Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 21.01. do 28.01.2019.

Prošle sedmice u vreme prvog kvadrata Jupitera i Neptuna, svetska tržišta kapitala su rasla nastavljajući uspon započet krajem decembra. Međutim, nekoliko drugih tržišta je od tada doživelo pad, uključujući plemenite metale, valute i obveznice.

Evropska tržišta kapitala su uglavnom rasla osim londonskog FTSE nakon ponižavajućeg poraza predloga za izlazak iz EU (Bregzit) premijerke Tereze Mej. Ovo nije bilo neočekivano, pošto Jupiterov kvadrat ka Neptunu ukazuje na to da bi Velika Britanija mogla besciljno plutati  još nekoliko meseci bez jasne naznake u pravcu skorog razrešenja.

U Aziji i na Pacifiku prošle nedelje, većina berzi je takođe imala pozitivne rezultate. Daleko najimpresivniji dobici do sada pokazali su se u argentinskom indeksu Merval, mada je rast brazilskog Bovespa takođe bio impresivan. U SAD-u, i DJIA i NASDAK nastavljaju sa novim najvišim vrednostima u okviru ciklusa od Nove godine. Ali, približava se kvadrat Sunca i Urana, zatim kvadrat Marsa i Saturna kao i lunarno pomračenje od 18. do 21. januara.

Na drugim tržištima, bilo je naznaka da zlato zatvori berzanski dan iznad 1300$, nije uspelo i sada pada. Isto je sa srebrom, koje je flertovalo sa vrednošću od 16.00$ pre dve nedelje, ali je 18. januara palo na najnižu vrednost od 15.35$. Najveći razlog je u slabosti stranih valuta u odnosu na dolar što obara cene metala. Sirova nafta je 11. januara dostigla vrhunac sa 53,31$, baš na vreme za kvadrat Jupitera i Neptuna, koji se uklapa u simboliku jer oba vladaju sirovom naftom. 

KRATKOROČNA I DUGOROČNA GEOKOSMIČKA RAZMIŠLJANJA 

Ulazimo u još jednu veoma važnu geokosmičku nedelju. U stvari, to je produženi period uticaja nekoliko geokosmičkih pokazatelja koji su otpočeli 2. januara a završavaju se 25. januara. Ovaj period od 18. do 25. januara ima šest važnih geokosmičkih aspekata.

Snažna lunarna eklipsa je u ponedeljak, 21. januara. Slično se već dogodilo pre godinu dana, 31. januara. Možda se sećate tog pomračenja. Nakon toga, usledio je od 5. do 8. februara pad od preko 1000 poena DJIA, jedini takve vrste ikada. Ako dođe do naglog pada sledeće nedelje, naš izazov će biti da utvrdimo da li je to samo jak korektivni pad ili prvi korak ka opadanju tržišta otpočetog blizu vremena kada je Venera krenula retrogradno u prvoj sedmici oktobra 2018. godine. Najviša vrednost DJIA (26,951) bila je upravo u vreme kritičnog datuma označenog sa tri zvezdice, 3. oktobra. 

Prošle sedmice, od 11. do 14. januara, imali smo još jedan datum sa tri zvezdice koji do sada nije pokazao preokret na tržištu kapitala. Ili je promašena korelacija sa preokretom na svetskim berzama (istorijska uzajamna povezanost nije 100%, već bliže 80%), ili je odložena. Sa aspektima koji uključuju spore planete, poput veze Jupitera sa dalekim planetama, vremenski opseg ponekad može biti i do 10 trgovačkih dana. Ponedeljak, 21. januar, je praznik i berza će biti zatvorena, tako da će 10. trgovački dan biti sledeći ponedeljak, 28. januar.

Za finansijske astrologe postoje i drugi geokosmički faktori koji pobuđuju interesovanje. Na primer, u nedelju, 20. januara, Venera će formirati kvadrat sa Neptunom. Dva dana kasnije, 22. januara, spojiće se sa Jupiterom. To je poznato kao “prenos” ka kvadratu Jupitera i Neptuna i ponekad je potreban da bi se dugotrajniji planetarni aspekt poklopio sa preokretom. Za mundane astrologe važnija je činjenica da će se nekoliko nedelja kasnije Venera spojiti sa Saturnom i Plutonom. Ovaj "prelaz" Venere sa kvadrata Jupitera i Neptuna na konjunkciju Saturna i Plutona je "postavka" koju smo opisali u Prognozama za 2019. Ova “postavka” za 2019. godinu odnosi se na Jupiterov kvadrat ka Neptunu (od januara do septembra 2019.), nakon čega sledi “ivica ponora” koju simbolizuje Saturn u konjunkciji sa Plutonom i čitav “stelijum u Jarcu” od decembra 2019. do 2020., pa čak i do 2022. godine. Drugim rečima, u prilici smo da dobijemo nagoveštaj te “postavke” i “ponora” i šta nas očekuje.

Kao što je navedeno u knjizi Prognoza 2019., Jupiterov kvadrat ka Neptunu može biti u korelaciji sa kolektivnim raspoloženjem „iracionalnog izobilja“ i očekivanjima, tipom razmišljanja koji dovodi do prevelikog samopouzdanja i zadovoljstva finansijskim tržištima. "Stelijum u Jarcu" koji zaozbiljno počinje u decembru 2019. godine je vreme kada iluzija isparava a spoznaja stvarnosti može biti bolna i teška. To je kao da nakon opuštajućeg dana na plaži uletite u zaslepljujuću snežnu mećavu. Geokosmička simbolika ukazuje na prekomerno samopouzdanje i preterani optimizam koji popušta pred skepticizmom, sumnjama i kritičkom, ozbiljnom razmišljanju. Iz toga proizilaze ozbiljne reforme koje vode ka postavljanju temelja za naredni period velikog prosperiteta, koji bi trebalo da počne negde sredinom naredne decenije, ako ispravno tumačim ove pokazatelje.

U međuvremenu, uživajte u blagodetima Jupitera u Strelcu, koji je kroz istoriju pokazao veliku povezanost sa rastom cena kapitala. Ovaj tranzit je na snazi od 8. novembra 2018. godine do 2. decembra 2019. godine. U prošlosti tokom ovog tranzita, dugoročni ciklusi su često prelazili, ili imali sekundarni rast vrednosti. Ipak, pokušajte da ne “uzletite” previše, jer se u toku istog perioda javljaju znaci upozorenja koji signaliziraju da će se još jedan ozbiljan pad tržišta dogoditi u periodu 2020-2022. Za nas je veliki izazov da identifikujemo kulminaciju kvadrata Jupitera i Neptuna pre ostalih aktera. U ovom slučaju, bolje je napustiti “zabavu” ranije nego rizikovati sa dužim ostankom u “igri”.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD