Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 17.12. do 24.12.2018.

Akcije su u petak naglo opale, nakon što su u Kini i Evropi obelodanjeni slabiji podaci od očekivanih, i tako uvećali zabrinutost u vezi globalnog privrednog rasta. - CNBC, 14. decembra 2018.

Zlato je u petak palo do najniže vrednosti za više od nedelju dana i bilo je na putu da ubeleži najveći nedeljni pad za više od mesec dana, dok je dolar rastao na vesti o osnaženju američke ekonomije pre sastanka američkih Federalnih rezervi sledeće nedelje ... - Rojters, 14. decembar 2018.

To je bila još jedna teška sedmica za globalna tržišta kapitala, udružena strahovanjem od globalnog usporavanja, nastavka trgovinskih sporova i nedostatka poverenja u evropske političke lidere dok se bore sa izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije. Takođe je simbolizovana četvrtim od pet polu-kvadrata Urana i Neptuna u petak, 4. decembra. Ovo je 1/8 faze 171-godišnjeg planetarnog ciklusa započetog konjunkcijom 1993. godine. Zajedno, ove dve planete u napetom aspektu donose teme haosa, turbulencije i neizvesnosti. Centralni vremenski raspon za ovaj moćan aspekt počeo je sa prvim tranzitom u avgustu 2017. godine (da li se sećate onih razarajućih uragana tog meseca?) a svoj peti i poslednji kontakt okončava 2. maja 2019. godine.

KRATKOROČNA I DUGOROČNA KOSMIČKA RAZMIŠLJANJA

Borbeno nastrojena britanska premijerka Teresa Mej u petak se vratila u London praznih ruku, nakon što je odjurila za Brisel u pokušaju da dobije još nekoliko koncesija od Evropske unije... "Unija ostaje pri ovom sporazumu i namerava da nastavi sa ratifikacijom. Nije otvorena za dodatne pregovore", navodi se u saopštenju u četvrtak. "Neće biti novih pravno obavezujućih obaveza Evropske unije. To je kristalno jasno", rekao je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker novinarima u Briselu u četvrtak uveče. Zakonski rok za glasanje o sporazumu o povlačenju u parlamentu Velike Britanije može biti pre 21. januara. - Silvia Amaro, CNBC, 14. decembra 2018.

Ovo je dobro vreme za predah, jer nema značajnih geokosmičkih aspekata u bliskoj budućnosti do Solarne Eklipse u konjunkciji sa Saturnom od 2. do 5. januara. Ove nedelje prisutna su dva lepa aspekta koji uključuju Sunce u trigonu sa Uranom 20. decembra i Veneru u trigonu sa Neptunom 21. decembra. To je lep signal iz kosmosa za kraj godine, a ako tržište blagotvorno odgovori, može doći do skromnog skoka vrednosti na berzama do kraja godine. Na individualnom nivou, ova dva aspekta ukazuju da su dobrodošli praznični pokloni vezani za tehnologiju (Sunce - Uran), kao i romantični pokloni kojima se iskazuje ljubav (Venera - Neptun). Neptun u Ribama ističe fantaziju, a Venera u Škorpiji može biti senzualna, pa iskoristite inspiraciju da kupite poklon koji pobuđuje vašu maštu, kao i maštu osobe sa kojom ste.

A onda se spremite za stvarnost koja počinje gotovo odmah nakon što sat otkuca ponoć za Novu godinu.

Protekle dve nedelje nagovestile su šta možemo očekivati u 2019. godini. Bili smo zapljusnuti Neptunovim aspektima sa Suncem u kvadratu sa Marsom i Neptunom (2. i 5. decembra), Merkur je okončao retrogradno kretanje (6. decembra), konjunkcija Marsa i Neptuna 7. decembra i četvrti od pet polukvadrata Urana ka Neptunu 14. decembra. Govoreći iz ugla kolektivne psihologije vremena, ovi kosmički aspekti ukazuju na ogromnu konfuziju i nesigurnost, a investitori (a samim tim i tržišta kapitala) ne vole ništa od toga. Kratkoročna kosmička slika može ukazati na privremenu pauzu naredne dve nedelje, ali šira geokosmička slika ukazuje na opasnost od gubitka sagledavanja situacije i kontrole političkog i finansijskog tkiva koji stvara iluziju da postoji vizija, plan i kontrola. Pitam se, zašto Evropa ne želi da pomogne Velikoj Britaniji prolazak kroz proces izlaska?

Udruženi teški napadi Neptunovih aspekata u poslednje dve nedelje nisu završeni. To je uvod za sledeću godinu, kada će Jupiter kvadrirati Neptun (januar-septembar), dok istovremeno Uran nastavlja svoj polukvadrat ka Neptunu do 2. maja, a Jupiter pravi seskikvadrate (aspekt od 135}) ka Uranu (januar-oktobar). Drugim rečima, tokom većeg dela 2019. godine vodiće se borba ove tri planete (Jupiter, Uran i Neptun) pokušavajući da pronađu lakši način za integraciju svojih tema u vreme kada njihov međusobni raspored ukazuje na razmimoilaženje u delovanju.

Kao primer, počnimo sa Neptunom, koji je verovatno najvažniji činilac u ovom kosmičkom vrtlogu, ako ne iz nekog drugog razloga, ono što je 1) u svom vladajućem znaku i 2) što će ostati tamo i nakon što ostale planete krenu dalje. Rešenje za neptunovske dileme je da se uvek krene težim putem, što znači samo-žrtvovanje za dobrobit drugih. Neptun pokazuje svoju najveću snagu kada daje, kada je motivisan duhom pomaganja drugima. Svoje drugo, ono lošije lice, kada dovodi do masovne zbunjenosti i razočaranja, kada samo želi da prima, pokazuje kada se opire i usredsređuje na prozivanje i prebacivanje krivice na druge. Niko ne želi da se uključi ili pomogne kada je to dominantna tema.

Hajde sada da uvedemo Jupitera, koji će biti u kvadratu sa Neptunom 13. januara, 16. juna i 21. septembra, a čiji se uticaj već oseća. Jupiter, poput Neptuna, je u svom vladajućem znaku, tako da je dvostruko naglašen u 2019. Priroda Jupitera i Strelca je da uvećava, proširi ili preuveličava bilo koju temu u vezi sa planetama koje aspektuje. Prema tome, odmah se uočava koji su izbori: ili krenuti težim putem i iskazati srdačnost, velikodušnost i svojevoljnu aktivnost i čak se žrtvovati kako bi se pomoglo drugima, ili prenaglašavati prevare, neistine, prozivke, uvrede i prebacivanje krivice na druge, što dovodi do još veće masovne konfuzije i razočaranja. I još jednom, investitorima se ne dopada konfuzija i neizvesnost, a još manje im se dopada kada se takva dinamika širi (Jupiter), što može dovesti do histerije i panike na finansijskim tržištima.

Jupiter i Strelac takođe vladaju svetskom trgovinom. Istorijski gledano, kada je Jupiter u Strelcu, tržišta kapitala i robe rastu. Ali, to važi kada nije u kvadratnom aspektu sa Neptunom u Ribama (što se dešava svakih 166 godina). Ovaj trenutni trgovinski rat između SAD i Kine, koji se vrti oko zloslutnih pretnji sa sve višim tarifama, sada vodi ka ekonomskom usporavanju u Kini, što će imati suprotan efekat nego što je predviđeno od strane američkog predsednika. Možda se očekivalo da će nove tarife usporiti rast Kine i prisiliti je na trgovinske ustupke. Ali da li je u potpunosti shvaćeno da bi takvo usporavanje kineske privrede takođe dovelo do ekonomskog usporavanja i na kraju recesije u SAD i nestabilnosti njenog berzanskog tržišta? Drugim rečima, Jupiter u Strelcu treba da bude povoljan za ekonomije i berze u svetu. Ali, u kvadratnom aspektu prema Neptunu, svetski lideri izgledaju kao da prate suprotan put od onoga čemu bi Jupiter i Neptun trebalo da streme: samo-žrtvovanje i spremnost da pomognu jedni drugima, umesto povećanja neprijateljstava tako što odbijaju da pomognu jedni drugima i(li) nabacujući krivicu. Pre samo mesec dana, mnogi analitičari su govorili o jakoj svetskoj ekonomiji i globalnom tržištu kapitala, bez ikakvog znaka recesije. Teško da bi neko to danas potvrdio.

Mogućnost ozbiljne recesije pod ovim aspektima Jupitera i Neptuna još više pogoršava Uran u polukvadratu ka Neptunu. Sva ova tri neusaglašena aspekta koja obuhvataju tri od pet dalekih planeta pratiće konjunkcija Saturna i Plutona (koja se dešava svakih 32-27 godina i uključuje preostale dve daleke planete) u ozbiljnom znaku Jarca u januaru 2020. Ako gore opisani trenutni put ubrzo ne bude korigovan, ovo bi uskoro moglo postati vrlo ružno. Možda je već počelo.

2019. godina i dalje pruža puno nade ako lideri, kao i pojedinci, svesno (ili čak nesvesno) međusobno integrišu pozitivne principe Jupitera, Urana i Neptuna. To stvarno nije toliko komplikovano iz ugla vasione. To znači nastupati iz pozicije u kojoj se iskreno želi obostrana dobrobit, a ne nadigravanje, iskorišćavanje ili "pobeda" na tuđ račun. Sve je u vezi sa Neptunom u Ribama, da bi naša globalna zajednica napredovala i vratila stabilnost i dobit na svetskim tržištima kapitala, nasuprot gubitku kontrole i suočavanja sa neočekivanim posledicama i ekonomskim gubicima zbog nemogućnosti da se postupa u dobroj veri jednih ka drugima. Reč je o istinskom duhu vremena u koji sada ulazimo. To možemo uraditi ako pokušamo, i ako zaista želimo. Nebesa, planete i kosmos ne prisiljavaju. One obavezuju.

Sretni praznici svima. Vidimo se sledeće godine!

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD