Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11.02. do 17.02.2019.

U četvrtak, akcije su pale nakon što je ekonomski savetnik Bele kuće Larry Kudlow izjavio da su Kina i SAD još uvek daleko od sklapanja trgovinskog sporazuma. Umanjenje prognoza rasta evrozone takođe je uteralo strah o mogućem usporavanju globalne ekonomije. "Prilično su nam udaljeni stavovi", rekao je Kudlow za Fox Business, misleći na tekuće trgovinske razgovore između dve najveće svetske ekonomije. Kina i SAD bi trebalo do početka marta da sklope ugovor o trgovini. U protivnom, dodatne tarife za kinesku robu stupaju na snagu. Fred Imbert, www.cnbc.com, 7. februar 2019. godine.

Nakon postprazničnog skoka na svetskim berzama, prošle sedmice je došlo do zastoja kada je Mars ušao u kritičnu zonu između 23}-27° Ovna. To se dešava tamo gde je Saturn u karti njujorške berze (17. maj 1792), i u opoziciji sa njihovom konjunkcijom Jupitera i Neptuna u Vagi. Taj tranzit traje od 4. do 11. februara. Posle skoro šest nedelja rasta, većina berzanskih indeksa je dostigla vrhunac 5. februara, iako su neki nastavili rast do 7. februara, ali skoro svi su pali krajem nedelje, u petak.

Osnovno pitanje za investitore je i dalje spor napredak u rešavanju trgovinskog spora sa Kinom. U proteklih nekoliko nedelja predsednik Tramp je bio optimista u pogledu pregovora. Prošle nedelje, došlo je do promene tona, ponovo, i tržište je reagovalo nezadovoljstvom. Izveštaji o daljoj ekonomskoj slabosti u evrozoni, u kombinaciji sa nedostatkom spremnosti da se dođe do obostrano prihvatljive rezolucije po pitanju Bregzita između EU i Velike Britanije, takođe su doprineli zabrinutosti investitora. Međutim, Jupiter  će tranzitirati znakom Strelca još 10 meseci, i ako se ne podlegne panici, šanse su na strani nadanja i optimističkih vesti. Ipak, sa Jupiterom koji se takođe približava kvadratu ka Neptunu do septembra, ta nada i optimizam na kraju se možda neće uklopiti u stvarnost. Bilo koji aspekt koji uključuje Neptun predstavlja sklonost u pravcu nadanja i izazov da se ostane realan. A onda, krajem 2019. tokom 2020. godine, stelijum u Jarcu preuzima primat, kada više nema brige usled obmanjujućih fantazija bez konkretnih dokaza o stabilnosti i pouzdanosti. Biće to vreme pružanja dokaza u kome se fantastične nade i želje zasnivaju na stvarnosti, a ne samo na hiper-lažima i lažnim obećanjima. 

Na drugim tržištima, Bitcoin je napokon izašao iz depresije u petak. Sada ima šansu da ispuni očekivano obećavajućim skokom od petka kada je bio na svom najvišem tronedeljnom nivou izbegavajući novi ovogodišnji minimum. Kao i akcije, zlato i srebro takođe su tonuli prošle nedelje, ali su se zaustavili u četvrtak i porasli u petak, dok su berzanske akcije nastavile da padaju i tokom petka.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA SLIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

„Misija svih škola je da učenike uče kako da razmišljaju, a ne šta da misle. Inače to nije učenje. To je indoktrinacija. ”- William Wade, Republika Arizona, 7. februar 2019. godine.

Moćna konjunkcija Marsa i Urana odvija se 13. februara, nakon čega će se Venera pridružiti Saturnu i Plutonu, od 18. do 22. februara. Svaki od ovih pokazatelja je važan geokosmički potpis koji je često povezan sa značajnim preokretima na mnogim tržištima, posebno tržištem deonica. Mars – Uran kombinacija može ukazati na iznenadne i neočekivane događaje ili najave, bilo zbog elementarnih nepogoda, kao što su zemljotresi, erupcije vulkana, jaki vetrovi i prekidi u snabdevanju električnom energijom. Takođe se može poklopiti sa iznenađujućim objavama koje izazivaju poremećaje na tržištima, jer investitori ne očekuju promenu politike ili ponašanja. Rezultat može biti nagli porast ili pad cena akcija ili cena roba, ili oboje. Sledeće nedelje, kada se Venera zagrli sa Saturnom, često ukazuje na geokosmički potpis povoljan za trgovinu. Svako tržište koje napravi korektivni pad u ovom periodu je kandidat za početak zdravog rasta. Ako berza, na primer, nastavi pad do +/- 3 trgovačka dana, može predstavljati povoljnost za moguću kupovinu.

Gledajući dalje u budućnost, posmatraćemo kraj nekoliko razdoblja vezanih za konjunkciju Jupitera i Saturna koja se odvija od 17. do 21. decembra 2020. godine, kada obe planete ulaze u Vodoliju. To je kraj 20-godišnjeg “normalnog” ciklusa Jupitera i Saturna koji je počeo 28. maja 2000. Mnogo toga se desilo u tih 20 godina. Ali to je više od toga, jer se takođe završava ciklus konjunkcija Jupitera i Saturna u zemljanim znacima koji je prisutan od 19. jula 1802. Te konjunkcije će se sada odvijati u vazdušnim znacima do 20. decembra 2159. (šta je to sa svim ovim ciklusima koji se odvijaju u vreme zimskog solsticija?). Ali to se ne završava tada, jer će to takođe biti početak serije konjunkcija u vazdušnim znacima takozvane  "Velike mutacije" (gde se Jupiter i Saturn spajaju u vazdušnim znakovima) kao što je to bilo od 1186-1226. Baš kao i u periodu 1961-2020, ciklus konjunkcija Jupitera i Saturna šetao je tada između zemlje i vazduha, pre nego što će se konačno ustaliti u vazdušnom elementu naredna dva veka.

Šta to sve znači? To znači da ćemo ponovo osmisliti našu budućnost i budućnost sveta. To neće biti ono što trenutno zamišljate. "Veliki hronokrator" (Jupiter i Saturn) menja usmerenje od političke, praktične psihologije (zemljani element), do mentalnog, intelektualnog kvaliteta vazduha do kraja veka i značajnog dela sledećeg veka. Preći ćemo sa autoritativne, centralizovane državne kontrole, na veću potrebu društva ka masovnijoj jednakosti i pravičnosti. Konzervativcima se možda ovo neće svideti, jer miriše na socijalističke vizije. Ali ovo se ne dešava u vodenim znacima (staratelji), tako da će se uložiti inteligentni napori da se novi sistemi učine funkcionalnim, a da se ipak vrednuje nezavisnost pojedinca. U ovom trenutku, nemam pojma kako će to izgledati. Međutim, prilično sam siguran da će se, pošto je uključen Jupiter, a Jupiter upravlja obrazovanjem, škole ponovo fokusirati na podučavanje učenika kako da misle, a ne na ono šta da misle. Tako se krećemo od kontrole zemlje do slobode misli simbolizovane vazduhom. Konzervativci današnjice mogu u tome videti nešto pozitivno. U stvari, mislim da će većina političara podržati taj pravac.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD