Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda, uloga i manifestacija decila

Razrađujući sve aspekte do sada zaključno sa novilom, aspektom koji donosi podela kruga na 9, došli smo do jednog bitnog i zaokruženog dela, jedne bitne, zaokružene celine. Novil, aspekat koji deli ceo krug na 9 delova daje uglove od po 40} i uistinu čini jednu celinu koja je dovoljno inteligentna da bude samodovoljna. Ono što je podeljeno na 9 u osnovi nam daje svu vrednost znanja. 9 je naš vodič, 9 je za nas ono što nosi celinu znanja. Zato 9. kuća i sve što je u simbolici 9 nam uvek donosi jednu celinu. Novil jeste aspekt koji to daje. 

Svaki 40} je sam po sebi živ, svakih 40 dana imamo jedno biće, jedan entitet koji se formira i to pratimo kroz horoskope eneida kada ih radimo kao takve, a novile gledamo kao posebne celine inteligencije. Međutim, iza ove podele na 9 dolazimo do podele na 10 što je zapravo podela koja je svakako vezana za 10. znak, za prirodu 10. kuće, za sve ono što čini ulazak u novi krug koji je zapravo krug dvocifrenih brojeva, jer smo prvu podelu dobili zaključno sa brojem 9 kao najvišim jednocifrenim brojem, brojem koji čini jednu celinu. Ovo je ulazak u novi krug, ovo je nešto što predstavlja određene zadatke ili određenu sudbinu, pa i određenu karmu. To je broj 10, 1 i 0, i ako 360 podelimo na 10, dobijamo te odsečke od po 36}, i svaki taj odsečak odnosno dati ugao zove se decilom. To je aspekt koji sigurno ima orbis od maksimalno 1}, koji je veoma mali i ima svoju posebnu prirodu.

Ako pogledamo prirodu brojeva 3 i 6, videćemo da je to aspekt koji zapravo u sebi spaja prirodu Blizanaca i Device. 36 jeste i broj dekanata koje imamo u jednom zodijaku, a broj dekanata i uopšte priroda dekanata jeste ona koja nosi prirodu same inteligencije. U osnovi, dekanati, kojih ima 36, su glavno polje inteligencije koje drži zodijak na okupu. Ako pogledamo zodijak, videćemo da su to u suštini uglavnom životinje koje bi se razbežale da nema jedne strukture inteligencije koja to drži. Dekanati drže zodijak i ako recimo pogledamo kako izgleda zodijak, ako gledamo jednu četvrtinu, podelimo krug na 4 dela videćemo da je u svakoj četvrtini, gde su tri znaka, uvek jedan od njih onaj koji je ljudski i koji drži ova druga dva. Recimo, u prvom delu imamo Ovna, Bika i Blizance – Blizanci su ljudski znak koji ova prva dva, ove prve dve životinje ima ulogu da kontroliše. U drugom delu su Rak, Lav i Devica; u trećem su Vaga, Škorpion i Strelac. Strelac je i slika konjanika, Strelac nije samo kentaur nego i slika nekoga ko jaše i ko kontroliše ono što ovde zovemo Vagom i Škorpionom. Vaga je ovde vrlo interesantan model jer on u originalnom zodijaku i nije tako predstavljen, već je bio predstavljen znakom Škorpiona što je jedna opasna životinja, možda čak aždaja, i kad pogledamo ovde sliku Strelca i kada pogledamo sliku aždaje ili Škorpiona, mi definitivno vidimo konjanika koji ubija aždaju i neko ko kontroliše taj deo. Ovde u poslednjem delu imamo da je Vodolija jedini ljudski znak među ove dve životinje, i u suštini zodijak je prilično divlje mesto. To je mesto koje moraju da kontrolišu određeni nivoi inteligencije i uvek su unutar genetskog koda koji imamo ubačeni neki modeli koji su specijalni. Uvek određeni deo naših gena koje smo dobili može da kontroliše tu jednu animalnu prirodu koju imamo, a ona je u svojoj strukturi izražena preko ovih 36 dekanata. Dekanati su zapravo ti koji obezbeđuju da zodijak bude na jednom mestu, oni su vladari celog kruga, oni nose jako polje inteligencije. To je genetika, to je kod koji mi imamo. Drugim rečima, da nemamo određeni genetski kod koji imamo, ljudi bi bili mnogo više divlja struktura i manje bi težili svojoj sređenosti. Stoga, kada pogledamo broj 36, on nas vezuje ne samo za dekanate kao simbol genetike, zbog podele na 10. znak, znak Jarca, znak koji zapravo nudi sudbinu već i jednu strukturu – to je priroda 10. znaka. 10. znak je znak onoga što je ipak u svačijem životu cilj.

10. kuća je prirodna kuća cilja. Ako posmatramo 10. kuću od bilo koje kuće, uvek će 10. kuća od nje biti cilj toj kući. Možemo da posmatramo bilo koju kuću i videćemo da je ona cilj, i 1. kući, Ovnu jeste cilj 10. kuća kao što je cilj natusu koji je predstavljen 1. kućom da postane nešto u vremenu - šta je ono što bi on želeo da postane kad odraste, čime bi želeo da se bavi, šta je to ka čemu ide jer konačno to i jeste kuća ushićenja ili prirodne egzaltacije zato što je vladar 1. kuće egzaltiran u 10. Drugo, generalno 10. kuća kao kuća MC-a, kao kuća koja je iznad nas, govori o onome što je ushićeno, o onome ka čemu idemo. Stoga, posebno poštujemo 10. kuću kao nešto što nam je cilj. Ako bismo posmatrali cilj 12. kuće, rekli bismo da je njoj 10. ono što je Strelac - drugim rečima cilj svakog duhovnog iskustva jeste da stvori jedan smisao, da stvori jedan sistem. Mi imamo svoje duboko unutrašnje duhovno iskustvo i želimo da od toga stvorimo sistem, možda i religiju. Šta je cilj Vodolije? Škorpion – svakako promena, ogromna promena. Da bismo dobili oslobođenje, cilj mora biti izražen zapravo pre svega u sposobnosti da promenimo određene vrednosti. Svako ko radi na svom razvoju oslobođenja mora težiti ka tome što je samo po sebi promena. Šta je cilj znaka Jarca? Vaga. Ne samo što Saturn prirodno egzaltira u Vagi, baš kao što Uran prirodno egzaltira u Škorpionu. Znak Jarca je znak koji je okrenut ka stvaranju strukture, stvaranju nekakvog sistema ali cilj je u postizanju savršenih odnosa unutar kojih će sve suprotnosti moći da funkcionišu skladno. To je na kraju cilj svake civilizacije. Ako posmatramo da je 10. kuća ili 10. znak onaj koji predstavlja jednu državu, jedan princip stanja koje je iznad nas, nivoa snage, sile koja je iznad nas, nečeg opšteg, kolektivnog, onda je svakako njegov cilj i razlog postojanja – da bi odnosi među ljudima, među nama bili savršeni. Što je bolje uređeno društvo, što je taj Saturn uspeo više da egzaltira imamo jedan sistem unutar kojeg odnosi generalno moraju bolje da funkcionišu. To je smisao jer kad ne bismo imali to, imali bismo potpuni haos u vidu svega što bi to pratilo. To je cilj Jarca i tako svaki znak ima svoj cilj.

Deseti znak i decil sam po sebi stoga govori prirodno o cilju, ali kada pogledamo, što je vrlo interesantno, da su brojevi 3 i 6 zapravo oni koji čine tu podelu prirodnom, vidimo da su tu 3. i 6. znak, dakle to je merkurovski znak. Merkur je cilj čitave priče koju imamo i koju izučavamo, Merkur je cilj celog života. To je čovek, to je ljudski znak, stvaranje čoveka. Kada bismo posmatrali šta je sudbina, šta je sve ono što nam se događa, gde god da prolazimo – to je stvaranje čoveka. Čovek je jednim delom stvoren ali on ide ka svom usavršavanju zato što je ono od čega je čovek stvoren vrlo animalno i vrlo vezano za taj životinjski krug, i tek tim određenim modelom genetske izmene i iskustvima koje imamo, ovo je ono što se vremenom razvija.

Da li ovaj Merkur može da se razvije u svoje više biće? Za broj 36 kažemo da je tu cilj čovek, polazimo od toga da je suština onoga što je čovek izražena u njegovoj duši i to dobijamo kao dokaz ukoliko posmatramo čoveka iz ugla onoga odakle nastaje a to je 15} Raka ili stepen Jupiterove egzaltacije, što je centar duše. Ako posmatramo čoveka iz centra duše, mi ćemo prirodno dobijati ključne stepenove naše evolucije na svakih 36}. Naime, ako bismo posmatrali prvih 36} koji se odvajaju od 15} Raka dobili bismo 9} Blizanaca što je stepen Kironove egzaltacije. Sledećih 36} bio bi stepen egzaltacije Meseca, nakon toga bismo imali 27} Riba što je stepen Venerine egzaltacije, i konačno, dobili bismo 21} Vodolije, 36} kasnije, što je stepen Neptunove egzaltacije. Ovo je važno jer je 36 broj koji je vezan za egzaltaciju, jer je to broj 10. podele i samim tim govori o toj prirodi 10. kuće, samim tim govori o onome što je cilj. 36} je aspekt cilja, 36} usmerava natusa da ide na određenu stranu.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD