Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 18.02. do 25.02.2019.

"Svetska ekonomija ubrzano usporava i zbog toga će se monetarna politika svuda ublažiti, tako da su izgledi mnogo više inflatorni, idući na ruku zlatu", rekao je Alasdair Macleod, šef istraživanja GoldMoney.com, Reuters, 15. februar 2019. godine

Akcije izražene američkim indeksima nastavile su žestoki tempo rasta prošle sedmice dostižući novi maksimum za 2019. i to uprkos iznenađujućem saopštenju predsednika Trampa (Mars/Uran konjunkcija) da će izdati naredbu o izgradnji zida. Mundanom astrologu, to je praktično bilo jasno sa Saturnom u Jarcu (2018-2020), gde oba simbolišu "zid". Međutim, nije to bio pravi razlog zašto su akcije tako snažno reagovale. To je više povezano sa ohrabrujućim vestima o trgovinskim razgovorima između SAD-a i Kine, koji se astrološki odnose na Jupiter u Strelcu (planeta i znak vladaju svetskom trgovinom). I oni će verovatno uskoro doći do neke vrste dogovora, iako sa Jupiterovim kvadratom ka Neptunu, „preokret“ u sporazumu može biti značajniji od stvarnog dogovora i njegove primene. 

Na ostalim tržištima, zlato, srebro, evro i jen su pali na višenedeljni minimum 14. februara. Nafta, kao i mnogi drugi berzanski indeksi, skočili su na novi ovogodišnji maksimum. Bitcoin je počeo nedelju prilično snažno, ali je opet posrnuo, lelujajući oko 3550$ u petak.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA SLIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Postoje tri vrste laži: laži, proklete laži i statistika. Pripisano Bendžaminu Dizraeliju u knjizi “Izvodi iz moje autobiografije” Marka Tvena (5. jul 1907.)

Zapravo se radi o prirodi Jupitera u Strelcu u kvadratu sa Neptunom u Ribama. To svemu daje tu posebnu nijansu koja obično ima tendenciju preuveličavanja, što spada pod domen Jupitera i njegovog vladajućeg znaka Strelca. Dodajte tome pretenziju iznošenja netačnih činjenica, obmanjujućih informacija i netačnog izlaganja koje potajno skreće pažnju sa onoga što je zaista važno, i dobijate ideju ovogodišnje kolektivne psihološke klime. Iz ugla tržišne psihologije, ovo je ambijent koji može da dovede do "iracionalnog rasipanja", maštanja i sklonosti ka razmišljanju da je sve divno, kada je zaista - u najboljem slučaju - neizvesno, nepoznato i zbunjujuće. Tržišta mogu ekstremno skočiti ili pasti nevezano za racionalne pokazatelje. Ovo smo videli u decembru kada su tržišta akcija ozbiljno uzdrmana, a verovatno gledamo i sada kada tržiste akcija ima trend rasta već 8 nedelja za redom.

Finansijskom astrologu sve ovo se uklapa u priču o Jupiterovom kvadratu ka Neptunu, gde su obe planete u sopstvenim vladajućim znacima. U nekom trenutku, realnost će proraditi, kao što je realno da dug nije pod kontrolom. Taj poziv za buđenje dolazi uskoro, verovatno 2020. godine, kada kvadrat Jupitera i Neptuna ustupi mesto "stelijumu u Jarcu", kada će Jupiter, Saturn, Pluton i južni čvor Meseca biti sjedinjeni u Jarcu. Ako Strelac preuveličava, onda je Jarac mnogo kritičniji i razboritiji, potcenjujući i pripremajući se za najgore, umesto da precenjuje i pretpostavlja najbolje. Ove godine, 2019. godine, to je „postavka“ za ono što ćemo kolektivno iskusiti 2020-2021. To je ona prekretnica u kojoj čaša više nije polupuna već poluprazna - možda skoro prazna. 

Možemo da vidimo nagoveštaj te realnosti ove nedelje. Venera će se spojiti sa Saturnom i Plutonom (18. i 22. februara), što je naznaka onoga što ćemo videti kada Saturn i Pluton zaista uđu u konjunkciju 12. januara 2020. Ovonedeljna konjunkcija Venere, Saturna i Plutona sledi nakon njene prošlomesečne konjunkcije sa Jupiterom u kvadratu sa Neptunom, 20. i 22. januara. Ovo putovanje Venere, prvo preko kvadrata Jupitera i Neptuna, a zatim i preko konjunkcije sa Saturnom i Plutonom, simbolična je naznaka šire slike Jupiterovog kvadrata ka Neptunu, januar-septembar 2019, nakon čega sledi konjunkcija Saturna i Plutona čiji ćemo efekat imati tokom većeg dela 2020. Kao što možete da vidite, prvo je tržište raslo, a sada da vidimo da li će se povući nakon Venera-Saturn-Pluton konjunkcije naredne nedelje.

Još važniji predznak na isti skup aspekata daće Sunce u martu i aprilu. To jest, Sunce će biti u konjunkciji sa Neptunom i kvadratu sa Jupiterom, od 6. do 13. marta, a onda će se uputiti ka kvadratu sa Saturnom i Plutonom (april 10-13). Dakle, ovaj period nudi još jedan kratak uvid u ono što dolazi, ako ne konkretno u smislu reakcije tržišta, onda u smislu političkih i ekonomskih scenarija. To su, prvo nade i želje, možda obojene iluzornim vizijama „šta bi moglo biti“, praćene otrežnjujućim šamarom surove realnosti, verovatno po pitanju duga. Interesantno je videti da pažnju javnosti sve više privlače socijalističke mere, kao što je besplatno fakultetsko obrazovanje, svima garantovana minimalna godišnja plata od strane vlade, čak i ako ne radite, zdravstveno osiguranje za sve, a u isto vreme nacionalni dug je premašio 22 triliona dolara. Ova "paralelna stvarnost" se dešava dok ostavljamo prvi Venerin prelaz preko Jupitera i Neptuna (želje, nade, obmanjujuće vizije) i približavamo se Venerinoj konjunkciji sa Saturnom i Plutonom ove sedmice (okrutna, hladna, stvarnost koja uključuje dug). Smanjenje poreza (Pluton) nije dovelo do povećanja prihoda koje je očekivala vlada SAD. Ali sumnjam da će sve to biti zaboravljeno čim se približimo Sunčevom aspektu ka Jupiteru i Neptunu u martu - dok ne dođemo do aprila, kada nivo duga ponovo dostigne tačku zabrinutosti i postane vest. 

Svaki prelaz brzih planeta preko Jupitera i Neptuna, praćen kontaktom iste planete sa Saturnom i Plutonom, verovatno će pokazati ovaj obrazac: prvo optimizam zasnovan na nadama i željama, a potom zabrinutost baziranu na pitanju „Kako to možemo priuštiti pod ovakvim dugom?” Balansiranjem između ovih opcija dolazi se do sve manje optimizma i sve više zabrinutosti što se više približavamo 2020. godini. Opasnost za trgovce i investitore krije se u osećaju zadovoljstva, jer svaki pad na tržištu i dalje prati zdrav oporavak, sve dok se Jupiter i Neptun nakon septembra ne razdvoje. Opasnost za vladine institucije, kompanije i pojedince je da, ako nisu oprezni, mogu ući u kreditnu krizu, kao što je bankrot (klasični Jupiter/Neptun), gde troše daleko više od onoga što mogu priuštiti, lažno verujući da je sve OK i da će uspeti. 

Važno je razumeti ovu dinamiku. Možda će biti teško identifikovati tačne preokrete na finansijskim tržištima ovih dana, posebno ako ne koristite geokosmičke pokazatelje. Međutim, ako razumete kolektivnu psihologiju, možete uočiti zašto ovaj obrazac kao i izvesno povećano zadovoljstvo investitora može biti "postavka" za prilično opasnu tržišnu klimu koja bi se vrlo lako mogla uskoro realizovati. To je razlog zašto se investitorima savetuje da počnu razmišljati o tome kako mogu preći sa „tržišnog rizika“ na „gotovinu“ ili određenu robu (ako to već nisu učinili), jer kada pukne psihološki balon zadovoljstva, gotovina će carovati. To je obično tako kada Saturn ulazi u teški aspekt sa Plutonom i Uranom u toku jedne godine, što će se desiti 2020-2021, prvi put od 2008-2010, i 2000-2002 pre toga. 

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD