Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project: Lakoća Povezivanja Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću povezivanja, čije se kapije otvaraju sa Punim Mesecom 3. avgusta.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Decil (šesti deo)

Ako posmatramo odnos između Marsa i Saturna kao dve različite planete, one ovde nekada mogu da ukažu da smo stvoreni od roditelja koji su različiti u svojim borbama, da su bili jedan protiv drugog, da su genetski nastali kao različiti. Sve je to jako na nesvesnom nivou ali nas opet njihovo spajanje podseća da je Mars egzaltiran u Jarcu i da ovde vremenom možemo da sakupimo veliku energiju, da možemo kroz vreme da budemo istrajni. Ovo je znak istrajnosti, gde se mit, potreba, ispunjava kroz vreme, kroz trajnost, kroz dokaz kvaliteta. Očuvanje energije, ne razbacivanje energijom, koja može da velike, jake sile drži u sebi. Ovo traži jak kvalitet. Sve u zavisnosti od toga u kojoj je kući, ovo može biti stvar određene profesije kojom natus treba da ide i on je ili jako talentovan za tehniku i tehničke stvari, ili ima ozbiljan problem kada je u pitanju unutrašnja energija koju on nosi u sebi što ga dovodi do lomova, da u sebi ne može da pomiri ono od čega je napravljen.

Kada govorimo o odnosu Jupitera i Saturna u decilu, ako su njihovi dispozitori sretno postavljeni natus je dobio vrlo lep poklon, vrlo sretnu prirodu svojih roditelja koja će se kao sudbina vremenom razviti u to da on postiže, on postaje taj čovek koji ovde postiže veliki uspeh u životu i stvari mu se otvaraju uvek lakše prema velikim nego prema malim stvarima. On je rođen da ima neke velike snove koje može da ostvari. Jupiter i Saturn mogu da daju veliki sistem, da daju ljude koji su na dobrim položajima i koji će uspeti zato što to nose u sebi. Ako je ovo loše postavljeno, natus naravno provodi kroz sebe neispunjenost očekivanja roditelja koje oni nose ovde, razočarenje, mogućnost gubitka, nepouzdanost sistema u kome se nalazi, osećaj da ako se neke stvari promene da se menja i njegova sudbina, postaje zavisan od mundanih događaja, opšti događaji mu ne idu na ruku i slično. Opet je ovo sve stvar natusa, stvar njegove energije. Energiju izvlačimo zapravo iz odnosa 1/8, to je kruženje energije i to je vigintil, to je aspekt koji opisuje kruženje energije. Kada njega razvijemo u potpunoj priči dobijamo ovaj decil.

Ako natus ima decilni odnos Saturna i Urana, u životu mogu biti naročito naglašena sudbinska događanja, neočekivane stvari, zato što su Saturn i Uran dve jake sudbinske planete koje mogu ići na povoljno ili na nepovoljno, sve u zavisnosti od same pozicije i pre svega dispozitora ovih planeta. Ako su ove dve stvari povoljno postavljene, osoba će imati mogućnost da radikalnim, velikim promenama u životu, koje nekada mogu da predstavljaju selidbu, promenu države u kojoj živi, potpuno promeni svoj život. Ako dispozitor, naročito dispozitor Urana odlazi na mesto koje bi moglo da opiše život u inostranstvu, onda to tako nalazi, ili to može biti promena nekog bitnog političkog sistema. Neke velike promene njima rade na ruku i sve se stvari menjaju na bolje. Naravno, ako je priča loše postavljena onda tu do izražaja dolazi različitost, suprotnost jedno drugom, rušenje sistema. Vremenom to mogu biti udari sudbine. Za jedan ovakav aspekt koji spaja u sebi natus treba da ima veliku energiju, ili veliku sreću s kojom je rođen ali ovo je znak sudbine. Saturn i Uran su uvek jaki pokazatelji gde god da se nađu, a kada se nađu u odnosu od 36}odnosno od 35}-37}jer ovde možemo dodati 1}orbisa, ovo je znak sudbine na jednu ili drugu stranu. Odnos Saturna i Urana nije ni mitološki bio najsretniji, ali ako posmatramo u konkretnom slučaju možda natus i dobije i ima dobru sreću ako je sve to lepo postavljeno.

Ako govorimo o odnosu decila koji postoji između Saturna i Neptuna, ovde posmatramo jednu sliku koja bi mogla vrlo lepo da ostvari njegovu sudbinu, jer Saturn i Neptun imaju dosta toga srodnog i sa samom prirodom Kirona jer on i jeste napravljen od Hronosa i od Filire Nimfe, dakle Neptuna. Saturn i Neptun bi natusu mogli u vremenu doneti da njegova sudbina bude ispunjena mnogim stvarima povezanim i sa duhovnim i sa pronalaženjem sebe, sa pronalaženjem svoje bliskosti, naravno pod uslovom da su dispozitori dobro postavljeni ali priroda ovih planeta je već dosta srodna. U svakom slučaju, natusu sudbina može da bude ispunjena tim sinhronicitetima, događajima koji imaju jednu svoju povezanost na jednom unutrašnjem, duhovnom nivou i sve u tom smeru. Ako imamo izrazito loš aspekt, onda se ovde sudbina gubi u tome što natus može da krene putem predaka koji su pili i da mu sudbina zapravo bude ista kao i kod predaka koji su pili, ili ako je dobro postavljeno, da ide u sudbinu predaka koji su bili vrlo duhovni ili koji su lečili ljude, odnosno onim što daje priroda Saturn-Neptun što je isto što i Kiron. Kiron nosi duhovnost i isceljivanje što Saturn-Neptun već sami po sebi daju. No u lošijoj varijanti onda to nije Kiron, to je neki kentaur koji je iz potpuno divljeg plemena i kada je loša priča ova dva, opisuje čoveka koji je nastao kao rezultat neiskrenog odnosa roditelja, koji su jedno drugo povređivali, gde natus u sebi nosi nezadovoljstvo i to može dovesti do haotičnosti u njegovom životu.

Ako je u pitanju Saturn-Pluton decilni odnos, sudbina je ovde naglašena jer su Saturn i Pluton znaci sudbine, baš kao što Pluton koji prolazi kroz znak Jarca u narednih 15ak godina jeste znak sudbine. Jarac je znak vrlo snažnih sudbinskih događanja i Saturn i Pluton u decilu će reći da je naglašeno čvrsta ta jaka stvar neminovnog koja može ići na dobro ili loše. Ako je dobro postavljena dispozicija, pri ćemu će natus postati uticajan, važan, možda više u sferi politike ili nekog takvog života, ima mogućnost da kontroliše druge ljude. Potrebno je pratiti kakva je genetika roditelja jer će nam oni reći kakav je kvalitet decila. Ako su roditelji vrlo loši međusobno, onda će izvesno ovaj decil biti nezgodan. Naravno, treba pratiti dispozitore da bismo videli u šta ovo može da pređe, a ako je nekada dosta dobro onda iz opasnih situacija sudbina natusu može sve da promeni na dobro pa da se on tu nađe kroz neku dramatičnu stvar u životu, a ako nije onda je ovo dosta teško.

Decil je uvek aspekt sudbine koji, ako ga imamo, kao da imamo jedan znak i mi moramo da ispunimo potrebu decila da bismo pronašli sebe, da bismo pronašli svoju dušu, da bismo spojili svoje roditelje. Posmatraćemo da li imamo tridecil, jer ako ga imamo sjajno je to biće koje tu postoji. Naravno, ljudi ne mogu da ga prepoznaju kao stvarno biće zato što još nemaju ostvaren ni decil ni kvintil. Tek kada bi čovek bio vrlo sretan i potpuno ispunjen u emotivnom smislu gde je jako blizak s nekom osobom i gde kroz njihovu bliskost prolaze anđeli a on oseća da ljubav prolazi sve vreme, tek tada može da prepozna u tridecilu biće, da prepozna da je to njegovo veliko Ja. Pre toga tridecil će biti znak koji ukazuje da postoji jak model svrhe koji mu govori nešto, šta on treba da radi jer on to ne prepoznaje kao deo integracije svog velikog Ja. Ipak, natus koji ima tridecil priču snažno naglašenu treba da prati gde ima u svom horoskopu vigintile, male aspekte od 18}zato što oni otvaraju mogućnost da koristeći tu energiju preko vigintila, preko 1/8 zapravo počne da koristi ovaj aspekt tridecila ili ovo što dolazi iz njegovog višeg Ja. On je prosto otvoren ka tome da može da koristi nivoe sa višeg stupnja sebe i to je priča o našoj sudbini, to je priča o decilu, o tome da je sudbina izražena kroz 3x36} i gde svakih 36} je napravljeno od dva po 18}, i svakih 18}je napravljeno od po dva od 9}, i ima ih ukupno 12 od po 9} što je jedan broj koji opisuje naš početak. U suštini je sve to dato tako da, kada se krene od broja 9 pravilnim putem dobijamo sledećih 18 što je ta energija koju je jako potrebno da imamo da bismo mogli da rešimo suprotnosti svojih roditelja, i zatim da pronađemo sebe, pa da pronađemo svoju osobu i to je cilj evolucije. Svi se nalazimo u tom cilju, to je stvar sudbine, to je stvar nad svim stvarima, to je stvar koja stoji iznad svega. To je 10. kuća, to je decil, to je 36}.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD