Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda, uloga i manifestacija novila

Kada govorimo o serijama aspekata, kao što smo započeli sa osnovnom serijom počevši od podele na 1, kada dođemo do aspekta koji krug deli na 9 jednakih delova dobijamo nonagon ili novil. Primarni aspekti su oni koji nastaju podelom kruga na 1 - što daje konjunkciju, podelom kruga na 2 - što daje opoziciju, podelom kruga na 3 što daje trigon, na 4 - što daje kvadrat, na 5 kvintil, na 6 sekstil, na 7 septil, i ako krug podelimo na 8 delova dobijamo delove od po 45} stepeni koji su vezani za polukvadrat. Međutim, sasvim poseban aspekt dobijamo kada krug podelimo na 9 delova, jer dobijamo novil. Novil je jedan od onih aspekata koji u sebi prirodno sadrže vrednost broja 9, a kad god imamo u našem astrološkom radu bilo koju vrednost koja je izražena sa 9, mi vidimo jednu celinu na isti onaj način na koji u Jupiteru vidimo da postoji vrednost zato što on u sebi nosi celinu. U njemu je holistička vrednost koja ima sposobnost da opiše život iz ugla jedinstva, a to podrazumeva da predstavlja jednu zaokruženu ili samodovoljnu vrednost. 

Ukoliko krug podelimo na 9 delova dobićemo odsečke od po 40} koji možda samo naizgled spadaju u minorne aspekte, međutim taj odsečak od 40}, za razliku od drugih odsečaka, ima svoju zaokruženu prirodu, ima svoju celovitu, jedinstvenu prirodu. U astrologiji, svaki odsečak od 40} koji je jednak vremenskom rastojanju od 40 dana nazivamo vrednošću u kojoj živi biće koje predstavlja jedan entitet, koji je zaokružena vrednost sama za sebe. Astrološki, to se zove eneid. Svakih 40} posmatrano od pozicije date planete, što je njen novil, predstavlja jednu celinu te planete u kojoj je opisana njena životna priča za dati period.

Aspekt novila je podela kruga koja daje uglove od po 40} i ako to uradimo sa pozicije Sunca, dobijaćemo u opisu našeg života ili opisu jedne godine praktično jedan pun krug. Jedan zodijački krug podeljen na 9 odsečaka koji se nazivaju eneidima, pri čemu će svaki četrdeseti stepen, što će, kada je u pitanju pozicija Sunca biti svaki 40. dan, biti jedna zaokružena priča. Ako napravimo horoskop za svaki 40. dan od pozicije natalnog Sunca, dobijaćemo mogućnost da vidimo slike događaja u tom periodu, što nije opis koji ćemo dobiti ukoliko bismo krug delili na 8, 10 ili neki drugi broj delova. Samo ako ih podelimo na 9 delova dobijamo zaokruženu vrednost koja je dovoljno inteligentna i sposobna da nam da direktnu priču o periodu u kome se nalazimo.

Svako od nas se u ovom trenutku nalazi u nekom eneidu ili u nekoj devetini dela svog života. 9 je život, 9 je uspeo da uhvati kao broj zaokruženu vibraciju tog holografskog univerzuma. Holografski univerzum se sastoji iz beskrajno mnogo devetih delova u svemu. Kada kažemo da svaka tačka svemira sadrži celinu, mi mislimo na 9, mislimo da svaki trenutak sadrži celinu samo zato što je sačinjen od 9, i stoga kada kažemo da je jedan život definisan primarnim brojevima od 1 do 8, te da je 1. kućom predstavljen početak života a 8. kućom kraj života. Ne samo što 1 i 8 već sami po sebi daju 9 već i zbir brojeva od 1 do 8 daje 36, što je ponovo broj 9. 9 jeste onaj broj koji će opisati naš život, i zato je novil ili nonagon aspekt koji će uvek dati odgovor na pitanje šta je naš život ili kakva je naša sudbina iz ugla celine, šta je ono što ćemo dobiti na kraju. 

Kada posmatramo početnu tačku neke planete, vidimo njenu osnovu odakle ona kreće i to je definitivno jako bitan deo jer nam opisuje sliku iz ugla početka. Međutim, kada gledamo iz ugla devetine ili iz ugla nonagona, znači 40} od posmatrane planete, dobićemo kako izgleda priča iz ugla kraja, kako izgleda sve ono što će se konačno desiti. Kao da bismo mogli reći da je život definisan pozicijom koja je početna tačka planete, i njenim 40-im stepenom odatle, što je suma sumarum njene sudbine. 40} jeste jedna slika celine, i ako pogledamo šta zapravo spaja ovaj nonagon, videćemo da u primarnom zodijaku on spaja početak Ovna sa 10} Bika ili 20} Vodolije. Odnosno, ako posmatramo početak zodijaka sa 1} Ovna, 40} levo i desno dali bi nam tačne stepenove egzaltacije Neptuna, što je 21} Vodolije, i pada Urana, što je 11} Bika. 

Drugim rečima, nonagon prirodno nosi u sebi dve moguće priče. Jedna je ona koja nam daje maksimalnu egzaltaciju, maksimalnu sposobnost da imamo potpunu provodljivost našeg višeg Ja, naše anđeoske prirode, naše krajnje duhovne prirode, i druga strana je ono što nas definitivno vezuje za zemlju, ono što kaže da naša sloboda pada jer Uran se nalazi u padu u Biku i dokle god smo na toj strani, uvek imamo preko nonagona onu mogućnost događaja koji će nam reći da je ovo razlog našeg sledećeg života, da je ovo razlog iz kojeg padamo ovde, zbog kojeg se vezujemo za materiju, zbog kojeg nam je u principu zapravo data sudbina. Stoga, 40} od posmatrane planete jeste bitna tačka koja će nam obezbediti razumevanje sudbine.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD