Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mesec- četvrti energetski centar

Mesečev energetski centar predstavlja središnju čakru, koja se nalazi u predelu srca i spaja parove suprotnosti centara koji se nalaze ispod i iznad nje. Ovaj centar je osovina kojom se Nebo i Zemlja međusobno povezuju i od čije stabilnosti zavisi stanje svesti natusa.

Stanje sa ovim energetskim centrom se na nivou natalne karte prepoznaje kroz Mesec i seriju 4. To znači da će važnu poruku o četvrtoj čakri pokazati i stanje svake planete koja se eventualno nalazi u četvrtoj kući, a posebno položaj vladara četvrte kuće. Pored njih, gotovo jednaku ulogu imaće i priroda planete koja se nalazi u znaku Raka, odnosno aspekti koje ona prima. Mesečev energetski centar je najosetljiviji i u njemu se kao u ogledalu odražavaju svi ostali energetski impulsi planeta, pa on predstavlja i portal za balansiranje svih planeta. 

Kroz ovaj energetski centar volimo bezuslovnom ljubavlju. Ovde se odvija povezivanje sa sobom i sa drugima. Da bi se potpuno otvorila četvrta čakra, ponekad je potrebno suočiti se sa emotivnim povredama koje su dovele do zatvaranja, sa tugom usled povreda i sve ovo oprostiti i otpustitit. Kada je srčani centar zatvoren, osoba oseća prazninu i nepotpunost, kao da nije kompletna, kao da joj uvek nešto nedostaje, ili pak ovo projektuje kroz druge, kojima uvek nešto nedostaje da bi ispunii njene kriterijume za potpunu ljubav ili poverenje. 

Sa otvaranjem srčane čakre i nakon oslobađanja od tuge, natus počinje da oseća iskonsku radost, koja se razliva u predelu srca kao toplota, oseća kako može da “diše punim plućima”, kako mu je “puno srce” i kako je rupa u grudima popunjena osećajem blaženstva i radosti. Tek tad natus otvori srčani centar, on može da prihvati bezuslovno sebe i druge.

Spiritualna lekcija na ovom nivou jeste suočavanje sa sopstvenim iskustvima emotivnog bola i povreda, odbačenosti, ljubomore i posesivnosti. Putem opraštanja, prihvatanja i otpuštanja razvija se saosećanje usmereno ka sebi i drugima, neuslovljena ljubav i poverenje u život, koje stvara lakoću postojanja i daje osećaj unutrašnjeg sklada sa sobom i spoljnim svetom. 

Balansiranost

Osnovna emocija povezana sa srčanim centrom je- ljubav. Energija ljubavi ima moć da “istanji”, učini propusnim i, na kraju, ukloni sve odbrane i zidove oko srca, omogućavajući natusu da se ponovo poveže sa drugima, što opet vodi ka dubljoj povezanosti sa sobom. Kada je srčana čakra u balansu osoba može da čuje i razume druge, da ih oseti iz srca, pre nego što će imati potrebu da deli savete. Pored sposobnosti da daje nesebično drugima, natus ima sposobnost da isto tako lagano ume da primi.

Ovde je bitno osvestiti da je primanje poseban vid pokretanja energije iz srca, čime omogućavamo drugima da i oni iskuse radost davanja (ovaj problem je čest kod ljudi sa podznakom ili znakom gde je jako Sunce, kao što su Lav i Ovan). Na isti način kada natus prihvati sebe, on prestaje sa unutrašnjom samokritikom i odbacivanjem. Natus tada počinje da prepoznaje svoju unutrašnju i spoljašnju lepotu.

Otvaranjem srčane čakre počinje da teče bezuslovna ljubav koja dozvoljava natusu da prestane da postavlja sebi uslove da bi bio voljen od strane sebe i drugih. Natus prestaje da se boji svoje ranjivosti i može drugima da pokaže  svoje najdublje i najskrivenije delove, jer se oseća lepo iznutra. 

Povreda u četvrtoj čakri doživljava se kao gubitak poverenja, naročito ako postoji problem serije 4 i serije 12, te odavde osoba može biti komunikativna, ali je emotivno distancirana, neiskrena i izveštačena. Ukoliko je Mesec u vodenim znacima ili kućama, on takođe može biti lako povređen, pa je osobi potrebno dosta vremena da se otvori i poveruje drugome.

Kako su odnosi sa drugima uvek odraz primarnog odnosa (odnosa sa sobom), celovit odnos sa drugom osobom moguće je ostvariti tek nakon prihvatanja sebe. Osoba sa balansiranim srčanim centrom samim svojim prisustvom “razoružava” druge ljude, jer se oni pored nje osećaju dovoljno sigurno i bezbedno da mogu da spuste zid koji im okružuje srce.

Kada počnemo da živimo iz srčane čakre, čitav Univerzum i priroda počinju da nas podržavaju, jer mi bivamo pre nego da se trudimo.

Ovaj centar predstavlja mesto preokreta, u kome se čitava sudbina može promeniti. Kada je uspostavio stabilan kontakt sa ovom čakrom, natus prestaje da reaguje, on propušta kroz sebe suptilno tkanje postojanja, oživljavajući niti koje povezuju sve energije njegovog horoskopa u harmoničnu celinu.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD