Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 28. januara do 04. februara 2019.

Krajem prošle sedmice, kratkotrajno opadanje tržišta nastalo nakon potpunog pomračenja Meseca i Marsovog kvadrata ka Saturnu 21. januara nije zaustavilo rast globalnog tržišta kapitala. Gubici nisu bili ni blizu divljanjima koja su se dogodila pod sličnim potpunim pomračenjem Meseca pre godinu dana, 31. januara. Činjenica da su tržišta deonica nastavila rast od kojih mnogi sada prave nove najviše vrednosti u ovoj godini, dokaz je da su niske vrednosti od 24. do 27. decembra verovatno bile samo niske vrednosti u okviru dugoročnog ciklusa. Kada ciklusi dotaknu dno, počinju rane faze novih ciklusa, a one su skoro uvek rastuće.

Povrh toga, tendencija rasta je otpočela ubrzo nakon što je Jupiter ušao u Strelca, kombinacija planete i znaka koja ima istorijsku povezanost sa značajnim skokovima vrednosti, a završava se dužim oscilatornim periodima pre nego što napusti ovaj znak 2. decembra 2019. godine. To ne znači da će se nagli skokovi nastaviti do kraja ciklusa, zato što postoji tendencija da se završi u sredini ovog tranzita. Na primer, kada je Jupiter prolazio kroz Strelca, 2007. godine, američko tržište akcija je tada bilo na vrhuncu 11. oktobra, a Jupiter je bio oko 15° Strelca. U naredna tri meseca, i nakon što se Jupiter preselio u Jarca, otpočela je Velika Recesija, a DJIA je pao za 18%. I to je bio samo početak. Finalno srozavanje nije završeno do 6. i 9. marta 2009. godine, dok je DJIA pala za više od 54% u odnosu na oktobar 2007. godine.

Jupiter je ponovo na sredini Strelca. Međutim, zbog retrogradnog kretanja, uskoro će se vratiti na središnji stepen Strelca, u periodu jun-septembar 2019. godine.

Zlato i srebro su u petak naglo skočili, gde je zlato ponovo testiralo vrednost od 1300$, a srebro je za 55 centi skočilo iznad najnižeg nivoa od 15,20$ u utorak, 22. januara. Sirova nafta je takođe značajno porasla, dostižući novi ovogodišnji maksimum od 54.24$ u utorak, 22. januara. U retrospektivi, kritični datum preokreta od 22. do 23. januara (CRD), koji je uključivao pomračenje Meseca i Mars kvadrat Saturn od ponedeljka, 21. januara, imao je barem kratkotrajno na nekoliko tržišta, vezu sa preokretima.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA SLIKA

Postoji nekoliko manjih geokosmičkih aspekata koji se pojavljuju u februaru, ali ni jedan od njih se ne može smatrati kritičnim datumom preokreta (CRD) sa tri zvezdice sve do 17. marta. Ipak, oni mogu pokrenuti značajne obrte, potencijalno korisne za trgovce. Najvažniji aspekt sledeće nedelje je Marsov kvadrat ka Plutonu, iz Ovna ka Jarcu. To se može odnositi na blokadu rada vlade u SAD, gde se tenzije između dve strane povećavaju, a niko da popusti. Svako je ukopan u svojim stavovima i niko ne odstupa. Ovo je klasična demonstracija aspekta Marsa i Plutona, gde je za “kompromis” koji vodi do situacije u kojoj svi dobijaju potrebno mnogo više od psovki. Sa Marsom i Plutonom, iz ugla suprotstavljenih, neko mora da izgubi. Takođe je važno napomenuti da je tranzitni Saturn u kvadratu sa Saturnom Amerike. Saturn simboliše vladama država i odnosi se na dinamiku kašnjenja i frustracijama. Možda će ta fiksacija pobedom proći da bi se stvar rešila oko mladog Meseca u ponedjeljak, 4. februara, u vreme novog početka i "šireg pogleda na stvari" u naredne dve sedmice. Međutim, mladi Mesec u Vodoliji ne vodi nužno u kompromis, pa možda samo dobijemo nove i izvodljive predloge, ali ne i spremnost da neko popusti.

Ove nedelje takođe, počinje tranzit Marsa preko planeta u karti osnivanja Njujorške berze. U ovoj karti (17. maj 1792.) Mesec i Saturn su na 20° i 26° Ovna, u opoziciji sa Jupiterom i Neptunom na 23-27° Vage. Mars će prolaziti kroz Ovna (20}-27}) od 30. januara do 13. februara. Ovo se može poklopiti sa velikim oscilacijama vrednosti američkih deonica, ali verovatno ne onoliko koliko bi se mogli očekivati 2020.-2023. kada će Pluton prelaziti preko istih stepenova ali iz Jarca.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA I GEOKOSMIČKA SLIKA

Jedna od poteškoća sa Jupiterom u Strelcu koji kvadrira Neptun u Ribama (13. januar - 21. septembar 2019.) je da ima previše elemenata u igri na mnogim nivoima koji mogu ili ne moraju biti povezani. Dozvolite mi da objasnim ili, bolje rečeno, pokušam da objasnim, jer je i to deo tog istog problema, Jupiterovog kvadrata ka Neptunu. Sa ovom kombinacijom na snazi, ono što jedna osoba kaže, možda nije ni približno onome što neko drugi čuje. Jupiter u Strelcu kvadrat Neptun u Ribama govori o tome... o čemu? Sami izaberite, iz brojnih mogućih realnosti koje se nude istovremeno. O svemu se može pregovarati, imajući u vidu da su obe planete u promenljivim znacima, ali prvo morate ili razumeti ili prihvatiti ono što se nudi. A sva je prilika da to niko ne radi.  

Što se tiče dugoročnije perspektive na finansijskim tržištima, naravno, postoje mnogi elementi koji bi mogli dovesti do nekog od različitih ishoda. Postoji kombinacija planete i znaka, Jupitera u Strelcu, koja ima prilično jaku vezu sa snažnim rastom kojim se završavaju dugoročniji ciklusi, obično pre kraja perioda boravka u znaku (2. decembar 2019). I jednom kada se završi, deonice često padaju dok je Jupiter u znaku Jarca ili Vodolije, a ponekad to traje sve dok je u Ribama. Ova dva faktora govore u prilog rastu 2019. godine, možda do novih vrhunaca (možda i ne), ali praćenih vrlo oštrim padom (1-3 godine) koji prestaje pre nego što Jupiter napusti znak Riba 2022. godine. Ovo se takođe uklapa u mogućnost velike rasprodaje 2021, +/- 1 godina, označene Saturnom u Vodoliji u kvadratu sa Uranom u Biku (veliki poremećaji vlada i bankarstva, i mogući masovni protesti i revolucije širom sveta).

Ali, postoje i drugi činioci, jer u astrologiji, to je kao da gledate sat sa 12 kazaljki. Volimo da se osvrćemo na primer 2007. godine i astrološki je poredimo sa 2019., jer je to bila poslednja godina u kojoj je Jupiter proveo nekoliko meseci u Strelcu, kao što smo već ranije istakli. Jupiter je bio u samom središtu Strelca (15°) 11. oktobra 2007. godine, dana u kome je dostignut tadašnji vrhunac. U narednih nekoliko sedmica, u osnovi se tržište kretalo u blizini tih vrednosti. Ali, onda se Jupiter približio Plutonu, ulazeći u konjunkciju dva meseca kasnije, 11. decembra 2007., na 28 ° Strelca (blizu centra Galaksije, ali još uvek u Strelcu). Od tada je berza počela sa opadanjem, ubzavajući pad nakon što je Jupiter ušao u Jarca nedelju dana kasnije, 18. decembra, a zatim je okončana prva etapa, kada su Venera i Pluton prešli u Jarca (23-25 decembra). Većina ovih indeksa nije se oporavila sve do 6. - 9. marta 2009. godine, kada je Jupiter napustio Jarca i uznapredovao do središnjeg stepena Vodolije (14°).

Tako, alternativni pogled prvom tumačenju je da bi berza mogla rasti blizu konjunkcije Jupitera i Plutona na  22° Jarca. Možda je ta planetarna konjunkcija, značajnija od Jupitera u znaku (Strelac) koja će se bolje povezati sa okončanjem ciklusa rasta. Ta konjunkcija će biti 12. novembra 2020. godine, veoma blizu datuma predsedničkih izbora u SAD. U 2007. godini, berza je dostigla vrhunac dva meseca pre konjunkcije Jupitera i Plutona. Tipično, akcije rastu pred izbore, pa čak i nakon izbora, iako je 2008. godina predstavljala ozbiljan izuzetak od ovog pravila. Ali u prilog skoku 2020. godine je konjunkcija Saturna i Plutona, 12. januara 2020. godine. U nekoliko slučajeva iz prošlosti, berza je kolabirala pre ovog aspekta i započela je rast nakon toga.

Dakle, da li će kosmička stvarnost povezanosti planeta i znaka, ili planeta u aspektu (posebno konjunkcija), biti u korelaciji sa dugoročnim ciklusom rasta indeksa akcija? Da li će ove godine doći do porasta akcija, ili će nastaviti da rastu i nakon konjunkcije Saturna i Plutona, dostižući vrhunac blizu konjunkcije Jupitera i Plutona i izbora 2020., nakon čega sledi pad za vreme Saturnovog kvadrata ka Uranu (2021.) +/- 1 godina? To je izazov za finansijske astrologe da protumače. I sa Jupiterom u kvadratu sa Neptunom 2019. godine, ishod možda nije tako jasan. Ništa nije jasno pod Jupiterovim kvadratom ka Neptunu, posebno sa Neptunom u Ribama, znakom i planetom koja simboliše maglu. Međutim, jasno je da je ovo period u kojem će ljudi biti skloni preteranom optimizmu i nadanju, veoma zadovoljni svojom finansijskom situacijom i spekulativnim ponudama, a opet podložni velikim gubicima ako nisu obazrivi. Ovo je vreme koje zahteva razboritost i obraćanje pažnje na detalje i upozoravajuće znake da sve možda nije u redu u različitim delovima sveta i ekonomiji. Ako ovo zvuči previše dobro da bi bilo istinito, velike su šanse da to možda i nije istina.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD