Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 04.02. do 11.02.2019.

Količina zlata kupljenog od strane centralnih banaka u 2018. godini dostigla je drugi ukupni najviši godišnji rekord, prema podacima Svetskog saveta za zlato (WGC). Centralne banke kupile su najveće količine zlata od 1967. godine, navodi se u izveštaju firme koja sprovodi istraživanje za ovu industriju, koja je takođe istakla da je to najveći iznos još od odluke bivšeg američkog predsednika Niksona da se okonča vezivanje dolara za zlato 1971. godine. Svetski savet za zlato navodi da je kupovinu sprovela šačica centralnih banaka sa Rusijom na čelu sa ciljem da se rezerve dolara zamene zlatom.... Prema izveštajima, Federalne rezerve poseduju najviše, što je skoro tri četvrtine deviznih rezervi zemlje. - Davide Reid, www.cnbc.com, 31. januar 2019. godine

Jupiter u Strelcu kao da je dodao gas. Već šestu nedelju za redom, i još od mini pada početkom oktobra do 24. decembra, mnoga svetska tržišta akcija rastu. 

Zlato i srebro su prošle nedelje skočili, a zlato se prodavalo iznad 1330$ po prvi put od aprila prošle godine. Još od naših avgustovskih specijalnih izveštaja o zlatu, kada je zlato palo na 1167$, žuti metal je bio u trendu rasta, baš u skladu sa tim izveštajem koji ukazuje na početak novog dugoročnog ciklusa od 31-33 meseca. Početak svih dugoročnih ciklusa je prikazan rastom. Srebro je takođe dobro završilo nedelju, prešavši preko 16.00$ po prvi put u šest meseci. Nafta je pozitivno okončala ovu sedmicu iznad 55,00 dolara, što je nivo koji nije viđen od novembra. 

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

“Mislim da Donald Trump nije kvalifikovan za predsednika. Niko u Americi više od mene ne želi da ga ukloni sa funkcije niti da ne bude ponovo izabran. Mogu da vam obećam da neću ništa uraditi da tako nešto poremetim. "

"Hauard Šulc nema "hrabrosti" da se kandiduje za predsednika! Gledao sam ga na 60 minuta i slažem se sa tim da on nije "najpametnija osoba". Osim toga, Amerika već ima takvu osobu! " - Ronald J. Hansen, USA Today Network, 31. januar 2019. godine.

I eto. Kao što smo se već pitali sada nam je odgovoreno, Donald Tramp je najpametniji čovek na svetu, po sopstvenoj objektivnoj (?) analizi. Njegovi glasači vole to samopouzdanje.

Međutim, da li će pobediti 2020. godine? 2020. godine u igri su tri od deset konjunkcija spoljnih planeta našeg Sunčevog sistema, što je veoma redak geokosmički događaj. Ako samo pogledamo šest mogućih konjunkcija između Saturna, Urana, Neptuna i Plutona, videćemo da je 2020. godina prva godina od 1993. u kojoj imamo novi sinodički ciklus tih planeta. To je veoma dugi period između početaka sinodičkih ciklusa ovih planeta, ukazujući da će 2020. biti kraj mnogih dugotrajnih planetarnih ciklusa i početak brojnih novih. U vezi sa tim, to takođe znači da će nekoliko dugotrajnih političkih i ekonomskih ciklusa biti okončano, da ne spominjemo mnoge dugoročne berzanske finansijske cikluse. Zbog toga smo 2019. godinu označili kao „predigru“ snažnim transformacionim promenama koje očekujemo u periodu 2020-2031. Tema će biti: "Nešto staro, nešto novo." I nešto značajno, po uzoru na ono što se dešavalo1960.-1968., poslednji put kada su se Jupiter i Saturn zajedno šetali preko Jarca ("staro") na putu ka Vodoliji i seriji velikih konjunkcija i teških aspekata Saturna i Plutona koji uključuju Uran (“novo”). 

Ipak, pojavom Hauarda Šulca, osnivača Starbucks-a, ima jedna stvar koja zaslužuje pažnju a to je njegova odluka da razmotri kandidovanje za predsednika SAD-a 2020. godine. Tokom vremena kada su se Saturn i Pluton spajali, a vrlo blizu vremena konjunkcije Jupitera i Saturna, dolazi do pojave velikih lidera na svetskoj sceni. Konkretno, konjunkcija Jupitera i Saturna od 17. do 19. decembra 2020. je izuzetno značajna jer označava početak „Velike mutacije“ i 200-godišnjeg perioda. To jest, svaka od konjunkcija Jupitera i Saturna (koja se dešava na 20 godina), u narednih 200 godina će biti u vazdušnim znacima. To predstavlja veliki pomak na nivou kolektivne psihologije, tipa rukovođenja i dominacije na svetskoj sceni kao i promenu smera u razvoju čovečanstva. Za mundane Astrologe, ovo je od ogromne važnosti.

Kratkoročno gledano, Venera ulazi u Jarca ove nedelje, 3. februara, gde će ostati do 1. marta. Ona je veoma oprezna u pogledu poštenja u dugoročnim sporazumima i poslovima. Jarac želi da posluje i traži dugoročni aranžman. Venera želi da takvi sporazumi budu uravnoteženi i pošteni, pri čemu svaka strana ubira 50% koristi i podnosi 50% žrtve. To je odličan uslov za postizanje obostrano korisnih kompromisa. Kompromisi će biti ključna reč. Bez kompromisa sa obe strane neće biti ugovora ili dogovora. Nije moguće prihvatiti bilo kakav potez u kome drugi pokušavaju da pregovaraju o jednostranoj koristi, ili su nevoljni da naprave bilo kakve ustupke, iako su pod Jupiterovim kvadratom ka Neptunu takvi napori da se stekne prednost verovatno prisutni. U februaru možemo naići na mnoge situacije u kojima će ova dinamika biti prisutna: sledeći korak pretnji u pravcu gašenja Vlade ako druga strana ne popusti zahtevima su trgovinski pregovori SAD i Kine, a za kraj februara zakazan je naredni sastanak između predsednika Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una.

Možda ćemo za mesec dana videti da li je g. Tramp najpametniji čovek (osoba) na svetu. Ili je možda to Ksi Đinping, Kim Džong-un ili Nensi Pelosi. Venera u Jarcu sugeriše da će onaj koji je najpošteniji i najusmereniji odneti pobedu. Venera u Jarcu ceni zrelost. Oni koji iskažu nestrpljivost, agresiju ili aroganciju, ili koji bi da steknu prednost prevarama, verovatno neće dobro proći tokom ovog meseca.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD