Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

19. - 25. III 2012

Prošle nedelje je zaista bilo više "poklona s neba". Kao što je redak, i vrlo harmoničan veliki trigon Venere i Jupitera sa Plutonom i Marsom u zemljanim znacima, tako da su svetske berze nastavile da se oporavljaju. Vlada opšta euforija zbog budućnosti svetske ekonomije i berzanskih indeksa. Međutim, moramo imati u vidu da veliki trigon prolazi, a cela ova euforija se dešava pod uticajem retrogradnog Merkura, koji samo što se nije vratio u Ribe. Da li je to stvarnost? Možda. Da li da poverujemo u to i ne ostavimo ni tračak sumnje? Apsolutno ne. Merkur je sam po sebi varalica. Retrogradan i u Ribama, ima sposobnost da izmisli stvari – u svetskim razmerama.

Plemeniti metali i valute u odnosu na američki dolar su ponovo prošle sedmice oštro pale, a takođe i američke državne obveznice. Bar se ovaj deo u vezi sa padom US obveznica veoma dobro uklapa u sliku ciklusa. Šta je sa ostalim delovima? Uran ponovo napada i ništa ne ide onako kako očekujemo.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Svoje retrogradno kretanje od 12. marta do 4. aprila, Merkur započinje u znaku Ovna, koji je robustan i agresivan, ali, 23. marta, ovaj prevarant ponovo ulazi u Ribe, gde se lako može da se služi svojim trikovima. Ovaj period može biti dobar za ples, šarm i romantiku, ali ovo nije kombinacija koja obično odražava pravo stanje stvari. Budite oprezni da li ćete poverovati u ono što čujete, a kamoli u ono što vidite. A pre svega se uverite da je poruka koju ste dobili identična kao i ona koja je poslata, jer je ovo konstelacija nerazumevanja i loše komunikacije, i/ili upućivanja na pogrešnu adresu. Šta se zaista događa i šta je to što oni ne želi da vi vidite? I još jedno pitanje je, ko su to "oni"?

Ove nedelje, Mlad Mesec je na početnim stepenima Ovna, što je dovoljno blizu da se smatra konjunkcijom sa Uranom. Zbog toga razmatramo čitav period od 22. – 29. marta, kao jedan od potencijalnih nestabilnih perioda na mnogim berzama i vraćanje unazad, posebno kada su u pitanju kamatne stope i tržište valuta. Ovo će takođe biti period tranzita Sunca preko Urana u kvadratu sa Plutonom, što će ponuditi još jedan pregled o tome šta možete da očekujete od juna 2012. do marta 2015, kada ove dve “elektrane” budu 7 puta u egzaktnom kvadratu, zbog svog retrogradnog kretanja.

Jedna stvar koju smo primetili jeste da mnogi ljudi koji su uključeni u partnerstvo (poslovno ili ljubavno) raskidaju. Oni žele da redefinišu (Uran) ili prekinu (Pluton) svoju vezu. Pretpostavljamo da će to biti slučaj i sa svetskim liderima, od kojih mnogi mogu biti na ivici da izgube svoju moć (Sarkozi i Francuska?). Smatramo da postoji veza između eksplozije duga u svetu koga simbolizuju Uran i Pluton, i poteškoća da se ostane u partnerskoj vezi koje takođe simbolizuju Uran i Pluton.

Hajde da pogledamo iz druge perspektive. Uran u Ovnu želi bezuslovnu slobodu da radi šta god želi - čak i da poveća dug koji ne može da priušti. Zaista postoji želja da mu se dozvoli da bez posledica akumulira bezuslovni potrošački dug. Ali sa Plutonom u Jarcu - postoje posledice. Isto je i u ljubavi, izgleda kao da jedna od strana zahteva bezuslovnu ljubav, što je ponovo kvalitet Urana. Ali, tu bezuslovnu ljubav želi zajedno sa seksom ili drugim privilegijama, koji su, kao i dug, domen Plutona. Ipak, druga strana - Pluton u Jarcu - želi seks i ljubav, ali uz uslove. Pod uticajem kvadrata, biće teško da obe strane dođu do razumnog dogovora, bez obzira da li se radi o ljubavi, seksu ili novcu. I sa Merkurom u Ribama, u ovaj miks možemo takođe dodati verovatnoću postojanja laži i obmana, i sve ovo će se dešavati od kraja ove nedelje do kraja aprila: novac, ljubav, seks, laži i izdaja. Ali da li će to biti uz uslov ili bezuslovno? Da li će Uran i Pluton terati po svom? Ako oboje dobijete ono što želite (bezuslovni dug i bezuslovnu ljubav - sa seksom), moglo bi da uspe. Ali, više je nego verovatno da će biti bezuslovna ljubav bez seksa ili uslovna ljubav sa seksom - ili uslovno smanjenje duga sa ograničenjem potrošnje. Uostalom, to je kvadrat, a ne trigon. Ali, uz dug, možete nastaviti da govorite šta god hoćete, da je potrebno povećati potrošnju da bi se smanjio dug, ali malo je verovatno da je to istina i da je prihvatljivo onima koji traže obračun (npr. agencije za kreditni rejting).

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Hajde da ponovo posetimo Uran, planetu koja se može smatrati velikim rušiteljem realnosti, jer pod njegovim uticajem, ništa nije kako ste očekivali. Ne dešava se ono što mislite da će se dogoditi, već se dešava ono što niste očekivali. Dakle, imate izbor: da promenite sebe i budućnost koju ste zamislili, ili da doživite da vam to izmakne ispod vaših nogu. Vaš teren nije stabilan, i bolje je da se promenite, ili ćete, u suprotnom - pasti u provaliju. Pad će se nastaviti sve dok ne promenite svoju interpretaciju realnosti i sopstvenu ulogu u drami koja se dešava svuda oko vas. To nije samo obična promena, već - radikalna. To su Uran i Pluton, koji verovatno zahtevaju najmoćniju i najradikalniju promenu od svih planetarnih kombinacija. U 112 - 142 godišnjem ciklusu ove dve planete, oni formiraju kvadrat ciklusa (loš aspekt) četiri puta. Jedan nam uskoro dolazi (jun 2012. - mart 2015.), ali već sada možete da ga osetite. Zapravo, već ste ga osetili u protekloj godini, od leta 2011, kada su ove dve planete bile u orbisu od jednog stepena (i kada je smanjen kreditni rejting SAD).

Pod uticajem Urana, verovatno ćete doživeti ekstremne stvari. Jednog dana možete biti na vrhu sveta, dok ćete sledećeg dana, biti na dnu – možda se osećajući kao da je to zaista dolina mrtvih. Vaš svet je prvo divno i svetlo mesto, a onda, iznenada izgleda kao da se raspada. To je priroda Urana, posebno u znaku Ovna, i posebno dok se bliži rastući kvadrat sa Plutonom. Ovo je realnost koju upravo doživljavaju mnogi od vas koji čitaju ovaj berzanski izveštaj, naročito ako imate natalne planete ili uglove na prvih 9 stepeni kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga i Jarac). Tokom naredne dve godine, ovo će se preneti na 9 - 15 stepeni kardinalnih znakova. Na primer, ako gledamo samo sunčani znak, oni koji su rođeni u poslednjih 9 dana marta, juna, septembra i decembra meseca su pod ovim kosmičkim uticajem, koji u jednom trenutku može izgledati kao blagoslov, ali onda iznenada menja oblik u kletvu. Ili obrnuto. Dobra vest je da loše stvari ne traju dugo. Loša vest je da dobre stvari takođe ne traju dugo. Dakle, nemojte biti samozadovoljni ili arogantni, kao da ste najveći, osim ukoliko imate sadistički nagon i volite da vas šokiraju i osramote. Morate biti fleksibilni i spremni da ponovo brzo osmislite način na koji ste zamišljali svoju budućnost. Ovo se naziva "prilagođavanje". To je osnovno sredstvo za preživljavanje u ovim vremenima dok se približavamo kvadratu Urana i Plutona, od 2012. - 2015.

Dobra vest je da pod uticajem Urana, možete ponovo dizajnirati svoje misli i sopstvenu sliku o sebi, i doći će novi dan. Nagli pad na dno je obično praćen usponom do vrha. Treba da shvatite da ne možete napraviti plan na koji možete računati. U nekom trenutku, preokret kroz koji prolazite i razumevanje značenja ovih promena podrazumeva veru. Morate konačno da verujete u sebe i sopstvene potencijale, i da u osnovi napravite promenu u percepciji. Svet se upravo promenio. Ključ je sada dolar koji raste, a ne koji pada, i sa tom realnošću, zlato i srebro padaju, a akcije na berzama rastu.

Ali evo još jedne realnosti. Merkur je retrogradan do 4. aprila, i upravo se sprema da ponovo uđe u Ribe. Pa, posle svega, možda to nije stvarno druga stvarnost. Možda ono što treba ponovo da se izmisli jeste kontekst sna. Ili se jednostavno spremite da se uskoro probudite u stvarnosti, i da još jednom shvatite - da to nije san. Uostalom, mlad Mesec je ove nedelje na početku Ovna. Na našoj hemisferi je proleće. Nova sezona, nova realnost, novi trendovi. Prilagođavanje i prepoznavanje svega što je obnovljeno. Ako igraš po pravilima iz prošlosti, zaostaćeš. Jupiter je takođe sada prošao 7º Bika. Za detaljnije objašnjenje o tome šta to znači za cene akcija, molimo vas da pogledate webcast prognoze za 2012, koji i dalje može da se vidi u našoj arhivi do 20. marta, a posle tog datuma biće dostupan na CD-u ili DVD-u. Tu je sve objašnjeno.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD