Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 08.04. do 14.04.2019.

Imenovanje Jeff Sessions kao državnog tužioca nije bila najgora odluka predsednika Trampa, kao što je ranije navedeno. Imenovanje Jerome Powell za predsednika Odbora Federalnih rezervi bila je njegova najgora odluka.

Ipak, tržišta deonica u svetu nastavljaju da rastu, možda u velikoj meri zbog nekih ekonomsko-političkih odluka gospodina Trampa. Rast je postepen i održiv, a to je ono što većina ekonomista smatra idealnim, iako predsednik smatra drugačije. On želi rast brzinom "rakete", koji je u skladu sa temom Jupitera u svom vladajućem znaku Strelca. Umeren rast je lep. Eksplozivni rast je bolji - dok se ne završi. I, kao što znamo iz iskustva na tržištu, sve što naglo naraste ima teži pad. Ne možete da održite eksplozivni rast brzinom "rakete". Na kraju ponestane goriva i dolazi do pada. Ova projekcija je gotovo savršena simbolika Jupitera u kvadratnom aspektu sa Neptunom u Ribama 2019. godine, nakon čega sledi stelijum u Jarcu koji uključuje konjunkciju Saturna i Plutona 2020. Ili, inflacija imovine praćena njenom deflacijom.

Većina svetskih tržišta kapitala prošle nedelje je zdravo rasla. U stvari, većina je skočila na najviši nivo 2019. godine, pošto su se centralne banke širom sveta vratile na politiku „lakog novca“ iz perioda 2008-2016. Sve se vrti oko likvidnosti, a pooštravanje se još jednom smatra lošim konceptom (od strane bankara i političara), posebno pod Jupiterom u Strelcu u kvadratu sa Neptunom u Ribama. Ko bi poželeo ograničenja pod tom kombinacijom? Možda oni koji razumeju posledice koje će verovatno nastati kada se svo to kosmičko brbljanje prebaci u Jarca, što je kao kada se sa hevi metal rok koncerta prebacite na Vagnerovu operu.

Čvrsti ekonomski podaci takođe su se pretvorili u nove višemesečne skokove sirove nafte, kojom slučajno vladaju - pogodite ko? - Jupiter i Neptun, Strelac i Ribe. To je takođe bila veoma dobra nedelja za Bitkoin, koji je konačno izbio iznad 5000 dolara po prvi put od novembra. To je tržište na koje treba obratiti pažnju sada kada se Uran (nagli i oštri potezi) vratio u Bika (valute i druga finansijska sredstva razmene za usluge i proizvode). Međutim, nije bila tako pozitivna sedmica za zlato i srebro, jer su oba imala novi pad u četvrtak, 4. Aprila.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Mlad Mesec u Ovnu bio je u petak, 5. aprila i to je simbol novog početka. To nas takođe uvodi u zgusnutu i snažnu grupu geokosmičkih aspekata koji će početi da se odvijaju ove nedelje, od 10. do 15. aprila. Ovaj period uključuje Jupiter, koji se okreće (stacionarno) retrogradno 10. aprila, nakon čega sledi Sunčev trigon sa Jupiterom 14. aprila. Ovi aspekti ukazuju na oscilacije rastućih tržišta.

Takođe primećujemo da će se Venera spojiti sa Neptunom 10. aprila, i kvadrirati Jupiter 15. aprila. Ovo Venerino „prenošenje“ energije kvadrata Jupitera i Neptuna takođe može doneti rast (ili veoma oštar pad, ako prevagne panika). Osim toga, Sunce će kvadrirati Saturn i Pluton, 10. i 13. aprila. To ukazuje na atmosferu gubitka, kao što bi se pod frustriracijom nadali da bi sada stvari mogle dobro funkcionirati, osim što nešto iskrsne ometajući pozitivan ishod. Svi ovi aspekti zajedno predstavljaju obilje kosmičke energije koja bi lako mogla, sledeće nedelje ili početkom druge nedelje, dovesti do iznenadnog preokreta različitih finansijskih tržišta. Kao što je već pomenuto, prenos energije kvadrata Jupitera i Neptuna, koji se pojavljuje zajedno sa (ili neposredno pre) konjunkcije Saturna i Plutona, najava je onoga što nas čeka u narednih nekoliko meseci. Drugim rečima, sledeća sedmica nudi uvid u narednu godinu. To je kao mikrokosmički prikaz makrokosmičke perpektive. 

Sa Jupiterom u Strelcu, i svim njegovim aspektima od sada do 15. aprila, možemo videti veoma velike oscilacije cena na mnogim tržištima, uključujući i tržište akcija. U političkom smislu, takođe ukazujemo na to da su Jupiter i Strelac, koji su sada istaknuti, kosmički principi koji se odnose na svetsku trgovinu. Dakle, ovo može predstavljati poslednji povoljan trenutak u bliskoj budućnosti za SAD i Kinu da dođu do trgovinskog sporazuma, kako bi okončali trgovinski spor. Nadamo se da ova prilika, koju kosmos predočava, neće biti propuštena. Ako se trgovinski sporazum postigne ovog meseca, onda bi berza mogla eksplodirati. Ako trgovinski sporazum propadne, onda možemo videti suprotan rezultat u akcijama, pošto se Jupiter, planeta trgovine, okreće retrogradno. Sa Jupiterom još uvek u kvadratu sa Neptunom čovek se može (i hoće) uvek nadati. Ali sa Jupiterom koji se okreće retrogradno u isto vreme dok je Saturn u neposrednoj blizini Plutona u Jarcu, takođe treba biti svestan da se nada i realnost mogu sukobiti, čak nekoliko puta, gde realnost pobeđuje. Već smo videli primere ovoga proteklog meseca, a više toga će uslediti tokom ove i naredne godine.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD