Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mesec- četvrti energetski centar

Mesečev energetski centar predstavlja središnju čakru, koja se nalazi u predelu srca i spaja parove suprotnosti centara koji se nalaze ispod i iznad nje. Ovaj centar je osovina kojom se Nebo i Zemlja međusobno povezuju i od čije stabilnosti zavisi stanje svesti natusa.

Stanje sa ovim energetskim centrom se na nivou natalne karte prepoznaje kroz Mesec i seriju 4. To znači da će važnu poruku o četvrtoj čakri pokazati i stanje svake planete koja se eventualno nalazi u četvrtoj kući, a posebno položaj vladara četvrte kuće. Pored njih, gotovo jednaku ulogu imaće i priroda planete koja se nalazi u znaku Raka, odnosno aspekti koje ona prima. Mesečev energetski centar je najosetljiviji i u njemu se kao u ogledalu odražavaju svi ostali energetski impulsi planeta, pa on predstavlja i portal za balansiranje svih planeta. 

Kroz ovaj energetski centar volimo bezuslovnom ljubavlju. Ovde se odvija povezivanje sa sobom i sa drugima. Da bi se potpuno otvorila četvrta čakra, ponekad je potrebno suočiti se sa emotivnim povredama koje su dovele do zatvaranja, sa tugom usled povreda i sve ovo oprostiti i otpustitit. Kada je srčani centar zatvoren, osoba oseća prazninu i nepotpunost, kao da nije kompletna, kao da joj uvek nešto nedostaje, ili pak ovo projektuje kroz druge, kojima uvek nešto nedostaje da bi ispunii njene kriterijume za potpunu ljubav ili poverenje. 

Sa otvaranjem srčane čakre i nakon oslobađanja od tuge, natus počinje da oseća iskonsku radost, koja se razliva u predelu srca kao toplota, oseća kako može da “diše punim plućima”, kako mu je “puno srce” i kako je rupa u grudima popunjena osećajem blaženstva i radosti. Tek tad natus otvori srčani centar, on može da prihvati bezuslovno sebe i druge.

Spiritualna lekcija na ovom nivou jeste suočavanje sa sopstvenim iskustvima emotivnog bola i povreda, odbačenosti, ljubomore i posesivnosti. Putem opraštanja, prihvatanja i otpuštanja razvija se saosećanje usmereno ka sebi i drugima, neuslovljena ljubav i poverenje u život, koje stvara lakoću postojanja i daje osećaj unutrašnjeg sklada sa sobom i spoljnim svetom. 

Balansiranost

Osnovna emocija povezana sa srčanim centrom je- ljubav. Energija ljubavi ima moć da “istanji”, učini propusnim i, na kraju, ukloni sve odbrane i zidove oko srca, omogućavajući natusu da se ponovo poveže sa drugima, što opet vodi ka dubljoj povezanosti sa sobom. Kada je srčana čakra u balansu osoba može da čuje i razume druge, da ih oseti iz srca, pre nego što će imati potrebu da deli savete. Pored sposobnosti da daje nesebično drugima, natus ima sposobnost da isto tako lagano ume da primi.

Ovde je bitno osvestiti da je primanje poseban vid pokretanja energije iz srca, čime omogućavamo drugima da i oni iskuse radost davanja (ovaj problem je čest kod ljudi sa podznakom ili znakom gde je jako Sunce, kao što su Lav i Ovan). Na isti način kada natus prihvati sebe, on prestaje sa unutrašnjom samokritikom i odbacivanjem. Natus tada počinje da prepoznaje svoju unutrašnju i spoljašnju lepotu.

Otvaranjem srčane čakre počinje da teče bezuslovna ljubav koja dozvoljava natusu da prestane da postavlja sebi uslove da bi bio voljen od strane sebe i drugih. Natus prestaje da se boji svoje ranjivosti i može drugima da pokaže  svoje najdublje i najskrivenije delove, jer se oseća lepo iznutra. 

Povreda u četvrtoj čakri doživljava se kao gubitak poverenja, naročito ako postoji problem serije 4 i serije 12, te odavde osoba može biti komunikativna, ali je emotivno distancirana, neiskrena i izveštačena. Ukoliko je Mesec u vodenim znacima ili kućama, on takođe može biti lako povređen, pa je osobi potrebno dosta vremena da se otvori i poveruje drugome.

Kako su odnosi sa drugima uvek odraz primarnog odnosa (odnosa sa sobom), celovit odnos sa drugom osobom moguće je ostvariti tek nakon prihvatanja sebe. Osoba sa balansiranim srčanim centrom samim svojim prisustvom “razoružava” druge ljude, jer se oni pored nje osećaju dovoljno sigurno i bezbedno da mogu da spuste zid koji im okružuje srce.

Kada počnemo da živimo iz srčane čakre, čitav Univerzum i priroda počinju da nas podržavaju, jer mi bivamo pre nego da se trudimo.

Ovaj centar predstavlja mesto preokreta, u kome se čitava sudbina može promeniti. Kada je uspostavio stabilan kontakt sa ovom čakrom, natus prestaje da reaguje, on propušta kroz sebe suptilno tkanje postojanja, oživljavajući niti koje povezuju sve energije njegovog horoskopa u harmoničnu celinu.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD