Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 21.01. do 28.01.2019.

Prošle sedmice u vreme prvog kvadrata Jupitera i Neptuna, svetska tržišta kapitala su rasla nastavljajući uspon započet krajem decembra. Međutim, nekoliko drugih tržišta je od tada doživelo pad, uključujući plemenite metale, valute i obveznice.

Evropska tržišta kapitala su uglavnom rasla osim londonskog FTSE nakon ponižavajućeg poraza predloga za izlazak iz EU (Bregzit) premijerke Tereze Mej. Ovo nije bilo neočekivano, pošto Jupiterov kvadrat ka Neptunu ukazuje na to da bi Velika Britanija mogla besciljno plutati  još nekoliko meseci bez jasne naznake u pravcu skorog razrešenja.

U Aziji i na Pacifiku prošle nedelje, većina berzi je takođe imala pozitivne rezultate. Daleko najimpresivniji dobici do sada pokazali su se u argentinskom indeksu Merval, mada je rast brazilskog Bovespa takođe bio impresivan. U SAD-u, i DJIA i NASDAK nastavljaju sa novim najvišim vrednostima u okviru ciklusa od Nove godine. Ali, približava se kvadrat Sunca i Urana, zatim kvadrat Marsa i Saturna kao i lunarno pomračenje od 18. do 21. januara.

Na drugim tržištima, bilo je naznaka da zlato zatvori berzanski dan iznad 1300$, nije uspelo i sada pada. Isto je sa srebrom, koje je flertovalo sa vrednošću od 16.00$ pre dve nedelje, ali je 18. januara palo na najnižu vrednost od 15.35$. Najveći razlog je u slabosti stranih valuta u odnosu na dolar što obara cene metala. Sirova nafta je 11. januara dostigla vrhunac sa 53,31$, baš na vreme za kvadrat Jupitera i Neptuna, koji se uklapa u simboliku jer oba vladaju sirovom naftom. 

KRATKOROČNA I DUGOROČNA GEOKOSMIČKA RAZMIŠLJANJA 

Ulazimo u još jednu veoma važnu geokosmičku nedelju. U stvari, to je produženi period uticaja nekoliko geokosmičkih pokazatelja koji su otpočeli 2. januara a završavaju se 25. januara. Ovaj period od 18. do 25. januara ima šest važnih geokosmičkih aspekata.

Snažna lunarna eklipsa je u ponedeljak, 21. januara. Slično se već dogodilo pre godinu dana, 31. januara. Možda se sećate tog pomračenja. Nakon toga, usledio je od 5. do 8. februara pad od preko 1000 poena DJIA, jedini takve vrste ikada. Ako dođe do naglog pada sledeće nedelje, naš izazov će biti da utvrdimo da li je to samo jak korektivni pad ili prvi korak ka opadanju tržišta otpočetog blizu vremena kada je Venera krenula retrogradno u prvoj sedmici oktobra 2018. godine. Najviša vrednost DJIA (26,951) bila je upravo u vreme kritičnog datuma označenog sa tri zvezdice, 3. oktobra. 

Prošle sedmice, od 11. do 14. januara, imali smo još jedan datum sa tri zvezdice koji do sada nije pokazao preokret na tržištu kapitala. Ili je promašena korelacija sa preokretom na svetskim berzama (istorijska uzajamna povezanost nije 100%, već bliže 80%), ili je odložena. Sa aspektima koji uključuju spore planete, poput veze Jupitera sa dalekim planetama, vremenski opseg ponekad može biti i do 10 trgovačkih dana. Ponedeljak, 21. januar, je praznik i berza će biti zatvorena, tako da će 10. trgovački dan biti sledeći ponedeljak, 28. januar.

Za finansijske astrologe postoje i drugi geokosmički faktori koji pobuđuju interesovanje. Na primer, u nedelju, 20. januara, Venera će formirati kvadrat sa Neptunom. Dva dana kasnije, 22. januara, spojiće se sa Jupiterom. To je poznato kao “prenos” ka kvadratu Jupitera i Neptuna i ponekad je potreban da bi se dugotrajniji planetarni aspekt poklopio sa preokretom. Za mundane astrologe važnija je činjenica da će se nekoliko nedelja kasnije Venera spojiti sa Saturnom i Plutonom. Ovaj "prelaz" Venere sa kvadrata Jupitera i Neptuna na konjunkciju Saturna i Plutona je "postavka" koju smo opisali u Prognozama za 2019. Ova “postavka” za 2019. godinu odnosi se na Jupiterov kvadrat ka Neptunu (od januara do septembra 2019.), nakon čega sledi “ivica ponora” koju simbolizuje Saturn u konjunkciji sa Plutonom i čitav “stelijum u Jarcu” od decembra 2019. do 2020., pa čak i do 2022. godine. Drugim rečima, u prilici smo da dobijemo nagoveštaj te “postavke” i “ponora” i šta nas očekuje.

Kao što je navedeno u knjizi Prognoza 2019., Jupiterov kvadrat ka Neptunu može biti u korelaciji sa kolektivnim raspoloženjem „iracionalnog izobilja“ i očekivanjima, tipom razmišljanja koji dovodi do prevelikog samopouzdanja i zadovoljstva finansijskim tržištima. "Stelijum u Jarcu" koji zaozbiljno počinje u decembru 2019. godine je vreme kada iluzija isparava a spoznaja stvarnosti može biti bolna i teška. To je kao da nakon opuštajućeg dana na plaži uletite u zaslepljujuću snežnu mećavu. Geokosmička simbolika ukazuje na prekomerno samopouzdanje i preterani optimizam koji popušta pred skepticizmom, sumnjama i kritičkom, ozbiljnom razmišljanju. Iz toga proizilaze ozbiljne reforme koje vode ka postavljanju temelja za naredni period velikog prosperiteta, koji bi trebalo da počne negde sredinom naredne decenije, ako ispravno tumačim ove pokazatelje.

U međuvremenu, uživajte u blagodetima Jupitera u Strelcu, koji je kroz istoriju pokazao veliku povezanost sa rastom cena kapitala. Ovaj tranzit je na snazi od 8. novembra 2018. godine do 2. decembra 2019. godine. U prošlosti tokom ovog tranzita, dugoročni ciklusi su često prelazili, ili imali sekundarni rast vrednosti. Ipak, pokušajte da ne “uzletite” previše, jer se u toku istog perioda javljaju znaci upozorenja koji signaliziraju da će se još jedan ozbiljan pad tržišta dogoditi u periodu 2020-2022. Za nas je veliki izazov da identifikujemo kulminaciju kvadrata Jupitera i Neptuna pre ostalih aktera. U ovom slučaju, bolje je napustiti “zabavu” ranije nego rizikovati sa dužim ostankom u “igri”.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD