Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Vreme velikih ljubavi

Retrogradnost je po pravilu “opozitna” ili suprotstavljena Suncu, budući da se planeta mora naći “daleko od Sunca” da bi bila retrogradna. Naime, svaka planeta (ovde ne računamo Mesec) koja je u opoziciji sa Suncem je sigurno i retrogradna. Ipak, ovo pravilo ima izuzetak jedino kod dve unutrašnje planete – Merkura i Venere, koje usled svoje blizine sa Suncem, nikada ne mogu biti udaljene od njega, pa čak ni kada su retrogradne. Naprotiv – ove planete tokom svoje retrogradnosti dolaze u konjunkciju sa Suncem! Tako ove “unutrašnje planete” tokom retrogradnosti postaju intimnije sa svojim unutrašnjim bićem, otkrivajući unutrašnje vrednosti svoga jezgra ili sopstva. Konjunkcija retrogradnog Merkura sa Suncem je relativno česta pojava (dešava se tri puta godišnje), ali je konjunkcija retrogradne Venere sa Suncem daleko ređa i posebnija.

Naime, Veneri je potrebno oko godinu dana i 9 meseci (tačnije 584 dana) da od jednog retrogradnog perioda ponovo uđe u svoju retrogradnost, što je zajedno sa Marsom čini najmanje retrogradnom planetom. Ipak, tokom ove faze svog “vraćanja ka Suncu” (unutrašnjem Jezgru) ona opisuje potragu za ljubavlju i srećom koja se dešava kada se ova dva tela spoje, budući da je Venera prirodni signifikator za ljubav, a Sunce je uvek predstavnik 5. kuće – kuće ljubavi. Stoga susret ova dva tela – u kome Venera retrogradno ide ka Sunce, a Sunce direktno hrli ka Veneri – govori o oživljenom sećanju Ljubavi iz prošlih vremena, koja se ponovo rađa pred nama ukoliko je stepen njihovog susreta značajan u našoj karti. Tako ovi posebni ljubavni susreti Sunca i retrogradne Venere pletu niti na Nebu koje bude i održavaju našu vezu sa davnim, prošloživotnim ljubavima…

Niti Venerinog Pentragrama

Ljubav je primarni zakon kojim su Nebo i Zemlja povezani, a izražen je kroz večni Pentagram koji na Nebu u svom kretanju formiraju ovo dvoje ljubavnika – retrogradna Venera i Sunce. Naime, kako se na svakih na svakih godinu i oko 9 meseci ponovi ova konjunkcija – tako se za 8 godina formira jedan ceo ciklus u kome se ova dva tela nađu 5 puta u konjunkciji na rastojanju od približno 72º – što formira sliku pentagrama. Njihov šesti susret predstavlja i početak novog ciklusa koji se događa na oko 2º pre onoga gde se desio na početku ciklusa (pre 8 godina).

Tako se čitav svet u svakom trenutku nalazi pod ljubavnim nitima ovog pentagrama koji u našim životma preko ovih stepenova povezuje dva bića koja su se volela u biće koje ponovo voli. Izvesno je da za evoluciju ljudske Duše, na zemaljskom nebu ne postoji važniji planetarni fenomen od ovoga!

Ako pogledamo poslednji ciklus Venerinih niti, videćemo da je on počeo 2004. i da se završava upravo u junu ove, 2012. godine.

Svaka od ovih 5 tačaka koje su tokom prethodnih 8 godina predstavljale mesto susreta ovih nebeskih ljubavnika jeste i potencijalno mesto “oživljavanja sećanja” jedne ljubavne priče koju smo nekada davno živeli. Ukoliko je bilo koja od ovih tačaka aktivirala neku ličnu planetu, svetla ili ugao našeg horoskopa (posebno Ascendent – Desecendent) – tada kažemo da je sećanje neke ljubavi probuđeno i da u periodu od 8 godina imamo vremena da ovu priču zaokružimo ili da sa njom nastavimo da plešemo u bitno širem ciklusu.

Planetarni čvorovi

Naime, pored ovog ciklusa od 8 godina tokom kojih se formira primarni pentagram, postoji i ciklus ritma od 240 godina – ili 30 pentagrama od po 8 godina! Ovo je veliki ciklus tokom kojih dolazi do konjunkcije Sunca i retrogradne Venere u blizini Venerinih čvorova. Baš kao što Mesec ima svoje čvorove (mesta presecanja ekliptike sa putanjom Meseca), isto tako i svaka planeta ima svoje čvorove, kao mesta gde se njena putanja preseca sa putanjom Zemlje. Za razliku od Mesečevih čvorova – čvorovi planeta su mnogo sporiji u svom kretanju i pomeraju se retrogradno tek oko 1º na svakih 100 i više godina. Stoga planetarne čvorove posmatramo kao gotovo fiksne tačke u okviru Zodijaka.

Severni Venerin Čvor se tako nalazi na 16º Blizanaca 41’ –  a Južni je, naravno, na 16º Strelca 41’.

Kada se konjunkcija Sunca i retrogradne Venere desi u blizini ovih čvorova imamo izuzetno retku priliku da vidimo prolazak Venere preko diska Sunca, kao malu tačku koja prelazi preko svetle površine.

Ova slika podseća na zenicu i oko koje se tada otvara i onome koga ono pogleda oživljava veliku Ljubav… Ovakva konjunkcija se dešava u blizini jednog od Venerinih čvorova na otprilike svakih 120 godina, ali kompletan ciklus se ispunjava za oko 240 godina (konjunkcija od jednog čvora do istog tog čvora). U svakom slučaju, kada dođe do ove konjunkcije u blizini čvorova, ona se uvek događa u paru, odnosno u ciklusu od 8 godina odigra se dva puta (što se u periodu od 8 godina vidi kao dva prelaza Venere preko diska Sunca).

Well – ako sada pogledate sliku poslednjeg Venerinog Pentagrama, videćete da se ova konjunkcija u blizini Venerinih čvorova upravo odigrala 2004. (kada je bila na 18º Blizanaca) i da se u junu ove godine dešava druga takva konjunkcija na 15º Blizanaca. Ovime je jedan veliki ljubavni ciklus zaokružen, a istovremeno počinje novi ciklus od 240 godina!

Stoga je vreme velikih Ljubavnih priča upravo pred nama, te ukoliko ovaj epohalni susret “dvoje ljubavnika” na 15º Blizanaca aktivira, odnosno aspektuje neku važnu tačku vašeg “sećanja” (što je vaš horoskop) – ovo je vreme oživljavanja velike ljubavne priče koju ste čekali bitno duže od jedne inkarnacije i koje vaše vibratorno telo prepoznaje kao susret sa svojom srodnom Dušom.

Kapetan James Cook i Venerin tranzit

Veliki ciklus Venere od 240 godina (tačnije, ovoga puta 243 godine!) koji se ove godine završava, započeo je 03.06.1769.

Znajući koliko je ovo retka pojava, Britansko Kraljevsko Društvo poslalo je kapetana Džejmsa Kuka na svoju prvu misiju da otplovi na hiljade milja daleko u još neispitano područje Pacifika, na Tahiti ostrvo kako bi odande obavio posmatranje ove jedinstvene konjunkcije 03. juna 1769. godine. I upravo je ovaj odvažni kapetan ploveći 8 meseci po nemirnim i nepoznatim morima, uspeo da na vreme pronađe ovo malo ostrvce u sred okeana i da obavi ovo posebno osmatranje.

Slučajno ili ne – ali jedno od ovih ostrva (Moorea) baš ima oblik srca, pa i ne čudi zašto je baš odavde ova konjunkcija bila najbolje vidljiva i zašto se odigrala baš tačno u podne! Izgleda da se rađanje Velike Ljubavi mora odigrati na nekom rajskom mestu koje bi bilo u simbolici 27º Riba, odnosno ostrvu (Ribe) Venerine egzaltacije…

Bilo kako bilo – novi ciklus Velike Ljubavi koji ove godine počinje će ponovo biti vidljiv baš sa ovog rajskog ostrva.

Najvažnije je da otvorimo svoja srca za ovo Veliko Biće koje u sebi nosimo, jer ono samo jeste isceljenje i ispunjenje potreba kojima težimo kroz mnogo inkarnacija…

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD