Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 22. septembra od 13h do 17h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 13h do 16h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Decil (treći deo)

Kako to sve izgleda? 36 spaja brojeve 3 i 6. To su treći i šesti znak, to su Blizanci i Devica, a to je Merkur. 72 spaja sedmi i drugi znak, to su Vaga i Bik, to je Venera; 108 spaja prvi i osmi znak, to su Ovan i Škorpion, to je Mars. Ovaj put od jednog dela što je 36, do toga da on uspe da spoji sebe – Merkur, Venera što je ogromna vrednost njegovog stanja i da dođe do toga da konačno prevaziđe svaku neminovnost, da prevaziđe smrt, da ima energiju kojom može da izmeni sve stvari, daje mu tu mogućnost svesti izuzetno visokog nivoa koju možemo nazvati jednom svešću jedinstva, jer na 21} Vodolije prirodno jesu spojena tri stanja vode u jednoj tački, i ako imamo u sebi odnos 108} ili tridecil između bilo koje dve posmatrane planete, govorimo o tome da taj odnos daje mogućnost velike energije kojom natus može da izmeni sudbinu, kojom može da isceli stvari. Mars je ovde, konačno, simbolički spojen, odnosno ta energija ovde potpuno kruži u aspektu 108} zato što je to Mars-Mars, 1 i 8 su Mars, i ta energija je ovde zapravo ona koja predstavlja prvu planetu izvan sfere Sunca. Imamo Merkura i Veneru, što su unutrašnje planete od Zemlje, i zatim imamo Marsa koji je prva planeta koja predstavlja izlaz spolja i stoga ovo ovde daje mogućnost natusu da ima jaku sposobnost upliva na spoljne stvari, na događaje koji su sa strane. 108} je aspekt koji nudi mogućnost promene sudbine, 108} je sloboda od neminovnosti, to je tridecil i to je ono što jeste cilj jednog razvoja. Cilj evolucije se definiše u ova tri decila od 36} koje smo videli na ovom rastojanju od egzaltacije Hirona do egzaltacije Meseca, od Mesečeve egzaltacije do egzaltacije Venere i od Venerine egzaltacije do egzaltacije Neptuna. To je put u kome mi zapravo nalazimo put same evolucije, krećemo sa tom Kiron pričom, pričom egzaltacije Kirona koja u sebi potencijalno ima svo to znanje ali u jednom obliku koji još nije potpuno ljudski, i onda od Kirona do Meseca imamo razvoj tog kvaliteta pronalaženja sebe. To je broj ljudske duše i zato mi broj 36 i vezujemo za ljudsku dušu, zato što je primarni odnos zapravo taj iako kad posmatramo ove 36. stepenove podela počinje od 15} Raka, ali kada posmatramo u toku evolucije proces razvoja od Kirona do egzaltacije Neptuna, dakle do jedne anđeoske tvorevine, prvih 36} su od egzaltacije Kirona do egzaltacije Meseca i to je broj ljudske duše. Nakon toga se pronalazi Venera, i posle toga se pronalazi potpuna čarolija, pronalazi se potpuna neptunovska priroda ali je taj Neptun izuzetno jak, to je Neptun koji je 108. 108 je broj Marsa i on je jako snažan. 72 je potpuno venerijanski, a 36 je taj broj ljudske duše, to je Merkur, ali odnos 36 je onaj koji spaja egzaltaciju Kirona sa egzaltacijom Meseca. 

Sve u svemu, ovo je ono što ćemo zapravo praktično moći da upotrebimo kada u sopstvenom horoskopu vidimo određene kodove ili aspekte koji su izraženi u ovim brojevima. Šta je cilj, šta je aspekt cilja – prvi cilj je uvek negde izražen. 36} će nam svakako dati znak cilja da u najvišem smislu natus pronađe sebe, ali će u vrlo praktičnom smislu broj 36 ili aspekt od 36} imati potrebu za određenim vrednostima materijalnog tipa koje natus želi da postigne, da ima, što mu daje potrebu preživljavanja. 72} je aspekt koji je već spomenut kao aspekt vrlo posebnog nadahnuća, a 108} je već spajanje tri života u jednom, to je već ta velika priča tog Trismegistosa, te velike vrednosti u kojoj taj Hermes ima sposobnost da tri života objedini unutar jedne vrednosti.

Ako bismo sada posmatrali 36 kao broj koji možemo podeliti na dva dela i posmatrati koji je to aspekt koji nastaje kao poludecil, videli bismo da je to aspekt od 18} koji se zove vigintil. Vidimo da je vigintil vrlo srodan prirodi tridecila, barem što se brojeva tiče – vigintil je aspekat od 18} a tridecil 108} i sigurno je da će vigintil da bude semena forma onoga što imamo u tridecilnom aspektu. Vigintil spaja ovde 1 i 8 ali mu nedostaje ta nula da bi bilo vrlo jak, da bi imao ogromnu energiju koja tu kruži, i on predstavlja polurastojanje između svakog decila. On je na neki način njegovo srednje rastojanje, on je srednje rastojanje jednog cilja. Ovaj aspekt nudi mogućnost natusu da ostvari, da pronađe semenu formu ogromne snage, ogromne energije koja mu nudi mogućnost da integriše svoju veliku životnu priču jer je to aspekt od 18} koji je srodan tridecilu. Međutim, moramo znati da vigintil može da bude prilično neudoban aspekt ako je vezan za malefike, na isti način kao što bi, ako je srednja planeta koja bi se između jednog decila našla bila loša, malefik , natus imao veliku teškoću da ostvari svoj cilj. Natusu nekada može ostvarenje cilja biti prekinuto zbog srednje tačke koja je malefik i sl. Stoga vigintil treba da posmatramo kao mesto koje nudi mogućnost jednog otvaranja spiritualnih vrata – pre svega se misli na otvaranje vrata ka tom polju energije, a sa druge strane naravno može biti opasno mesto jer spaja Marsa sa Plutonom odnosno 1 sa 8, i kao 18} može biti opasan.

Ako bismo 18 podelili na 2, dolazimo do broja 9. 9 je ovde zapravo broj koji je u suštini svakog decila, jer ako pogledamo od čega je napravljen decil, videćemo da je to broj 36 koji podeljen na 2 daje 18 što ponovo daje 9. 9 je osnova – 3 i 6 su 9; 7 i 2 što je duplo veće je ponovo 9; 108 daje 9; 144 kao bikvintil ili kvaddecil, kako god da ga zovemo, ponovo ima konačnu vrednost 9 i to je ono što je specifično za ovaj aspekt. Drugi aspekti nemaju to izraženo na ovakav način, ovde je osnova svakog aspekta 9. Decil, koji je deseti aspekt, koji predstavlja aspekt podele kruga na 10 delova, zasnovan je zapravo na broju 9 i on predstavlja cilj na isti onaj način na koji je cilj predstavljen time što Strelac cilja 9. i pogađa nešto što je vezano za 10.

U tom smislu je važno naglasiti da je u ovom aspektu sadržano važno znanje o zakonitosti cilja, o jednom razvoju; to je ono što je postavljeno u našoj genetici kao osnovni kod. Ovo zovemo brojem ljudske duše i ljudi su programirani na jednu evoluciju koja ide putem decila unutar kojeg je sadržan zakon, unutar kojeg je sadržano 9. 10 je zasnovano na 9. U ovoj ovde podeli mi dolazimo do toga. Takođe, ako posmatramo precesiju koja ide od Blizanaca do Vodolije, ima po 9} od stepena egzaltacije Hirona do 0} Blizanaca, od 0} Riba do 21} Vodolije. Dakle, 9} je između i uvek je 9 u decilu ključno važan broj.

Decil je aspekt koji nam daje program i ukazuje na cilj, i to je prirodna stvar koju svako od nas ima. To je broj koji govori o zakonitosti po kojoj ljudski muški znak mora da se spoji sa ljudskim ženskim znakom i na taj način se prenosi genetika. Znači, Blizanci se spajaju sa Devicom i to je spajanje, i to je cela priča o neminovnosti. Dokle god je to izraženo u životu u genetskoj prirodi da će muško da se spaja sa ženskim, odnosno ljudski muški znak sa ženskim ljudskim znakom, imamo obezbeđen taj tok razvoja evolucije svesti i svega ostalog. Znači, 36 je vrlo obavezujući prirodan genetski broj.

Šta nam sve govori decil? Da nas spaja sa neminovnošću porodice, genetike, sećanja na ono ka čemu moramo da idemo. Šta je cilj? Uvek tražimo ono što vidimo da je tu cilj, on hoće da ide ka tom cilju. Ako se pojavi vigintil kao aspekt, imamo otvorena vrata da možemo da uđemo u polje veće energije koje nam može dati mogućnost da postignemo ne samo jedan cilj već da možda ostvarimo spajanje sa višim nivoom realnosti, ili je vigintil, u zavisnosti od njegove postavke planeta koje su igri ponekad pretežak aspekt i ukazuje na prepreku. Znači, sa 18} koji postoje između dve planete, moramo procenjivati da li postoji mogućnost da tu bude poteškoća i da ta energija natusu smeta i da on nije dostojan da je iskoristi, da ne može da radi sa njom, ili mu otvara kapije onoga što će sutra biti tridecil, onoga što zapravo predstavlja to njegovo veliko Ja. Tridecil je uvek znak otvaranja ka svom većem, širokom Ja. Čak i ako nismo svesni, preko tridecila kruži informacija našeg višeg Ja. Mi primamo informaciju kroz tri života koji su spojeni u jednom, i ta slika „3 u 1“ je objavljena u aspektu od 108} i mi dobijamo određene poruke. To samo znači da je to biće, kome su 3 u 1 spojena, što je izraženo u tridecilu, aspektu od 108} ovde dato, da je to ovde izraženo u potpunosti. Kada bismo gledali u prirodnom zodijaku, 108} je prirodno mesto koje nam sa 15} Raka spaja stepen Venerine egzaltacije na 27} Riba, jer od 27} Riba do 15} Raka imamo upravo 108} i sa druge strane spajamo 15} Raka sa 3} Škorpiona što je stepen Plutonove egzaltacije. Ako posmatramo 3} Škorpiona kao mesto egzaltacije još jedne planete a ne pad Meseca, imamo i jedno mesto gde se Venera i Pluton spajaju u tom jednom ogromnom jedinstvu; velika energija koja je sadržana u Plutonu i zakonitost života na Zemlji što je Venera.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD