Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 07.01. do 14.01.2019.

Kraj 2018. godine bio je ispunjen događajima. Na Badnje veče, 24. decembra, Dow Jones industrijski indeks doživeo je najveći pad ikada, izgubivši 653 poena. Sledećeg trgovačkog dana, 26. decembra, DJIA je pao još više, ali se onda oporavio i okončao dan na 1086 poena, što je bio najveći jednodnevni oporavak svih vremena. Vidimo  da se sličan obrazac ponavlja u prva tri trgovačka dana nove godine. 

Ali hajde da prvo pogledamo kraj prošle godine, jer su se tada desile neke stvari koje bi sada mogle biti veoma važne.

Doživeti takvo divljanje u danima pre i posle Božića bilo je nekada nezamislivo, jer su tada tržišta gotovo uvek bila mirna. Ali ne 2018. Ne sa Uranom na krajnjim stepenima Ovna, blizu konjunkcije sa Saturnom u karti osnivanja njujorške berze (17. maj 1792), i u opoziciji sa konjunkcijom Jupitera i Neptuna u Vagi. Uran je takođe bio na poslednjim stepenima Ovna u februaru i aprilu 2018. godine kada je DJIA imala dva rekordna dana sa padom deonica od preko hiljadu poena da bi udarilo dno 2. aprila. Kada na nebu nema važnih aspekata posmatramo odnos tranzita ka karti osnivanja berze i tako otkrivamo korelacije koje kasnije povezujemo.

Uran je ušao u Bika 15. maja 2018. godine, što se odrazilo na stabilizaciju tržišta. Zatim, nakon što se 6. novembra 2018. godine okrenuo retrogradno i vratio na krajnje stepene Ovna, povratilo se poverenje u trgovinu. Postao je neumoljiv nakon što je Venera 30. novembra ušla u treću i poslednju opoziciju ka Uranu. Poslednji pokušaj skoka završio se sledećeg trgovinskog dana, 3. decembra. 

Drugim rečima, ispunjeni su naši kriterijumi za četvorogodišnji ciklus kroz male vremenske i cenovne ciljeve. Naravno, još uvek ima vremena i prostora da cene padnu još niže, a Uran neće napustiti Ovna do 6. marta. Ali sa Jupiterom sada u Strelcu, investitori koji prepoznaju vrednost naših istraživanja zasnovanih na istraživanju tržišta, ohrabreni su da sada budu vrlo oprezni za mogući početak rasta tržišta.

Kada je prošle nedelje započela Nova godina, svetske berze su još jednom podivljale. DJIA je, na primer, pala za 660 poena u četvrtak, 3. januara, na negativne vesti o Apple-ovim budućim upozorenjima o prihodima. Međutim, svi ti gubici u DJIA su se vratili u petak, pošto je DJIA dobila 746 bodova nakon objavljivanja izveštaja o ogromnoj zaposlenosti, kao i vesti o nastavku razgovora na temu trgovine između Kine i SAD. Ta rezolucija će biti prekretnica koja će pokrenuti rasući trend Jupitera u Strelcu. Jupiter i Strelac vladaju svetskom trgovinom.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA SLIKA

Uznemirujuće vesti o Apple-ovoj projekciji prihoda koje su u četvrtak potresle berzu, odgovaraju planeti Uran. Planeta haosa, nestabilnosti i uzbuđenja takođe vlada tehnologijom, i okreće se u direktnan hod (završava svoj retrogradni hod) ovog vikenda, 6. januara, dan nakon pomračenja Sunca u konjunkciji sa Saturnom (stresne vesti za tehnološke kompanije). Ali to nije sve. Jupiter će 9. januara formirati 135°, seskikvadrat ka Uranu, aspekt koji je prikladno opisao pokojni nemački astrolog Thomas Ring kao ekvivalent „rascepa“ u tekućim stvarima. Oseća se kao da se dešava "cepanje". 

Sve ovo prethodi prvom od tri kvadrata Jupitera i Neptuna 13. januara, dominantnom aspektu u 2019. godini koji uključuje spoljašnje planete. Ovaj aspekt je "postavka" za moćni "stelijum u Jarcu"  koji će se odvijati od decembra 2019. do decembra 2020. On se odnosi na iracionalno bujanje, samozadovoljstvo i(li) histeriju i paniku. Rekao bih da kolektivno doživljavamo kombinaciju između samozadovoljstva i histerije upravo sada kada krećemo ka prvom aspektu, a tržišta to samo reflektuju.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA I GEOKOSMIKA

Moje shvatanje geokosmičkih korelacija sa sadašnjim i budućim aktivnostima u svetu ukazuje na to da se trenutna klima neizvesnosti i nestabilnosti tržišta neće iznenada promeniti ovog meseca. Takođe, morate shvatiti da možda nisam u pravu. To se već dešavalo. Uostalom, astrologija nikada ne greši, već astrolog u svojoj interpretaciji onoga što bi se moglo dogoditi, u vezi sa onim što se dešava u kosmosu. Korelaciju uvek možemo videti u retrospektivi. Uvek je tu. Ista je stvar sa bilo kojom vrstom analize tržišta ili metodom analize događanja na tržištu, bilo da je to fundamentalna analiza (istoričari uvek mogu videti uzroke nakon događaja, ali retko ranije), tehnička analiza ili analiza dijagrama. Korelacije su uvek veoma očigledne nakon nastupa činjenica. Ali, mi u našim studijama radimo sa budućim verovatnoćama na osnovu istorijskih stopa učestalosti od 80% ili više. Nažalost, nema mnogo slučajeva od 100%. A kada ih ima, to se neizbežno ne ponaša isto kao i sledećeg puta kada se isti set faktora pojavi, jer većina podudarnosti je oko 80%. 

Što nas dovodi do geokosmičkih faktora u igri ovog meseca, januara 2019. Između 2. januara i 25. januara, postoji obilje geokosmičkih veza koje se odvijaju (najmanje deset) a koje imaju trgovačku korelaciju sa kratkoročnim ciklusima i padovima indeksa. Najzad 4 od ovih imaju veoma visoku korelaciju sa oštrim promenama cena. Verovatno će to biti uzbudljivo za trgovce, a ako su poslednji meseci bilo kakva naznaka, biće uzbudljivo i za predsednika Trampa. Vežite pojaseve. Vožnja još nije gotova. Posebno obratite pažnju na nedelju od 21. do 25. januara.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD