Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 04.03. do 10.03.2019.

U Evropi, gde su trgovinske tenzije između SAD-a i zemalja EU u porastu, sve su izraženiji rizici od trgovinske politike SAD-a. Američka politika trgovanja bila je prvi spoljni faktor rizika koji su finansijski direktori iz regiona Evrope, Bliskog Istoka i Afrike naveli u anketi, a 35 odsto reklo je da je upravo to najveća trenutna pretnja njihovom poslovanju.Eric Rosenbaum, www.cnbc.com, 1. mart 2019. godine.

Kada je kvadrat Jupitera i Neptuna (zabluda, grandioznost, preterivanje) očigledan u trenutnim ekonomskim i finansijskim vestima moja je dužnost da izvestim o aktuelnim slučajevima jer ovaj aspekt može uticati na percepciju investitora o stvarnosti stvarajući odgovarajući lažni efekat. Na primer, tržišta deonica mogu rasti na osnovu percepcije da je postignut napredak u trgovinskim pitanjima, kada u stvari može biti upravo suprotno, ili može doći do rasta u jednoj oblasti (Aziji), ali ne i u drugim (Europa). Ili, ako bih bio cinik, možda bih mogao da primetim da se odnosi u budućim trgovinskim sporazumima idu na ruku u oblastima gde su najveći izgledi za određene kompanije, možda posle 2020. godine.

Ipak, većina svetskih tržišta kapitala prošle nedelje je nastavila da napreduje do svojih najviših nivoa 2019. Bregzit proces se ne odvija dobro i nijedna strana ne pronalazi rešenje u kojem svi dobijaju. Umesto toga, obe strane nastavljaju da se protive odluci o gubitku. Ovo nije iznenađujuće, s obzirom da je Bregzit izglasan pod retrogradnim Marsom 2016. godine i to ništa manje nego u Škorpiji. Direktni Mars znači da stvari počinju da se kreću napred, često veoma brzo. Retrogradni Mars podrazumeva da se započete stvari ne kreću baš brzo. Pitanja koja su počela pod retrogradnim Marsom često brže nazaduju nego što napreduju. U slučaju Bregzita, napredak je više kao stalna regresija.

Za plemenite metale ovo nije bila dobra nedelja. Zlato i srebro su u petak pali na novi višenedeljni minimum, a zlato je palo ispod 1300$. Sirova nafta i živa stoka, međutim, skočili su na nove vrhunce za ovu godinu. U slučaju žive stoke, cene su nastavile rast žestokim tempom koji je započeo kada se Uran prvi put preselio u Bika, u maju 2018. godine. Taj isti kosmički događaj ponavlja se ove nedelje, 6. marta. Simbol za Bika je govedo. S obzirom na to da se Uran odnosi na „skok i propast“ na finansijskim tržištima kojima vlada znak u kome je, nije ni čudo da su cene stoke u porastu od maja 2018. godine, kao što je već prikazano u knjigama Prognoza 2018. i 2019. godine.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Ovo bi trebalo da bude najzanimljivija nedelja iz kosmičke perspektive. Zapravo je otpočelo u petak, 1. marta, kada je Venera (novac i ljubav) formirala opadajući kvadrat ka Uranu (neočekivano, nestabilnost, poremećaji i iznenadne promene). Sama po sebi ova postavka ima snažnu korelaciju sa preokretima na mnogim finansijskim tržištima, kao što su berzanski indeksi, u roku od 4 trgovinska dana.

U utorak, 5. marta, Merkur će započeti svoje tronedeljno retrogradno kretanje u Ribama, što bi trebalo da bude čudan period, jer će "varalica" biti u konjunkciji sa Neptunom tri puta dok je u Ribama. Merkur vlada podacima, kao što su informacije i komunikacija. Neptun i Ribe su inspiracija. Ali u Ribama, Merkur je oslabljen, tako da se pokušaj razmene informacije više doživljava kao inspiracija, ili propoved, sa malo osnova u stvarnosti. Rezultat može biti zbunjenost, ili vest koja se objavljuje kao činjenica da bi se ubrzo osporila, a u stvari, ona je obmanjujuća i kontradiktorna. Razmislite o izveštajima posle sastanka na samitu Tramp-Kim prošle nedelje. To je samo nagoveštaj onoga što možete očekivati narednih 3-4 nedelje. Drugim rečima, još jedan slučaj u kome se pitate kome da verujete? Istina je prilično nedokučiva tokom ovog meseca.

Ništa neće biti jasnije ni sa mladim Mesecom u Ribama 6. marta, u konjunkciji sa Neptunom, dan nakon što Merkur započne svoj retrogradni hod u Ribama. Ovo je period kada bi svima bilo dobro savetovati da prvo razmisle pre nego što progovore, a onda nakon razgovora, da provere da li je druga osoba razumela šta ste mislili (i obrnuto). Da li ste zaista hteli da kažete svom brokeru da "kupi" kada ste mislili "prodaj"? Da li ste zaista mislili da kažete svojoj sekretarici (ili šefu) "Volim te", kada ste mislili da ste pozvali svoju majku? Možda i jeste, ali toga niste svesni, jer Neptun i Ribe imaju mnogo veze sa nesvesnim. Oba vladaju spavanjem. Kada je Merkur uključen, moglo bi biti puno hodanja i slatkog mrmljanja u snu. Ovo je možda dobar trenutak da spavate sami, da se ne bi nenamerno kompromitovali.

Ali nemojte spavati za vreme radnog vremena ako ste broker, jer je Uran takođe aktivan ove nedelje, a sa Uranom cene mogu da se promene brzo i naglo. To je udvostručeno sa Merkurom koji se okreće retrogradno. Znate da Prevarant (Merkur) može da se predomisli u sekundi, a ako oklevate, prilika prođe. Pravila i granice su zamagljene sa svim ovim Neptunom i retrogradnim Merkurom u Ribama. Međutim, to je jako dobro vrijeme za intuiciju, koja je pomalo inspirativna, ali ne toliko pouzdana za informacije. Dakle, nemojte slediti tuđa uputstva (samo će vas zbuniti), već se pouzdajte u vlastiti utisak odlučujući šta je ispravno, a što pogrešno - za vas.

Što se tiče trgovanja ove sedmice, nagrade čekaju one koji mogu brzo i odlučno delovati. Promene cena mogu biti ogromne, ali mogućnost da ih uhvatite će verovatno trajati u sekundama, a ne minutima. A ideja o tome da ćete imati vremena da odlučite o trgovini je verovatno samo puka želja. Što, kada pomislim na to, je još jedan način da se opiše trenutna kosmička slika i njena poruka. Uživajte u slikama. Ignorišite tekst.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD