Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Full Moon Project - Usklađenost Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Usklađenost“ koja će se održati u utorak, 12. novembra s početkom od 19h, u hotelu Tulip Inn Putnik. Ovaj Pun Mesec radi na usklađenosti ta dva dela kod nas i u okviru njega, otkrivamo svoju viziju koja je dovoljno prihvaćena na polju naše energije da možemo da je ostvarimo.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 31.12.2018. do 07.01.2019

Ova nedelja podseća na prirodni fenomen polarnog dana i noći prisutnog u predelima oko polova. Suprotno danu postoji polarna noć gde Mesec vlada od 20 do 24h. Iako ne postoji fenomen zvan polarna nedelja, ova nedelja me ipak podseća na beskonačnu noć koja će započeti u jednoj a okončati se u sledećoj godini.  

Kada sam otvorila kartu noći susreta dve godine, videla sam da se Mesec nalazi na 11° Škorpiona u egzaktnom sekstilu sa Saturnom i trigonu sa Neptunom. Prilično je mračno ovo “noćno svetlo” ispod horizonta (Mesec u padu u znaku Škorpiona). Jedanaesti stepen obuhvata sve gradove koji se nalaze 48 N 08 i 11 E 34. Kao da će noć potrajati celu 2019-tu godinu. Ali kakva će to noć biti, kakva nas to godina čeka? 

Na 11° Škrpiona nalazi se fiksna zvezda Akruks, a ujedno i egzaltacija Urana. Priroda ove zvezde odvodi nas u svet okultnog, onostranog i magijskog. Mnogi iz sveta astrologije imaju naglašen ovaj stepen, ali da li je to zaista dobar stepen za jednog astrologa? Pa, sa jedne strane jeste sa druge i nije. Svaka tehnika koja zahteva učenje, redovnost, savladavanje već poznatog, neće biti lagana niti  uspešna za nekog kome je u natalnoj karti naglašen ovaj stepen na kome je Uran egzaltiran i maksimalno budan. Uran ima svoj put i teško ga je navesti da bude nečiji sledbenik. Zašto je često u  kartama pojedinih dobrih astrologa, prisutna naglašenost Vodolije i snažan upliv Saturna, dok je uticaj Urana prikazan u manjoj meri? Neki će reći zato što je Uran transcedentna planeta i teško je oživeti ga u svakodnevici, što je u potpunosti tačno, ali i zato što da bi se savladalo neko gradivo ili oblast postoje određeni koraci koji se moraju ispratiti i usvojiti. Uran to ne može i ne ume. On uči, ali na sasvim drugačiji način, prihvata, ali i menja, traži u svemu logično objašnjenje i slepo ne prati tuđe korake koji mu se nameću. Taj ima svoj put, srešće se negde na pola puta, ali će on opet nastaviti svojom stazom. Energija Urana, energija 11° Škorpiona je značajna za sve, jer predstavlja godinu koja je pred vama te je važno razumeti šta ona nosi i šta je to što možete očekivati.

Ova godina je godina sunovrata i skandala, godina haosa i turbulencija, ali i godina buđenja i osvešćivanja određenog važnog dela vas. Ukoliko zaista imate tešku priču Meseca ili vam Mesec toga dana tranzitira 6, 8 ili 12 kućom, možete iskusiti neki gubitak u vidu prijatelja, rodbine, posla ili stana, što će biti razlog ili bolje reći okidač za donošenje kasnijih odluka.

Mesec u padu, a na fiksnoj zvezdi Akruks, govori da će se mnogi zanimati za neobične i okultne stvari i da će kroz iste nalaziti odgovore na mnoga pitanja. Mesec je u jakom sekstilu sa Suncem, ali i sa Saturnom i trigonu sa Neptunom, što će ovaj Mesec podržati i preusmeriti škorpionsku energiju iz jedne rušilačke u stvaralačku, u energiju koja će pokrenuti mnoge nove stvari (Mesec sekstil Sunce), posebno na poslovnom polju (Sunce konjunkcija Saturn) kao i na emotivnom. Na neobičan način, pokazivaćete ljubav, a prepuštaćete se samo pred energijom nalik vašoj, za sve ostale nećete imati strpljenja, vremena, a još manje interesovanja. 

Intuicija će vam biti jaka, a snaga vrlo slaba, gotovo neupotrebljiva. Koristite svoju snalažljivost, kreativnost i sreću, jer će vam mnoge dobre stvari same dolaziti u život. Za sve što imate osećaj da treba da se borite, što traži dodatni napor (Mars u Ribama) to neće biti pravi put. Mars je ovde prilično slabo prikazan, u posledenjem znaku i na poslednjem stepenu. Što znači ako krenete putem snage i borbe (Mars), ta se borba nikad završiti neće, jer će vam iznova i iznova ponestajati snaga, pa ćete se osećati da stalno nekud idete, ali nikud ne stižete.

A u novoj godini očekuju vas i nove energije sa ponovnim ulaskom Merkura u znak Strelca kao i Uranov direktan hod koji sada konačno hita ka znaku Bika, spušta se na zemlju, ozbiljno rešen da tamo napravi pravi preokret kada su u pitanju nepokretne stvari, novac, zemljišta, stanovi i sva ostala nepokretna imovina. Budite samo mirni i posmatrajte ova zemljišna podrhtavanja koja će mnogima biti samo prvi korak u nizu uspešnih. 

U noći susreta stare i Nove godine, zamislite nešto nemoguće, nešto što jako želite, a čini vam se potpuno besmislenim ili nemogućim. Pokušajte, poigrajte se sa Univerzumom, poigrajte se sa samom sobom, sa magijom i bićete svedok čuda koja se dešavaju, živi svedok da nemoguće lako postaje moguće, samo je jako važno da su želje uranske, iskrene, prave i da su samo vaše, lično vaše iz dubine samog srca.   

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD