Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 14.01. do 21.01.2019.

Britanski zakonodavci trebalo bi da glasaju u utorak (15. januara) o mnogo kritikovanom Bregzit sporazumu premijerke Tereze Mej, manje od tri meseca pre datuma izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije. Vredno zapažanja je da se premijerkin model za izlazak iz bloka suočava sa praktično sigurnim porazom. To otvara mogućnost potpunog kolapsa vlade, neuređenog napuštanja bloka ili da čak čitav proces Bregzita tokom narednih sedmica dođe u škripac… Vestminster sada mora ili prihvatiti vladine planove za strukturirani izlazak i relativno bliske ekonomske veze sa EU ili ih odbaciti i stvoriti ogromnu nesigurnost narednim potezima. Sam Meredith, https://www.cnbc.com , 11. januar 2019. 

Izgleda da su sve nagle oscilacije iz decembra i početka januara uminule jer su globalna tržišta deonica konstantno rasla tokom većeg dela prošle sedmice. Ovo može biti povezano sa ulaskom u prvi Jupiterov kvadrat ka Neptunu ovog vikenda, 13. januara. Za razliku od Urana, koji uzburkava i koji je bio izuzetno jak do 9. januara, uticaj Neptuna je više nalik bezbrižnom plutanju čamca na mirnom jezeru bez vetra tokom sunčanog dana. To je pasivnost, što je umirujuće za trgovce. I u tome leži opasnost kako nam se približavaju novi Uranovi aspekti, bez mnogo podrške Neptuna, kasnije ove nedelje. Ako nema pravih “loših” vesti ili uznemirujućih tvitova, investitori su skloni da pronađu razlog za ulaganje, podržavajući postepeno rastuće cene akcija. Širom sveta tržišta akcija su uglavnom rasla prošle nedelje, dok su neki (poput DJIA) porasli za više od 10% od svojih najnižih nivoa 26. decembra. Upravo ovaj tip tržišnog ponašanja može dovesti do pasivnosti koja se često povezuje s Neptunom, a koja se pretvara u ranjivost kada uznemirujuće vesti, ala Uran, pogode tržište. Ovo se može ponovo očekivati od 18. do 21. januara, +/- tri dana.

Pošto je jedna od astroloških izreka “Kako je gore, tako je dole,” nije teško naći osnovno objašnjenje za prošlonedeljno zatišje i za prijatne, uspavljujuće kvalitete ekspanzivnog Jupitera i Neptuna. Glasanje o Bregzitu nije se desilo prošle nedelje. Desiće se 15. januara, baš u vreme sledeće doze Urana. Sa Jupiterom koji je još uvek veoma blizu kvadrata sa Neptunom, investitori se pitaju da li neko zaista ima pojma o tome šta Velika Britanija želi i šta će uraditi. Možda će saznati sledeće nedelje. Ili, mogu saznati da oni zaista nemaju pojma o tome šta zaista žele, i umesto glasanja koje razjašnjava to pitanje, ono postaje sve više i više zamršeno, što je nekako kao normalno stanje svesti kada Jupiter kvadrira Neptuna. Kada nemate šta da radite i kada se ne dešava ništa što vas može uznemiriti, dan proveden na čamcu mirnog jezera je zaista prijatan. Ali, kada pokušate da nešto ostvarite, to je više kao prevrtanje iz čamca i spoznaja da ste sada u živom pesku. Zaglavili ste se i nikoga nema da pomogne. Samo vas gledaju i razmišljaju: zašto su ti ljudi pokušali da izađu iz čamca tamo gde je blato, umesto da se približe obali radi sigurnog pristajanja?

Naravno, isto bi se moglo reći i za nedavnu promenu stava koji se dešava u Upravi Federalnih rezervi jer je odlučeno da sada mogu biti “strpljivi” u pogledu bilo kakvih daljnjih povećanja stopa. A povodom tih vesti, američki dolar je pao, što je dalo podršku valutama, sirovoj nafti i plemenitim metalima. Sirova nafta dostigla je 53,31 $ prošle nedelje, uvećanje od preko 25% od najnižeg nivoa od 42,36 $, 24. decembra. Možda će se to ponoviti i u naredne dve nedelje.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Na horizontu je još jedna nadolazeća kosmička oluja, kako bukvalno tako i figurativno. Sunce će kvadrirati Uran 18. januara, nakon čega sledi pomračenje Meseca kada Sunce uđe u Vodoliju 20. i 21. januara. Takođe, 21. januara, Mars je u kvadratu sa Saturnom, što je sve osim prijatnog dana u čamcu na mirnom jezeru. To je više kao napad roja komaraca ako ste izgoreli na suncu. Ipak, ovo se takođe dešava u vreme konjunkcije Venere i Jupitera, što je veoma lepo, ali u kvadratu sa Neptunom, 20. i 22. januara. Jedna grupa aspekata sugeriše novi pad tržišta. Drugi ukazuju na nagli oporavak. To bi moglo značiti da obustava rada vlade SAD-a dostiže vrhunac i rezoluciju (od 18. do 25. januara). Zastoj je frustrirajući i obara tržišta ali, rezolucija je iznenadna i dobrodošla, i može pokrenuti tržišta. Ali imajte na umu da je sve ovo kratkotrajno.

Tokom ove godine moramo biti fokusirani na Jupiter u Strelcu. Iako kvadrira Neptun, sa potencijalom da izazove histeriju i paniku na tržištima, istorija ovog Jupitera u Strelcu govori da podržava rast a ne opadanje, tako da ga možemo povezati sa tržišnim balonom. Pretpostavljam da ulazimo u period sličan početku 2008. godine. Kada je Jupiter bio u Strelcu poslednji put berza je u oktobru 2007. dostigla svevremenski vrhunac. Cene deonica naglo su pale krajem januara, a FED je bio prisiljen da omogući više likvidnosti. Nakon što je krajem januara udarilo dno, ozbiljna monetarna olakšica FED-a podstakla je rast berze u maju 2008. Još jednom, berza u SAD-u je dostigla novi vrhunac svih vremena u oktobru 2018. godine. Potom je ozbiljno krahirala krajem decembra, nakon skoro tri meseca kao i u periodu oktobar 2007-januar 2008. A onda, u posljednjih nekoliko dana, FED se uključio i počeo slati poruke o monetarnom popuštanju (ili je barem odustao od pomalo agresivne dinamike kamatnih stopa), a tržište deonica je taman počelo da se oporavlja. Možda je 26-27. decembar bilo dno četvorogodišnjeg ciklusa, i ovaj rast se može nastaviti nekoliko meseci dok je Jupiter u Strelcu, uljuljkujući sve u verovanju da je period opasnosti prošao.

A onda Wiley E Coyote  dođe do "ivice litice" i mora odlučiti da li će skočiti, ili da se vrati dole i suoči sa mnogo važnijim pravim zidom ("stelijum u Jarcu " 2020.) koji se gradi, a to je dužnički zid.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD