Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Novil (šesti deo)

Imamo 72 anđela u okviru zodijaka, na svakih 5} je drugi anđeo i sposobnost propuštanja svetla što je priroda Meseca – koliko Mesec, koliko naša duša može tu da propusti svetla daje nam taj kvalitet oživljenosti svetla ili onoga što bismo rekli da je bliskost ili konačno sama ta duša. Ipak, ako posmatramo u centru, čovek je ovde Sunce. Stoga, ako govorimo o prirodi novila, kažemo da je taj aspekt u osnovi u prirodi Sunca, kao što konjunkcija ima u svojoj vrednosti Sunce, isto tako i novil predstavlja taj deo. Razlika je u tome što sama konjunkcija predstavlja onu tačku unutar Sunca, a novil predstavlja ovu zaokruženu vrednost, krug oko Sunca. Novil predstavlja tu holističku, celovitu vrednost, ono što se razvilo nakon 40 dana - krenulo je iz jedne tačke i onda se razvilo. Taj krug je velik 40 dana ili 40} kretanja Sunca, što je isto. Dakle, ovde se radi o logosu, ovde se radi o inteligenciji svetla, inteligenciji Sunca, samim tim znamo da je to povezano sa svetlosnom prirodom svih nas, svetlosnom prirodom anđela i zato su aspekti iz ove serije upravo apsolutno jedinstveni i govore mnogo više nego što je samo 40}. Ovi aspekti otvaraju vrata čitavom jednom novom svetu i novim vibracijama koje odatle postoje. Kako bi izgledalo 40} posmatrano od neke planete, budući da je novil taj krug Sunca, budući da je novil to Sunce, u osnovi? Ovo ovde možemo posmatrati u bilo kom odnosu – možemo posmatrati u uporednim odnosima, u natalnom delu isto tako, jer ćemo naći u određenom trenutku da se nalazimo s nekom osobom u novilnom odnosu i to znači da je ta osoba za nas vrlo važan sudbinski faktor. Ona nas usmerava, ima tendenciju da bude naša srodna duša, ako je to sretno postavljena planeta za nas jer preko novila mi dobijamo celinu, kao da smo ostvarili tačku i krug i dobili celo Sunce. To je ono što jednostavno jeste potrebno – tačka i krug, dve osobe koje su zajedno.

Ako govorimo o novilnom odnosu Sunca i Meseca, posmatramo tih 40} od Sunca i vidimo da je tu Mesec, bilo naš bilo neke druge osobe koju posmatramo, i zaključujemo da je sudbina Sunca, sudbina najčešće našeg života ili onoga što Sunce već predstavlja kod nas upravo u tome da ovde prenese svoju svetlost i da vremenom tu nađe svoj dom, da upravo ovo Sunce i Mesec ovde stvaraju zajednički život - da će Sunce preći u taj Mesec. To može biti idealna osnovna varijanta jednog zajedničkog života gde su dve osobe srodne duše, gde su jedna za drugu jer će oni dati međusobno tačku i krug, oni će potpuno da se spoje. Sunce će da se rodi kroz taj Mesec. Mesec je ono što prenosi tu svetlost Sunca. Ovo je vrlo dobra priča, i potrebno je uvek posmatrati na način da je novilni aspekt zapravo aspekt Sunca. Ako se Sunce nalazi u novilu sa Mesecom u našem horoskopu, onda se mi odmah pitamo kakav će biti taj odnos, a saznaćemo iz same pozicije Sunca u nekoj kući, u nekom znaku, na nekom stepenu, ima aspekte i ima dispozitora. Iz razumevanja pozicije Sunca razumećemo novilni odnos jer je 40} uvek prirode Sunca. Ne moramo uvek gledati od Sunca ali ćemo uvek za 40} uzimati da je priroda Sunca. Ovde bismo zaključili da je to ta vrsta veze odnosa, ali je cilj, ono u šta ide, ono što mu je sudbina, ono gde će doći, kada Sunce pogledamo iz drugog ugla – što je Mesec, i ovo može biti vrlo dobra stvar za sam život, za neku promenu koja će nastati u vremenu, posebno ako je ovo sretno dato. Ako je Sunce dosta teško postavljeno i slično, ovde postoji jedna mogućnost da se vatra Sunca ugasi i da natus nema potpuni osećaj zadovoljstva iako postaje porodičan čovek i ima to. Tu se spajaju te dve suprotnosti međutim može da ne bude dovoljno ispunjen unutar toga zato što sam put još nije celovit. Uvek se pitamo šta je rešenje - to je polunovil. Gledamo šta je na 20} i posmatramo tu tačku jer mu je potrebno da probudi tu ljubav u sebi, da bi zaista moglo da zrači mora da probudi tu radost, tu Veneru – to je sve 5. kuća. Sunce i Venera su prirodni signifikatori 5. kuće i jednostavno, ako nađemo ono što je nama venerijanska tačka – 20} od Sunca, dobijamo mesto u kome imamo osećaj sreće i ljubavi, pronalaženja nekog svog, onoga što zaista volimo i što nam je zaista blisko i ispravljamo tu prirodu. Novil jeste Sunčev aspekt i kao takav deluje prirodno iz centra, iz srca svega, a srce novila je polunovil – to je Venera. Sunce zato voli i zato zrači, deluje zato što mora delovati iz tog polunovila, iz te Venere. To je nešto što čisti sve to. To je kao kada bismo prizvali anđele, kao kada bismo aktivirali svoju sreću, svoju ljubav, svoje zadovoljstvo tako što ćemo prizivati tu energiju ljubavi, energiju svetla iz samog srca novila.

Ako se nađu Sunce i Merkur u novilnom aspektu, postoji izražena mogućnost da će Sunce vremenom postati ono kome je sudbina da bude pisac, da bude neko ko će biti govornik, da se pretvori u priču Merkura, da iz ugla kraja zapravo postaje poznati Merkur. Treba gledati kako je postavljeno Sunce samo po sebi jer je novil put tog Sunca i ide u to. Bilo da neka druga osoba ima Merkura na 40} od našeg Sunca, bilo da mi imamo, pozicija je definisana onim što ćemo imati između na toj svojoj putanji, dakle kako se približavamo tom svom delu Merkura zavisi od Sunca jer je Sunce ta putanja. Možda će natus imati teškoću u komunikaciji, možda će imati teškoću u tome da se izrazi na pravi način, možda će ga taj Merkur potrošiti ako je Sunce vrlo oštećeno, ako nema dobar put. Ono postaje taj Merkur i to je sudbina, to tako ide. Idealno bi bilo za njega da je to Sunce jako, i opet ako nije dobro, gledamo šta je 20}. Prosto, 20} je rešenje, 20} od posmatranog dela jeste rešenje taman i ukoliko je teško postavljena ta tačka, ona je ono što je nama zadatak, gde je zadatak da se razvije ljubav, da se razvije bliskost, da se nađe zadovoljstvo preko čega možemo da ostvarimo ono što nam je već dato kao sudbina u koju idemo tokom života. Ako je odnos sa Venerom novilni, ovo može biti vrlo sretna stvar naročito ukoliko se Venera nalazi u znaku koji je povoljan za Sunce zato što natusu daje jaku mogućnost popularnosti, slave, toga da bi mogao biti srećan, da bi mogao biti voljen. Sunce i Venera obećavaju uspeh u životu, oni su jedan prirodni par i uvek su blizu, kao što je slučaj i sa Merkurom, međutim, Sunce i Venera deluju prirodno iz 5. kuće i imaju tu prirodu, oni stvaraju pentagram na nebu, oni zaista stvaraju jednu posebnu kreaciju i sretnu sliku. Natus bi mogao da postane poznati umetnik, glumac, sve u zavisnosti od prirode Venere. Put je definisan opet putem Sunca zato što pričamo o novilnom aspektu neovisno od toga što ovde gledamo i početnu planetu kao Sunce, ali je zbog prirode odnosa to novilni aspekt.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD