Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 25.03. do 31.03.2019.

Gradski planeri, građevinci, inženjeri i naučnici takmiče se kako bi pronašli nove oblike stanovanja jer klimatske promene donose učestalije obilne poplave, opasne vremenske uslove i ekstremne oluje. - Elizabeth Weise, USA Today, 22. mart 2019. godine.

Prošla sedmica je bila pod uplivom zanimljivih geokosmičkih aktivnosti, usred retrogradnog ciklusa Merkura u Ribama. Centralni period retrogradnosti dogodio se prethodnog vikenda, 16. i 17. marta. Međutim, sredinom nedelje, 20. marta, prolećna ravnodnevnica je počela, istovremeno, na retkom punom Mesecu, nešto što se dešava svakih 18-19 godina (i prethodi padu tržišta akcija). Dan kasnije, 21. marta, Venera je formirala fiksni kvadrat sa Marsom preko 23° Vodolije i Bika. U karti osnivanja Njujorške berze (17. maj 1792.), Merkur je na 23° Bika a Pluton na 23° Vodolije, na istim pozicijama gde je kvadrat Venere i Marsa u današnjici. Pomislili biste da bi se to moglo poklopiti sa značajnim kretanjem (preokretom) na svetskom tržištu kapitala i drugim finansijskim tržištima. Bili biste u pravu.

Od 19. do 21. marta nekolicina svetskih berzanskih indeksa zabeležila je nove najviše vrednosti ciklusa, nakon čega je usledio oštar pad na kraju sedmice. Analitičari su brzo oborili prognoze ekonomskog rasta u SAD, povezujući to sa sporijim rastom u Evropi i Kini nego što se prvobitno mislilo. To je usledilo nakon zabrinjavajućih upozorenja koje je sredinom sedmice doneo Odbor Federalnih rezervi objašnjavajući zašto se centralna banka odlučila protiv povećanja stopa u 2019. godini, kada je pre samo nekoliko nedelja prognoza bila da će biti još dva povećanja stopa. Izgleda da niko ne zna otkud nagli preokret sa optimizma ka zabrinutosti globalnom ekonomijom. Zašto se to ranije nije uočavalo? To bi moglo biti povezano sa činjenicom da niko iz ovih domena ne razume dinamiku retrogradnog Merkura, posebno u Ribama, a još više u vezi sa Neptunom, vladarem Riba. Ali finansijski astrolozi znaju. U stvari, ovo je klasičan aspekt koji prikazuje realnost u kojoj niko zaista ne sagledava realno svetsku ekonomiju. Oni ne znaju da ne znaju dok ne postane očigledno da ne znaju. Čak i tada, postoji poricanje i nedostatak odgovornosti, sve kvaliteti tamnije strane Neptuna i Riba.

Merkur zna. Merkur vlada znanjem, informacijama i mentalnim procesima. Ali on je u detrimentu u Ribama, koje teško obrađuju informacije, kao što su činjenice. Ovo je dodatno otežano retrogradnim Merkurom, što podrazumeva izazov pri obradi - ili prikupljanju - relevantnih informacija na razumljiv način kako bi se komuniciralo sa drugima. Rezultat je spoznaja da ono što smo mislili da je stvarno ("čudo" nacionalne i svetske ekonomije) uopšte nije stvarno. To je iluzija, ili nusproizvod priželjkivanog, što je opet pod domenom Neptuna i Riba. Oni vladaju imaginacijom, fantazijom, sposobnošću da stvari vide apstraktno. Ovi kvaliteti su dragoceni za inspiraciju i pojačanu intuiciju, pa čak i kreativno razmišljanje. Ali to nije svet u kojem svetska ekonomija i finansijska tržišta najefikasnije deluju. Na kraju, kada se iluzija suoči sa stvarnošću, nastaje neudobno buđenje. Spavali ste. Sami sebe ste obmanjivali verujući da je sve dobro, i da će bilo kakva kriza biti privremena i da će se sve (uključujući i vaš portfolio) uskoro vratiti u normalu, jer to nije način na koji se stvari odvijaju već deset godina?  

I sada vidimo obrnutu krivu prinosa po prvi put od 2007. godine, koja se pojavila samo nekoliko meseci pre velike recesije u periodu od 2007. do 2009. godine, a koja je počela u decembru 2007. godine, nakon što je 11. oktobra 2007. berza dostigla vrhunac.

Zanimljivo, zar ne? 11. oktobar 2007. takođe se poklapa sa poslednjim tranzitom Jupitera sredinom Strelca, 12-godišnjem planetarnom ciklusu sa bogatom istorijom dugoročnih ciklusa na tržištima SAD. Ponovo je aktivan, od 8. novembra 2018. do 2. decembra 2019. godine.

KRATKOROČNA I DUGOROČNA GEOKOSMIČKA RAZMIŠLJANJA

„O, kako je divno znanje koje se može naći u zvezdama. Čak i najsitnije stvari su tamo zapisane... ako umete da pročitate.” - Bendžamin Frenklin, u citatu iz knjige koju će objaviti veoma uspešan biznismen koji je doživeo “buđenje” nakon astrološke konsultacije. Više o tome u narednim nedeljama.

 „Sve što znam od juče je da se sve promenilo” - Taylor Swift i Ed Sheeran, "Everithing Is Changed", sa albuma "Red", Big Machine Republic, 2013 (može se čuti na YouTube-u)

Ne, ja nisam obožavalac Taylor Swift. Ali ova pesma je puštana na radio stanici Pandora koju sam slušao ove nedelje i reči pesme su mi privukle pažnju. Desilo se to odmah nakon što sam imao inspirativan razgovor sa muzičarem i prijateljem Richard Hardy, koji takođe izučava astrologiju. Razgovarali smo o značenju konjunkcije Saturna i Plutona u Jarcu, i kako najbolje iskoristiti njihove principe u privatnom životu, pogotovo što se njišemo između slatkog delirijuma sanjivog Jupiterovog kvadrata ka Neptunu, gde je svaki u znaku kojim vlada, i surove stvarnosti ove zahtevne Saturn-Pluton konjunkcije u Jarcu. Ovo poslednje ne oprašta tako lako kao opuštena kombinacija Jupitera i Neptuna.

Jupiter - Neptun je na snazi od januara do septembra 2019. Saturn - Pluton konjunkcija će biti egzaktna 12. januara 2020. godine, ali je dovoljno blizu da i danas ima značaj, jer su unutar orbisa od tri stepena do juna. Vremenski gledano, kvadrat Jupitera i Neptuna se desio prvi, a spoj Saturna i Plutona tek sledi. Ali usput, tokom leta, oni se prepliću napred nazad kroz orbise. Potom će krajem 2019. do 2020. biti uglavnom uticaj Saturna i Plutona kao i stelijum u Jarcu. Sve što znam od juče je... da se sve promenilo. Osvežena ekonomija, "čudesna" ekonomija, koju je promovisao predsednik, sve do ove sedmice kada je izjavio da je pooštravanje politike Saveznih rezervi krajem 2018. godine oštetilo ovo "ekonomsko čudo". Ono što je bilo optimističko preobratilo se u zabrinjavajuće. Ono što je Jupiter u Strelcu (optimizam i neutemeljeno bujanje) pretvorilo se u Saturn i Pluton u Jarcu (“Gde je nestalo svo cveće - ili novac?”). 

Ipak, svako planetarno i nebesko telo predstavlja dinamiku, arhetip, koji se može koristiti konstruktivno, čak i u "teškom aspektu", kao što je Saturn u vezi sa Plutonom. Kako onda konstruktivno koristiti Saturn i Pluton u Jarcu? Koji su to principi koje valja integrisati sa ciljem najvećeg ličnog rasta?

Saturn i Jarac predstavljaju kontrolu i etiku, dok Pluton predstavlja moć i transformaciju. Ovo je vreme kada se moć Plutona može doživeti kao pretnja vlastitoj kontroli, sila koja izgleda da zahteva da se neko promeni, da ide protiv vlastitog etičkog kodeksa (pod pretpostavkom da ima lični etički kodeks). Izazov je da ostanete verni svojim temeljnim principima i da ne dopustite da vas drugi ili okolnosti prisiljavaju da kršite suštinu onoga što jeste, čineći nešto što niste vi pod spoljašnjim pritiscima. Iako je ovo tačno na nivou populacije, posebno je važno za one koji imaju planete koje se nalaze između 15-24° kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga i Jarac), posebno Rak i Jarac. Znamo da je Sunce na ovim stepenima rođenih od 5. do 16. jula, bez obzira na godinu rođenja. Takođe pogađa i one koji su rođeni od 5. do 16. aprila i od 8. do 18. oktobra.

Stajati na užarenom uglju, a ne odustati od sopstvenih svetih principa osnažiće vas i učiniti vas jačim. Predajući se i popuštajući pod spoljašnjim pritiscima radeći nešto što duboko u sebi znate da nije ispravno, verovatno će rezultirati gubitkom dela sopstva koje će biti teško povratiti. Ovaj period je test vaše posvećenosti, vaše povezanosti sa sopstvenom ličnom etikom. Nemojte izneveriti sebe. Možete se promeniti, ali zadržite svoj integritet i osećaj samokontrole. Pluton takođe predstavlja potrebu da se zadire duboko u sebe, da se locira izvor iz koga se može pokrenuti lična transformacija. Dakle, ovo je značajan period učenja, a posledice toga kako vi - i kako svet u celini – bude reagovao, odrediće okolnosti vaše (naše) budućnosti u narednih nekoliko godina.

Ako kratkoročno posmatramo finansijska tržišta, znajte da je između 22. marta i 3. aprila Merkur stacionaran u Ribama, u konjunkciji sa Neptunom. Merkur kreće direktno 28. marta, ali će se to otezati nekoliko dana. Zbunjenost i neizvesnost će dominirati vestima (setite se Bregzita). Nije vreme tačnih ili pouzdanih informacija i vesti. Ljudi će dolaziti do ludih (čak i smešnih) teorija i biti u iskušenju da šire glasine i uznemirenje kako bi skrenuli pažnju sa onoga što rade na one koji se ne mogu braniti (žrtveni jarci). Vreme je da se uoče oni koji će majstorski odigrati ulogu žrtve, sa neverovatnom verodostojnošću - osim što je neistina. U najboljem slučaju to je samo gluma, a u najgorem prevara.

Jedno tržište koje bi se moglo sada istaći je sirova nafta, kojom vlada Neptun i znak Riba. Prošle sedmice, sirova nafta je skočila iznad 60$ za barel po prvi put od sredine novembra. Zrnasti plodovi takođe mogu biti u vestima jer - u skladu sa Jupiterovim (preterivanje) kvadratom ka Neptunu (kiša) - meteorolozi (a i mi u knjizi Prognoza 2019) upozoravamo na rekordne poplave ove sezone i šire. Nismo iznenađeni, iako mislimo da je to pre ove godine, a ne kasnije.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD