Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U sredu, 24. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, kodovima različitih tipova seksualnosti, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa.
» prikaži celu vest
Astro Vodič za 2022 U sredu, 08. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2022. od 18:30h do 20:30h. Astro vodič za 2022-tu, godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2022. godinu!
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 16. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Novil (treći deo)

Ako bismo ovde rekli da je novil aspekt koji praktično prirodno povezuje stepenove egzaltacije Neptuna i pada Urana, mogli bismo se zapitati šta se događa sa sledećim aspektom od 40}, znači aspektom od 80} koji je poznat kao binovil ili binonagon, a koji spada u grupu novila i koji govori o toj drugoj trećini našeg života - uzimajući da je život 120} ovo je onda druga trećina. 20} Blizanaca jeste zapravo prirodno mesto koje predstavlja srednje rastojanje sa po 61} od mesta pada Neptuna i egzaltacije Sunca, i na isti takav način 10} Jarca je srednje rastojanje koje spaja egzaltaciju Saturna na 20} Vage i sam Ascendent.

Ovo su tačna srednja rastojanja koja su zapravo formirana prirodnim novilnim aspektima ili prirodnim binonagonom. Drugi deo nonagona kod nas spaja pad Neptuna i egzaltaciju Sunca. Znamo da Sunce ili 5. kuća predstavlja onaj deo našeg Ja koji smo nekada živeli, a Neptun svakako govori o 12. kući, to je 8. kuća od 5. i samim tim o kraju prethodnog života. Kada govorimo o nečemu što predstavlja našu prethodnu inkarnaciju, kažemo da su to 5 i 12. Stoga, ako binonagon prirodno spaja pad Neptuna i egzaltaciju Sunca, on nam prirodno i direktno govori o prethodnoj inkarnaciji, o onome što predstavlja našu vezu sa prethodnim delovanjem, onu našu energiju koju stičemo spajajući se sa svojim prethodnim Ja. U binonagonu mi otkrivamo onaj deo našeg života koji se zove prethodna inkarnacija. Vrlo je važno da natus uspe da ove tačke razvije. 

Prirodni nonagon ili 40} je zapravo sudbina jedne planete u jednom životu. Binonagon je zapravo mesto koje nam govori o sudbini koju smo nasledili iz ugla prethodnog života i tačka gde uspevamo da se spojimo sa tim prethodnim životom. Posmatrajmo binonagon od svog vladara Ascendenta, posmatrajmo 80} od njega u prirodnom kretanju planeta i videćemo koja je to tačka koja to direktno spaja. Ako bismo posmatrali na drugoj strani, takođe dobijamo da binonagon spaja stepen egzaltacije Saturna sa Ascendentom, sa 0} Ovna što bi značilo da će binonagon ili 80} iza vladara Ascendenta govoriti o tome koji je naš zadatak, s obzirom na prethodnu inkarnaciju, kakav je eventualni dug koji je ostao. Tačka koja će opisati našu prethodnu inkarnaciju je ono što smo imali, jer ona u sebi prirodno spaja te dve različite stvari, biće binonagon u prirodnom kretanju. Tako možemo posmatrati za svaku planetu. Svaka planeta ima svoju istoriju i svoj zadatak. Ako posmatramo od svog vladara Ascendenta videćemo šta je ono što dobijamo kao prirodnu poruku za našu najdirektniju priču iz prethodnog života.

Sve u svemu, kada govorimo o ovom aspektu, vidimo da u njemu zapravo nemamo samo jedan aspekt koji se zove novil, već imamo pored njega i binovil, aspekt od 80}, koji spada u deo njegove priče. Dva novila čine binovil. Razlika je u tome što je novil aspekt koji daje sudbinu i opisuje prirodu duše, srodnosti, bliskosti, kvalitet života zavisi od tog novila i jako želimo da nam 40} bude dobro postavljen jer opisuje i evoluciju i dobru sudbinu i srodnost duša. Ako imamo dobru tačku novila od našeg vladara Ascendenta, možemo očekivati bliskost ili pronalaženje srodne duše. Pronalaženje srodne duše znači uvek pronalaženje jako bliskog dela sebe – to je srodna duša, to je deo nas koji je neophodan da bismo bili celina. Ona se manifestuje u životu kroz neku osobu koju zovemo srodnom dušom, ali da bismo to imali moramo imati taj deveti deo blizak, moramo to imati iz ugla celine, to je novil. Binovil govori o onome što je vezano za tu našu tačku koja nas povezuje sa odnosima koji su bili pre.

Sledeći aspekt iz te serije jeste trinovil ili trigon, koji je celina. Znači, u trigonu mi prirodno imamo tu poruku koja nam dolazi od Jupitera, to je jupiterijanski aspekt. Trigon je aspekt koji nas povezuje sa potpuno svetlosnom energijom, sa budućim Ja; konačno, on je u prirodi Jupitera i 9. kuće i on donosi ovo svetlo. Ali to nije sve, mi ovde imamo i kvadnovil, kao četvrti deo ovoga. Ako 40 umnožimo sa 4, dobićemo kvadnovil. Međutim ono što podelu na 9 razlikuje od svih ostalih podela i po čemu je jedinstvena je to što ona ima jednu sedmostruku strukturu svojih podela. Naime, pored ova 4 aspekta koje odavde dobijamo, postoji i podela na 2 – znači, ako podelimo novil na 2, odnosno svaki 20} daje polunovil, a ako polunovil podelimo na 2 dobijamo 10} ili dekanat, i konačno ako njega podelimo na 2 dobijamo 5} ili pentadu, i to je sve – dalje se ne može deliti jer će se dobiti brojevi koji više nisu celi.

Ako uzmemo bilo koju drugu podelu kruga, nikada nećemo imati ovih 7 podela, ovu sedmostruku strukturu osim u novilu. Možemo uzeti bilo koju drugu vrstu aspekta; naravno čim pređe 180} onda se ponavlja i onda gledamo sa druge strane, znači ne možemo uzeti podelu koja ide više od 180} zato što je to sa druge strane opet aspekt koji je manji, odnosno kada bismo na 160} dodali još 40} to bi bilo 200}što je zapravo isto što i 160} samo posmatrano sa druge strane. Najbliži tome jeste kvintil – ako podelimo kvintil na 5 delova dobićemo 72} i podela od 72} daje 36, što nam daje taj decil. Podela decila na 2 dela daje vigintil od 18}; podela vigintila na 2 dela nam daje 9} i to je to. 72} možemo još samo jednom pomnožiti i to će biti 144}. Drugim rečima, kada je u pitanju kvintil postoji 5 mogućih delova i on je najdalji sa tim vrstama podela. Kada je u pitanju recimo kvadrat možemo imati samo polukvadrat i opoziciju, znači postoje samo ta tri. Bilo koju drugu vrstu podele da uzmemo, doći ćemo do istog. Ako bismo govorili o trigonu, tu može biti trigon, sekstil, polusekstil i 15} i to je sve – ne možemo otići na manji deo od toga. Zato je 9 i aspekt koji deli krug na 9 delova jedinstven jer daje strukturu koja ima ovih 7 delova koja čini sada jednu celovitu vrednost. 

Priroda ovih aspekata prirodno odgovara haldejskom rasporedu planeta, odnosno kvadnovil, aspekt od 160} će imati prirodu Saturna. Ako 160} projektujemo od Ascendenta dobićemo 20} Vage, što je zapravo stepen egzaltacije Saturna – on ga prirodno povezuje sa tim. Ako uzmemo trigon za primer, on je kao što znamo jupiterovski aspekt i on je u haldejskom redu drugi i gde god vidimo trigon ili trinovil, kažemo da je to Jupiter. Za binovil kažemo da je to Mars – binovil će predstavljati onu vezu koju nazivamo energijom koju budimo ukoliko uspemo da oživimo svoju prethodnu inkarnaciju. On spaja 19} Ovna sa 21} Lava i on je srednje rastojanje između te dve tačke, spaja egzaltaciju 5 i ono gde je pad u 5. znaku što je Neptun, što je osmi od 5., što opisuje kraj tog života. On predstavlja energiju koju negde imamo i kakvu dobijamo. Energija nam uvek dolazi kao jedno nesvesno biće iz prethodnog Ja i sva energija koju nosimo je energija koju vučemo iz tog nesvesnog dela naše prethodne inkarnacije. Tu je tačka odakle se energija skuplja. Novil je svakako zaokružena celina, novil je Sunce – zar ne pravimo primarne eneide od Sunca? Svaki 40. dan što predstavlja 40} hoda Sunca jeste jedna zaokružena celina, jeste jedan deo entiteta. To je jedno biće, 40} je jedno biće, to je Sunce, to je život. Polunovil nam sada opisuje to što je naša srodna duša. 20} od posmatrane tačke je venerijanski stepen, 20} od bilo koje posmatrane tačke jeste odnos koji opisuje spajanje sa dve vrednosti.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD