Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 31.12.2018. do 07.01.2019

Ova nedelja podseća na prirodni fenomen polarnog dana i noći prisutnog u predelima oko polova. Suprotno danu postoji polarna noć gde Mesec vlada od 20 do 24h. Iako ne postoji fenomen zvan polarna nedelja, ova nedelja me ipak podseća na beskonačnu noć koja će započeti u jednoj a okončati se u sledećoj godini.  

Kada sam otvorila kartu noći susreta dve godine, videla sam da se Mesec nalazi na 11° Škorpiona u egzaktnom sekstilu sa Saturnom i trigonu sa Neptunom. Prilično je mračno ovo “noćno svetlo” ispod horizonta (Mesec u padu u znaku Škorpiona). Jedanaesti stepen obuhvata sve gradove koji se nalaze 48 N 08 i 11 E 34. Kao da će noć potrajati celu 2019-tu godinu. Ali kakva će to noć biti, kakva nas to godina čeka? 

Na 11° Škrpiona nalazi se fiksna zvezda Akruks, a ujedno i egzaltacija Urana. Priroda ove zvezde odvodi nas u svet okultnog, onostranog i magijskog. Mnogi iz sveta astrologije imaju naglašen ovaj stepen, ali da li je to zaista dobar stepen za jednog astrologa? Pa, sa jedne strane jeste sa druge i nije. Svaka tehnika koja zahteva učenje, redovnost, savladavanje već poznatog, neće biti lagana niti  uspešna za nekog kome je u natalnoj karti naglašen ovaj stepen na kome je Uran egzaltiran i maksimalno budan. Uran ima svoj put i teško ga je navesti da bude nečiji sledbenik. Zašto je često u  kartama pojedinih dobrih astrologa, prisutna naglašenost Vodolije i snažan upliv Saturna, dok je uticaj Urana prikazan u manjoj meri? Neki će reći zato što je Uran transcedentna planeta i teško je oživeti ga u svakodnevici, što je u potpunosti tačno, ali i zato što da bi se savladalo neko gradivo ili oblast postoje određeni koraci koji se moraju ispratiti i usvojiti. Uran to ne može i ne ume. On uči, ali na sasvim drugačiji način, prihvata, ali i menja, traži u svemu logično objašnjenje i slepo ne prati tuđe korake koji mu se nameću. Taj ima svoj put, srešće se negde na pola puta, ali će on opet nastaviti svojom stazom. Energija Urana, energija 11° Škorpiona je značajna za sve, jer predstavlja godinu koja je pred vama te je važno razumeti šta ona nosi i šta je to što možete očekivati.

Ova godina je godina sunovrata i skandala, godina haosa i turbulencija, ali i godina buđenja i osvešćivanja određenog važnog dela vas. Ukoliko zaista imate tešku priču Meseca ili vam Mesec toga dana tranzitira 6, 8 ili 12 kućom, možete iskusiti neki gubitak u vidu prijatelja, rodbine, posla ili stana, što će biti razlog ili bolje reći okidač za donošenje kasnijih odluka.

Mesec u padu, a na fiksnoj zvezdi Akruks, govori da će se mnogi zanimati za neobične i okultne stvari i da će kroz iste nalaziti odgovore na mnoga pitanja. Mesec je u jakom sekstilu sa Suncem, ali i sa Saturnom i trigonu sa Neptunom, što će ovaj Mesec podržati i preusmeriti škorpionsku energiju iz jedne rušilačke u stvaralačku, u energiju koja će pokrenuti mnoge nove stvari (Mesec sekstil Sunce), posebno na poslovnom polju (Sunce konjunkcija Saturn) kao i na emotivnom. Na neobičan način, pokazivaćete ljubav, a prepuštaćete se samo pred energijom nalik vašoj, za sve ostale nećete imati strpljenja, vremena, a još manje interesovanja. 

Intuicija će vam biti jaka, a snaga vrlo slaba, gotovo neupotrebljiva. Koristite svoju snalažljivost, kreativnost i sreću, jer će vam mnoge dobre stvari same dolaziti u život. Za sve što imate osećaj da treba da se borite, što traži dodatni napor (Mars u Ribama) to neće biti pravi put. Mars je ovde prilično slabo prikazan, u posledenjem znaku i na poslednjem stepenu. Što znači ako krenete putem snage i borbe (Mars), ta se borba nikad završiti neće, jer će vam iznova i iznova ponestajati snaga, pa ćete se osećati da stalno nekud idete, ali nikud ne stižete.

A u novoj godini očekuju vas i nove energije sa ponovnim ulaskom Merkura u znak Strelca kao i Uranov direktan hod koji sada konačno hita ka znaku Bika, spušta se na zemlju, ozbiljno rešen da tamo napravi pravi preokret kada su u pitanju nepokretne stvari, novac, zemljišta, stanovi i sva ostala nepokretna imovina. Budite samo mirni i posmatrajte ova zemljišna podrhtavanja koja će mnogima biti samo prvi korak u nizu uspešnih. 

U noći susreta stare i Nove godine, zamislite nešto nemoguće, nešto što jako želite, a čini vam se potpuno besmislenim ili nemogućim. Pokušajte, poigrajte se sa Univerzumom, poigrajte se sa samom sobom, sa magijom i bićete svedok čuda koja se dešavaju, živi svedok da nemoguće lako postaje moguće, samo je jako važno da su želje uranske, iskrene, prave i da su samo vaše, lično vaše iz dubine samog srca.   

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD