Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Priroda, uloga i manifestacija elftila

Ako podelimo krug na 1 dobijamo konjunkciju, na dva dela – opoziciju, na tri dela – trigon, na 4 dela – kvadrat, na 5 delova – kvintil, na 6 delova – sekstil, i podelom na 7 delova dobijamo ono što nas uvodi u taj jedan procep, u taj jedan neptunovski svet – septil, aspekt koji nije ceo broj nego 51,428571... i on se nastavlja jednim beskonačnim nizom. Zatim, kada podelimo krug na 8 delova dobijamo oktil ili polukvadrat, a ako krug podelimo na 9 delova dobijamo jednu sjajnu zaokruženu celinu što je novil ili nonagon, aspekt od 40}. Zatim, ako krug podelimo na 10 delova dobijamo decil, aspekt od 36}, ali kada krug podelimo na 11 delova, dobijamo ovaj izuzetno poseban odnos, poseban aspekt koji nas takođe uvodi u tu jednu unutrašnju priču.

Broj 32,72727272... preveden u stepenove iznosi 32} 43’. Za ovaj aspekt uzimamo određeni orbis – on iznosi oko 33}, može biti malo više ili malo manje ali njegova tačna vrednost je 32} 43’. To je ono što nas zapravo povezuje sa 3} Bika, zato što ako projektujemo ovo rastojanje od 0} Ovna, dobijamo da je to na 3} Bika, dakle 33} kasnije imamo stepen egzaltacije Meseca, što je praktično 3} Bika. To je ono što je za nas ovde vrlo važno, jer sama priroda ovog stepena ima već dosta toga da nam kaže i o prirodi ovog aspekta. Svakako znamo da se na ovom mestu dešava vrlo bitan događaj, a to je mesto na kom je istovremeno Mesec egzaltiran i Pluton ima tačku svog pada. To je vrlo značajno životno mesto, mesto u kome se sreću ovaj svet i jedan drugi svet, u kome imamo dodir između dva sistema; konačno, mesto koje uzimamo kao mesto duše, mesto svetla jer je to mesto na kome je Mesec maksimalno jak, i naravno, ono ima svoju drugu, unutrašnju, nevidljivu stranu, na isti onaj način na koji Mesec ima svoju tamnu stranu koju mi nikad ne vidimo, koja je izražena sa druge strane.

Ako pogledamo još malo prirodu ovog stepena videćemo još nešto vrlo posebno što je za njega vezano. Naime, ovaj stepen se nalazi na tačnom srednjem rastojanju između stepena egzaltacije Neptuna, na 21} Vodolije, i stepena egzaltacije Jupitera na 15} Raka. Rastojanje između njih je 72} i upravo taj broj kojeg on ima iza decimalnog zareza, koji se beskonačno ponavlja zapravo i određuje njegovu sudbinu. Elftil, kao aspekt koji je vezan za prirodu 3} Bika, nalazi se istovremeno na tačnom srednjem rastojanju između druge dve vrlo važne tačke – maksimalno snažnog Neptuna i maksimalno snažnog Jupitera, i odnos između njih je baš 72}.

Kada posmatramo prirodu elftila moramo se setiti da on zapravo u sebi povezuje dve izuzetno jake sile, dva vrlo posebna koncepta kao što su Jupiter i Neptun; kao kada bismo rekli da je svaka duša zapravo od vere sačinjena, od prirode Jupitera i od prirode Neptuna, i da je taj odnos koji ona provodi kroz sebe upravo taj odnos od 72}, i da elftil ima moć da zapravo bude aspekat koji će nam govoriti o spajanju, o provodništvu, o prirodi ljudske duše koja ima mogućnost da provodi kroz sebe ove anđeoske nivoe koji su definisani i uglom od 72} i prirodom planeta koje su ovde u visokoj egzaltaciji. 

Treći stepen Bika nam govori nešto o toj specijalnoj prirodi ljudske duše, i ako uzmemo trenutak kada je otkriven Kiron, videćemo da se upravo tada on našao na 3} Bika. Dakle, imamo situaciju da ono što govori o kosmičkoj duši, o toj prirodi duše koja može da kroz sebe propušta vrlo anđeosku energiju, vrlo poseban nivo jeste izraženo u prirodi elftila a da je zgusnuti elftil zapravo ta kosmička duša što je ništa drugo nego Kiron. Možemo govoriti o elftilu a možemo govoriti o Kironu, u zavisnosti od toga kako hoćemo da gledamo na to – ako govorimo o formi talasa to je aspekt koji se zove elftil, a ako govorimo o formi konkretne tačke to je Kiron. Kiron je upravo taj faktor 11, i kada je on otkriven, Uran je bio na vrhu 11. kuće koji je na 11} Škorpiona – stepenu egzaltacije Škorpiona, i Uran je na 11} Škorpiona. Vrh 11. i Uran su u egzaktnoj konjunkciji, dok se ovde radi o podeli kruga na 11.

Ovde postoji još jedan vrlo zanimljiv momenat koji se tada desio – odnos koji postoji između Merkura i Plutona je bio tačno 32} 43’, što je do u minut egzaktno rastojanje koje predstavlja elftil. U trenutku otkrića Kirona on se nalazio baš na stepenu egzaltacije Meseca, na elftilnom stepenu – to je elftilski stepen posmatrano od 0} Ovna. Zašto se baš u tom trenutku dve planete, Merkur i Pluton nalaze u do u minut egzaktnom elftilu? Tu dolazimo do vrlo bitne priče u kojoj nam se otvara slika onoga što je elftil, ili, na kraju, onoga što taj Kiron kao kosmička duša treba da prenosi. Jednostavno, Kiron je duša za Hermesa, zato što je Merkur-Pluton upravo Merkur koji postaje Pluton, upravo Merkur koji ima sposobnost da uđe u podzemni svet i da  izađe iz njega. Kada Merkur postane Pluton on je Hermes, jer je samo Hermes imao sposobnost da uđe u taj unutrašnji, tajni svet i ceo cilj razvoja čoveka, razvoja jednog natusa jeste da postane Hermes, da ima tu sposobnost da u sebi spaja te različitosti. Konačno, ovaj aspekat koji je u do u minut egzaktan između Merkura i Plutona ima svoje srednje rastojanje zapravo na mestu gde je Kiron, sa rastojanjem od oko 1}, ali ako bismo gledali koliko je srednje rastojanje od 32}, 16} je razlika što znači da bi to bilo tačno oko 1} tj. nešto više od 1}, bliže 2} Škorpiona odnosno Bika, ako gledamo sa ove strane, i Kiron se našao gotovo na egzaktnom srednjem rastojanju opisujući to da zapravo on i jeste duša Hermesa, Kiron jeste duša Hermesa. To je suština razvoja natusa, razvoja koji ide preko elftila. Elftil je taj mali aspekt, on je aspekt podele na 11, samim tim on je aspekt koji nam dolazi iz 11. znaka, Vodolije. U trenutku otkrića Hirona Uran je maksimalno snažan, na svaki način – ne samo što je na stepenu egzaltacije nego je i vrhu 11. kuće na tom stepenu i on je u 11. kući pa ceo taj koncept postaje posebno naglašen i dobijamo jaku sliku onoga što elftil jeste. On je duša, on je talasna vrednost duše čoveka budućnosti ili onog čoveka koji je naša viša vrednost, koji unutar svakog postoji, koji ima mogućnost da objedini tri života unutar sebe. 

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD