Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 31.12.2018. do 07.01.2019

Ova nedelja podseća na prirodni fenomen polarnog dana i noći prisutnog u predelima oko polova. Suprotno danu postoji polarna noć gde Mesec vlada od 20 do 24h. Iako ne postoji fenomen zvan polarna nedelja, ova nedelja me ipak podseća na beskonačnu noć koja će započeti u jednoj a okončati se u sledećoj godini.  

Kada sam otvorila kartu noći susreta dve godine, videla sam da se Mesec nalazi na 11° Škorpiona u egzaktnom sekstilu sa Saturnom i trigonu sa Neptunom. Prilično je mračno ovo “noćno svetlo” ispod horizonta (Mesec u padu u znaku Škorpiona). Jedanaesti stepen obuhvata sve gradove koji se nalaze 48 N 08 i 11 E 34. Kao da će noć potrajati celu 2019-tu godinu. Ali kakva će to noć biti, kakva nas to godina čeka? 

Na 11° Škrpiona nalazi se fiksna zvezda Akruks, a ujedno i egzaltacija Urana. Priroda ove zvezde odvodi nas u svet okultnog, onostranog i magijskog. Mnogi iz sveta astrologije imaju naglašen ovaj stepen, ali da li je to zaista dobar stepen za jednog astrologa? Pa, sa jedne strane jeste sa druge i nije. Svaka tehnika koja zahteva učenje, redovnost, savladavanje već poznatog, neće biti lagana niti  uspešna za nekog kome je u natalnoj karti naglašen ovaj stepen na kome je Uran egzaltiran i maksimalno budan. Uran ima svoj put i teško ga je navesti da bude nečiji sledbenik. Zašto je često u  kartama pojedinih dobrih astrologa, prisutna naglašenost Vodolije i snažan upliv Saturna, dok je uticaj Urana prikazan u manjoj meri? Neki će reći zato što je Uran transcedentna planeta i teško je oživeti ga u svakodnevici, što je u potpunosti tačno, ali i zato što da bi se savladalo neko gradivo ili oblast postoje određeni koraci koji se moraju ispratiti i usvojiti. Uran to ne može i ne ume. On uči, ali na sasvim drugačiji način, prihvata, ali i menja, traži u svemu logično objašnjenje i slepo ne prati tuđe korake koji mu se nameću. Taj ima svoj put, srešće se negde na pola puta, ali će on opet nastaviti svojom stazom. Energija Urana, energija 11° Škorpiona je značajna za sve, jer predstavlja godinu koja je pred vama te je važno razumeti šta ona nosi i šta je to što možete očekivati.

Ova godina je godina sunovrata i skandala, godina haosa i turbulencija, ali i godina buđenja i osvešćivanja određenog važnog dela vas. Ukoliko zaista imate tešku priču Meseca ili vam Mesec toga dana tranzitira 6, 8 ili 12 kućom, možete iskusiti neki gubitak u vidu prijatelja, rodbine, posla ili stana, što će biti razlog ili bolje reći okidač za donošenje kasnijih odluka.

Mesec u padu, a na fiksnoj zvezdi Akruks, govori da će se mnogi zanimati za neobične i okultne stvari i da će kroz iste nalaziti odgovore na mnoga pitanja. Mesec je u jakom sekstilu sa Suncem, ali i sa Saturnom i trigonu sa Neptunom, što će ovaj Mesec podržati i preusmeriti škorpionsku energiju iz jedne rušilačke u stvaralačku, u energiju koja će pokrenuti mnoge nove stvari (Mesec sekstil Sunce), posebno na poslovnom polju (Sunce konjunkcija Saturn) kao i na emotivnom. Na neobičan način, pokazivaćete ljubav, a prepuštaćete se samo pred energijom nalik vašoj, za sve ostale nećete imati strpljenja, vremena, a još manje interesovanja. 

Intuicija će vam biti jaka, a snaga vrlo slaba, gotovo neupotrebljiva. Koristite svoju snalažljivost, kreativnost i sreću, jer će vam mnoge dobre stvari same dolaziti u život. Za sve što imate osećaj da treba da se borite, što traži dodatni napor (Mars u Ribama) to neće biti pravi put. Mars je ovde prilično slabo prikazan, u posledenjem znaku i na poslednjem stepenu. Što znači ako krenete putem snage i borbe (Mars), ta se borba nikad završiti neće, jer će vam iznova i iznova ponestajati snaga, pa ćete se osećati da stalno nekud idete, ali nikud ne stižete.

A u novoj godini očekuju vas i nove energije sa ponovnim ulaskom Merkura u znak Strelca kao i Uranov direktan hod koji sada konačno hita ka znaku Bika, spušta se na zemlju, ozbiljno rešen da tamo napravi pravi preokret kada su u pitanju nepokretne stvari, novac, zemljišta, stanovi i sva ostala nepokretna imovina. Budite samo mirni i posmatrajte ova zemljišna podrhtavanja koja će mnogima biti samo prvi korak u nizu uspešnih. 

U noći susreta stare i Nove godine, zamislite nešto nemoguće, nešto što jako želite, a čini vam se potpuno besmislenim ili nemogućim. Pokušajte, poigrajte se sa Univerzumom, poigrajte se sa samom sobom, sa magijom i bićete svedok čuda koja se dešavaju, živi svedok da nemoguće lako postaje moguće, samo je jako važno da su želje uranske, iskrene, prave i da su samo vaše, lično vaše iz dubine samog srca.   

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD