Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Decil (peti deo)

Ako bismo govorili o odnosu decila, govorili bismo sigurno o onom odnosu koji nam je sudbina kao struktura, kao genetika dala pa ćemo krenuti od priče Saturna koju on stvara spram svih ostalih modela jer je i Kirona stvorio Hronos, on mu je otac. Ako imamo Saturna u decilu sa Mesecom, zaključujemo da je natusov cilj da ovde na Zemlji postigne taj osećaj spojenosti – da stvori dom, da stvori porodicu, da stvori prirodu Meseca u znaku u kome je on postavljen. To je ostvarenje njegove duše, ostvarenje potrebe njegove duše, ono što je njemu cilj i ka čemu ide da tu stvar ovde ostvari. Potrebno je posmatrati kakav mit leži u tom Mesecu ako posmatramo priču od Saturna, zato što je za nas Saturn ovde početna tačka od koje posmatramo ovo jer on deli sudbinu, a ovo jeste taj sudbinski aspekt jer nastaje iz serije 10. Stoga, ako je ovde Mesec predstavljen onim što je sam decil, natus bi trebalo da ostvari mit koji živi u priči Meseca. Ipak, dve planete kao što su Mesec i Saturn koje se nalaze u decilu mogu da opišu roditelje koji su jako suprotstavljeni, veoma različiti i to može za natusa da bude ne naročito lagana životna priča u kojoj on treba da spoji dve različite stvari. Da li će ostvariti potrebu duše, da li će ostvariti potrebu svog sopstvenog mita – to je ono što ćemo gledati iz pozicije date planete, u ovom slučaju Meseca – u kom je znaku, u kojoj kući, kako je aspektovan, šta radi njegov dispozitor. To je ono što mi kao astrolozi možemo ovde da gledamo, ali to je potreba. Ako natus to ostvari, imaće stabilnost i sreću ovde na Zemlji, ali to automatski znači da će njegovi roditelji postati bliži, da će njegovi roditelji naći svoje ispunjenje, da će naći svoju zajedničku tačku neovisno od toga da li su oni zajedno ili nisu, on će ih spojiti unutar sebe jer decil opisuje ono što je nas izgradilo – izgradila nas je ta suprotnost. Mi moramo pronaći tačku koja to spaja. Gledaćemo naravno da li postoji vigintil između, da li imamo tu srednju tačku koja ovo može da spoji; ako nemamo nikakvu planetu tu, gledaćemo stepen koji se nalazi na tom delu, kako je on aspektiran, šta radi vladar tog stepena odnosno znaka da bismo otkrili kako se eventualno ta energija tu može aktivirati. Ovo je odnos dve prilično različite stvari – Meseca i Saturna - koje, opet, moraju da budu jedno, jer u decilu, aspektu od 36}, iako su to muški i ženski znak planeta im je ista – Merkur, i oni moraju da budu jedno, oni moraju da nađu svoju zajedničku boju, dodirnu stvar da bismo imali osećaj da živimo na Zemlji. Drugim rečima, ljudi koji imaju roditelje koji su izuzetno različiti nikada nisu dovoljno inkarnirani, nikad ne žive dovoljno na Zemlji, njihovi su osećaji razbacani, imaju unutar sebe taj sukob i ne osećaju da su dovoljno povezani sa svojom pričom, sa svojom misijom. Kao da roditelji sami ne znaju šta su hteli sa njima, šta su uopšte hteli zajedno sami sa sobom, i teško im je da pronađu svoj lični mit.

Ako govorimo o odnosu Saturna i Sunca, ovde je značajna suprotnost jer su Saturn i Sunce svetlo i ono što bi predstavljalo mrak, ali ako su oni ovde spojeni na srećan način –znači da su im dispozitori dobri, ili ako su same tačke dobro aspektirane, znači da su te planete - Sunce i Saturn dobro postavljene. To podrazumeva da su njihovi dispozitori u dobrim aspektima međusobno – dispozitor Sunca možda ima dobar aspekat sa Saturnom ili dispozitorom Saturna, ili obrnuto, dispozitor Saturna ima dobar aspekt sa Suncem ili dispozitorom Sunca, dakle na bilo koji način. Ako se pojavi ova veza to je ono što smatramo povoljnom postavkom, onda ćemo naći da će natus da ostvari simboliku tog mita, potreba koje idu ovde pre svega su izražene kroz sposobnost da se ambicija ostvari, da osoba u vremenu postane kvalitetna, postojana, trajna, stabilna – to je ono što Sunce i Saturn daju iz svojih različitosti. Ali jedno greje a drugo traži jednu stabilnost i te sve stvari u sretnoj konotaciji daju uspeh i natus ostvaruje ono za šta je rođen, a njegovi roditelji dobijaju svoj mir, duše roditelja su preko njega smirene i zadovoljne jer natus je to uspeo da ostvari. Kada natus to ostvari on zaista oseća da je to to, da je to njegova priča i sve su kockice legle kako je trebalo i roditelji su zadovoljni, i on je zadovoljan i sa te osnove može dalje da napreduje, ali on živi svoju životnu priču, on je zamišljen svakako za određenu ambiciju jer Sunce i Saturn su dve planete volje i imaju jaku priču koja ovde treba da se poveže. Ako su te dve planete loše povezane, onda su dve volje sukobljene i natus ima problem da pronađe sebe i mora da koristi veliku energiju, mora da traži vigintil između, mora da pronalazi sebe, da spoji u sebi svoje roditelje i njihove suprotstavljene volje i da načini nešto novo, da prosto nađe tačku spoja Sunca i Saturna. Te dve planete koje su u decilu uvek moraju da budu jedno jer je Merkur konačno vladar jednog ovakvog decilnog odnosa, jer je to od Blizanaca i od Device sačinjeno.

Kada je odnos Saturna i Merkura u decilu u pitanju, mogućnost ostvarenja mita, ostvarenje njegove potrebe ovde vidimo kroz sposobnost da u vremenu natus pronađe svoje znanje, da pronađe nauku, da se bavi određenim stvarima koje će mu dati jednu strukturu uma, pouzdanost, kvalitet reči, pouzdanost reči, pronalaženje starih znanja, sve u zavisnosti od simbolike u kojoj se ovaj Merkur i Saturn nalaze jer ovo ovde traži da se spoje sam Merkur koji je lagan i mlad sa onim što je Saturn i što je mnogo starije. Uvek se treba zapitati kada vidimo jedan decil ko je jedan roditelj a ko je drugi jer su uvek na krajevima decila roditelji, neko nas je stvorio i ostavio nam tu sudbinu koja je naš put, koju mi u sebi nosimo i imamo potrebu da ostvarimo svoj mit koji smo preko njih dobili i koji je izražen kroz ovaj aspekt. Ukoliko natus ne ostvari ovaj mit, ova sudbina daje osobu koja je sklona brigama, daje da upravo kroz njega idu brige njegovih roditelja u kojima jedan pritiska, kritikuje drugog, jedan ne razgovara sa drugim, jedan je težak prema drugom koji je lagan i natus nosi u sebi taj teret koji ga onda vezuje za nesposobnost da živi svoj život i stalno mu oduzima energiju, stalno otpada od toga što bi bio njegov pravi život na Zemlji. Ako je ovo loše postavljeno on se oseća slabim, depresivan je i događaji postaju besmisleni u njegovom životu. Opet je vigintil početak a kako doći do toga – opet još 9. 9 je osnova odakle sve počinje i uvek se na kraju moramo vratiti na to da pronađemo nešto što je smisao, pa odatle da pronađemo energiju i da spajamo svoje roditelje, pronađemo smisao pa tek odatle zapravo dolazi prava ljubavna priča. Sve ljubavi pre toga su slabe, one nisu zasnovane na punoj snazi; natus koji nije našao svoju pravu životnu misiju ovde na Zemlji ne može da ostvari veliku ljubavnu storiju, ne može to da dobije, ne može to prosto da podnese, odbaciće je na ovaj ili onaj način, ne može da živi taj kvalitet, ne može da metaboliše to svetlo.

 Ako govorimo o odnosu Venere i Saturna koji se ovde nalaze, pitamo se zbog čega su nas roditelji stvorili sa tako različitim planetama kao što su Venera i Saturn, da li je jedna osoba bila mlađa a druga mnogo starija, šta je ta različitost - jedno voli a drugo je hladno, ali onda nalazimo zajedničku tačku – naravno, Saturn je egzaltiran u Vagi. Da li Saturn i Venera zapravo zajedno čine Neptuna, da li Saturn i Venera u svojoj suštini stvaraju mogućnost za jednu višu vrednost koja traje, koja je dokazana u vremenu, ljubav koja je vrlo duboka i trajna, umetnost koja je dovedena do perfekcije, koja može inspirisati druge, koja ima svoj kvalitet –  tražimo šta je dodirna veza Venere i Saturna. Često to može biti kroz lepotu i ljubav, stvari koje su u vremenu trajale, nekada stare ljubavi na koje se vraćamo, koje su nam sudbinske ali je neophodno da pronađemo mit pri čemu se misli na pronalaženje duše. Pronaći svoj mit znači pronaći svoju priču, ono za šta smo kanal ali putokazi ka tome su ovde izraženi kroz te dve planete koje su u tom aspektu, kroz Saturna i Veneru. Oni su ta jedna veza. Ako natus ovo nema dobro urađeno i ima taj decil, za njega je taj zadatak pretežak, sve stvari se urušavaju i on postaje depresivan, ljubav počinje da ga muči, oseća depresiju, otuđenje, ostavljanje od neke osobe jer on ne može da spoji to u sebi. Ako pogleda svoje roditelje videće da je to to, da on zapravo nije uspeo da u sebi spoji različitost svojih roditelja, a naša je glavna uloga da spojimo različitost roditelja unutar sebe da bismo olakšali sebi dušu, jer kakvi god da su oni, oni su se spojili samo zato što je naša duša to htela, zato što smo mi to hteli. Mi smo uzrok njihovog spajanja. Oni misle da su se privlačili ovako ili onako ali ni oni nisu ostvarene ličnosti, ni oni ne znaju ništa o ljubavi i niko tu nema priču o uglu od 72}, svi imaju priču o preživljavanju, od 36}i oni su se spojili samo zato što je naša inkarnacija to tražila i mi smo odgovorni za njihove odnose i za sve što unutar njih postoji, pre nego što smo se rodili i mnogo kasnije. Mi smo spojka između njih i ako to ne umemo da spojimo, ne treba očekivati da će se to desiti negde drugde i da to zavisi od nekog drugog. Mi treba da ostvarimo mit, da ostvarimo potrebu duše a oni to primaju kao informaciju koja počinje da ih približava, da im daje smisao. Treba naći suprotnost te dve tačke i posebno treba posmatrati stepenove na kojima se nalaze date planete, šta rade dispozitori, koliko možemo da živimo kroz te dve planete ali one su nam sudbinske ako ih imamo.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD