Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Merkura Merkurova ili peta čakra, jeste čakra čoveka. Ona predstavlja primarno težište rada na sebi. Sve što radimo kroz svaki energetski centar, manifestovaće se kroz kvalitet čoveka, kroz evoluciju koju čovek živi u petoj čakri. Webinar će održati Aleksandar Imširagić u nedelju, 19. januara, od 9h do 12h.
» prikaži celu vest
Webinar: Pronađi svoj glas Da li želite da naučite kako da otvorite svoj kreativni kanal putem kojeg ćete biti u mogućnosti da izrazite sebe na pravi način? Jedinstveni webinar „Pronađi svoj glas“ je namenjen svima koji žele da, putem praktičnog iskustva i znanja, nauče kako da otvore svoj kreativni kanal za originalne ideje i invetivnost, kao i svima koji žele da osveste, prihvate i izraze svoju autentičnu prirodu. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 19. januara, od 20:30h do 23:30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Novil (drugi deo)

Kada govorimo o eneidima, ne radi se samo o tome da ih možemo posmatrati jedino od Sunca. Eneid možemo posmatrati od bilo koje planete - možemo uzeti Merkura i 40} od njega u prirodnom kretanju planeta opisuje njegov nonagon, opisuje tačku koja govori o njemu iz ugla kraja, koja opisuje put njegove sudbine. Posmatrajmo šta se događa na tom 40. stepenu, da li tu možda imamo nekakvu planetu, neku prirodu stepena, neku kuću, nekakav aspekt koji se tu događa, a svako od nas ima taj 40. stepen. Ako pogledamo prirodu nonagona, videćemo da on deli krug na tih 9 delova pri čemu u startu imamo uglove od po 40}, a ako pogledamo sledeći odsečak koji dobijamo je 80}od početnogkoji će povezati sada 10} Bika sa 20} Blizanaca, i sa druge strane 20} Vodolije sa 10} Jarca. Ako još tome dodamo 40} dobijamo prirodne trigone, što je vrlo jasna stvar - da novil jeste zapravo samo jedna trećina trigona. Znači, ako je trigon trećina kruga, onda je novil trećina trigona, to je ukupno 3x3=9 i zato to i jeste taj deveti aspekt.Međutim, u tom delu mi vidimo jednu jako važnu poruku.

Trigon je jedan izuzetan aspekt koji opisuje to da je naša celina, naš život, sačinjen iz tri dela. Mi imamo tri života koja istovremeno živimo – živimo ovaj sadašnji život koji je predstavljen znakom Ovna i 1. kućom, živimo svoju drugu vatru koja je vezana za 5. kuću, koja govori o našem prethodnom životu, i živimo buduću vatru koja je vezana za znak Strelca i koja govori o našem budućem delu. To je podela na 3. Međutim u okviru jednog života mi imamo ponovo podelu na 3,u okviru jednog dela od 120} u okviru jedne trećine imamo podelu na 3. Stoga novil zaista nosi u sebi vrlo konkretizovanu priču našeg života ovde, u ovoj inkarnaciji na Zemlji, koja nam daje put naše sudbine. On je prosto prilagođeno trojstvo našem životu na Zemlji i odražava se uvek u tih 40}, oni su jedna celina. Zapravo u samom ovom broju 40 mi već vidimo prirodu 4. kuće, odnosno vidimo prirodu duše koja govori o tome kako naša duša evoluira, šta je ono što se sa njomna Zemlji ovde događa posmatrajući bilo koju planetu. Dakle, kakva je duša Merkura, kakva je duša Venere, 40} odatle o tome govori. To je polje zaokružene celine, a simbolika 4 koja je tu data predstavlja simboliku 4. znaka.

Naravno, sledećih 40} odavde dali bi 160} što bi već bio kvadnovil ili kvadnonagon, i sa tim jednostavno imamo ovo zaokruženje jednog kruga.Ovde u novilu imamo prirodno, primarno spajanje egzaltacije Neptuna i pada Urana i to su vrlo značajni delovi unutar našeg života. Ukoliko bismo takođe posmatrali model koji je vezan za prirodnu hijerarhiju tih viših bića, svetlosnih bića, zapazićemo da on zapravo čini da su ta svetlosna bića koja zovemo anđelima raspoređeni u 9 horova od kojih svaki zauzima ovih 40}, i da će svaki hor anđela biti zapravo jedan nonagon, jedan novil, jedan hor svetlosnih entiteta predstavljen uglom od 40}. Zbog toga je to ono što nam dajeglavnu simboliku s jedne strane spiritualnog razvoja, a sa druge strane onoga što je nama sudbina, onoga gde moramo ići. Kada pogledamo svoje 9-Ja, vidimo sudbinu; u 9 vidimo sudbinu koja je vezana za svrhu, vidimo suma sumarum.Pogledamo 9 i vidimo šta je sve sadržano jer u 9 je zapravo sadržan život kao u jednoj holografskoj slici – sve vidimo, sve što je postojalo sadržano je u tom broju 9, i na pozitivan i na negativan način, kako god da postoji, opisano je unutar njega. Upravo zato kada se rade 9. harmonici u astrologiji ili kada se rade Navamša horoskopi u indijskoj astrologiji(što su devetine ili takozvani horoskopi podele na 9), uvek dobijamo sliku onoga što će ukazati na putanju duše, što će opisati unutrašnju strukturu duše. Svaki 9. harmonik ili Navamša horoskop koji se inače koristi u indijskoj astrologiji apsolutno uz svaki horoskop, opisuje prirodu naše duše, opisuje nam sudbinu u smislu dispozicije, u smislu onoga u šta ćemo u vremenu prerasti, u šta će svaka naša planeta tokom vremena da evoluira, i opisuje nam ono što je vrlo bitno – kontakt sa našom srodnom dušom ili sa našom vrlo bliskom polovinom. 9. harmonik se koristi kao harmonik za određivanje kontakta sa bliskom osobom. Isto tako, nonagon ili aspekt od 40} budući da predstavlja vezu duše jer je to 4, to je Rak, znak Raka, on nas povezuje s onim što nam je vrlo blisko i moramo znati da je naš put evolucije na Zemlji vrlo vezan za to koliko možemo da pronađemo bliskost sa drugom osobom. Jako bismo voleli da je na 40} od posmatrane planete vrlo udobno mesto, zato što to govori da će data planeta koju posmatramo imati vrlo blizak i sretan odnos i dobru putanju u životu. Ako je on naprotiv opterećen, onda je problem izražen u kvalitetu bliskosti, u kvalitetu odnosa i svakako u kvalitetu evolucije duše, evolucije te planete koju posmatramo. 40} je vrlo značajan, vrlo živ, specifičniji od svih ostalih stepeni unutar zodijaka.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD