragu." Bar želi da …ispita razlog kontraobaveštajne istrage 2016. koja je okončana, po njegovim rečima, špijuniranjem ljudi povezanih sa Trampovom kampanjom, navodi se u uvodniku Wall Street Journal-a od 11. aprila. U članku, koji su napisali Byron Tau, Sadie Gurman, and Aruna Viswanatha, podnaslov je "Istraživanje kako bi se utvrdilo da li je nadzor u 2016. bio adekvatno utemeljen". Interesantan deo ovoga za studente geokosmičkih studija je da se “špijuniranje” pripisuje Neptunu, dok se "nadzor" i "istraga" vezuju za Plutona. Dominantni planetarni aspekti trenutno su Jupiter, u Strelcu, kvadrat Neptun u Ribama, zajedno sa veoma bliskom vezom Saturna i Plutona (konjunkcija) u Jarcu. Sve “iza scene” i ilegalne aktivnosti koje su drugi počinili u prošlosti, bivaju otkrivene. Nije bitno da li je republikanac ili demokrata. Ona druga strana vas proganja, a vaše radnje se istražuju ako ste učestvovali u prikrivanju (Neptun) bilo čega neprikladnog. Pluton je nagon, nekada čak i opsesivan i nemilosrdan, i neće prestati ako nanjuši nešto tajno. Stvar je u tome da su obe strane (svi) ranjive, a ako nisu u stanju da objasne svoje postupke, neke mogu ući u period života koji će izgledati kao novootkrivena crna rupa iz koje nema uzlaza.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD