Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Novil (sedmi deo)

Ako bismo imali odnos novila koji je vezan za Sunce i Marsa, znamo da je tu model Marsa onaj koji može biti nesvesna kategorija tog Sunca, koji ga može dovesti u neku tačku koja bi bila sukob za njega, izazivati opasnosti ili napad ka njemu, i sve ostalo u simbolici Marsa u zavisnosti od toga kakav je Mars, kojom kućom vlada, u šta mi tu idemo, šta nam je ta simbolika, šta nam je tu sudbina da iz holističkog ugla na kraju mi postanemo taj Mars. Možda je Mars dobar, možda je samo Sunce dobro postavljeno i možda natus zapravo postane vrlo istaknuto lice u borbi, neko ko ima čin ili sportista ili neko ko se jako uspešno izražava u prirodi Marsa. No uvek moramo biti oprezni kada je malefik u pitanju, jer on može lako da nas povuče na tu drugu stranu, naročito ako nije dobro postavljen ili ako natus nema dovoljno kvalitetno Sunce kada je novil u pitanju. Za svaki novil je važno da put Sunca bude dobar, stoga ako nije dobro ojačavamo ga Venerom, ojačavamo ga sa 20} između i onda poboljšavamo tu putanju spajanja sa samom sudbinom. No, veština razumevanja stvari je u tome da znamo da početak i kraj uvek posmatramo iz ove dve planete, a put je definisan onim što smo dobili od svog Sunca. Jako je lepo ako imamo sretnu priču Sunca, jer će nam sudbina u svakom slučaju biti bolja, zato što je Sunce putanja novila, zato što je Sunce izraz snage, svetla i propuštanja anđeoskih vrednosti. Znamo da pentada u kojoj se nalazi Sunce jeste pentada glavnog anđela kojeg mi propuštamo, stoga je to naša glavna veza sa životom. To smo nasledili iz prethodnog života – to Sunce, tu 5. kuću, tu vatru, to je ono što smo dobili iz prethodnog života kao našu sadašnju, najjaču silu. Stoga ako je to sudbina, ako je to ono sa čime imamo da se spojimo, to treba gledati.

Kada posmatramo Sunce i Jupitera, već je izvesno da će natus vremenom imati jako dobru sudbinu i da će vremenom moći da ostvari potpuni maksimum zato što ako bismo nešto nazvali tipičnim aspektom novila, to bi bio aspekt Sunca i Jupitera u novilu. Novil nastaje iz Jupiterove logike, on je 9 sam po sebi i iz tog razloga ima tu jupiterijansku prirodu, ali sam novil kao jedna zaokružena celina jeste taj krug Sunca. Stoga je ovo ovde mogućnost natusa da vremenom stekne visoku poziciju u obrazovanju, da putuje, da živi u inostranstvu, da postane to što mu Jupiter ovde može doneti – daje mu veliku sreću, daje sretan ishod stvari i teško ćemo ovde naći neko nezadovoljstvo. Eventualno ako Sunce nije naročito dobro postavljeno možemo reći da natus ponovo neće iskoristiti sve stvari koje bi mogao, pa će mu ta simbolika delom otići na gojaznost, nekim delom možda na neko preterivanje u životu, na rasipanje, ali sve u svemu ovo je dobra zamisao. 

Kada govorimo o kombinaciji Sunca i Saturna u novilu, sigurno je da to može biti jedna od najizazovnijih za život natusa zato što vremenom on može izgubiti svetlo, može pasti u priču Saturna. Zavisno od prirode Saturna i pre svega šta on predstavlja i kojom kućoma vlada, sudbina ga može uhvatiti tako da upada u dugove na raznim nivoima jer natus trči u to. Putanja i snaga Sunca će mu reći koliko može zapravo i kakav je put do toga. Ukoliko je Sunce bolje, sigurno je da natus ima više snage koju najpre treba da iskoristi, da popravi karmu odnosa sa tim Saturnom tako što će binovilni tj. polunovilni aspekt, aspekt od 20}, aktivirati i probuditi tu ljubav, probuditi tu snagu unutrašnjeg svetla kojom će osvetliti tu priču Saturna i duga u koju ide. Može biti prikaz ponavljanja očeve sudbine koji možda nije bio najsretniji, u zavisnosti od toga kakav je Saturn, ali on trči u to. Možda daje bolest na nekom nivou ali natus trči u to, i ako ne probudi tu svetlost iz polunovila dovoljno jaku, taj venerijanski osećaj, snaga nije dovoljno jaka i gravitacija prevladava a natus upada u to gde se gasi svetlost. To je ono na šta mora da obrati pažnju. Ukoliko je ovo sve dobro, ukoliko je dobra priča Saturna, ima dobar 20} između i ima dobro Sunce, to je mnogo bolja pozicija. Osoba s vremenom dobija status, sigurnost, jednu poziciju koja je pre svega zasnovana na trajnosti a ne na naglom uspehu u nečemu. Opisuje jedan kvalitet koji poštuje tradiciju, poštuje jednu dubinu i iz tih jakih temelja koje osoba stvara i pravi, sa kojima je jako dobro povezana ona ima uspeh u životu, postiže zrelost, status i sve ostalo. Odlično za kondiciju. Samo, ovo je riskantno i jako je važno da se dobro uredi.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD