Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Novil (četvrti deo)

Zato je 40º prvenstveno stvar sudbine, primarna mogućnost da se spojimo sa drugom osobom, da budemo potpuno bliski i sretni. U centru tog 40. stepena, na njegovoj polovini, nalazi se polunovil. Drugim rečima, ako je 40º zapravo priroda Sunca, jedne zaokružene celine, onda je pola od toga priča Venere koja govori o odnosu koji negde uspostavljamo sa nekom osobom, i od tog odnosa nam najviše zavisi kvalitet samog novila. Dva polunovila ili jedan naš odnos sa nekom osobom daće jedan ceo novil. Iza toga imamo prirodu dekanata, 10º što je merkurovski i što će nam reći da su svakih 10ºu bilo kom odnosu vrlo intelektualni i da nose određenu poruku komunikacije koja postoji između dva entiteta. Sama pentada, 5º, koja je Mesečev princip jeste šta drugo nego ono što zovemo konjunkcijom, i kada se dve planete nađu u orbisu od 5º kažemo da se one osećaju, one se prepliću. Upravo su tih 5º orbis koji uzimamo za određenu konjunkciju. Zašto kažemo da je 5º za najveći broj planeta primarni deo konjunkcije – zato što se tu planete osećaju, tu se spajaju, tu se njihove vode spajaju i one postaju bliske i jedno. Do 10º ponekad tretiramo konjunkciju za neke slučajeve ali nije ista stvar ako je konjunkcija do 5º s nekom planetom ili je ona 10º. Ako je od 10º svakako postoji neka veza, intelektualna veza, postoji površnija veza, postoji merkurijanska veza, ali ono što nazivamo vrlo snažnom konjunkcijom je od 0º do 5º. Zato uvek i kada govorimo o uporednim aspektima kažemo da su konjunkcije do 5º. Kada govorimo o konjunkcijama koje su vezane za vrhove kuća, određene tačke u horoskopu, dakle nematerijalne stvari, kažemo da je orbis konjunkcije do 5º jer je to polje kojim vlada Mesec i koje opisuje taj dodir. To je bliskost, 5º jeste faktor bliskosti.

Novil je zapravo samo centralni deo serije aspekata i od samog novila imamo 3 aspekta gore i 3 dole koji nam opisuju čitavu strukturu inteligencije odnosa. U novilu kao u primarnoj podeli inteligencije kruga dobijamo određene stepenove koji imaju prirode planeta, što ne dobijamo sa ostalim podelama, one imaju drugu funkciju. Sa 9 dobijamo punu, zaokruženu sliku, što znači da za svaku posmatranu planetu možemo da merimo uglove od nje. Na primer, 5º je stepen bliskosti bilo čega što imamo u okviru toga. Mi kažemo da to jeste već konjunkcija no svejedno, ako se nešto nalazi na tačno 5º od posmatrane planete, to se zove bliskost, ne ako se nalazi na 2º,3º,4º nego na 5º, iako za samu konjunkciju, kada govorimo o prirodi konjunkcije kažemo da je 5º dozvoljen orbis, ali 5º, kada govorimo o prirodi aspekta, o njegovoj inteligenciji jeste model Meseca. Ako su dve planete na rastojanju od 5º to tumačimo modelom emotivne bliskosti, tumačimo da između njih postoji priroda Meseca, svakako priroda bliskosti jer te dve planete već jesu vrlo blizu jedna drugoj ali postoji specifičan odnos prepoznavanja zbog bliskog lunarnog, Mesečevog odnosa.

Ako govorimo o tačnih 10º rastojanja od posmatrane planete do neke druge, mi govorimo o komunikaciji, o intelektualnom modelu spajanja dve planete, o tome da postoji mentalna veza, da postoji mogućnost zajedničkog kretanja, putovanja, dogovora, merkurovska komunikacija koja je svakako bliska ali na drugi način, jer je ovde naglašen Merkur. Kada govorimo o 20º, tada govorimo o emocijama, tada govorimo o onome što nam je vrlo važno za praktično prepoznavanje srodne duše sa kojom ćemo ostvariti svoj puni novil, jer ukoliko nešto imamo 20º od posmatrane planete, dobijamo poruku za osobu od koje nam zavisi zapravo sudbina, jer je to deo naše srodne duše, i ukoliko sa tom planetom, kakva god da ona jeste, uspostavimo taj blizak odnos, postići ćemo i novil koji je sledeći. 

Novil je srce celog sistema, novil je Sunce, novil je Sunce jednog života. Imamo tri novila u jednom krugu, u jednoj celini od 120º kao što imamo tri života u jednom delu, i nama je potrebno da spojimo to trojstvo da bismo imali svoju potpuno realizovanu prirodu koju nazivamo dalje jupiterovom, tako da je novil model života. Zato je važno od svake planete posmatrati 40º u prirodnom kretanju planeta da bismo razumeli šta je ono što je sudbina te planete, posmatrati 20º da bismo razumeli koja je eventualna osoba ili tačka srodne duše, tačka sa kojom postoji emotivna bliskost i sa kojom možemo ostvariti ovaj novil. Ponekad je ta srednja tačka kod natusa teško postavljena – to može biti tako što je tu neka planeta koja nije naročito udobna, koja je malefik, koja je možda vladar neudobne kuće, koja je teško aspektovana, ali upravo od te planete nam zavisi sudbina i sa njom je jako važno uspostaviti i raščistiti te odnose koji su eventualno definisani na težak način. Tu je potrebno doneti dosta ljubavi i dosta svetla. Kada bismo govorili o 40º kao o jednom svetlosnom delu, kao o prirodi novila koji je Sunce, kao o prirodi jednog anđeoskog hora koji je ceo svetlosno biće, jedna zaokružena celina, onda u ovoj polovini od toga govorimo o onom drugom delu te svetlosne priče što je Venera. Sunce i Venera nam zajedno daju tu potpuno integrisanu priču stvaranja ljubavi ili prenošenja te svetlosti. Sunce i Venera jesu ta priča o anđelima. 

Binovil je aspekt koji ako imamo, tumačimo ga kao da je između te dve planete Mars, i binovil nam svakako neće izgledati toliko lagano ili jednostavno kao kad je u pitanju recimo sam novil, odnosno ukoliko natus već ima tešku priču sa samim novilom, ako mu novilna tačka, 40º od natalne planete nije dobro postavljena onda će binovil imati manje šanse da bude povoljan jer je on već u marsovskoj prirodi, već deluje vrlo nesvesno i zapravo preko binovila živi to biće našeg prethodnog Ja koje može biti vrlo kontradiktorno i nama suprotno.

Zbog čega mi uvek zaključujemo da je ono što nam dolazi iz 12. kuće, što smo mi u prethodnom životu ili kraj našeg prethodnog života, da je to tajni neprijatelj, da je 12. kuća zapravo neko ko nam radi iza leđa – zato što natus po pravilu trči u drugačiju inkarnaciju od one u kojoj je bio. Treba imati jako dobru 12. kuću da bismo mogli da kažemo da nam je 12. kuća srodna što se ovde definiše kao jedan model našeg duhovnog razvoja, ali ako imamo problematičnu 12. kuću to se registruje kao strah u ovom životu i kao tajni neprijatelj i to je ovaj binovil. Taj binovil može da nosi simboliku tajnog neprijatelja, što smo mi sami sebi iz ugla prethodnog života, zato što činimo stvari koje su nam kontra ovoj sada priči, ta dva bića u natusu nisu integrisana. Da bi natus integrisao dva bića, neophodno je da počne da se integriše na nivou novila, a da bi se integrisao na nivou novila, polunovil je tačka, polunovil je tačka od koje se kreće. To je 20º od posmatrane tačke zato što je jednostavno on srednje rastojanje jednog novila, on je srce jednog novila, od njega nastaju sve ostale stvari. Ako imamo dobru priču sa novilom i sa binovilom, sa 80º odatle, ako je ona dobro postavljena, govorimo o velikoj snazi i energiji koju odatle možemo povući.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD