Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Elftil (četvrti deo)

Ako postoji odnos između Sunca i Meseca u elftilnom aspektu, da li su roditelji toliko različiti da je jedan gornji deo kentaura a drugi donji, da li su oni toliko različiti da kao i 11 hoće da pobegnu jedan od drugog, da hoće da se razdvoje zato što svako kaže da je jedan, a zapravo ne vide da su oni 1. Kod prosečnog čoveka koji ne razvija osećaj jedinstva s ljudima već se žali konstantno na neke stvari u životu, on će imati potrebu da se odvaja. Gledamo naravno šta rade dispozitori Sunca i Meseca, da li ih te energije, ta inercija vuče u razdvajanje ili će možda naći spajanje. Ako nađu spajanje, onda je ovo izuzetna vrednost koja natusu otvara mogućnost da može ovde da spoji, da isceli te različite emocije koje postoje u njegovoj porodici, a spajanjem može dobiti takvu energiju da ima mogućnost da leči, svojim dlanovima. Ono kroz šta deluje može da propušta to Sunce, da propušta svetlost i on može da bude vrlo lekovit ako radi masažu ili bilo koji hiropraktičarski tretman. On postaje ono što Kiron i jeste - ako je to uspeo da spoji može da leči. 

Ako natus ima Mesec i Merkura u kironovskom aspektu, onda je ovo znak situacije u kojoj je osoba ona koja nema dovoljno tišine, prekida druge dok govore i ne može da ih čuje od sopstvene buke. Osoba nije u stanju da oseti ono što je potrebno i da komunikaciju sa drugom osobom uspostavi putem osećaja. Ako to ne može da radi, imaće problem u komunikaciji koji se reflektuje na sve druge oblasti jer ovaj aspekt je u osnovi model koji isceljuje na isti način na koji isceljuje priča majke malom detetu pred spavanje. Ako natus s majkom nije imao odnos koji je blizak i ako je imao osećaj da ga je sve uznemiravalo, onda se i dalje, u odnosima s drugim ljudima pojavljuju modeli gde nema dovoljno strpljenja i dovoljno tišine da čuje nego ih prekida, upada i odbacuje mogućnost da uspostavi taj kontakt. Ali kako je divna sreća kada natus ima ovaj spoj – ništa neće biti od te nervoze koju bi ovaj aspekt mogao ovde dati, već će on postati pesnik, onaj koji rečima, rukama može da leči, jer Kiron je egzaltiran u Blizancima a ta kironovska, elftilna tačka je na 3º Bika gde je Mesec egzaltiran pa je ovo nešto što ih prirodno spaja. Konačno, 3º Bika s 9º Blizanaca jeste spojen jednim decilnim aspektom što je itekako ključna stvar za našu dušu i za ono što imamo u sebi, a ako natus sa ovakvim aspektom ima dar da rečima može da izrazi osećanja isceljujući onu drugu osobu uspostavljajući odnos jedinstva, tada je natus našao svoj kanal. Ovo mogu biti izuzetni psiholozi koji rečima isceljuju, rukama u nekom drugom slučaju, ali svakako ljudi koji umeju da dodirnu dušu svojim govorom.

Ako govorimo o odnosu elftila između Meseca i Venere, ovo je vrlo poseban emotivni odnos, kao emotivna sprega koja postoji zato što na jednom racionalnom nivou duša može da sretne osobu sa kojom emocije nisu dozvoljene bilo sa stanovišta morala ili statusa koji osoba uživa u društvu jer je druga osoba njena suprotnost, što elftil uvek daje. Elftil je 11, on je podela na 11 i daje nešto čudno, daje neobično. Da li ćemo se separirati, da li ćemo se razdvojiti zbog nečega ili će Mesec i Venera da pronađu u sebi dušu? Ovo uopšte nije intelektualno, ovo je spajanje koje se čini da je nespojivo iz nekog racionalnog razloga ali unutrašnje veze kažu da smo mi isto, koliko god se činilo da smo različiti. Ako se to prebrodi, natus ovde može doživeti tu vrlo veliku, kosmičku sreću ako se spoji sa jednom takvom osobom, zato što baš kao što je egzaltacija Meseca spojena sa egzaltacijom Kirona uglom od 36º, istim uglom spojen je stepen egzaltacije Meseca sa stepenom egzaltacije Venere na 27º Riba. Natus zaista nalazi svoju dušu ali ovde preko druge osobe, preko emocija, gde može da nađe svoju pravu prirodu. Jedino je pitanje da li natus sebi može da dozvoli da se ovde spoji, ili on veruje da je on jedno a da je ova osoba iz drugog sveta, i ako u to veruje osećaće uvek bol, osećaće da postoji rana, da je taj odnos rana u duši zato što tu stvar osoba nije doživela, nije spojila. Kiron zahteva da se menjamo unutar svega onoga što radimo da ne bismo imali osećaj koji je u najmanju ruku neudoban, koji je povreda, bol u duši, osećaj konstantnog bola koji nikako nije rešen. Kiron uvek ide dalje i traga za ključem tog rešenja a ono je u spajanju sa ovom drugom stranom, u pronalaženju suptilnog odnosa u kome jesmo isto. Velika je promena ako zaista iskreno budemo mogli da pronađemo vezu sa osobom koja nam se čini suprotnom, a da bismo našli da smo isto moramo doživeti veliku unutrašnju promenu. To je način i put razvoja ove kosmičke duše. 

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD