Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11.02. do 17.02.2019.

U četvrtak, akcije su pale nakon što je ekonomski savetnik Bele kuće Larry Kudlow izjavio da su Kina i SAD još uvek daleko od sklapanja trgovinskog sporazuma. Umanjenje prognoza rasta evrozone takođe je uteralo strah o mogućem usporavanju globalne ekonomije. "Prilično su nam udaljeni stavovi", rekao je Kudlow za Fox Business, misleći na tekuće trgovinske razgovore između dve najveće svetske ekonomije. Kina i SAD bi trebalo do početka marta da sklope ugovor o trgovini. U protivnom, dodatne tarife za kinesku robu stupaju na snagu. Fred Imbert, www.cnbc.com, 7. februar 2019. godine.

Nakon postprazničnog skoka na svetskim berzama, prošle sedmice je došlo do zastoja kada je Mars ušao u kritičnu zonu između 23}-27° Ovna. To se dešava tamo gde je Saturn u karti njujorške berze (17. maj 1792), i u opoziciji sa njihovom konjunkcijom Jupitera i Neptuna u Vagi. Taj tranzit traje od 4. do 11. februara. Posle skoro šest nedelja rasta, većina berzanskih indeksa je dostigla vrhunac 5. februara, iako su neki nastavili rast do 7. februara, ali skoro svi su pali krajem nedelje, u petak.

Osnovno pitanje za investitore je i dalje spor napredak u rešavanju trgovinskog spora sa Kinom. U proteklih nekoliko nedelja predsednik Tramp je bio optimista u pogledu pregovora. Prošle nedelje, došlo je do promene tona, ponovo, i tržište je reagovalo nezadovoljstvom. Izveštaji o daljoj ekonomskoj slabosti u evrozoni, u kombinaciji sa nedostatkom spremnosti da se dođe do obostrano prihvatljive rezolucije po pitanju Bregzita između EU i Velike Britanije, takođe su doprineli zabrinutosti investitora. Međutim, Jupiter  će tranzitirati znakom Strelca još 10 meseci, i ako se ne podlegne panici, šanse su na strani nadanja i optimističkih vesti. Ipak, sa Jupiterom koji se takođe približava kvadratu ka Neptunu do septembra, ta nada i optimizam na kraju se možda neće uklopiti u stvarnost. Bilo koji aspekt koji uključuje Neptun predstavlja sklonost u pravcu nadanja i izazov da se ostane realan. A onda, krajem 2019. tokom 2020. godine, stelijum u Jarcu preuzima primat, kada više nema brige usled obmanjujućih fantazija bez konkretnih dokaza o stabilnosti i pouzdanosti. Biće to vreme pružanja dokaza u kome se fantastične nade i želje zasnivaju na stvarnosti, a ne samo na hiper-lažima i lažnim obećanjima. 

Na drugim tržištima, Bitcoin je napokon izašao iz depresije u petak. Sada ima šansu da ispuni očekivano obećavajućim skokom od petka kada je bio na svom najvišem tronedeljnom nivou izbegavajući novi ovogodišnji minimum. Kao i akcije, zlato i srebro takođe su tonuli prošle nedelje, ali su se zaustavili u četvrtak i porasli u petak, dok su berzanske akcije nastavile da padaju i tokom petka.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA SLIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

„Misija svih škola je da učenike uče kako da razmišljaju, a ne šta da misle. Inače to nije učenje. To je indoktrinacija. ”- William Wade, Republika Arizona, 7. februar 2019. godine.

Moćna konjunkcija Marsa i Urana odvija se 13. februara, nakon čega će se Venera pridružiti Saturnu i Plutonu, od 18. do 22. februara. Svaki od ovih pokazatelja je važan geokosmički potpis koji je često povezan sa značajnim preokretima na mnogim tržištima, posebno tržištem deonica. Mars – Uran kombinacija može ukazati na iznenadne i neočekivane događaje ili najave, bilo zbog elementarnih nepogoda, kao što su zemljotresi, erupcije vulkana, jaki vetrovi i prekidi u snabdevanju električnom energijom. Takođe se može poklopiti sa iznenađujućim objavama koje izazivaju poremećaje na tržištima, jer investitori ne očekuju promenu politike ili ponašanja. Rezultat može biti nagli porast ili pad cena akcija ili cena roba, ili oboje. Sledeće nedelje, kada se Venera zagrli sa Saturnom, često ukazuje na geokosmički potpis povoljan za trgovinu. Svako tržište koje napravi korektivni pad u ovom periodu je kandidat za početak zdravog rasta. Ako berza, na primer, nastavi pad do +/- 3 trgovačka dana, može predstavljati povoljnost za moguću kupovinu.

Gledajući dalje u budućnost, posmatraćemo kraj nekoliko razdoblja vezanih za konjunkciju Jupitera i Saturna koja se odvija od 17. do 21. decembra 2020. godine, kada obe planete ulaze u Vodoliju. To je kraj 20-godišnjeg “normalnog” ciklusa Jupitera i Saturna koji je počeo 28. maja 2000. Mnogo toga se desilo u tih 20 godina. Ali to je više od toga, jer se takođe završava ciklus konjunkcija Jupitera i Saturna u zemljanim znacima koji je prisutan od 19. jula 1802. Te konjunkcije će se sada odvijati u vazdušnim znacima do 20. decembra 2159. (šta je to sa svim ovim ciklusima koji se odvijaju u vreme zimskog solsticija?). Ali to se ne završava tada, jer će to takođe biti početak serije konjunkcija u vazdušnim znacima takozvane  "Velike mutacije" (gde se Jupiter i Saturn spajaju u vazdušnim znakovima) kao što je to bilo od 1186-1226. Baš kao i u periodu 1961-2020, ciklus konjunkcija Jupitera i Saturna šetao je tada između zemlje i vazduha, pre nego što će se konačno ustaliti u vazdušnom elementu naredna dva veka.

Šta to sve znači? To znači da ćemo ponovo osmisliti našu budućnost i budućnost sveta. To neće biti ono što trenutno zamišljate. "Veliki hronokrator" (Jupiter i Saturn) menja usmerenje od političke, praktične psihologije (zemljani element), do mentalnog, intelektualnog kvaliteta vazduha do kraja veka i značajnog dela sledećeg veka. Preći ćemo sa autoritativne, centralizovane državne kontrole, na veću potrebu društva ka masovnijoj jednakosti i pravičnosti. Konzervativcima se možda ovo neće svideti, jer miriše na socijalističke vizije. Ali ovo se ne dešava u vodenim znacima (staratelji), tako da će se uložiti inteligentni napori da se novi sistemi učine funkcionalnim, a da se ipak vrednuje nezavisnost pojedinca. U ovom trenutku, nemam pojma kako će to izgledati. Međutim, prilično sam siguran da će se, pošto je uključen Jupiter, a Jupiter upravlja obrazovanjem, škole ponovo fokusirati na podučavanje učenika kako da misle, a ne na ono šta da misle. Tako se krećemo od kontrole zemlje do slobode misli simbolizovane vazduhom. Konzervativci današnjice mogu u tome videti nešto pozitivno. U stvari, mislim da će većina političara podržati taj pravac.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD